šangaj Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 Islam je kultura kakvu mzete da sanjate samo. Niko ovde ne vređa Islam ni Kuran, ali muslimani u ovakvim dijalozima ulaze tako što veruju da je Kuran apsolutna istina i sve što je u suprotnosti sa njim je laž. Sa takvim pristupom ne može se daleko. Ovo je moje mišljenje :cheesy: ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 zar vi ne vjerujete isto ? RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 Islam je kultura kakvu mzete da sanjate samo. Niko ovde ne vređa Islam ni Kuran, ali muslimani u ovakvim dijalozima ulaze tako što veruju da je Kuran apsolutna istina i sve što je u suprotnosti sa njim je laž. Sa takvim pristupom ne može se daleko. Ovo je moje mišljenje stadaradim Управо тако. Незамисливо је да се исламски теолози баве Кураном онако како се данашњи хришћаснки теолози баве Библијом. У првом реду мислим на историјско-критичку методу тумачења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 zar vi ne vjerujete isto ? Pa kad objasnite kako je melek Džibril dao objavu Muhamedu sa bukvalno istim rečima koje su u Bibliji, možda i poverujemo. Pa možda i neko uzvikne Tekbir. ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 21, 2011 Гости Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 Islam je kultura kakvu mzete da sanjate samo. Па хајде поучи нас то култури коначно.Ја не видим ништа друго до сејања страха. То једино чини Куран. Све у неком стискавцу. На све стране проклества. Иначе,мени никако није јасно ово: Како то Бог оже да суди некоме, када Он сам чини све шта хоће, свакоме је, како муслимани верују, дао судбину, и самим тим га детерминисао? Како да ми суди за нешто што ми је сам наметнуо? Бзвз... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 nije uvijek ono sto se vidi istina. a vi vidite pogresno cim tako pricate. nego ne rekoste mi sta cemo za smrt? jeste li nasli rjesenje? RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 nije uvijek ono sto se vidi istina. a vi vidite pogresno cim tako pricate. nego ne rekoste mi sta cemo za smrt? jeste li nasli rjesenje? Јесмо. Син Божији је зато и постао човек - да би човек могао да поистане бог. А то значи: да би могао да победи смрт, да има оно што по својој природи нема јер је створен - бесмртност. Бог није постао човек да би доносио "књиге" већ да би донео једно истинско постојање. Христос васкрсе из мртвих, смрћу смрт уништи и онима у гробовима живот дарова. stadaradim 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 nije uvijek ono sto se vidi istina. a vi vidite pogresno cim tako pricate. nego ne rekoste mi sta cemo za smrt? jeste li nasli rjesenje? Kao sto Aleksandar rece cilj svakog hriscanin je postati bogom. A to je ujedno i resenje za smrt. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 da , evo vec 2000 godina ste besmrtni , mozda na drugom svijetu ali ne i na zemlji , kao sto svi znamo nema nijednog covjeka na zemlji koji zivi vjecno , tokom 2000 godina niste postali vjecni kako cete sada? RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 da , evo vec 2000 godina ste besmrtni , mozda na drugom svijetu ali ne i na zemlji , kao sto svi znamo nema nijednog covjeka na zemlji koji zivi vjecno , tokom 2000 godina niste postali vjecni kako cete sada? Дакле, вашем непознавању елементарних ствари хришћанског учења стварно нема краја. Ајд што то чујем од тебе, млад си човек и ниси теолог, али овакве нонсенсе чуо сам и од исламских теолога, чак су се неки "професионално" бавили хришћанством. Хришћани верују у васкрсење мртвих и живот будућег века. У новој земљи и новом небу. То је вечни живот, а сада, до краја историје, по приоди сви морамо умрети. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 da , evo vec 2000 godina ste besmrtni , mozda na drugom svijetu ali ne i na zemlji , kao sto svi znamo nema nijednog covjeka na zemlji koji zivi vjecno , tokom 2000 godina niste postali vjecni kako cete sada? Necemo sada nego kad Bog udje u potpuno opstenje sa tvorevinom vaskrsnuce sve koji ikada umrli i sto se bioloske smrti tice to ce biti reseno. Ali hriscanima nije biolosko umiranje najveci problem jer kako vidimo to moze(moci ce za nekih 50 godina) da se resi i naucno tehnoloskim sredstvima ali za hriscane je ontoloska smrt odnosno vecno postojanje u odnosu na nekog ko vec jeste vecan najveci izazov. Da bi razumeo sta mi kao hriscani radimo u nasoj duhovnoj praksi ja ti toplo preporucujem da pogledas ovo ako treba i nekoliko puta. http://video.google.com/videoplay?docid=-5807179450801646764# Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 Хришћани верују у васкрсење мртвих и живот будућег века. У новој земљи и новом небу. То је вечни живот, а сада, до краја историје, по приоди сви морамо умрети suprotnost onome sto si tvrdio kad si zapoceo temu ali nema veze . svaka vjera u sebi nosi poruku vjecnog zivota posle smrti i prozivljenja ne vidim ti nikakav problem, RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 Хришћани верују у васкрсење мртвих и живот будућег века. У новој земљи и новом небу. То је вечни живот, а сада, до краја историје, по приоди сви морамо умрети suprotnost onome sto si tvrdio kad si zapoceo temu ali nema veze . svaka vjera u sebi nosi poruku vjecnog zivota posle smrti i prozivljenja ne vidim ti nikakav problem, Zivot posle smrti kad covek opstaje kao duh i nije zivot nego neka imitacija zivota. I zato hriscani ne smatraju to resenjem porblema smrti. Tek i jedino vaskrsenje kad se ponovo sve uspostavi u zivot do materijalizacije svakog pojedinca tek tada mozemo reci da je to vecni zivot. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 da da navescete me da mislim da je hriscanstvo jos jedna grana alhemije , osim sto vi ne pokusvate sve pretvoriti u zlato , vec zelite sami sebe uzdici i biti gospodari , imati moc i biti isiti kao Bog. RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 da da navescete me da mislim da je hriscanstvo jos jedna grana alhemije , osim sto vi ne pokusvate sve pretvoriti u zlato , vec zelite sami sebe uzdici i biti gospodari , imati moc i biti isiti kao Bog. Pa i jeste tacno je da mi tezimo istome cemu i alhemicari odnosno oni ka onome cemu i mi samo sto su nam pristupi ka tome cilju razliciti. Ali evo pitaj bilo kog pravoslavnog teologa reci ce ti da je cilj hriscana postati bogom. E tu dolazimo to cinjenice da ne samo da nije ni ista ni slicna vera hriscanstvo sa islamom nego su dijametralno suprotne po svemu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука