Jump to content

Да ли муслимани имају проблем са смрћу?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Гости

...  и ако га имају како га решавају?

Баш бих волео да ово разјаснимо. У вези ове теме, изнећемо и православно виђње овог проблема.

Дакле, како да један човек који је смртно биће победи смрт и вечно постоји, не само као душа већ и као тело, као целокупна личност?

Има ли ту решења и ако има ко гарантује за то?

МОлим да у овој полемици учествују само озбиљни дискутанти, остали нека прате и уче. Хвала. stadaradim

Подели на овим сајтовима

• Одговори 114
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости

Ми хришћани имамо проблем са смрћу и знамо и видимо да је то највећа трагедија. То може најбоље да зна онај који је изгубио некога кога највише воли, који више не ходи овом земљом. Но, ми проблем смрти не моћемо решити сами посеби никаквим добрим делима, већ вером у Христа која је чврсти основ свега чему се надамо и потврда ствари невидљивих. Он је победио смрт, васкрснувши трећи дан по смрти. Сим Божији је од вечности Бог, друга божанска личност Свете Тројице, а у времено је на себе узео тело човека, да би на тај начин обожио човеченску природу и дао јој славу коју јој је Господ наменио. Зато, ми који верујемо у Христа, чврсто стојимо иза тога да је ОН Христос пут и истина и живот и да ко кроз Њега уђе (тј. оствари заједницу са њим у Литургији) има вечни живот.

Како муслимани решавају овај проблем ако га уопште имају?

Скоро сам на неком чету разговарао са једним муслиманиским теологом који је рекао да муслимани немају проблем са смрћу. То ме је веома зачудило. Да ли можете да ми ви нешто о томе кажете?

Подели на овим сајтовима

zelite da ostanete vjecno na zemlji :)>?? ne bi bilo mjesta gospodo , kad bi vjecno zivjeli , a i nije po prirodi da zivimo vjecno i  da sve znamo.

RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog"

Подели на овим сајтовима

zelite da ostanete vjecno na zemlji :)>?? ne bi bilo mjesta gospodo , kad bi vjecno zivjeli , a i nije po prirodi da zivimo vjecno i  da sve znamo.

Ko kaze da treba da se razmnozavamo tako velikom stopom? Niko, tada bi bilo mesta.

Jos je manje prirodno da imamo mikroprocesore na svakom cosku pa eto ja te citam Bogu hvala.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Гости

Хајдемо о овоме. Ето, ја бих желео да живим вечно, као и да сви моји пријатељи живе вечно. И не само то: желео бих да читава творевина постоји вечно. Ту моју жељу је неко испунио. Тај неко је Христос. Његовом Царству неће бити краја.  Ми хришћани овде и сада живимо у Његовом царству када се причешћујемо и улествујемо у Литургији.

Како ћете ви решити тај проблем? Дакле, неће бити вечног живота или шта... ? Нисам најбоље разумео из ове ваше поруке.

Подели на овим сајтовима

na zemlji sigurno nece biti vjecnog zivota , a ni univerzum nece vjecno trajati , to je cinjenica , Sudnji dan je upravo to , i polaganje racuna pred Bogom , svi bi da zive vjecno ali ne moze , jednostavno nije odredjeno tako.

RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog"

Подели на овим сајтовима

na zemlji sigurno nece biti vjecnog zivota , a ni univerzum nece vjecno trajati , to je cinjenica , Sudnji dan je upravo to , i polaganje racuna pred Bogom , svi bi da zive vjecno ali ne moze , jednostavno nije odredjeno tako.

Ako na zemlji, pod tim mislim fizicka manifestacija besmrtnosti, nece biti vecnog zivota koja je onda

uopste poenta verovanjau Boga, molitve kad te nece biti nakon smrti. Kraj price. Nije li onda razumnije

otici u ateiste?

Подели на овим сајтовима

nismo se razumjeli , covjek kada umre , on po Islamu prelazi u drugi svijet , mislim da je i u hriscanstvu tako , jasno sam procitao da on zeli da pobjedi smrt da zivi vjecno na zemlji bez umiranja ,

Подели на овим сајтовима

Муслимани, ислам, немају проблема са смрћу у онтолошком смислу (смрт као претња нестанка конкретног човека). Смрт у исламу је само прелазак у другачији начин постојања. Они разликују одређене фазе живота, али смрти, онако како је хришћанска теологија проблематизује, нема. Наиме, постоје фазе постојања: пренатална, садашња фаза, загробни живот и коначни суд па опет живот у рају или паклу. У исламу се не покреће питање да ли ћеш постојати већ какав ће квалитет твог постојања бити (уживање међу црнооким хуријама или гутање кључале воде). Зато је ислам сведен на етику, на правила, на црно и бело, на награду и казну. Трговина, правничка пијаца између Алаха и људи.

Подели на овим сајтовима

opet pokusaj vrjedjanja , ovaj put cu preci preko toga, necu da budem isti kao i vi.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...