Zayron Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 Sezonski ljetni jelovnik za morska prasatka Ponedeljak ujutro: trava, listovi od maslačka navečer: kore od krastavaca Utorak ujutro: kore od krastavaca navečer: trava, listovi od maslačka Srijeda ujutro: listovi od maslačka, sijeno navečer: ogrisci (srce) od paprike - ali bez sjemenki, listovi od maslačka Četvrtak ujutro: trava, listovi od maslačka navečer: 2 ogriska (srca) od paprike ali bez sjemenki, peršun, sijeno Petak ujutro: sijeno, ovas (zob) navečer: kore od krastavaca, ogrisci (srce) od paprike - ali bez sjemenki Subota ujutro: sijeno, smjesa suhe hrane (zobene pahuljice i slično) - da se kupit u prodavnici, paradajz navečer: sijeno, smjesa suhe hrane Nedelja ujutro: sijeno, smjesa suhe hrane (zobene pahuljice i slično) - da se kupit u prodavnici, ovas (zob) navečer: sijeno, smjesa suhe hrane, rotkvica Ta suha hrana za morska prasatka iliti morske svinjčice zgleda ovako a da se kupit u pet-shopu, u Češkoj se te prodanice zovu zverimex: Hrana za morska prasatka, zamorčiće, morčata - standardna Hrana za morske svinjčice, zamorčiće, morčata - de Luxe Granule specijalno za morske gice, svinjčice, prasatka, zamorčiće, morčata - isto spada u suhu hranu Ishrana U svakom slučaju zamorče mora imati sijeno. O sijeno si životinjca brusi prednje zube (glodake) i čisti si s njim želudac i crijeva. Sijeno je za zamorčiće najvažnija hrana. Iz kuhnje su dobre ove stvari koje im možete davati: jabuke, banane, kruške, jagode, grapefruite, dinje,kiwi, mandarine, šljive, mirabelke (to su te bijele ili žute šljive), narandže, lubenice, grožđe, limunove, listove karfiola, brokolice, sve vrste salata osim ovog na slici: O TOME DOLE! DAVATI ALI MALO I NE ČESTO! krmna repa, krompir )bez kore, oljušteni), kedlubne, paprika, peršin, crvena repa, krastavci za salatu, celer, špinat, paradajzi, cukete. Ograničeno i u manjim količinama im se može davati: salata (ta što je gore na slici) - glavno ta koja potiče iz staklenika a ne s polja (davati im po malo i ne često zbog dušičnjana - nitrata koji im ne čini baš dobro) i u ograničenim količinama i ne često im dmožete davati i sve vrste zelja: kupus, kelj jer prouzrokuju nadimanje, znači ponekad i malo. Isto tako kinesko i crveno zelje (kupus) im možete davati ali samo u ograničenom mnoštvu. Otrovne su po zamorčiće: krompirove klice (isklijao krompir) i sirovi pasulj i grašak Hranjenje zamorčića nije tako zahtjevno ni skupo. kao biljožderi se zamorčići hrane isto kao i u prirodi svježim i suhim dijelovima biljaka (rastlinja). Mnoge možete natrgati u vrtu ili jeftino kupiti u pet-shopu. ALI PAŽNJA! Nikad ne trgajte travu na tim mjestima o kojim niste sasvim jednoznačno sigurni da se tamo ne ispražnjavaju druge životinje (psi) i koja nisu onečišćena njihovim fekalijama ili tiksičkim plinovima iz auspuha auta (mjesta blizu ceste, autoputa). IDEJA! idea Zasijte u saksijama sjemenke trave ili salatove sjemenke ,tako otprilike kao za Vaskrs što se radi, pa ćete uvijek imati svježu i zdravu hranu za morsko prasatko. Sijeno je za zamorčiće NAJVAŽNIJA hrana i uvijek ga moraju imati dovoljno, mora bit čisto, mirišljavo i ne smije biti plesnjivo. Pogledajte kako to igledaju te suhe smjese iz bliza tamo je sušeno voće (banana) i povrće, zelenina, zobene pahuljice, granulice, razne sjemenke, kukuruz itd. znači sve to što morčata najviše vole. Možete im naravno davati i papriku, mislim ono što normalno ljudi jedu (meso od paprike) a ne samo ogriske od paprike, oni strašno vole papriku ali ne tu ljutu! Ovo sve oni također najviše vole: papriku, paradajz i krastavce Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Мај 24, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 319.gif 319.gif 319.gif 1405_love eheeeej http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 smej.gif t1007 facenew22222222 facenew22222222 facenew22222222 Za malo, kao nekadašnjem studentu veterine nije mi to uopšte problem o tome nešto napisati. Ishrana životinjica je na veterini vrlo važan predmet i mnogi studenti bivaju više puta vraćani da ponove ispit. Šta misliš eksplodira ti krava jer se nažderala djeteline i naduvala ko Zepellin? Ili odleti nekud? 0102_laugh Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Мај 24, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 Koliko treba da prodje da bi se ona navikla na mene?Primetila sam da se mnogo plasi na moje pokrete. http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 Koliko treba da prodje da bi se ona navikla na mene?Primetila sam da se mnogo plasi na moje pokrete. Da jesu prepadljive, naviknu se za mjesec, ide to brzo. Moraš s njom pričat tihim mirnim glasom, to ih smiruje. I gladit naravno. Lakše bi bilo da su dva, onda se toliko bojala ne bi. U početku ih je dobro držat u drvenoj kutiji da ne vide van baš radi toga dok se ne akomodiraju i ne naviknu a kad joj se približavaš ne čini to naglo i ćuteći, uvijek je oslovi pred tim i pričaj joj tako da to poveže i da se ne prepadne kad te naglo uvidi iznad sebe. Gledaj joj tako prilazit da ne stojiš pred njom u svojoj punoj veličini i visini, to ih prepada, prosto si misli da ćeš je zgazit. Nekoliko koraka pred kavezom čučni ili klekni na koljena i približuj se tako s poda a ne s visine stojeći. I često sa sobom nosi neku poslasticu, listić ili papriku. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 Ovo je maltezer i on bi trebao biti moj ljubimac, ali moj muž nikako da se složi sa tom idejom 0110_hahaha . Bio bi mi isto ovako ošišan na jagnje. Pogledajte samo kako trči pa ne dodiruje zemlju prstgore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Новембар 4, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2011 maltezeri su medene kuce, ali iziskuju puno pažnje... ja imam pekinezeruku, koja je nažalost bolesna- ima jako veliki tumor, imam malu mešanku, koja je pokupljena sa ulice, imam maine coon mačku i imam najluđeg člana naše porodice- patuljastog zeca! dusha је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Децембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2011 Imam dvije zlatne ribice. Držim ih na stolu gdje mi je računar. Volim ribice, a ne zahtijevaju mnogo vremena za održavanje: jednom dnevno daš im hrane, te kad se isprlja voda istu promjenim i operem kuglu. Navikle su na dobru muziku. Mirne su i ne napadaju jedna drugu (ranije sam imao slučajeva da su veće jurile manje). Razmišljam se da uzmem papagaja. Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Децембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2011 Imam dvije zlatne ribice. Držim ih na stolu gdje mi je računar. Volim ribice, a ne zahtijevaju mnogo vremena za održavanje: jednom dnevno daš im hrane, te kad se isprlja voda istu promjenim i operem kuglu. Navikle su na dobru muziku. Mirne su i ne napadaju jedna drugu (ranije sam imao slučajeva da su veće jurile manje). Razmišljam se da uzmem papagaja. Hahhahahaha.... Genijalno https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Децембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2011 @Vinogradar koliko dugo ih imas u kugli, posto ja kad sam kupovala ribice, rekli su mi da one hoce da polude od tog vrtenja u krug i da uginu? Tako da sam kupila akvarium,koji je i prakticniji jer mozes da stavis filter i ne moras da ga peres cesto. Ja samo sa zidova ziletom zgulim ono srto se nahvatalo i sine k`o nov. Ribice su super za odrzavanje, jer nisu zahtevne, a i ne prave buku. Jedina mana im je sto ne mozes da ih pomazis. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Децембар 4, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2011 @Vinogradar koliko dugo ih imas u kugli, posto ja kad sam kupovala ribice, rekli su mi da one hoce da polude od tog vrtenja u krug i da uginu? Tako da sam kupila akvarium,koji je i prakticniji jer mozes da stavis filter i ne moras da ga peres cesto. Ja samo sa zidova ziletom zgulim ono srto se nahvatalo i sine k`o nov. Ribice su super za odrzavanje, jer nisu zahtevne, a i ne prave buku. Jedina mana im je sto ne mozes da ih pomazis. Već dugo imam kuglu s ribicama, možda desetak godina. Prodefilovalo je tu desetak ribica. Neke su trajale par mjeseci, a neke više godina. Jedna je vremenom postala jako velika i dvaput mi je iskočila iz kugle. Srećom je oba puta neko bio kući. Tu sam u radnji sa ljubimcima trampio za dvije male. Ma neće da polude od vrtenja u krug, kad moje nisu poludile od preglasnog rokenrola, neće ni tvoje. Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Децембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2011 Nabavio sam kavez za papagaja, istih trenutno nema u pet šopu, stižu za koji dan. Biće veselo, papagaj i ribice će da stoje jedni pored drugih. Moji se brinu hoću li moći spavati od papagaja. Koliko znam samo ga noću pokriješ nečim i živ se ne čuje. Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Децембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2011 Od juče moj cimer. Dosta je živahan. Slika se zarotirala tokom upload-a. anajrim and dusha је реаговао/ла на ово 2 Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Јануар 3, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2012 Ево мог љубимца emilija је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јануар 4, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2012 Nebojša,i ja imam belog zeku!!! je l' curica ili dečak ? Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука