Adelaida Написано Јануар 19, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2016 Trenutno sam opcinjena cajem od Africkog grma sa vanilom... Čaj od crvenog afričkog grma je južnoafričkog porekla i nacionalno je piće tamošnjeg stanovništva. Afrikanci ga zovu MASSAI (CRVENO ČUDO) i piju umesto crnog čaja i kafe. Prijatne je arome i delotvoran kod nesanice, kožnih oboljenja, problema sa želucem i crevnim traktom. Ima spazmalitičko i antialegrijsko dejstvo. Dopunjuje dnevnu potrebu organizma za kalcijumom i cinkom. Jača imunološki sistem i ne prouzrokuje nikakve nuspojave. Druga imena za crveni čaj-grm su afrički čaj, crveni čaj, crveni grm, majčino čudo, rooibos,. Prve značajnije podatke o crvenom čaju-grmu zapisao je 1772. godine botaničar Carl Humberg. Nazivaju ga još i majčinim čudom, čudotvornim čajem koji hrani mozak, dušu i telo. To je trajna, razgranata grmolika biljka visine od 0,5 do 1,5 metara, zelenih dugačkih igličastih eliptičnih listova i žutih cvetova koji kasnije pocrvene. Miris i ukus su aromatični. Raste i uzgaja se isključivo u Južnoafričkoj Republici. Lekoviti sadržaj polifenoli, flavonoidi - aspalatin, polisaharidi, kvercetin, rutin, luteolin, gvozdje, kalijum, natrijum, kalcijum, bakar, cink, magnezijum, fluor, mangan. Koncentracija aktivnih komponenti polifenola, koji djeluje kao antioksidans, u crvenom je čaju desetak puta veća u odnosu na zeleni čaj, što osigurava uspeh u borbi protiv slobodnih radikala. Antioksidativno delovanje crvenog čaja ima niz prednosti pred sličnim vrstama antioksidativnih biljaka i preparata (zeleni, crni čaj), i to zato što ne sadrži kofein, pa ga možemo piti u većim količinama, a da ne deluje štetno. Pancakes and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 12, 2016 Пријави Подели Написано Август 12, 2016 Били смо активни на тему Пекмези и џемови, али и на ову исти принцип (гратис) чај од коприве смо припремили за зиму, чај од кантариона,и друге врсте...наставља се... Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 12, 2016 Пријави Подели Написано Август 12, 2016 Prosle godine sam brala koprive i pila sam caj , ali sam primetila da od njega dobijam alergiju ... Ove godine mi je jedan komsija nabrao i poklonio punu kesu cveta lipe ... Moram da napomenem da to drvo verovatno nikad nije prskano , a u blizini ne postoji apsolutno nista sto bi moglo da ga zagadi ... U stanu imam malu saksiju u koju sam posadila nanu , i posto ona brzo raste , cesto je secem makazama i tako svezu pijem ... Sta jos da dodam - Ako se sutra ne citamo - Neka vam je srecan pocetak Bogorodicinog posta , koji je meni iz nekog razloga oduvek bio najtezi post ... Mislim da je vreme da krenem . Ostajte mi s Bogom . Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 12, 2016 Пријави Подели Написано Август 12, 2016 33 minutes ago, Arsenija рече Prosle godine sam brala koprive i pila sam caj , ali sam primetila da od njega dobijam alergiju ... Ove godine mi je jedan komsija nabrao i poklonio punu kesu cveta lipe ... Moram da napomenem da to drvo verovatno nikad nije prskano , a u blizini ne postoji apsolutno nista sto bi moglo da ga zagadi ... U stanu imam malu saksiju u koju sam posadila nanu , i posto ona brzo raste , cesto je secem makazama i tako svezu pijem ... Sta jos da dodam - Ako se sutra ne citamo - Neka vam je srecan pocetak Bogorodicinog posta , koji je meni iz nekog razloga oduvek bio najtezi post ... Mislim da je vreme da krenem . Ostajte mi s Bogom . Арсенија има липа око 30 врста, још нисам научила од које врсте се користи за справљање чаја? Треба брати на чиста места, која нису загађена. Мислим да ћу и ја пауза за Госпођински пост. Најтежи зато што је само на води? Да, да. Ја сам узела залет још у среду...с Богом... Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 12, 2016 Пријави Подели Написано Август 12, 2016 3 hours ago, Тања1 рече Арсенија има липа око 30 врста, још нисам научила од које врсте се користи за справљање чаја? Треба брати на чиста места, која нису загађена. Мислим да ћу и ја пауза за Госпођински пост. Најтежи зато што је само на води? Да, да. Ја сам узела залет још у среду...с Богом... Ne znam to za lipu ... Caj je odlican ... Uvek dodam i malo livadskog meda sa Golije ... ... Tesko mi je da postim u ovo doba godine ... iako je svega u izobilju ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 12, 2016 Пријави Подели Написано Август 12, 2016 35 minutes ago, Arsenija рече Ne znam to za lipu ... Caj je odlican ... Uvek dodam i malo livadskog meda sa Golije ... ... Tesko mi je da postim u ovo doba godine ... iako je svega u izobilju ... И мени је тешко постити овај пут, али дугујем хиљаду живота Богородици, ако смем тако да кажем, и веома сам захвална Господу на свему, на одређеним стварима, од животне важности, а срамоте и беде не испоштовати увек довољно. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука