Zawisza Написано Мај 10, 2011 Пријави Подели Написано Мај 10, 2011 Ја само опет кажем - по критеријуму по ком је Мерз беатификован, много људи би могло да буде проглашено блаженима, или светима. Него, хипотетичка ситуација... Ако се римска црква врати у јединство, па се објаве молитвене контемплације Небојше Крстића (за оне који не знају - оснивач Образа), да ли би и он могао да буде проглашен блаженим?? Koliko mi je poznato radi se o pravoslavnom patriotizmu, što da ne ako nije na zlo i na štetu drugih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Мај 10, 2011 Пријави Подели Написано Мај 10, 2011 Ама, шта је у томе блажено? Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 И шта овај цитат доказује?Извини, Иване, али НИКАДА, НИКАДА нећу сматрати светима ни Мерца, ни Штадлера, ни Мандића исто као ни Степинца, ни Кунцевича... А спам би могло бити и постављање ове теме о наводном светитељу Хансу Ивану Мерцу који је у хрватској усташкој штампи из времена Другог светског рата сматран свецем "нове Хрватске". То да је прочитао наш шеф тог нашег панславистичког сајта који је Црногорац доживотно би се те бановао не само из панславизма већ и из србства и црногорства! Боље такве ствари пред њим ни не спомињат, он је Црногорац а страшно поносан и на своје црногорске католичке светитеље Блаженог Грацију из Мула, Блажену Озану Которску, Светог Леополда Мандића из Херцег Новог и службеницу Божију Ану Марију Маровић и све остале! А он би то још и протумачио као вријеђање црногорских националних осјећаја. Blaženi i sveti velikani Kotorske biskupije http://www.kotorskabiskupija.net/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=36 Blaženi Gracija iz Mula http://www.kotorskabiskupija.net/index.php?option=com_content&task=view&id=24 Sveti Leopold Bogdan Ivan Mandić http://www.kotorskabiskupija.net/index.php?option=com_content&task=view&id=49 Službenica Božija Ana Marija Marović http://www.kotorskabiskupija.net/index.php?option=com_content&task=view&id=51 Bl. Ozana Kotorka Rođena je 25. studenog 1493. godine u selu Relezi u središnjoj Crnoj Gori, a umrla je u Kotoru 27. travnja 1565. godine na glasu svetosti. Spominje se kao blažena već 1602. godine u testamentima kotorskih građana. Crkva joj je priznala štovanje 20. prosinca 1927. godine. Pripadala je redovnicama trećorednicama sv. Dominika. Provela je 52 godine u samostanskoj ćeliji u strogoj pokori. Tijelo joj se neraspadnuto čuva u crkvi sv. Marije od Rijeke. Godine 1665. uvrštena je među zaštitnike grada Kotora i biskupije. Liturgijski se slavi 27. travnja. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 Моје је мишљење да су сви хрватски блаженици беатификовани великим делом због свог доприноса остваривању хрватских националних или национално-верских тежњи (а такође и раду против православних "шизматика") тако да за мене они припадају домену хрватског национално-политичког миљеа. А политичка је, по мом мишљењу, и беатификација Ивана Павла Другог, који је дао немерљив допринос против комунизма и Совјетског Савеза (наравно, касније и против Србије на овим просторима). А што се Црногораца(х) тиче, страшно ме потреса мишљење разних хрватствујућих занесењака... https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 Моје је мишљење да су сви хрватски блаженици беатификовани великим делом због свог доприноса остваривању хрватских националних или национално-верских тежњи (а такође и раду против православних православних "шизматика") тако да за мене они припадају домену хрватског национално-политичког миљеа. А политичка је, по мом мишљењу, и беатификација Ивана Павла Другог, који је дао немерљив допринос против комунизма и Совјетског Савеза (наравно, касније и против Србије на овим просторима). А што се Црногораца(х) тиче, страшно ме потреса мишљење разних хрватствујућих занесењака... Претјерујеш, објасни како и шта је то радио Свети Леополд Мандић против православних "шизматика" ? Баш за њега је познато да су њему сами многи и православци који су живјели у Венецији долазили по разне савјете у животним потешкоћама. А шта је то радила Озана Которка, дјевојачким именом Катарина Косић, шта та Ана Марија Маровић такођер као и Свети Леополд Мандић стално настањена у Венецији. А и њој су долазили по савјет и помоћ и многи православци и православке који су се тамо у Италији затекли јер је знала тј. говорила србски. Или тај блажени Грација из Мула? Он неког преводио на католичанство, католичио? Твоје све опсервације огледно свих ових светаца и блаженика као и тих осталих су субјективне, једностране, пристране, необјективне и неутемељене у реалијама. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 Твоје све опсервације огледно свих ових светаца и блаженика као и тих осталих су субјективне, једностране, пристране, необјективне и неутемељене у реалијама. Аха... Испустио сам да кажем "новији" блаженици. О старијима, као што је Осана, не знам много, и не бих да тврдим ништа. Али новији су, по мени, национално-политички. Читао сам за Мандића да је био и те како против "шизматика", и мислим да то није тешко доказати. Такође и Штадлер. О Степинцу немам шта да кажем, потпуно излишно. Мерц такође, национално-политички "мотивисани" блаженик. На њих сам превасходно мислио када сам рекао оно у претходној поруци. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 Ја не знам гдје си све такве ствари могао чути, ваљда си чуо погрешно. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 Нисам их сигурно чуо ни прочитао у римокатоличким изворима. Али православни извори и литература не сведоче о њима другачије него што сам рекао. Него, јеси ли ону поуку упућену мени о (не)мешању вере и политике проследио и ХБК? https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 Нисам их сигурно чуо ни прочитао у римокатоличким изворима. Али православни извори и литература не сведоче о њима другачије него што сам рекао. Него, јеси ли ону поуку упућену мени о (не)мешању вере и политике проследио и ХБК? Не, њима сам упутио нешто друго, такво упозорење, опомену пред искључење из игре, Game Over, још један погрешан корак а бискуп Језеринац путује у Аустралију уживат си своју архијерејску мировину тамо далеко, далеко.... За то ја имам своје методе и канале, не бој се, а кад разговарам с тобом опет онда свеједно не разговарам с читавом ХБК, шта то сад има двоје везе толико? Осим тога исто као што су усташе злуопотребиле живот и животопис Ивана Мерца у своје пропагандне потребе опет то не значи да би он икад нешто тако одобрио и похвалио то што су они учинили Србима, сасвим сигурно да би против тога одлучно био и истуио јавно да је у то доба још био живио. Фамама и манипулацијама не треба никад вјеровати, тако се на примјер проширила прича о мојим педагозима и мени врло значајним људима да су србским екстремистима који су према тим гласинама имали бити идеолошким распиривачима геноцидне србске политике и праксе над свим осталим несрбским народима у БиХ па се и то показало манипулацијом и великом лажи. Просто у лажи су кратке ноге! Кад се то десило њима још за живота што не би онда Ивану Мерцу послије његове смрти који с тим никада ништа заједничко није имао нити је хтио ишта имати заједничко. И кад би се то десило само њима - догодило се то исто и даљим неким високопостављеним људима у СПЦ и католичкој Цркви али и обичним клерицима, поповима и жупницима гдје су се по медијима шириле врло неукусне лажи и гласине које наравно никад нису биле потом потврђене ни доказане јер се никад нису ни десиле. О неким таквим и сами добро знате! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 Ја бих да се вратимо на Мерза... Ево нешто што се тиче његовог аманета шта да му се као епитаф напише. Сећате се тога? Ок, видите, свети Јован Лествичник у Лествици овако вели: Није свака жеља смрти добра. Има људи које моћ навике стално наводи на грех, па се моле за смрт по смирењу. А има људи који више и не желе да се покају (јер мисле да им је то немогуће), те дозивају смрт из очајања. Неки се смрти не боје зато што у својој надмености мисле да су постали бестрасни. А има и таквих људи (уколико се данас могу наћи) који по дејству Духа Светога чезну за својом смрћу. Е, видите, ја мислим да је са овим "блаженим" Мерзом (и да - стално ћу писати Мерзом) случај баш ово што Лествичник наводи, а ја сам болдовао. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 Твоје све опсервације огледно свих ових светаца и блаженика као и тих осталих су субјективне, једностране, пристране, необјективне и неутемељене у реалијама. Аха... Испустио сам да кажем "новији" блаженици. О старијима, као што је Осана, не знам много, и не бих да тврдим ништа. Али новији су, по мени, национално-политички. Читао сам за Мандића да је био и те како против "шизматика", и мислим да то није тешко доказати. Такође и Штадлер. О Степинцу немам шта да кажем, потпуно излишно. Мерц такође, национално-политички "мотивисани" блаженик. На њих сам превасходно мислио када сам рекао оно у претходној поруци. Za kojeg Mandića? Postojao je jedan drugi Mandić i verovatno si pomešao, taj se zvao Dominik i stvarno je sarađivao i pomagao ustaše. Leopold je umro 1942 i bio sam u Padovi u tom sobičku gde je živeo i ispovedao grešnike. Bio je visok svega 1.30cm pa je sve minijaturno. Bolestan je bio ceo život a kada je počeo rat već je bio teško oboleo i verovatno se radi o Dominiku e taj ti je bio jedan od organizatora pacovskih kanala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 11, 2011 Гости Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 mislim da je pogrešio , Leopold Mandić je bio za pomirenje sa istokom... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 mislim da je pogrešio , Leopold Mandić je bio za pomirenje sa istokom... Mandić je bio nekakva preteča ekumenista, a Štadler je opet diskutabilan, kome je poznata Majska Dekleracija, ukratko Slovenci su nametali ideju da se posle I sv. rata ujedine Srbi, Hrvati i Slovenci ali pod žezlom hazburgovaca. Štadler je izneo ideju koja se razlikovala a to je da se stvori posebna Hrvatska država u okviru Dalmacije , Slavonije , dela Bosne i dela Istre bez Slovenaca a da Srbija ima već ima državu. To se uzima kao njegova najveća malodušnost i kritikovan je sa svih strana. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 12, 2011 Гости Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 Твоје све опсервације огледно свих ових светаца и блаженика као и тих осталих су субјективне, једностране, пристране, необјективне и неутемељене у реалијама. Аха... Испустио сам да кажем "новији" блаженици. О старијима, као што је Осана, не знам много, и не бих да тврдим ништа. Али новији су, по мени, национално-политички. Читао сам за Мандића да је био и те како против "шизматика", и мислим да то није тешко доказати. Такође и Штадлер. О Степинцу немам шта да кажем, потпуно излишно. Мерц такође, национално-политички "мотивисани" блаженик. На њих сам превасходно мислио када сам рекао оно у претходној поруци. Za kojeg Mandića? Postojao je jedan drugi Mandić i verovatno si pomešao, taj se zvao Dominik i stvarno je sarađivao i pomagao ustaše. Leopold je umro 1942 i bio sam u Padovi u tom sobičku gde je živeo i ispovedao grešnike. Bio je visok svega 1.30cm pa je sve minijaturno. Bolestan je bio ceo život a kada je počeo rat već je bio teško oboleo i verovatno se radi o Dominiku e taj ti je bio jedan od organizatora pacovskih kanala. mislim da je pogrešio , Leopold Mandić je bio za pomirenje sa istokom... Mandić je bio nekakva preteča ekumenista, a Štadler je opet diskutabilan, kome je poznata Majska Dekleracija, ukratko Slovenci su nametali ideju da se posle I sv. rata ujedine Srbi, Hrvati i Slovenci ali pod žezlom hazburgovaca. Štadler je izneo ideju koja se razlikovala a to je da se stvori posebna Hrvatska država u okviru Dalmacije , Slavonije , dela Bosne i dela Istre bez Slovenaca a da Srbija ima već ima državu. To se uzima kao njegova najveća malodušnost i kritikovan je sa svih strana. u prilog ovome , dodajem ovo https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,9381.msg272790.html#msg272790 izvinjavan se što spamujem temu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука