SANJA Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Zato sto on zagovara apokatastazu Šta znači apokatastaza, da ne guglujem sad? dada Da ce svi ljudi da budu spaseni cak i demoni E sad si me naterao da proguglujem o tome. Ovo za demone mi se ne sviđa, ali za ljude- pa to bi bilo savršeno! Verovatno bi se u tom slučaju i najveći zločinci preobrazili u prave božije anđele. Ali opet, po toj teoriji ispada da mi lično ne treba da se trudimo oko svog spasenja, pa je opet diskutabilno ali jako lepo je verovati u tako nešto. Pa to bi bilo fantastično! Ko ne bi voleo takvog Boga? 1000000001010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Zato sto on zagovara apokatastazu Šta znači apokatastaza, da ne guglujem sad? dada Кратко:Страшни Суд једни у Царство Небеско други у Ад после одређеног времена ови из Ада пређу у Царство Небеско. Po tome opet ispada da će SVI da budu u Carstvu nebeskom? Upravo sam se beznadežno zaljubila u Boga! 1000000001010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Zato sto on zagovara apokatastazu Где у којој теми пошаљи линк.То није добро. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,776.1025.html 1000000001010 dadaЈа му не могу помоћи. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Zato sto on zagovara apokatastazu Šta znači apokatastaza, da ne guglujem sad? dada Кратко:Страшни Суд једни у Царство Небеско други у Ад после одређеног времена ови из Ада пређу у Царство Небеско. Po tome opet ispada da će SVI da budu u Carstvu nebeskom? Upravo sam se beznadežno zaljubila u Boga! 1000000001010 Да сви и они који су грешили и који су били добри.Тј. муке које буду осећали у Аду ће их очистити од греха.Само да цитирају Св.Григорија Ниског. 4chsmu1 У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Bilo bi lepo ali takvo ucenje je osudjeno na 5 Vaseljenskom Saboru Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Bilo bi lepo ali takvo ucenje je osudjeno na 5 Vaseljenskom Saboru Суздржаћу се док не дође Аквилио па да видим његово мишљење.Ја разумем одакле то,али апсурд се види. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Malina Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 E sad si me naterao da proguglujem o tome. Ovo za demone mi se ne sviđa, ali za ljude- pa to bi bilo savršeno! Verovatno bi se u tom slučaju i najveći zločinci preobrazili u prave božije anđele. Ali opet, po toj teoriji ispada da mi lično ne treba da se trudimo oko svog spasenja, pa je opet diskutabilno ali jako lepo je verovati u tako nešto. Pa to bi bilo fantastično! Ko ne bi voleo takvog Boga? 1000000001010 Све је то лепо, али ко нам гарантује да ти злочинци неће наставити по старом? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Zato sto on zagovara apokatastazu Šta znači apokatastaza, da ne guglujem sad? 4chsmu1 Da ce svi ljudi da budu spaseni cak i demoni E sad si me naterao da proguglujem o tome. Ovo za demone mi se ne sviđa, ali za ljude- pa to bi bilo savršeno! Verovatno bi se u tom slučaju i najveći zločinci preobrazili u prave božije anđele. Ali opet, po toj teoriji ispada da mi lično ne treba da se trudimo oko svog spasenja, pa je opet diskutabilno ali jako lepo je verovati u tako nešto. Pa to bi bilo fantastično! Ko ne bi voleo takvog Boga? 1000000001010 Одакле да почнем?Ако они мукама буду очишћени од греха како ће задобити врлине? dadaТако да нема уопште гаранције да ће се нешто променити.Све је то лепо,али да се вратимо на Јеванђелску причу шта се деси човеку када се из њега истера зли дух? dada dada dada dada У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 E sad si me naterao da proguglujem o tome. Ovo za demone mi se ne sviđa, ali za ljude- pa to bi bilo savršeno! Verovatno bi se u tom slučaju i najveći zločinci preobrazili u prave božije anđele. Ali opet, po toj teoriji ispada da mi lično ne treba da se trudimo oko svog spasenja, pa je opet diskutabilno ali jako lepo je verovati u tako nešto. Pa to bi bilo fantastično! Ko ne bi voleo takvog Boga? 1000000001010 Све је то лепо, али ко нам гарантује да ти злочинци неће наставити по старом? Pa ja sam pročitala da će se preobraziti i da će vatrom biti istopljeni njihovi gresi. Bilo bi to fino mesto za život. Nego, da li je Carstvo na nebu- neki kažu da će biti na zemlji...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 E sad si me naterao da proguglujem o tome. Ovo za demone mi se ne sviđa, ali za ljude- pa to bi bilo savršeno! Verovatno bi se u tom slučaju i najveći zločinci preobrazili u prave božije anđele. Ali opet, po toj teoriji ispada da mi lično ne treba da se trudimo oko svog spasenja, pa je opet diskutabilno ali jako lepo je verovati u tako nešto. Pa to bi bilo fantastično! Ko ne bi voleo takvog Boga? 1000000001010 Све је то лепо, али ко нам гарантује да ти злочинци неће наставити по старом? Pa ja sam pročitala da će se preobraziti i da će vatrom biti istopljeni njihovi gresi. Bilo bi to fino mesto za život. Nego, da li je Carstvo na nebu- neki kažu da će biti na zemlji...? Да "истопљени" али где су врлине?Под преобразити може се мислити на више ствари.Шта су анђели рекли на вазнесењу Господњем? dada У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Zato sto on zagovara apokatastazu Šta znači apokatastaza, da ne guglujem sad? crvenilo Da ce svi ljudi da budu spaseni cak i demoni E sad si me naterao da proguglujem o tome. Ovo za demone mi se ne sviđa, ali za ljude- pa to bi bilo savršeno! Verovatno bi se u tom slučaju i najveći zločinci preobrazili u prave božije anđele. Ali opet, po toj teoriji ispada da mi lično ne treba da se trudimo oko svog spasenja, pa je opet diskutabilno ali jako lepo je verovati u tako nešto. Pa to bi bilo fantastično! Ko ne bi voleo takvog Boga? bliss jeeee Одакле да почнем?Ако они мукама буду очишћени од греха како ће задобити врлине? 0409_feelТако да нема уопште гаранције да ће се нешто променити.Све је то лепо,али да се вратимо на Јеванђелску причу шта се деси човеку када се из њега истера зли дух? dada dada dada dada Uđu u njega sedam još gorih zlih duhova i potonje stanje čovekovo bude gore nego kada je u sebi imao jednog zlog duha. Što pitaš? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 E sad si me naterao da proguglujem o tome. Ovo za demone mi se ne sviđa, ali za ljude- pa to bi bilo savršeno! Verovatno bi se u tom slučaju i najveći zločinci preobrazili u prave božije anđele. Ali opet, po toj teoriji ispada da mi lično ne treba da se trudimo oko svog spasenja, pa je opet diskutabilno ali jako lepo je verovati u tako nešto. Pa to bi bilo fantastično! Ko ne bi voleo takvog Boga? bliss jeeee Све је то лепо, али ко нам гарантује да ти злочинци неће наставити по старом? Pa ja sam pročitala da će se preobraziti i da će vatrom biti istopljeni njihovi gresi. Bilo bi to fino mesto za život. Nego, da li je Carstvo na nebu- neki kažu da će biti na zemlji...? Да "истопљени" али где су врлине?Под преобразити може се мислити на више ствари.Шта су анђели рекли на вазнесењу Господњем? crvenilo Ne sećam se...šta su rekli? 0409_feel Slava Bogu na visini a na zemlji mir i dobra volja među ljudima. Jel to? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Zato sto on zagovara apokatastazu Šta znači apokatastaza, da ne guglujem sad? crvenilo Da ce svi ljudi da budu spaseni cak i demoni E sad si me naterao da proguglujem o tome. Ovo za demone mi se ne sviđa, ali za ljude- pa to bi bilo savršeno! Verovatno bi se u tom slučaju i najveći zločinci preobrazili u prave božije anđele. Ali opet, po toj teoriji ispada da mi lično ne treba da se trudimo oko svog spasenja, pa je opet diskutabilno ali jako lepo je verovati u tako nešto. Pa to bi bilo fantastično! Ko ne bi voleo takvog Boga? bliss jeeee Одакле да почнем?Ако они мукама буду очишћени од греха како ће задобити врлине? 0409_feelТако да нема уопште гаранције да ће се нешто променити.Све је то лепо,али да се вратимо на Јеванђелску причу шта се деси човеку када се из њега истера зли дух? dada dada dada dada Uđu u njega sedam još gorih zlih duhova i potonje stanje čovekovo bude gore nego kada je u sebi imao jednog zlog duha. Što pitaš? Пошто људи се разликују по степену острашћености и закључујемо да ће неки раније бити очишћени зар не?Пошто има идаље неочишћених демона зар не могу опет да уђу у њега? У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 E sad si me naterao da proguglujem o tome. Ovo za demone mi se ne sviđa, ali za ljude- pa to bi bilo savršeno! Verovatno bi se u tom slučaju i najveći zločinci preobrazili u prave božije anđele. Ali opet, po toj teoriji ispada da mi lično ne treba da se trudimo oko svog spasenja, pa je opet diskutabilno ali jako lepo je verovati u tako nešto. Pa to bi bilo fantastično! Ko ne bi voleo takvog Boga? bliss jeeee Све је то лепо, али ко нам гарантује да ти злочинци неће наставити по старом? Pa ja sam pročitala da će se preobraziti i da će vatrom biti istopljeni njihovi gresi. Bilo bi to fino mesto za život. Nego, da li je Carstvo na nebu- neki kažu da će biti na zemlji...? Да "истопљени" али где су врлине?Под преобразити може се мислити на више ствари.Шта су анђели рекли на вазнесењу Господњем? crvenilo Ne sećam se...šta su rekli? 0409_feel Slava Bogu na visini a na zemlji mir i dobra volja među ljudima. Jel to? "И они рекоше:Људи Галилејци,што стојите и гледате на небо?Овај Исус који се од вас вазнесе на небо,тако ће исто доћи као што га видјесте да одлази на небо."(Дап 1;11) У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Bog je svojom zrtvom ponudio cak i demonima preobrazaj jer od pocetka nisu stvoreni zlima vec dobrima. To je odgonetka zasto Bog ne unistava cak i Satanu jer je i on sposoban za pokajanje - ali nece. Spasice se samo ono sto je po slobodi. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука