SANJA Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 А данас чујем човека који каже да није у реду да сутра спрема посно да не малтретира посном храном оне који не посте иначе. Даклем, свакаквих нас има 0102_laugh A ja se, eto, uplašila, pa danas postim iako ne postim svaki petak. ŽRU će mi doći glave. 0110_hahaha A baš sam juče spremila lep mrsan ručak, a danas ajde Sanja jedi krompir ceo dan 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Kako nema veze sa tugom jadna... ...evo da ti malo pomognem...znas zasto monasi nose crno...zato sto ne pristaju ni na jednu drugu boju,a znas zasto...zato sto nijedna boja ovog svijeta nije dovoljno svijetla,a oni ne pristaju ni nasta manje do svjestlosti na Tavoru... Svetlost na Tavoru pripada svima. I odakle uopšte monasima ideja da su oni avangarda hrišćanstva... I ja se pitam. (a pritom, molim lepo, ja hoću da se zamonašim) Ako ti crno dobro stoji i ne voliš da se briješ, monaši se brate... "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Kako nema veze sa tugom jadna... ...evo da ti malo pomognem...znas zasto monasi nose crno...zato sto ne pristaju ni na jednu drugu boju,a znas zasto...zato sto nijedna boja ovog svijeta nije dovoljno svijetla,a oni ne pristaju ni nasta manje do svjestlosti na Tavoru... Svetlost na Tavoru pripada svima. I odakle uopšte monasima ideja da su oni avangarda hrišćanstva... I ja se pitam. (a pritom, molim lepo, ja hoću da se zamonašim) Ako ti crno dobro stoji i ne voliš da se briješ, monaši se brate... Nije toliko da ne volim da se brijem, nego volim da nosim bradu. Ali sređenu. A ne da budem "izobraženje anđela", a da trag za mnom smrdi i da mi je brada musava i neuredna. 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gnurf Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 (a pritom, molim lepo, ja hoću da se zamonašim) стварно? 0102_laugh ma hoće on sve.. i da se monaši i da studira teologiju.. hoće on verovatno i episkop da bude, ne bi me ništa čudilo od njega... 0110_hahaha Ja zapravo već jesam episkop. 0102_laugh Nego, ono u zagradi rekoh da ne ispada "vidi ovaj napada monahe" 0110_hahaha eh da.. onda jedna napomena adminima, kada ste vec Miljanu stavili ispod imena da mu piše "teolog" (a čovek dao 2 ispita), onda mu lepo stavite i -"episkop" 0102_laugh tko leti vrijedi tko vrijedi leti tko ne leti ne vrijedi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Kako nema veze sa tugom jadna... ...evo da ti malo pomognem...znas zasto monasi nose crno...zato sto ne pristaju ni na jednu drugu boju,a znas zasto...zato sto nijedna boja ovog svijeta nije dovoljno svijetla,a oni ne pristaju ni nasta manje do svjestlosti na Tavoru... Svetlost na Tavoru pripada svima. I odakle uopšte monasima ideja da su oni avangarda hrišćanstva... I ja se pitam. (a pritom, molim lepo, ja hoću da se zamonašim) Ako ti crno dobro stoji i ne voliš da se briješ, monaši se brate... Nije toliko da ne volim da se brijem, nego volim da nosim bradu. Ali sređenu. A ne da budem "izobraženje anđela", a da trag za mnom smrdi i da mi je brada musava i neuredna. greengrin facenew22222222 ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Не сећам се да сам видео монаха са мусавом и неуредном брадом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Kako nema veze sa tugom jadna... ...evo da ti malo pomognem...znas zasto monasi nose crno...zato sto ne pristaju ni na jednu drugu boju,a znas zasto...zato sto nijedna boja ovog svijeta nije dovoljno svijetla,a oni ne pristaju ni nasta manje do svjestlosti na Tavoru... Svetlost na Tavoru pripada svima. I odakle uopšte monasima ideja da su oni avangarda hrišćanstva... ...naravno da svjetlost pripada svima...zato i ja nosim crno...DO ESHATONA facenew22222222 ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 (a pritom, molim lepo, ja hoću da se zamonašim) стварно? ma hoće on sve.. i da se monaši i da studira teologiju.. hoće on verovatno i episkop da bude, ne bi me ništa čudilo od njega... facenew22222222 Ja zapravo već jesam episkop. Nego, ono u zagradi rekoh da ne ispada "vidi ovaj napada monahe" greengrin eh da.. onda jedna napomena adminima, kada ste vec Miljanu stavili ispod imena da mu piše "teolog" (a čovek dao 2 ispita), onda mu lepo stavite i -"episkop" Otkud ti znaš koliko sam ja ispita dao? Не сећам се да сам видео монаха са мусавом и неуредном брадом. Šta si ti sad, neko merilo? Ja sam ih video bar 50. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Kako nema veze sa tugom jadna... ...evo da ti malo pomognem...znas zasto monasi nose crno...zato sto ne pristaju ni na jednu drugu boju,a znas zasto...zato sto nijedna boja ovog svijeta nije dovoljno svijetla,a oni ne pristaju ni nasta manje do svjestlosti na Tavoru... Svetlost na Tavoru pripada svima. I odakle uopšte monasima ideja da su oni avangarda hrišćanstva... I ja se pitam. (a pritom, molim lepo, ja hoću da se zamonašim) Ako ti crno dobro stoji i ne voliš da se briješ, monaši se brate... Nije toliko da ne volim da se brijem, nego volim da nosim bradu. Ali sređenu. A ne da budem "izobraženje anđela", a da trag za mnom smrdi i da mi je brada musava i neuredna. facenew22222222 Ja volim brkove i tetovaže, mogo bi da postanem bajker. Gnurfe sredi mi jednog BMW-a "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gnurf Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 (a pritom, molim lepo, ja hoću da se zamonašim) стварно? ma hoće on sve.. i da se monaši i da studira teologiju.. hoće on verovatno i episkop da bude, ne bi me ništa čudilo od njega... facenew22222222 Ja zapravo već jesam episkop. Nego, ono u zagradi rekoh da ne ispada "vidi ovaj napada monahe" greengrin eh da.. onda jedna napomena adminima, kada ste vec Miljanu stavili ispod imena da mu piše "teolog" (a čovek dao 2 ispita), onda mu lepo stavite i -"episkop" Otkud ti znaš koliko sam ja ispita dao? Не сећам се да сам видео монаха са мусавом и неуредном брадом. Šta si ti sad, neko merilo? Ja sam ih video bar 50. ti znaš, "teolože" tko leti vrijedi tko vrijedi leti tko ne leti ne vrijedi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 hajde dosta s vrijedjanjem,cemu takva zajedljivost...kakve veze ima da li je neko teolog ili ne,svi smo pozvani na sluzbu Bogu,teologija je nauka kao i svaka druga...ako neko prica o monastvu odkud odmah potreba da se taj neko sroza i da mu se nakaci neka etiketa,titula ili bilo sta... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 и како Православни Срби у вашем комшилуку данас прослављају Ђурђевдан, посно или мрсно? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gnurf Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 hajde dosta s vrijedjanjem,cemu takva zajedljivost...kakve veze ima da li je neko teolog ili ne,svi smo pozvani na sluzbu Bogu,teologija je nauka kao i svaka druga...ako neko prica o monastvu odkud odmah potreba da se taj neko sroza i da mu se nakaci neka etiketa,titula ili bilo sta... pa aj stavi onda i ti ispod imena - teolog facenew22222222 stavi i meni, ako ti nije teško. a i Siru, molio bih lepo... i Zosimi, naravno. greengrin tko leti vrijedi tko vrijedi leti tko ne leti ne vrijedi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Ovo što si rakao je kilometrima daleko od istine, nije demagogija ali ne mogu da se setim kako bi se to moglo nazvati... Crkva ništa nije ustanovila, a crkva sam i ja i ti i ostali... Crkva nije apstraktni pojam iza kojeg se skriva sve što ti padne na pamet a može da posluži u svrhu objašnjenja svega i svačega. Seti se reči vl. Atanasija (Jevtića) koje je rekao sad u vezi ove ujudurme sa Artemijem; rekao je: Artemije kaže da ga Crkva proganja, koja Crkva? Ko, imenom i prezimenom? Irinej, ja ili neko drugi (parafraziram). Ovo znači da nema nekog apstraktog autoriteta Crkve, već ljudi sa imenom i prezimenom koji su to to rekli zbog toga i toga. I odmah ti sve bude jasnije. Tako i mi na ovim prostorima postimo ovako, a Rusi drugačije, a Grci opet drugačije, i to nije odredila nekom svojom nedodirljivom dogmom neka crkva već se dobrim delom može pratiti zašto je do toga istorijski došlo, i tu se kriju pravi razlozi. Veruj mi neće nikakva "crkva" ni na kakvom budućem saboru odlučiti o smanjenju posta, kao što nije odlučila ni o njegovom povećavanju do ovakvih razmera da to gubi svaki smisao (samo budisti poste više od nas), već to uvek urade autentični pojedinci. A zbog nekog čudnog razumevanja svih ovih stvari koje živi u našoj crkvi, pre će doći do povećanja posta nego do njegovog smanjenja. Svaka priča o smanjenju posta u nekim glavama budi asocijacije na pokatoličavanje ili protestantizam i automatski stvara otpor. Ispada da je najvažnija stvar u crkvi post, a nije. Jevreji hristovog vremena nisu nam ravni kad u sitna crevca počnemo raspredati zapovesti o postu, može li se ovako, treba li onako... I dolazimo do smešnih situacija koju je neko ovde pomenuo: ideš kod nekoga na slavu i nosiš svoju hranu?! I ja sam bio u sličnoj situaciji i odlučio sam da se ne zamaram više s tim stvarima. U početku su me mučile, ali više uglavnom ne. Bio mi je problem bilo gde otići u toku posta, jer niko nigde ne posti i onda ja moram da izmišljavam i zaživam ako sam gost. Opet bilo je slučajeva da u postu dođem pred mrsnu trpezu i ćutim i jedem, onda neko kaže: pa zar ti ne postiš? i mene bude stid. Tada ljudi pričaju: evo ga jedva je dočeko da prekrši post. Ali sad kako malo više mislim, bolje i to da pričaju, nego da me smatraju pravednim. Ako si sveštenik onda po difoltu treba da si licemer. Znam sveštenike koji neće da se omrse u javnosti iako su sami protiv nekog posta. Onda ih jede to što su licemerni. Malo mi imamo blagodati i slobode u Gospodu pa da možemo da uradimo što želimo i da to bude dobro (čistima je sve čisto) facenew22222222 Немам шта рећи него Браво! Иста прича... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Мај 6, 2011 Пријави Подели Написано Мај 6, 2011 Не сећам се да сам видео монаха са мусавом и неуредном брадом. Šta si ti sad, neko merilo? facenew22222222 Ja sam ih video bar 50. И били су мусави? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука