Jump to content

Moj prvi post na ŽRU

Оцени ову тему

Препоручена порука

Црква / Литургија и свет око нас / Одг: Пренос Литургије на Тв... да или не?  poslato: 12. Јун , 2009, 07:06:07 

Pomaze Bog draga braco i sestre u hristu!

Evo da i moja malenkost kaze recenicu ili dve na ovu temu. Mozda nisam dostojna da komentarisem posto mislim da ima toliko toga sto ne znam ili ne razumijem u potpunosti. Naime ja sam pocela da dolazim na liturgije u pocetku na pola ili skoro pri kraju pa naravno nisam bila u toku ni razumela sta svestenik poje ni kako se ponasati u svetom hramu. Pocela sam istrazivati i traziti literaturu u vezi ovoga pa svaki put kad odem na sluzbu meni je sve jasnije i jasnije sta se dogadja, sta svestenik poje, i odgovaranja parohijana, onda se u meni javila zelja da i ja odgovaram na sluzbi neki deo koji sam znala, u pocetku stidljivo i samo po nesto, gubeci se povremeno u mislima i ne prateci sve, a sada mi vreme prodje prebrzo i ne osetim i ushiceno slusam i ucestvujem koliko je u mojoj moci. Dolazak na liturgiju i u crkvu je nesto sto ja zeljno iscekujem i predivno se osecam dok sam u hramu bozijem. Takodjer sam uzivala da gledam i prenos liturgije u hramu Sv. Save koje je bilo velicanstveno, ali opet posto je to u kucnom ambijentu ja nisam mogla da se potpuno predam i gledam-slusam samo to. Barem za mene je bolje ici u hram i ucestvovati ili ne al biti prisutan mnogo znaci. Znam da nije moguce za sve da stignu uvek u crkve i zato mozda prenosi liturgija na vece praznike bi bilo dovoljno. Moze da se uradi i istrazivanje i vidi kolika je gledanost tih emisija pa nastaviti shodno tome.

Mislim da je ovo ipak pitanje za Sinod SPC da razmotri. 

Uh koliko sam pametovala, i sama sam se iznenadila svom prvom postu.

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 35
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

čini mi se da ljudi prvo malo probiju led na kaladontu ili brojanju, tako nešto, pa se tek onda predstave

Остале ствари које чине наш живот 0442_feel / Разбибрига /

Одг: Најблесавија и најсмешнија имена која су се појавила у историји.

послато: 30. Април , 2010, 23:41:18

Гагарин-име, не презиме.Отац није хтео да ПРИХВАТИ да се Гагарин, у ствари, зове Јуриј. НИЈЕ ВЕРОВАО. :drugarstvo:

Ја сам пробила лед на најблесавијим именима и то 7 месеци након регистрације.

Подели на овим сајтовима

моја прва порука је линк... winter

иначе, нисам се лепо представио на почетку (као неки  winter), уствари, нисам се уопште представио, па сад одох да то учиним.

Подели на овим сајтовима

мој први пост се налази на 679. страни  greengrin greengrin greengrin

искрено, пријатно сам изненађен својим првим постом, обично писакарам којекакве глупости  4chsmu1

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :nene: link=topic=63.msg675#msg675 date=1243366994]

Ostrov, film o pokajanju, molitvi i jurodivom :)

http://www.imdb.com/title/tt0851577/

odlican film, kakav nisam nikag gledao ...

Подели на овим сајтовима

Можда је ово мој први пост на ЖРУ

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2169.msg79264.html#msg79264

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

• Гости

Можда је ово мој први пост на ЖРУ

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2169.msg79264.html#msg79264

ovo je tvoj prvi post

_______

1670 Наука и уметност / Креативни центар / Одг: Motivacioni posteri...ali pravoslavni послато: 21. Децембар , 2009, 22:07:55

Како се људи прави све ово ?

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2869.msg78756.html#msg78756

_______

7896634 poljupcic :krstix:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...