Jump to content

Да је сада почео Други Светски Рат у Србији ја бих био...

Оцени ову тему

Кад би сада била 1941. година и да је почео рат у Србији, ја бих био...  

69 члановâ је гласало

1. 1. Кад би сада била 1941. година и да је почео рат у Србији, ја бих био...

• четник код Чиче
      32
    • недићевац
      4
    • љотићевац
      4
    • партизан
      7
    • не би се опредељивао
      21

Препоручена порука

Pa ,mesto odakle sam ja je bilo 100 % ustaško a sad ne znam šta su okolni Srbi bili.

Deda je pričao da je celo vreme rata se krio po brdima i kukuruzima,pa posle rata logično dobio status domobrana.

Mada,ja pomalo u to sumnam da je uspevao da se krije baš ceo rat,vrlo moguće da je bio u ustašama ali da nije bio krvavih ruku ,pošto je bio zaista dobar čovek,tako da je mogao da ostane na svom ogništu itd... pošto su mnoge ustaše zdimile jer su počinili stravične zločine.

Подели на овим сајтовима

A mogla bi da se doda i opcija zarobljenik :D

Drugi deda mi je bio zarobljen kao kraljev vojnik i sve vreme rata je proveo u Nemačkoj u zarobljeništvu.

Kažu oni što su bili sa njim da je vreme provodio sa kuvaricom,doktoricom i gazdaricom :D

Подели на овим сајтовима

Pa ,mesto odakle sam ja je bilo 100 % ustaško a sad ne znam šta su okolni Srbi bili.

Deda je pričao da je celo vreme rata se krio po brdima i kukuruzima,pa posle rata logično dobio status domobrana.

Mada,ja pomalo u to sumnam da je uspevao da se krije baš ceo rat,vrlo moguće da je bio u ustašama ali da nije bio krvavih ruku ,pošto je bio zaista dobar čovek,tako da je mogao da ostane na svom ogništu itd... pošto su mnoge ustaše zdimile jer su počinili stravične zločine.

Pa domobrani su i izmišljeni radi takvih momaka, jadni ljudi OMG, da mogu reći da su negdje zapisani da imaju alibi pa da ih ne gone po nekakvim tim ustašama i legijama. Ali negdje nije vrijedilo ni to, ili hoćeš il nećeš pa metak u čelo i pjevaj borbene. Naravno bilo je i takvih koji su tamo u ustašama bili svojom voljom ali dosta ih nije htjelo pa se skrivali, malo po domobranima, malo po šumama, ni oni sami valjda ne znaju kako su to pretumbali i dočekali se živi i u zdravlju kraja rata.

Подели на овим сајтовима

A mogla bi da se doda i opcija zarobljenik :D

Drugi deda mi je bio zarobljen kao kraljev vojnik i sve vreme rata je proveo u Nemačkoj u zarobljeništvu.

Kažu oni što su bili sa njim da je vreme provodio sa kuvaricom,doktoricom i gazdaricom :D

Hahahaha, ti imaš baš familiju, kraljev vojnik i kraljevski zarobljenik, tamo u Aušvicu crkavali od gladi a on imao i svoju kuvaricu, doktoricu i domaćicu - Hausfrau. A valjda mu se brinule i o razonodu i zabavu - Belustigung, hahahaha! To bi si svako htio tako "robijat", OMG! Inače taj 2ww je bio nevjerovatna surrealistička ludnica, ja sam se također naslušao priča kako su se neki super proveli za 2ww dok su drugi crkavali ko muhe il na frontu il po logorima. Ah, ko sreće ima taj ima sve to najvažnije šta mu je k životu najpotrebnije. A neko je baš nema, hahahaha! Život je krut!

Brothel_Title2.jpg

Подели на овим сајтовима

Вероватно бих, с обзиром на окружење (Поморавље-централна Србија), био у четницима до септембра-октобра 1944. године када су

сви листом, уласком Црвене армије, прешли у партизане. У мом крају партизана пре тога није било. Што се тиче четничких "злодела",

питао сам те партизане (мобилисане крајем 44.) да ли их је било и рекли су ми да су у околини једног лопова стрељали и неку

учитељицу која је, вероватно, имала везе са комунистичком партијом, такође, стрељали.

Противник сам ратова а конкретно за 2. Св. рат мислим да смо гурнути у њега вољом светских моћника.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Моја малнекост би била уз Кнеза Павла....

Црна Рука(Црвена Рука) НКВД, Бела Рука (В.Брит)

једино Кнез Павле да је размишљао од свих политичара...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

ja bi bio Rambo

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Možda bi nam bilo bolje da smo svi bili sa njemcima(naravno u opciji da pobjede oni)Evo zbog čega:

1) Imali bi plate po 3000 evra i više

2)Nebi bili nacionalizma i nacioanlističkih težnji(poput velike Srbije, Hrvatske ili nedaj bože onog Golijata,Crne Gore.

3)Mile Džukanović nebi mogao švercat cigarete, tjj nebi bilo korupcije.

4)Vozali bi mercedese i vw auta.

5)Bolje bi se ponašali jer nažalost jedino se fino ponašamo kada nas neko pritegne i gazi.

6)Palestina bi bila sveta zemlja u kojoj bi sve tri vjere bile prisutne.

Itd...

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Од горереченог само једно је сигурно тачно: Срба не би било. Наравно, да су Немци победили. За то би се већ побринули они који су са њима и били у талу и друштву: Павелић и весело друштво из касапске радње, као и њихово цвијеће, које је - немојмо заборавити - реално и могло да постане националност само ако уништви претходни природни идентитет, то јест прикрије крвну припадност српском народу тако што - побије Србе.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Немојте, људи, овог распопа и злочинца стављати на форум... Тај да је нешто вредео, не би из мантије изашао и велико дело литургисања заменио за... Ма, човек је био.... Сачувај Боже...

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Možda bi nam bilo bolje da smo svi bili sa njemcima(naravno u opciji da pobjede oni)Evo zbog čega:

1) Imali bi plate po 3000 evra i više

2)Ne bi bilо nacionalizma i nacionаlističkih težnji(poput velike Srbije, Hrvatske ili nedaj bože onog Golijata,Crne Gore.

3)Mile Džukanović nebi mogao švercat cigarete, tjj nebi bilo korupcije.

4)Vozali bi mercedese i vw auta.

5)Bolje bi se ponašali jer nažalost jedino se fino ponašamo kada nas neko pritegne i gazi.

6)Palestina bi bila sveta zemlja u kojoj bi sve tri vjere bile prisutne.

Itd...

Јоој, и то каже босанац из Босне-најмлађа (и -опрости- за мене непостојећа) нација са простора СФРЈ 0122_tuk

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...