Grizzly Adams Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Ма ови из удружења су само неостварене личности које траже начин да себи придају неку важност. Нити их ко дира, нити угрожава, могу да раде или не раде шта им се свиђа. Ако хоће да се боре против теократије нека иду у Сауди Арабију или Иран. Mogu da kazem da bi za mene zivot bez religije imao smisla. Nije religija jedina radost u zivotu, ni za nas vernike a kamoli za nekoga drugog. Ниси сасвим разумео шта сам хтео да кажем. Не ради се о томе да смо ми као срећнији па да их тако убеђујемо нешто. Уопште ја њих нисам хтео да убедим ни у шта, него да покажем да нису доследни у атеизму. За правог атеисту је бесмислено расправљати о томе ко је срећнији. Нити има смисла да објашњавају како су помагали некаквој деци, да су добри људи, да су испуњени и остало. То није атеизам. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 То "подржава" само део СПЦ, и наравно да је то погрешно али сама јерархија за себе нигде не тврди да је "непогрешива". То "подржава" само део СПЦ, и наравно да је то погрешно али сама јерархија за себе нигде не тврди да је "непогрешива". Пробај на то да гледаш из другог угла: са обзиром на то какав смо ми народ постали (менталитетски, морално, итд.) од 60 год. комунизма, какво државно уређење имамо, у каквој корупцији живимо и учествујемо можда и већински по глави становника, наша јерархија СПЦ је фантастична! Ма генерално је цело православље тако. Алфејев је као неки споредни лик, а? Шта они тврде и мисле о себи, то не знам, али знам да их огромна већина верника сматра непогрешивим. И ако они нешто одвале, а не мањка им одвала, то се у народу аутоматски прима као светиња која се не доводи у питање. Мрачњак је овде на теми потпуно тачно рекао да би црква сасвим лепо опстала када би цела цивилизација стала, чак би можда функционисала још боље у таквим условима. Видели смо ми да цела јерархија сасвим лепо уме да скочи када се, на пример, треба обрушити на хомосексуалце. У осталим случајевима ћуте јер их баш брига или чак подржавају јер цркви највише одговара необразова руља. Уосталом, шта ће вама либертаријанцима толико тоталитарна и централизована организацијa за спасење са толиким регулацијама? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Уосталом, шта ће вама либертаријанцима толико тоталитарна и централизована организацијa за спасење са толиким регулацијама? Доообар... facenew22222222 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 I zasto danasnji majmuni ne evoluiraju u ljude? To su sva misticna pitanja koja ... SU ODGOVORENA!!! Ne mogu da verujem da ljudi nece da se pokrenu da nauce ono osnovno a daju sebi za pravo da kritikuju... To sto uopste postavljas takva pitanja pokazuje da o evoluciji nemas dve blage veze.. izvini ali tako je. Evolucija lepo daje odgovore na ta tvoja pitanja ali hbg. treba neko da uci... a to je tesko.... znanje... Ne nego je pitanje kako to da NI JEDNO zivo bice nije evoluiralo intelektualno a covek cini sve sto cini . Znaci nisu uspeli da nauce da brisu zadnjicu. Ni jedno na planeti. A svi smo imali iste uslove i za razvoj i za propadanje. Svi smo prosli kroz iste klomatske promene, zemljotrese, vulkanske erupcije ali samo covek ima intelekt, moral, humor, ljubav, umetnost.... Ne vredi... Nemam sta da ti kazem... plasim se da ce sledece pitanje da bude: Zasto brodovi ne padnu sa ivice zemlje kad plove daleko na zapad? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 I zasto danasnji majmuni ne evoluiraju u ljude? To su sva misticna pitanja koja ... SU ODGOVORENA!!! Ne mogu da verujem da ljudi nece da se pokrenu da nauce ono osnovno a daju sebi za pravo da kritikuju... To sto uopste postavljas takva pitanja pokazuje da o evoluciji nemas dve blage veze.. izvini ali tako je. Evolucija lepo daje odgovore na ta tvoja pitanja ali hbg. treba neko da uci... a to je tesko.... znanje... Ne nego je pitanje kako to da NI JEDNO zivo bice nije evoluiralo intelektualno a covek cini sve sto cini . Znaci nisu uspeli da nauce da brisu zadnjicu. Ni jedno na planeti. A svi smo imali iste uslove i za razvoj i za propadanje. Svi smo prosli kroz iste klomatske promene, zemljotrese, vulkanske erupcije ali samo covek ima intelekt, moral, humor, ljubav, umetnost.... Ne vredi... Nemam sta da ti kazem... plasim se da ce sledece pitanje da bude: Zasto brodovi ne padnu sa ivice zemlje kad plove daleko na zapad? Ne sledece pitanje je ko od zemaljskih stvorenja osim coveka je u stanju da nacrta trougao? Ne da izvede Pitagorinu teoremu, vec samo da nacrta jedan pravougli trougao. Ako ne postoji zasto ne postoji. Ako po verovatnoci u svemiru u odnosu na broj planeta postoji mogucnost da jos na nekoj postoji zivot onda po istoj toj verovatnoci na planeti zemlji bi valjda trebalo da postoji jos jedno bice u stanju da nacrta na primer trougao. Od sveg znanja covekovog, matematike, fizike, muzike, poezije itd samo jedan trougao. Ili kvadrat evo ako je lakse. I nista vise od toga. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 То "подржава" само део СПЦ, и наравно да је то погрешно али сама јерархија за себе нигде не тврди да је "непогрешива". То "подржава" само део СПЦ, и наравно да је то погрешно али сама јерархија за себе нигде не тврди да је "непогрешива". Пробај на то да гледаш из другог угла: са обзиром на то какав смо ми народ постали (менталитетски, морално, итд.) од 60 год. комунизма, какво државно уређење имамо, у каквој корупцији живимо и учествујемо можда и већински по глави становника, наша јерархија СПЦ је фантастична! Ма генерално је цело православље тако. Алфејев је као неки споредни лик, а? Шта они тврде и мисле о себи, то не знам, али знам да их огромна већина верника сматра непогрешивим. И ако они нешто одвале, а не мањка им одвала, то се у народу аутоматски прима као светиња која се не доводи у питање. Мрачњак је овде на теми потпуно тачно рекао да би црква сасвим лепо опстала када би цела цивилизација стала, чак би можда функционисала још боље у таквим условима. Видели смо ми да цела јерархија сасвим лепо уме да скочи када се, на пример, треба обрушити на хомосексуалце. У осталим случајевима ћуте јер их баш брига или чак подржавају јер цркви највише одговара необразова руља. Уосталом, шта ће вама либертаријанцима толико тоталитарна и централизована организацијa за спасење са толиким регулацијама? Хаха, па пази, разлика између Цркве и државе је огромна. Најважнији елемент је у томе што је у Цркви све добровољно (укључујући и монашке завете, итд.). Христос проповеда да служимо једни другима али не зато што морамо, јер приморавање претвара служење у ропство, него зато што тако желимо. На исти начин доживљавамо и хијерархију Цркве, као нешто што је људима дато као извесна "алатка", апостолско пријемство, св. тајна свештенства, епископ који је литург и који благодаћу изображава самог Христа нама сабраним око њега. То је милост Божија, а не "тоталитарна и централизована организација", јер имамо опипљивог, видљивог човека пред нама. Утолико је то што ти кажеш да "цркви највише одговара необразована руља" апсолутни нонсенс јер онда не би постојала теологија, учење Цркве, свети оци богослови, велики пастири попут вл. Атанасија, итд. То што би извесним манипулаторима који злоупотребљавају своју јерархијску улогу то одговарало (као нп. "турбо-духовницима"), то никако не значи да би то одговарало целој Цркви. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Passenger Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Ne sledece pitanje je ko od zemaljskih stvorenja osim coveka je u stanju da nacrta trougao? Ne da izvede Pitagorinu teoremu, vec samo da nacrta jedan pravougli trougao. Ovaj.. Cy9kKxJJpug ? facenew22222222 nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Ne sledece pitanje je ko od zemaljskih stvorenja osim coveka je u stanju da nacrta trougao? Ne da izvede Pitagorinu teoremu, vec samo da nacrta jedan pravougli trougao. Ovaj.. Cy9kKxJJpug ? facenew22222222 Znaci dresura je dokaz inteligencije? E pa lepo si mi objasnio. Sada sam sve razumeo. Sada ce sledeca generacija slonova da to sve nauci od mama i tata slonova pa nece morati da ih dresiraju, jel tako? Evoluirali su? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Ne sledece pitanje je ko od zemaljskih stvorenja osim coveka je u stanju da nacrta trougao? Ne da izvede Pitagorinu teoremu, vec samo da nacrta jedan pravougli trougao. Ovaj.. Cy9kKxJJpug ? facenew22222222 I zasto ne puste ceo snimak kako ovaj ctra? Mislim zasto mu kadriraju oko kada je naj zanimljivije? Kada pocinje da crta latice? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 То "подржава" само део СПЦ, и наравно да је то погрешно али сама јерархија за себе нигде не тврди да је "непогрешива". То "подржава" само део СПЦ, и наравно да је то погрешно али сама јерархија за себе нигде не тврди да је "непогрешива". Пробај на то да гледаш из другог угла: са обзиром на то какав смо ми народ постали (менталитетски, морално, итд.) од 60 год. комунизма, какво државно уређење имамо, у каквој корупцији живимо и учествујемо можда и већински по глави становника, наша јерархија СПЦ је фантастична! Ма генерално је цело православље тако. Алфејев је као неки споредни лик, а? Шта они тврде и мисле о себи, то не знам, али знам да их огромна већина верника сматра непогрешивим. И ако они нешто одвале, а не мањка им одвала, то се у народу аутоматски прима као светиња која се не доводи у питање. Мрачњак је овде на теми потпуно тачно рекао да би црква сасвим лепо опстала када би цела цивилизација стала, чак би можда функционисала још боље у таквим условима. Видели смо ми да цела јерархија сасвим лепо уме да скочи када се, на пример, треба обрушити на хомосексуалце. У осталим случајевима ћуте јер их баш брига или чак подржавају јер цркви највише одговара необразова руља. Уосталом, шта ће вама либертаријанцима толико тоталитарна и централизована организацијa за спасење са толиким регулацијама? Хаха, па пази, разлика између Цркве и државе је огромна. Најважнији елемент је у томе што је у Цркви све добровољно (укључујући и монашке завете, итд.). Христос проповеда да служимо једни другима али не зато што морамо, јер приморавање претвара служење у ропство, него зато што тако желимо. На исти начин доживљавамо и хијерархију Цркве, као нешто што је људима дато као извесна "алатка", апостолско пријемство, св. тајна свештенства, епископ који је литург и који благодаћу изображава самог Христа нама сабраним око њега. То је милост Божија, а не "тоталитарна и централизована организација", јер имамо опипљивог, видљивог човека пред нама. Утолико је то што ти кажеш да "цркви највише одговара необразована руља" апсолутни нонсенс јер онда не би постојала теологија, учење Цркве, свети оци богослови, велики пастири попут вл. Атанасија, итд. То што би извесним манипулаторима који злоупотребљавају своју јерархијску улогу то одговарало (као нп. "турбо-духовницима"), то никако не значи да би то одговарало целој Цркви. Siguran? Jel bi smeo vladika Ignjatije da pise ovakve ordinarne gluposti da ne zna da se obraca neobrazovanoj rulji?! https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,5786.msg159786.html#msg159786 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Хаха, па пази, разлика између Цркве и државе је огромна. Најважнији елемент је у томе што је у Цркви све добровољно (укључујући и монашке завете, итд.). Христос проповеда да служимо једни другима али не зато што морамо, јер приморавање претвара служење у ропство, него зато што тако желимо. На исти начин доживљавамо и хијерархију Цркве, као нешто што је људима дато као извесна "алатка", апостолско пријемство, св. тајна свештенства, епископ који је литург и који благодаћу изображава самог Христа нама сабраним око њега. То је милост Божија, а не "тоталитарна и централизована организација", јер имамо опипљивог, видљивог човека пред нама. Mа да! Све је слободно, али ако не прихватиш, горећеш у паклу (једино што су савремени теолози то преформулисали са ”нећеш бити у заједници са Богом”). У ствари, црква је још горе зло од државе. Од државе бар могу да побегнем у анархизам или тако нешто. Бар имам шансе да преживим као Робинсон Крусо ако ми се не свиђа. По учењу цркве, из цркве не може да се побегне, а да се и даље живи. Слободно ми јесте да је напустим кад год хоћу, то је тачно, али алтернативе нема, једина алтернатива је смрт. Ако је то слобода... Могу ли ја слободно и свесно да изаберем да не будем у цркви, а да се ипак спасем на неки свој начин? Утолико је то што ти кажеш да "цркви највише одговара необразована руља" апсолутни нонсенс јер онда не би постојала теологија, учење Цркве, свети оци богослови, велики пастири попут вл. Атанасија, итд. То што би извесним манипулаторима који злоупотребљавају своју јерархијску улогу то одговарало (као нп. "турбо-духовницима"), то никако не значи да би то одговарало целој Цркви. Теолози су велики изузеци, велики. Али црква се поред теологије бави и политиком. Онај мањи број правих теолога, којима свака част, је ту да покрије преовлађујућу делатност. Има ту и преклапања. Таса много политичари, али више из искрености него из користи. Али великој већини политичара одговара руља. Није нимало случајан толики отпор просветитељству (у случају СПЦ Доситеју). Образован човек је и слободан човек, а слободан човек би полако почео да схвата космичку тоталитарност централне банке спасења. facenew22222222 И ту има изузетака, као што је трио Урке-Јуста-Зоне, који јесу образовани и просвећени, али из неког разлога воле космичку централну банку спасења. dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 I zasto danasnji majmuni ne evoluiraju u ljude? To su sva misticna pitanja koja ... SU ODGOVORENA!!! Ne mogu da verujem da ljudi nece da se pokrenu da nauce ono osnovno a daju sebi za pravo da kritikuju... To sto uopste postavljas takva pitanja pokazuje da o evoluciji nemas dve blage veze.. izvini ali tako je. Evolucija lepo daje odgovore na ta tvoja pitanja ali hbg. treba neko da uci... a to je tesko.... znanje... Ne nego je pitanje kako to da NI JEDNO zivo bice nije evoluiralo intelektualno a covek cini sve sto cini . Znaci nisu uspeli da nauce da brisu zadnjicu. Ni jedno na planeti. A svi smo imali iste uslove i za razvoj i za propadanje. Svi smo prosli kroz iste klomatske promene, zemljotrese, vulkanske erupcije ali samo covek ima intelekt, moral, humor, ljubav, umetnost.... Ne vredi... Nemam sta da ti kazem... plasim se da ce sledece pitanje da bude: Zasto brodovi ne padnu sa ivice zemlje kad plove daleko na zapad? Ne sledece pitanje je ko od zemaljskih stvorenja osim coveka je u stanju da nacrta trougao? Ne da izvede Pitagorinu teoremu, vec samo da nacrta jedan pravougli trougao. Ako ne postoji zasto ne postoji. Ako po verovatnoci u svemiru u odnosu na broj planeta postoji mogucnost da jos na nekoj postoji zivot onda po istoj toj verovatnoci na planeti zemlji bi valjda trebalo da postoji jos jedno bice u stanju da nacrta na primer trougao. Od sveg znanja covekovog, matematike, fizike, muzike, poezije itd samo jedan trougao. Ili kvadrat evo ako je lakse. I nista vise od toga. Na kom jeziku najbolje razumes recenicu: "To sto pitas je odgovoreno milion puta. To sto ovde niko nece da ti odgovori nije zbog toga sto ne znamo nego zato sto niko nece da se mlati da ti objasnjava osnove evolucije." Imas onoliki net pa potrazi sta su ljudi rekli o tome sto ti pitas... to sto ti ne znas odgovore nije argument tvojoj religiji nego potvrda neznanju... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cetinje Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Велики прасак? Аман, докле ће атеисти више да злоупотребљавају науку за своју пропаганду? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Passenger Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Znaci dresura je dokaz inteligencije? Sori, nisam znao da trazis zivotinju koja inteligentno crta pravougle trouglove. 1312_womens greengrin I zasto ne puste ceo snimak kako ovaj ctra? Mislim zasto mu kadriraju oko kada je naj zanimljivije? Kada pocinje da crta latice? Nemas pojma koliko mi malo fali da stavim ovo u potpis 0102_laugh Ali bez zezanja, valjda su oko kadrirali ovi zaverenici koji drze da je evolucija tacna. Da nisu razrusila bi se kao kula od karata. 0102_laugh nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука