Jump to content

Veliki prasak - prvi broj časopisa ateista srbije....

Оцени ову тему

Препоручена порука

Znaci da si me ovo pitao pre 3000 godina, evolucija bi po tebi bila cvrcsa kao teorija?  0203_cool

Nevermind, ne zelim da zalazim u tu pricu oko evolucije. Verujem da ce ti neko drugi to mnogo konkretnije objasniti.

Pre 3000 godina? Egipat, piramide, Nil, Vavilon, Malo kasnije grcka, Homer, Ilijada, Odiseja, Troja a od svih ostalih bica na planeti zemlji posle miliona godina evolucije ni jedno ali ama bas ni jedno zivo bice osim coveke ni tada nije evoluiralo do stepena da brise zadnjicu.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

I zasto danasnji majmuni ne evoluiraju u ljude? To su sva misticna pitanja koja ... SU ODGOVORENA!!!

Ne mogu da verujem da ljudi nece da se pokrenu da nauce ono osnovno a daju sebi za pravo da kritikuju...  To sto uopste postavljas takva pitanja pokazuje da o evoluciji nemas dve blage veze.. izvini ali tako je. Evolucija lepo daje odgovore na ta tvoja pitanja ali hbg. treba neko da uci... a to je tesko....

znanje...

Ne nego je pitanje kako to da NI JEDNO zivo bice nije evoluiralo intelektualno a covek cini sve sto cini . Znaci nisu uspeli da nauce da brisu zadnjicu. Ni jedno na planeti. A svi smo imali iste uslove i za razvoj i za propadanje. Svi smo prosli kroz iste klomatske promene, zemljotrese, vulkanske erupcije ali samo covek ima intelekt, moral, humor, ljubav, umetnost....

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Pre 3000 godina? Egipat, piramide, Nil, Vavilon, Malo kasnije grcka, Homer, Ilijada, Odiseja, Troja..

Dobro de, zafrkavao sam se zbog pojedinih koje si pomenuo.

Opet ne zelim da ulazim u tu raspravu, iako mi se cini da bi mogao da ti kazem par korisnih informacija. Jednostavno, neje vreme - neje mesto.

nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja!

Подели на овим сајтовима

Звонкова интерпретација атеизма је заправо једина права, најдубља, која гледа даље од свих псевдо-моралисања данашњих "атеиста". Атеизам се у крајности завршава нихилизмом, он не може да оде на другу страну јер онда престаје да буде доследан својим суштинским поставкама. Чињеница је да ће једног дана планету земљу да груне астероид који ће да уништи човечанство. Чињеница је да ће једног дана сунце да се угаси. Чињеница је да ће једног дана универзум да се или прошири у толикој мери да ће се чак и саставне честице атома раздвојити што ће све услове за било какву врсту живота уништити. Други сценарио је да ће да се поново скупити у тачку и поново експлодирати, што ће такође уништити сав живот у универзуму. Итд.

Смрт је заправо само огледало универзума. Свако живо биће је огледало универзума зато што, баш као и универзум, на крају умире, нестаје, нема никакву важност. Сваки систем који човек може да измисли да би испунио своје бесмислено постојање је у крајњој тачки апсолутно небитан, нема никакву важност, не представља ништа.

Е сад, то што ми ако смо нихилисти свом постојању придајемо некакву важност, смишљамо системе да би ствари које су инхерентно црне обојили у ружичасто, то је само одраз наше слабости, и такође нема никакву важност.

Подели на овим сајтовима

Звонкова интерпретација атеизма је заправо једина права, најдубља, која гледа даље од свих псевдо-моралисања данашњих "атеиста". Атеизам се у крајности завршава нихилизмом, он не може да оде на другу страну јер онда престаје да буде доследан својим суштинским поставкама. Чињеница је да ће једног дана планету земљу да груне астероид који ће да уништи човечанство. Чињеница је да ће једног дана сунце да се угаси. Чињеница је да ће једног дана универзум да се или прошири у толикој мери да ће се чак и саставне честице атома раздвојити што ће све услове за било какву врсту живота уништити.

I cinjenica je da ja mogu da se radujem zivotu, da budem prijatno i emotivno bice i sa tim saznanjem.

Voleli bi vi da ste srecniji, ali ebi ga, zivot vas demantuje.

Подели на овим сајтовима

Звонкова интерпретација атеизма је заправо једина права, најдубља, која гледа даље од свих псевдо-моралисања данашњих "атеиста". Атеизам се у крајности завршава нихилизмом, он не може да оде на другу страну јер онда престаје да буде доследан својим суштинским поставкама. Чињеница је да ће једног дана планету земљу да груне астероид који ће да уништи човечанство. Чињеница је да ће једног дана сунце да се угаси. Чињеница је да ће једног дана универзум да се или прошири у толикој мери да ће се чак и саставне честице атома раздвојити што ће све услове за било какву врсту живота уништити.

I cinjenica je da ja mogu da se radujem zivotu, da budem prijatno i emotivno bice i sa tim saznanjem.

Voleli bi vi da ste srecniji, ali ebi ga, zivot vas demantuje.

Шекспиров Магбет на ово твоје одговара:

To-morrow, and to-morrow, and to-morrow,

Creeps in this petty pace from day to day,

To the last syllable of recorded time;

And all our yesterdays have lighted fools

The way to dusty death. Out, out, brief candle!

Life's but a walking shadow, a poor player,

That struts and frets his hour upon the stage,

And then is heard no more. It is a tale

Told by an idiot, full of sound and fury,

Signifying nothing.

Подели на овим сајтовима

Сад би ЗвонкоМ можда овако: радост не постоји, а ни емоције, то су само електрохемијске реакције у твом мозгу, које су значајне колико и електрони што пролазе кроз жице у електроинсталацији у твом зиду, а твој живот је значајан колико и тај електрон...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

За атеисту је бесмислено да уопште придаје било какав значај религији или не-религији.

Tо је тачно све док имаш секуларну државу која људе пушта на миру да сами одлуче да ли ће да верују или не верују. Када, међутим, имаш гувернера који одвали овакав званичан документ:

http://governor.state.tx.us/news/proclamation/16038/

NOW, THEREFORE, I, RICK PERRY, Governor of Texas, under the authority vested in me by the Constitution and Statutes of the State of Texas, do hereby proclaim the three-day period from Friday, April 22, 2011, to Sunday, April 24, 2011, as Days of Prayer for Rain in the State of Texas. I urge Texans of all faiths and traditions to offer prayers on that day for the healing of our land, the rebuilding of our communities and the restoration of our normal way of life.

онда је сасвим природно да се појави друштво атеиста Тексаса и, када би се то десило, ја бих их од свег срца подржао. Такође, пошто у Србији бујају исте овакве креатуре (имали смо прилику да гледамо циркус једног таквог скоро, а представу је завршио циркус-причешћем и ритуалним једењем јајета у патријаршији, а не смем ни да замислим шта би се десило кад би се дверонспм и слични докопали власти), онда је сасвим природно да постоји удржење атеиста. А пошто је главна политичка црква у Србији СПЦ, логично је да се најжешћа борба усмери управо на њу. Узимајући у обзир да СПЦ не само да води катастрофалну политику (не би требало да води било какву), него да толерише, активно подржава, па чак и промовише најгоре могуће ирационалности (креационизми, псеудоисторије и сва друга чудеса), логично је онда да атеисти истурају рационалност напред као своје оружје, а наука је вероватно најприроднији избор у овом случају. Једино што замерам овим атеистима је катастрофална философска подлога и велико неваспитање једног броја њих. Али рецимо, да су сви они као sqny и да се боре против свега што ради СПЦ данас у друштву, ја бих им се први придружио, иако нисам атеиста.

Подели на овим сајтовима

Сад би ЗвонкоМ можда овако: радост не постоји, а ни емоције, то су само електрохемијске реакције у твом мозгу, које су значајне колико и електрони што пролазе кроз жице у електроинсталацији у твом зиду, а твој живот је значајан колико и тај електрон...

Kako god, drugar... ako ga takva razmisljanja sprecavaju da normalno funkcionise onda sam mu ponajmanje sagovornik koji mu je potreban.

Подели на овим сајтовима

@Ивица: Добродошао назад. Значи ипак смо те призвали.  crvenilo

Ne znam zasto vernici misle da se bez vere ne moze biti crvenilo ili imati smisao u zivotu,posto je jasno da nije tako.

Сад би ЗвонкоМ могао овако: Која је сврха сврхе, који је смисао смисла, а шта је то срећа, када је твој живот битан колико и живот једне амебе?

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

онда је сасвим природно да се појави друштво атеиста Тексаса и, када би се то десило, ја бих их од свег срца подржао. Такође, пошто у Србији бујају исте овакве креатуре (имали смо прилику да гледамо циркус једног таквог скоро, а представу је завршио циркус-причешћем и ритуалним једењем јајета у патријаршији, а не смем ни да замислим шта би се десило кад би се дверонспм и слични докопали власти), онда је сасвим природно да постоји удржење атеиста. А пошто је главна политичка црква у Србији СПЦ, логично је да се најжешћа борба усмери управо на њу. Узимајући у обзир да СПЦ не само да води катастрофалну политику (не би требало да води било какву), него да толерише, активно подржава, па чак и промовише најгоре могуће ирационалности (креационизми, псеудоисторије и сва друга чудеса), логично је онда да атеисти истурају рационалност напред као своје оружје, а наука је вероватно најприроднији избор у овом случају. Једино што замерам овим атеистима је катастрофална философска подлога и велико неваспитање једног броја њих. Али рецимо, да су сви они као sqny и да се боре против свега што ради СПЦ данас у друштву, ја бих им се први придружио, иако нисам атеиста.

То "подржава" само део СПЦ, и наравно да је то погрешно али сама јерархија за себе нигде не тврди да је "непогрешива". Пробај на то да гледаш из другог угла: са обзиром на то какав смо ми народ постали (менталитетски, морално, итд.) од 60 год. комунизма, какво државно уређење имамо, у каквој корупцији живимо и учествујемо можда и већински по глави становника, наша јерархија СПЦ је фантастична!

Подели на овим сајтовима

Ne znam zasto vernici misle da se bez vere ne moze biti crvenilo ili imati smisao u zivotu,posto je jasno da nije tako.

Сад би ЗвонкоМ могао овако: Која је сврха сврхе, који је смисао смисла, а шта је то срећа, када је твој живот битан колико и живот једне амебе?

Mogu da kazem da bi za mene zivot bez religije imao smisla.Nije religija jedina radost u zivotu,ni za nas vernike a kamoli za nekoga drugog.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...