Jump to content

Koje име би дали детету?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 457
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Гости
Guest ага пије млеко

мушка  :  Христивоје, Веселин, Спасоје (од јеврејског Јешуа - Исус), Обрад ..

женска :  Милица, Миља, Душица, Сунчица  ...        1305_womens

У сваком случају увек са српском етимологијом.

Подели на овим сајтовима

Ја волим стара Српска хришћанска имена.Не свиђа ми се шта се данас млади парови одлучују на неку своју посебност па дају деци необична имена са што мање слова у имену.Као да праве од детета уникат,али на погрешан начин.Дакле:

мушка -    Јован,Сава,Павле, Петар,Василије,Ђорђе,Никола,Михаило,Александар,Милан

женска -  Василија,Милица,Јелена,Ана,Теодора,Ангелина

"Ако Христос није дошао ради праведника, онда ја своју праведност одбацујем као грех који ме одваја од Христа и у томе што сам грешан проналазим другу праведност, небеску, која ми пружа средство да приступим Христу и будем са Њим".

Подели на овим сајтовима

По мени драга браћо и сестре!

Није питање које име, него какво. Мишљења сам да имена имају свој значај и смисао. Као рецимо АДАМ значи ЦРВЕН;ЕВА ЧОВЕЧИЦА, АРСЕНИЈЕ - храбар и тако даље. Имена носе поруку , благослов и обавезу да носећи их подражавамо њиховом значењу и онима који су их носили пре нас а обавезали нас својим добрим делима и љубављу према човеку.

Моја деца се зову по старини:

СТЕФАН      ТЕОДОРА     ДУШАН     МИЛИЦА; надам се да ће носити венац Божијег дара благословени храброшћу и овенчани љубављу.

Много грешни раб Божији свештеник Александар перлешки.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

?? ???? ????? ????? ? ??????!

???? ?????? ???? ???, ???? ?????. ??????? ??? ?? ????? ????? ???? ?????? ? ??????. ??? ?????? ???? ????? ?????;??? ????????, ???????? - ?????? ? ???? ????. ????? ???? ?????? , ????????? ? ??????? ?? ?????? ?? ??????????? ??????? ??????? ? ????? ???? ?? ?? ?????? ??? ??? ? ????????? ??? ?????? ?????? ?????? ? ??????? ????? ??????.

???? ???? ?? ???? ?? ???????:

??????      ???????     ?????     ??????; ????? ?? ?? ?? ?????? ????? ??????? ???? ???????????? ????????? ? ???????? ???????.

????? ?????? ??? ?????? ????????? ?????????? ????????.

???? ?? ????? ?????!  ?? ?? ????? ?????? ???? ?? ?????? ????????....???? ????? "???????" ??? "????????" (???? ? ??????????? ??. ????????? ? ???? ??????? ??????? ?? ?????????? ?? ??????).....? ???? ??? ? ????? ?? ?????? ????????? ????? (?? ???????????? ?????????).

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...