Предање Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 Rayela рече: Za mene nikakva ( poruka).Covek je pushac, seo je na stepenice kao privatno lice i zapalio cigaretu. Meni to vishe govori u prilog njemu da je jednostavno covek kao i i ti i ja. Ili su problem bash to sto su tog dana bile Zadushnice? Treba da ode iza crkve ( ili u WC) da ga niko ne vidi? ??????? ?? ??? ?? ????? ??????? ??????????????? (??????????????) ? ???? ??????? ????????? ?????? ????? ???????. ????? ?????? ???? ?????? ??????. ?? ???????? ???? ?????, ??? ?????? ??????????? ???????? ???????? ??? ?????? ???? ?????. ? ? ???? ????? ?? ?????? ???????? ?? ???? ?? ???? ??????? ??????, ????????? ?? ???? ? ???? ???? ??????. ????? ????? ?? ???????. ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rayela Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 ??????? рече: Rayela рече: Za mene nikakva ( poruka).Covek je pushac, seo je na stepenice kao privatno lice i zapalio cigaretu. Meni to vishe govori u prilog njemu da je jednostavno covek kao i i ti i ja. Ili su problem bash to sto su tog dana bile Zadushnice? Treba da ode iza crkve ( ili u WC) da ga niko ne vidi? ??????? ?? ??? ?? ????? ??????? ??????????????? (??????????????) ? ???? ??????? ????????? ?????? ????? ???????. ????? ?????? ???? ?????? ??????. ?? ???????? ???? ?????, ??? ?????? ??????????? ???????? ???????? ??? ?????? ???? ?????. ? ? ???? ????? ?? ?????? ???????? ?? ???? ?? ???? ??????? ??????, ????????? ?? ???? ? ???? ???? ??????. ????? ????? ?? ???????. Za tebe i tvoja shvatanja nije dobro. Ali se to i ne rachuna. Rachuna se i vredi moje misljenje o njemu jer ja njega smatram covekom koji je slican meni ili bilo kom drugom coveku. Znachi ,nije bez mana i poroka, a ja samo u takve ljude imam poverenja. U bezgreshne sveshtenike i crkvene veledostojnike ne verujem. Opet, samo moje licno misljenje, kao sto je i ovo gore, samo tvoje licno. Taj covek,vidish ,ima malo drugacije od tvog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 Увек и опет дођемо до фамозно "генијалног" израза "слобода избора".... Мале паралеле, У здравственим установама је забрањено пушење. Не само у ординацијама, већ у читавом објекту, односно и у улазном холу, степеништу, трпезрији, ходницима, чекаоници испред ординације и сл... Сигуран сам да и међу особљем постоје пушачи, али такође сам сигуран да ником на пада на памет да запале по једну између два прегледа... Потпуно једнако је и у осталим јавним установама, позориштима, школама ит.д. До овога се дошло тако што је запрећено казнама... Ја нисам ни за какве казне, а посебно не за казне у Цркви.... Али заиста, има ли икакве границе и где се налази та граница, "слободе избора"? И да, узгред, ја сам пушач, после сваке Литургије останем уз Трпезу љубави и по два -три сата у порти цркве, али никад баш никад ми није пало на памет, да би могао да закундачим једну.... Заиста би требао да се постиди свештеник који је наведен, али тако што ће сам препознати шта јесте а шта није у реду,јер све остало би било без резултата "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rayela Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 ?.????????? рече: ???? ? ???? ?????? ?? ??????? "??????????" ?????? "??????? ??????".... ???? ????????, ? ???????????? ?????????? ?? ????????? ??????. ?? ???? ? ????????????, ??? ? ??????? ???????, ??????? ? ? ??????? ????, ??????????, ?????????, ?????????, ????????? ?????? ?????????? ? ??... ??????? ??? ?? ? ???? ??????? ??????? ??????, ??? ?????? ??? ??????? ?? ????? ?? ???? ?? ????? ?? ?????? ?? ????? ?????? ??? ????????... ??????? ??????? ?? ? ? ??????? ?????? ??????????, ???????????, ??????? ??.?. ?? ????? ?? ????? ???? ??? ?? ????????? ???????... ?? ????? ?? ?? ????? ?????, ? ??????? ?? ?? ????? ? ?????.... ??? ??????, ??? ?? ?????? ??????? ? ??? ?? ?????? ?? ???????, "??????? ??????"? ? ??, ??????, ?? ??? ?????, ????? ????? ????????? ??????? ?? ?????? ?????? ? ?? ??? -??? ???? ? ????? ?????, ??? ????? ??? ????? ?? ???? ???? ?? ?????, ?? ?? ????? ?? ?????????? ?????.... ?????? ?? ?????? ?? ?? ??????? ????????? ???? ?? ???????, ??? ???? ??? ?? ??? ?????????? ??? ????? ? ??? ???? ? ????,??? ??? ?????? ?? ???? ??? ????????? Meni su jednostavno takve stvari nevazne,valjda zato tako i reagujem. A verujem i vecini ljudi, svejedno da li su vernici ili nisu. Mene vishe uzbudi i uzruji kada vidim mladjaHne ljude u crkvi sa tenis patikama,trenerkama ili jednostavno da se izrazim,jako nedolicno odevene. Ovo se u prvoj liniji odnosi na mushki svet jer zene , svejedno koliko su sklone "izlaganju svojih chari" ipak uvek znaju sta je ukus i mera. Ili dodju u crkvu sa bejzbol kapom. Inache , da li je svestenik alkos pa krishom pije ili pushi tu cigaretu na stepenishtu ( a mozda je stepenishto veliko kao u katedrali Sv.Petra u Rimu:))) to meni nista ne znachi. Jedan kuriozitet iz Francuske ( gde sam jako,jako cesto): Pre nekoliko meseci stojim ja ispred jedne od najlepshih katedrala na svetu (Chartre) i moj muz i ja odlucujemo ko ce da ostane s psom napolju, a ko ce unutra ,prvi,kad jedna madame sa pudlicom ispod mishke udje lepo,mrtva-ladna u katedralu,zapali svecu,pomoli se Bogu i posle 10-15 minuta izadje napolje. Na jugu Franncuske ( Marselj) ima cuvena ( i jedinstvena) crkva u svetu gde je moguce da ljudi dolaze sa svojim zivotinjama u crkvu. To nisu samo psi i machke,nego i telad,ovce,svinje, pa i kokoshke.Ali konji u prvoj liniji, mada te krupnije zivotinje budu u porti i svestenik im ochita molitve u porti. A radi se naravno o zatucanim katolicima. Nix nekakve sekte. Znam da je ovo jako cudno, ali i ksenofobija je jako cudna pojava u srpskom drustvu:)) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 Rayela рече: Meni su jednostavno takve stvari nevazne,valjda zato tako i reagujem. A verujem i vecini ljudi, svejedno da li su vernici ili nisu. ..................................... Znam da je ovo jako cudno, ali i ksenofobija je jako cudna pojava u srpskom drustvu:)) ??????? ?? ?????? ?? ????? ?? ?? ???????, ??? ? ????? ??????, ??? ?? ??????? ??????, ???? ?? ?????, ???? ??? ???? ?????? ?? ??????? ?????, ???? ?? ?? ?? ?????????? ??????,??? ?? ?? ???? ??????? ? ????? ?????? ????????? ? ????? ?? ??? ?????? ?????? ?? ???????, ??????? ????, ???? ??????? ??? ????? ?? ??????? ?????????, ?? ??????????? ????????, ?????...??? ???????????? ???? ????????? ??? ??? "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rayela Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 ?.????????? рече: Rayela рече: Meni su jednostavno takve stvari nevazne,valjda zato tako i reagujem. A verujem i vecini ljudi, svejedno da li su vernici ili nisu. ..................................... Znam da je ovo jako cudno, ali i ksenofobija je jako cudna pojava u srpskom drustvu:)) ??????? ?? ?????? ?? ????? ?? ?? ???????, ??? ? ????? ??????, ??? ?? ??????? ??????, ???? ?? ?????, ???? ??? ???? ?????? ?? ??????? ?????, ???? ?? ?? ?? ?????????? ??????,??? ?? ?? ???? ??????? ? ????? ?????? ????????? ? ????? ?? ??? ?????? ?????? ?? ???????, ??????? ????, ???? ??????? ??? ????? ?? ??????? ?????????, ?? ??????????? ????????, ?????...??? ???????????? ???? ????????? ??? ??? Tebi je Hegel bio neki predak :smiley: Htela sam samo da kazem da me nervira i apsolutno mi nista ne znachi da neko ko treba da sluzi prmer ( a ne znam tachno ni kome) mora da se krije i da recimo pushi izveceri u tajnosti. Do juche je to sve kao bilo normalno i u redu,, ali su iz USA poceli da duvaju novi vetrovi koji nam sugerishu da je pushenje stetno da ko pushi tog treba satanizovati. E ja sam individualist, a tu privilegiju dozvoljavam da imaju i svestenici, ili genrali, profesori univerziteti ali i bolo kakva druga elita. Ne, omladina ( valjda bi to bila ciljna grupa zbog koje taj covek ne bi smeo da pushi u porti crkve) slabo i zalazi u crkve, a i pushenje je i najmaji problem, ako vec imaju neki problem. If You know what I mean. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 ?????????????? ?? ???? ?? ?? ?????????, ??? ? ???????. ??????? ?? ?? ???????? ?? ?????? ???? ?? ???? ????????????, ?????????????? ???????? ?????? ?? ???????, ???? ????????? ?????? ?? ????? ???????? ?????? ?? ??? ???????????. ????? ???? ?????????, ???? ???? ???????? ?.????????? рече: ???? ? ???? ?????? ?? ??????? "??????????" ?????? "??????? ??????".... ............................. ?????????????? ?? ????? ? ????? ?????????? ???? ?????????????? ? ?????? ??????? ??????, ??? ???? ???? ??????????? ??????? ???? ?????? ?? ????????, ???? ?????????????? ??????? ? ???????????. ??? ?? ?????????? ???????? ?????? ???? ?? ???? ??? ?????? ??? ???????? ?????, ????? ?? ?????????? ??????? ?????, ? ?????? ? ??????????. ??????? ???????, ??????? ??????? ??????, ?? ???? ??? ??????, ? ??????? ????????? ?????...??? ?????? ?? ?? ?? ??????? ?????? ?????????, ?? ?? ??????, ??? ??? ????? ?? ???? ??? ????? ???????????? ???? ?? ???????. ??????? ?????????? ????? ??? ??????? ????? ????....?? ?? ?????? ????? ?????, ? ??????? ?? ?? ???? ?? ????? ????? ??????? ?? ???-?...??????? ?????????? ??, ?? ???? ? ??? ????????? ????....????? ?????....?????? ???? ???? ???????????? ???? ????? ???? ???? ? ???????????? ????? ???? ? ????? ?????...??? ??????? ????????????? ?? ???? ?????????, ? ???????????? ?????, ????? ????????? ???? ? ?????, ?? ?????????? ?????... ???? ????????, ???? ??? ??????? ?? ?? ??????? ????????: ??????? ?? ??????? ?? ?? ????????? ???????? ????????? ? ???????? ????? ????.... ??? ???? ????????????? ?? ??? ???? ?????? ??? ????, ??? ?????? ??????? ????? ????... ??????, ?????? ???????? ???? ???? ??????, ??? ?? ???? ???? ??????????.... ?? ??? ?????? ???? ?? ?? ?????????? ??????, ? ???? ?? ?????????? ?????????, ? ?????? ??????? ???? ????????? ??? ???????...??? ???? ?????????.... "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Предање Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 Rayela рече: Do juche je to sve kao bilo normalno i u redu,, ali su iz USA poceli da duvaju novi vetrovi koji nam sugerishu da je pushenje stetno da ko pushi tog treba satanizovati. ????? ??????? ? ??????? ?? ?? ??????. ???? ?? ????? ? ???????? ????? ???? ?????? ????????? ?????. ??????? ?? ??????????. ???? ?? ????? ?? ???? ????????? ?????? ?????????? ???????? ?? ?? ??????? ?? ???? - ????? ?? ???? ????????. ? ???? ?? ????, ? ?? ??? ??? ?????? ??????? ????? ??????????? ???????. ?????? ?????? ????????? ? ? ????????? ?? ??????????? ?? ???????? ???? ?? ???? ???????, ??? ??? ???????? ?? ????????? ???? ?? ? ??????? ?????????? ????????? ???????? ? ??????????? ????? ??? ?? ?? ???? ?? ?????? ? ???? ?? ?? ?????? ?????? ???????????. ?? ??? ????? 8 ?????? (?? 1999.-2007.) ? ???? ?? ?? ?????? ?????? ??? (? ??????? ? ??????? ????? ????????? ??????? ??? ????? ??????? ?????). ????? ????? ?? ???????. ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 Доста свештеника пуши тако да то није новост,а и ја сам видео једном како свештеник пуши у порти и мени лично то не смета.Не видим разлог да се човек сакрива ако већ пуши. 1ОдТребињскихТамбураша је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 Rayela рече: ?.????????? рече: ???? ? ???? ?????? ?? ??????? "??????????" ?????? "??????? ??????".... ???? ????????, ? ???????????? ?????????? ?? ????????? ??????. ?? ???? ? ????????????, ??? ? ??????? ???????, ??????? ? ? ??????? ????, ??????????, ?????????, ?????????, ????????? ?????? ?????????? ? ??... ??????? ??? ?? ? ???? ??????? ??????? ??????, ??? ?????? ??? ??????? ?? ????? ?? ???? ?? ????? ?? ?????? ?? ????? ?????? ??? ????????... ??????? ??????? ?? ? ? ??????? ?????? ??????????, ???????????, ??????? ??.?. ?? ????? ?? ????? ???? ??? ?? ????????? ???????... ?? ????? ?? ?? ????? ?????, ? ??????? ?? ?? ????? ? ?????.... ??? ??????, ??? ?? ?????? ??????? ? ??? ?? ?????? ?? ???????, "??????? ??????"? ? ??, ??????, ?? ??? ?????, ????? ????? ????????? ??????? ?? ?????? ?????? ? ?? ??? -??? ???? ? ????? ?????, ??? ????? ??? ????? ?? ???? ???? ?? ?????, ?? ?? ????? ?? ?????????? ?????.... ?????? ?? ?????? ?? ?? ??????? ????????? ???? ?? ???????, ??? ???? ??? ?? ??? ?????????? ??? ????? ? ??? ???? ? ????,??? ??? ?????? ?? ???? ??? ????????? Meni su jednostavno takve stvari nevazne,valjda zato tako i reagujem. A verujem i vecini ljudi, svejedno da li su vernici ili nisu. Mene vishe uzbudi i uzruji kada vidim mladjaHne ljude u crkvi sa tenis patikama,trenerkama ili jednostavno da se izrazim,jako nedolicno odevene. Ovo se u prvoj liniji odnosi na mushki svet jer zene , svejedno koliko su sklone "izlaganju svojih chari" ipak uvek znaju sta je ukus i mera. Ili dodju u crkvu sa bejzbol kapom. Inache , da li je svestenik alkos pa krishom pije ili pushi tu cigaretu na stepenishtu ( a mozda je stepenishto veliko kao u katedrali Sv.Petra u Rimu:))) to meni nista ne znachi. Jedan kuriozitet iz Francuske ( gde sam jako,jako cesto): Pre nekoliko meseci stojim ja ispred jedne od najlepshih katedrala na svetu (Chartre) i moj muz i ja odlucujemo ko ce da ostane s psom napolju, a ko ce unutra ,prvi,kad jedna madame sa pudlicom ispod mishke udje lepo,mrtva-ladna u katedralu,zapali svecu,pomoli se Bogu i posle 10-15 minuta izadje napolje. Na jugu Franncuske ( Marselj) ima cuvena ( i jedinstvena) crkva u svetu gde je moguce da ljudi dolaze sa svojim zivotinjama u crkvu. To nisu samo psi i machke,nego i telad,ovce,svinje, pa i kokoshke.Ali konji u prvoj liniji, mada te krupnije zivotinje budu u porti i svestenik im ochita molitve u porti. A radi se naravno o zatucanim katolicima. Nix nekakve sekte. Znam da je ovo jako cudno, ali i ksenofobija je jako cudna pojava u srpskom drustvu:)) ??? ???? ?????? ???????? :smiley:? 1ОдТребињскихТамбураша је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JELENA Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 negdje sam na netu gledala kako otac Joli cuvar mosti Svetog Vasilija Ostroskog, govori kako je pusenje kadjenje djavolu. Ljubić Nenad Šone је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 JELENA рече: negdje sam na netu gledala kako otac Joli cuvar mosti Svetog Vasilija Ostroskog, govori kako je pusenje kadjenje djavolu. ??? ?? ???? ?? ????????? ???? ???? ?? ???? ????????, ??? ??? ?? ??????? ?? ?? ????????? ???? ?????? ?????????? ?? ?????? ???????, ???? ????? ????? ??????, ????? ????? ???? ? ????????? ? ???????? ... ???? ???? ???? ??? ?????? ?????? ... https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1399.msg24746.html#msg24746 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 Можда је већи "грех" свештеника који пуши што саблажњава друге него што је само по себи "грех" Поменуо бих још једну фору за одвикавање из књиге Казивање боготражитеља... мада је тамо у питању алкохол. Кад ти се припије или припуши узмеш јеванђеље и прочиташ једну главу ако ти се још пуши прочитај још једну и све тако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Предање Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 ???? рече: ????? ?????????? ???? ???? ?? ?? ???? ??????,? ? ?? ??? ????? ?????? ???? ????????? ???? ? ????? ? ???? ????? ?? ?? ?????.?? ????? ?????? ?? ?? ????? ??????? ??? ??? ????. ?? ??? ???? ????? ?? ????? ?? ????? ?? ?? ????? ????? ????. ? ??? ?? ???? ???????????? ?? ????? ???????????? ?????????? ???? ?????? ?? ?? ???????? ????? "?? ??????". ?? ????? ?????? ?? ???? ?? ??????. ????? ?????. ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 Ни ја нисам знао ни једног до ономад! Додуше, чуо сам неке трачеве, али нисам веровао. Сада верујем и осталим трачевима за дотичног који срећом није мој парох. Има он бројне друге квалитете и заслуге и стварно ми не смета што пуши. Више ми смета што изгледа не постоји званичан став-правило СПЦ по овом питању. Био сам убеђен да је пушење "идолопоклонство", баш како то Јоил каже. Овако испада да сам превише гледао оца Јоила. Људи смо, шта да се ради. Да сам ја презвитер, сигурно би ми годило да након службе седнем на басамак у михољско лето и разгалим суво грло једним Никшићким, онако из флаше. Шта фали? Напомена: Живим у Новом Саду. Овде парохије броје и по 30.000 верних. Овде би требала да буде елита клира, што и јесте. У мом храму имамо сјајне појце, беседнике и исповеднике међу та четири свешетеника - стварно сјајне! Међутим, најстарији међу њима пуши испред цркве... osamucen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука