Jump to content

Linux

Оцени ову тему

Препоручена порука

... taj Super OS, to je neka ultra verzija Ubuntua ... pa zasto ne bi odma' instalirali taj i da se ne muce ljudi sa svim tim? Jel' moguca nadogradnja sa "klasicne" verzije na Super OS? Video sam na sajtu da u julu izlazi Super OS za verziju 10.04 pa cu sacekati jos par meseci pre nego sto ga skinem i instaliram ... sto se tice Ubuntu One, ili ti Cloud, probao sam da se registrujem preko postojeceg Google naloga , ali nece ... zna li iko zasto?

MAKIJAVELIZAM JE STANJE UMA - SVE OSTALO JE PRECENJENO!!!

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ne za Cloud OS, nego Ubuntu Cloud - svaki korisnik dobija 2 GB free.... Baš ovaj link što si postavio. I ja sam se rečistrovao, ali nisam nikad koristio.....

Evo linkova za Super OS - to je bivši Super Ubuntu .... (to je Ubuntu da se ne patiš ništa.... sve instalirano, svi drajveri, kodeci, playeri, samo instaliraš i uživaš  algabacaju) - Krajem meseca izlazi nova verzija ....

http://hacktolive.org/wiki/Super_OS

http://hacktolive.org/blog/

A evo linkova za one servise što sam ti govorio....

https://www.dropbox.com/

https://www.jungledisk.com/

http://www.memopal.com/en/

http://www.zumodrive.com/

Da li si na ovo mislio....?

Погледао сам на брзака ове линкове јер их први пут видим али мислим да то није то. Ово је нешто попут Виндовсовог Скј Драјва тј. само складиштење података ? И то је дио клауда али нпр. изнајмљивање севера који ће  да врши обраду података за фирму је део клауда и још многе друге ствари. Значи замисли да отвараш неку фирму којој су потребни озбиљији ресурси у информатици тј. све што можеш замислити а ти имаш само мониторе за радним мјестом. Тако нешто би ово било.

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

Цитат

... taj Super OS, to je neka ultra verzija Ubuntua ... pa zasto ne bi odma' instalirali taj i da se ne muce ljudi sa svim tim? Jel' moguca nadogradnja sa "klasicne" verzije na Super OS? Video sam na sajtu da u julu izlazi Super OS za verziju 10.04 pa cu sacekati jos par meseci pre nego sto ga skinem i instaliram ... sto se tice Ubuntu One, ili ti Cloud, probao sam da se registrujem preko postojeceg Google naloga , ali nece ... zna li iko zasto?

Zato što je Ubuntu skroz open source OS....

I ja sam se registrovao preko gugleta i nisam imao problema..... Ne znam šta je u pitanju...?

Подели на овим сајтовима

Цитат

E pa to je druga stvar.... Već ozbiljniji posao ..... To i jeste budućnost, mogu ti reći ..... Samo kako će sve to da izvedu kad postoji problem nestabilne internet konekcije....? Ipak nije to isto kao kad nestane struje.... Onda tu je bezbednost?

Jedini stvarni problem i jeste bezbjednost, kao i bilo gdje drugo u informatici. Internet konekcije su (bar u svijetu) sve bolje.Kod klauda se tezi da se koriste samo atomske operacije kao na primjer kod upisa u bilo koju bazu podataka, tj. ne moze se desiti da pukne transakcija i operacija ostane na pola izvrsena, ili je izvrsena ili nije tj. ponistava se.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

E pa to je druga stvar.... Već ozbiljniji posao ..... To i jeste budućnost, mogu ti reći ..... Samo kako će sve to da izvedu kad postoji problem nestabilne internet konekcije....? Ipak nije to isto kao kad nestane struje.... Onda tu je bezbednost?

Jedini stvarni problem i jeste bezbjednost, kao i bilo gdje drugo u informatici. Internet konekcije su (bar u svijetu) sve bolje.Kod klauda se tezi da se koriste samo atomske operacije kao na primjer kod upisa u bilo koju bazu podataka, tj. ne moze se desiti da pukne transakcija i operacija ostane na pola izvrsena, ili je izvrsena ili nije tj. ponistava se.

Ta neka transakcija bi u Srbiji mogla da potraje večno kakav nam je internet  sHa_sarcasticlol... Šalim se .... Verovatno firme, koje bi bile zainteresovane za tako nešto, uložile bi novac i svaki problem bi bio rešen. Baš, što se tiče finansija, pretpostavljam da bi ova opcija bila i jeftinija...?

Подели на овим сајтовима

Daleko jeftinija jer se placa samo ono sto je potroseno npr. kolicina prenesenih podataka, kolicina obradjenih podataka itd. Recimo ako neko pravi manju firmu  sa 15-ak zaposlenih on mora da kupuje opremu za maksimalan protok podataka, npr. svi serveri moraju izdrati maksimalan pristup iako taj maksimum moze biti samo jedan dan u godini. Ali u oblaku ti placas za svaki pristup pojedinacno. To je samo jedan od nacima ustede. Ima toga dosta. Poslacu ti jedan .ppt sa mojih predavanja na mail, na ovaj koji ti se nalazi na profilu. Je li mail vazeci ?

Odoh sada na spavanje, dosta je bilo  :0104cheesy:

Подели на овим сајтовима

Цитат

А да не причам о драјверима које одма имате. Рецимо штампач. Линукс боље чита хардвер. Немате ограничења везана за комерцију.

Maла исправка,тачно је да драјвере одмах имате на линуксу,али линукс је генерално оперативни систем за кога неки произвођачи мрежних картица не желе да праве драјвере.Зато се и сам линукс ослања на виндоус драјвере за мрежне картице,уколико не постоји линукс верзија,преко програма

NDISwrapper

http://en.wikipedia.org/wiki/NDISwrapper

Подели на овим сајтовима

... koga briga da li je drajver za Win ili ne ... bitno je da sve radi, i da kada ubacim CD i instaliram OS ja imam sve na jednom mestu ... zbog toga bi se Linux mogao i nazvati all-in-one, ili instant OS ...sad, druga je stvar update, jer bez neta Linux nije bas sistem za neki rad na duze staze, ali pricamo o krajnjim korisnicima, a narocito o pocetnicima, i to apsolutnim, kakav sam i ja ... evo vec nedelju dana kako sam na Linuxu, i zaista mi se sve vise i vise svidja ... dokle ce biti tako , ne znam ... videcemo ... do tada HACK THE WINDOWS, RULE THE WORLD - LINUX ROCKS!!!

Подели на овим сајтовима

... a da, od ovolike hvale zaboravio sam i jednu losu stvar da kazem , da ne ispadne da je Lin savrsen ... par puta mi se desilo da se ekran zatamnio i da ne reaguje ni na sta ... nekoliko puta je pomogao restart, Ctrl+Alt+Del, ali par puta i nije pa sam morao da ga restartujem fizicki ... problem je sto u oba slucaja gubim nesacuvane podatke iz prosle sesije ... problem sam resio odabirom vrste okruzenja na pocetku ... tu mi se pojavljune nekoliko varijanti, ali ne znam sta koja znaci ... Gnome, Gnome(failsafe), KDE, i jos nekih 4-5 ... ja obicno odaberem Gnome (previos) ili default i onda nema problema ... moze li neka pomoc ili savet oko ovoga?

Подели на овим сајтовима

Мени се чини да је реалност фузија виндоуса и линукса преко Wine-a.Волели ми то или не.Поготово од када се кренуло у реализацију directx за линукс (сад не знам да ли се стало са тим,али лепо да се неко сетио ако ништа друго).И наравно познати NTFS 3g још један облик фузије виндоус и линукс система.

Мени рецимо у линуксу смета недостатак неких програма које иначе користим на виндоусу - рецимо ImgBurn за резање,а посебно KMplayer за гледање видео материјала.Није лош SM player,aли KMplayer је бољи.

А опет свиђа ми се код линукса то што нема регистрија,нема дефрагментације и сличног одржавања (досадног) система који постоји на win.И наравно,за вирусе линукс је закон dada Односно против вируса :drugarstvo:

Што се Gnome тиче,ја само знам да failsafe значи окружење у случају баговања,тј нека најстандарднија подешавања која треба изабрати у случају проблема..

Можда је неки тренутни баг,јеси скинуо новију верзију ?

Подели на овим сајтовима

... to sto pominjes NTFS 3g mislis na Windows? Zar se Linux ne instalira na ext4? Sto se okruzenja tice, taj failsafe nisam koristio, ali neki mi ljudi kazu da je u pitanju nadogradnja sa Ubuntu na Kubuntu ... kazu da, ako sam vec hteo KDE, onda sam trebao odmah da instaliram Kubuntu ... dok to nisam instalirao, radio je perfektno, mada ni sada nema problema ... a sto se antivirus programa tice, to mi nikada nece biti jasno - jel' on ima ugradjen antivirus, ili ga virusi jednostavno ne napadaju, odnosno ne postoje za njega? I da, sto se tice odrzavanja sistema, zar nema nekog programa kojim se odrzava i optimizuje sistem , nesto tipa Registry Tool, Disc Defragmenter, ili slicno?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...