Jump to content

Linux

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ако неко користи Федору или хоће исту да испроба, препоручујем Федору 29 изашла скоро, сваке похвале.

Користим овај систем већ 9 година, ово је међу убедљиво најбољим верзијама.

https://getfedora.org/

Са вером у Бога

За крст часни и слободу златну!

Подели на овим сајтовима

Пре неколико дана изашла је нова верзија Deepin OS 15.8

Користим  Deepin већ десет месеци, презадовољан сам:D

https://www.deepin.org/en/2018/11/15/deepin15-8/

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

On 16. 11. 2018. at 18:11, Никола Крушић рече

Користим овај систем већ 9 година

Expand  

On 16. 11. 2018. at 20:01, ronin рече

Expand  

Odlično! Ovakvi iskusni mi trebaju! :D

Linux prepoznaje flesku kao read-only disk. Ne mogu ništa da prebacim na nju. Pored dve postojeće, kupio sam i treću, misleći da su se ove dve pokvarile. Međutim, isti problem i sa trećom.

Pokušaću da potražim rešenje na internetu, jer sam video da nisam jedini koji ima ovaj problem. Ali, rekoh, aj da počnem prvo od Srba :D.

Hteo bih samo da se izvinim @Иван ♪♫ što mu se nisam ovako javno zahvalio za pomoć oko instalacije štampača. Njega sam isto cimao jedno veče i bio je više nego predusretljiv.

Sva trojica ste mi izašli u susret i hvala vam na razumevanju.

Подели на овим сајтовима

On 18. 11. 2018. at 17:26, arizan рече

Odlično! Ovakvi iskusni mi trebaju! :D

Linux prepoznaje flesku kao read-only disk. Ne mogu ništa da prebacim na nju. Pored dve postojeće, kupio sam i treću, misleći da su se ove dve pokvarile. Međutim, isti problem i sa trećom.

Pokušaću da potražim rešenje na internetu, jer sam video da nisam jedini koji ima ovaj problem. Ali, rekoh, aj da počnem prvo od Srba :D.

Hteo bih samo da se izvinim @Иван ♪♫ što mu se nisam ovako javno zahvalio za pomoć oko instalacije štampača. Njega sam isto cimao jedno veče i bio je više nego predusretljiv.

Expand  

ja tih problema nisam imao na Ubuntu, a nema ni  na Deepin linux 

kucaj ovu komandu 

killall nautilus

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

On 18. 11. 2018. at 17:26, arizan рече
Odlično! Ovakvi iskusni mi trebaju! [emoji3]
Pokušaću da potražim rešenje na internetu, jer sam video da nisam jedini koji ima ovaj problem. Ali, rekoh, aj da počnem prvo od Srba [emoji3].

Hteo bih samo da se izvinim [mention=7332]Иван ♪♫[/mention] što mu se nisam ovako javno zahvalio za pomoć oko instalacije štampača. Njega sam isto cimao jedno veče i bio je više nego predusretljiv.

sudo mount /run/media/korisnik/IME_USB -o remount,rw

Ово се мени дешава, и ја овако радим, али трајно решење не знам

С’ вером у Бога!

Са вером у Бога

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 16. 11. 2018. at 20:01, ronin рече

Пре неколико дана изашла је нова верзија Deepin OS 15.8

https://www.deepin.org/en/2018/11/15/deepin15-8/

Expand  

Na kraju sam uzeo da ga skinem sa SourceForge-ta, na maticnom sajtu mi stalno daje brzinu od 20 do 30 kb/s...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

купио сам пре пар дана преко мтс-а лаптоп са инсталираним линуксом,при првом покретању јавља ми :1.create a bootable usb disk 2.the complete licence terms can be found in the root directory.Please type less/GPL and les/COPYRIGHT to view.If the system does not get any action every 15 minutes,the system will auto shutdown. И чека моју команду.Покушао сам да у биосу променим опцију uefi у legacy,али не прихвата...да ли може нека помоћ узимајући у обзир чињеницу да се први пут сусрећем са овим...како да га покренем,да ли да га однесем у сервис па да ми инсталирају неки други ос

Подели на овим сајтовима

On 4. 3. 2019. at 16:17, шпиља рече

купио сам пре пар дана преко мтс-а лаптоп са инсталираним линуксом,при првом покретању јавља ми :1.create a bootable usb disk 2.the complete licence terms can be found in the root directory.Please type less/GPL and les/COPYRIGHT to view.If the system does not get any action every 15 minutes,the system will auto shutdown. И чека моју команду.Покушао сам да у биосу променим опцију uefi у legacy,али не прихвата...да ли може нека помоћ узимајући у обзир чињеницу да се први пут сусрећем са овим...како да га покренем,да ли да га однесем у сервис па да ми инсталирају неки други ос

Expand  

Највероватније да је у питању неки од ACER модела, они долазе са Linpus Linux, дешава се да се он не подиже до графичког окружења, а требало би. Скини неки други linux и инсталирај нпр Ubuntu, Mint, Deepin. Они су добри за почетнике у linux свету.

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

On 4. 3. 2019. at 17:20, ronin рече

Највероватније да је у питању неки од ACER модела, они долазе са Linpus Linux, дешава се да се он не подиже до графичког окружења, а требало би. Скини неки други linux и инсталирај нпр Ubuntu, Mint, Deepin. Они су добри за почетнике у linux свету.

Expand  

да,ацер је у питању,али како да скинем неки други линукс када уопште не могу да покренем лаптоп...једино да позајмим од неког диск или усб са поменутим системом

Подели на овим сајтовима

On 4. 3. 2019. at 18:53, шпиља рече

да,ацер је у питању,али како да скинем неки други линукс када уопште не могу да покренем лаптоп...једино да позајмим од неког диск или усб са поменутим системом

Expand  

Можеш да позајмиш или да однесеш у сервис да они инсталирају пошто се први пут сусрећеш с тим

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Подели на овим сајтовима

On 14. 8. 2009. at 11:30, Gospodin Jakov рече

Kakvo je vase mišljenje o slobodnom softveru? Linux koristim već vise od dve godine, konkretno Ubuntu Linux, i mislim da je to najbolji OS koji sam do sada probao. Koristim ga kući, jer na poslu mora sve da bude na Win. Prava je šteta što se kod nas država nije umešala u ova razmišljanja i tako uštedela dosta novaca. Čak je SPC na Windowsu, što me isto iznenadjuje.... Pozdrav....

Expand  

У Швајцарској (који парадокс, пребогатој а неће скупи Вин) се користи доса Линукс Убунту у државним институцијама.

Убунту је најбољи ОС дефинитивно...али штета што не подржава све, јер Мајкросифт  је окупатор. Класични корпоративни фашисти.

(Одговор након 10 година)

image.png.4efeeba9d694784a0416e8b3755b6944.png

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

@ronin 

Koristis li i dalje Deepin? Kako ti izgleda i tako to? Naidjoh na ovaj video, pa da stavim ovde... :)

...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...