Jump to content

Да ли удржење "Атеисти Србије" прелазе границе закона Републике Србије?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Сад сам први пут видела ту "песму" мада знам да има разних људи и одувек их је било. Ми можемо само на себе деловати и трудити се да се поправљамо и да будемо позитивни према људима око себе, а надати се и молити да и такви прогледају и нађу пут из мрака у коме се налазе. Тужно ми је само кад видим родитеље који уче своју децу да се "сналазе" и да "не дају на себе". Уче их безосећајности према другима. Мало ко још чита деци бајке за лаку ноћ, а бајке нису смишљене за забаву да брже прође време већ имају за циљ да васпитавају. Кроз приче, бајке и басне деца уче да разликују добро од зла. Сада су деца препуштена телевизији, а тамо више на жалост скоро да и нема програма који могу децу нечем добром научити.    

Подели на овим сајтовима

Истина је да међу атеистима има острашћених људи, али исто тако је истина и да их и те како има и међу верујућима...

Искрено - кад узмем у обзир шта се све последњих година кроз медије проповеда под фирмом Православља и Хришћанства од стране разноразнх свештених лица и удружења, и колико је Црква инертна по питању ограђивања од таквих прича, морам признати да у потпуности разумем људе који се тиме осећају угрожено, и који од таквих ствари желе да се заштите...

Постојање удружења као што су Атеисти Србије би нама верујућима, уместо да се саблажњавамо, требало да буде добра прилика да се замислимо над тиме колико смо таквим појавама сами допринели...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Ovo morate "odrolovati" kako bi vidjeli cijeli text koji je dosta dug!

Kliknite tamo na tu mogućnost "pokazati više" ili sličnu takvu.

Živim u Češkoj i ne znam kako to kod vas izgleda u Srbiji na FB, šta konkretno piše!

Jednostavno da bi vidjeli ostatak texta morate ga "otvorit" jer se vidi samo početak.

Text je toliko blasfeman da ga ni nije moguće objaviti ovdje na Forumu čak ni u studijske svrhe!

Moraćete ići to vidjet tamo na FB! Christus Vincit je inače moj pomoćni profil u te svrhe otvoren!

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=114201308636491&set=a.114200321969923.17235.100001398685252&theater

Подели на овим сајтовима

Истина је да међу атеистима има острашћених људи, али исто тако је истина и да их и те како има и међу верујућима...

Искрено - кад узмем у обзир шта се све последњих година кроз медије проповеда под фирмом Православља и Хришћанства од стране разноразнх свештених лица и удружења, и колико је Црква инертна по питању ограђивања од таквих прича, морам признати да у потпуности разумем људе који се тиме осећају угрожено, и који од таквих ствари желе да се заштите...

Постојање удружења као што су Атеисти Србије би нама верујућима, уместо да се саблажњавамо, требало да буде добра прилика да се замислимо над тиме колико смо таквим појавама сами допринели...

Slažem se, s ateistima treba voditi dijalog i to je moguće. Najveći problem kod ateista vidim u tome što oni danas kao najškolovaniji i najobrazovaniji sloj društva u Srbiji drže cijelo visoko školstvo u svojim rukama, dekanate i rektorate.  

I vaša dakle srbska država takve ljude plaća kako bi vaspitavali vašu djecu, hrišćansku djecu i tokom njihovog školovanja neometano šireći svoju propagandu od njih pravili ateiste gdje god je to moguće. Ateističke nove stručnjake, buduće kadrove i svoje "nasljednike" koji će preuzeti sutra kompletnu vlast u Srbiji poslije njih kad oni odu sa "scene"! A za pare svih poreskih obaveznika, znači vas hrišćana pravoslavaca ili svejedno kakvih još drugih koji danas u Srbiji žive. U tom ja vidim najveći problem s ateistima u Srbiji. Ali neopaganizam je sasvim nešto drugo i nezavisno od ateista koji ga se samo nastoje iskoristiti dok to ide i može u svoje svrhe! Dakle takva "simbioza" ili "brak iz interesa"! Poslije kud koji, mili moji, ko prije stigne, taj prije i melje! A onda teško si ga nama hrišćanima kad počnu oni mljet svojim mlinskim kamenima, ateisti i pogani, jasna stvar ko tamo bude tom "kukuruzom" za mljevenje, koju će oni mljet! A mi se tako "krasno" svađamo i natežemo katolici i pravoslavni, radimo tačno to što njima najurgentnije treba kao prvi prioritet: da mi hrišćani budemo posvađani međusobno, eventualno se još jednom ponovo pofatamo za vratove! Radi toga sam ovdje i radimo svuda preventivno da se tako nešto ne bi ponovilo!

Подели на овим сајтовима

I ovo je, naravno, tacno...

A treba da se podsetimo i reci Hristovih, da ce ako su gonili/mrzeli Ucitelja goniti/mrzeti i ucenike...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

A tek ova glupost

Damir Reckovic sve dok postoje vjere i politicari pokusavaju zakonima da napravi ravnopravnost izmedju muskog i zenskog pola i raznih naroda nece biti ravnopravnosti, ravnopravnost ce biti onada kada svi budu isti tj. ateisti, jer ateisti vjeruju u ljubav koja postoji dok vjernici vjeruju u nesto sto ne postoji

Подели на овим сајтовима

Људи, није питање да ли они имају право да буду атеисти. Наравно да имају. Проблем је дискриминација верујућих људи, изругивање, претње и омаловажавање туђих верских осећања. Дакле, једном речју, кршење Закона против дискриминације и кршење Устава Републике Србије.

Требали да подсећам на овакве и сличне теме:

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,5702.0.html

Господ је рекао да будемо безазлени као голубови, али истовремено и лукави као змије. И ми смо грађани ове земље ИКАО СМО ВЕЋИНА (!?), ИМАМО ПРАВО ДА НЕ БУДЕМО ВРЕЂАНИ И ДИСКРИМИНИСАНИ. Да нас нико не назива болесницима, будалама, примитивцима. Управо је то одлично замерио господину Шреку један од учесника разговора на горе наведеном линку:

Pošto pratim redovno Vaš forum,mogu da potvrdim da u Vašim rečima nema poziva na mržnju i netrpeljivot prema teistima.Ono zbog čega se javljam jeste pisanje potpredsednika Vašeg udruženja,Predraga Stojadinovića.Mislim da je sasvim suvišno navoditi primere gde se on prema vernicima ophodio na veoma neprimeren način(u to su upoznati i svi ateisti koji redovno posećuju Vaš forum).Pritom se njegove uvrede nisu odnosile na stavove koje su vernici iznosili(jer u tom slučaju i ne bi bile uvrede),već isključivo na ličnost onih koji su te stavove iznosili.Tako,na Vašem forumu vernici su nazivani mentalno poremećenim,umno zaostalim,kretenima,budalama i mnogim drugim nazivima,koje ipak ne priliče da se čuju od potpredsednika udruženja Ateisti Srbije.
Подели на овим сајтовима

71055_48767957782_3920789_n.jpg

У наставку вам преносим извод са фејбук разговора (линк) г. Александра Милојкова, православног теолога са оснивачем удружења "Атеисти Србије" г. Андрејом Шреком:

http://www.facebook.com/aleksandar.milojkov/posts/177844932266280

Мени се чини да је Александар (Милојков) био много грубљи него сви они атеисти заједно (мислим на ту преписку на FB).

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

pravopop

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

71055_48767957782_3920789_n.jpg

У наставку вам преносим извод са фејбук разговора (линк) г. Александра Милојкова, православног теолога са оснивачем удружења "Атеисти Србије" г. Андрејом Шреком:

http://www.facebook.com/aleksandar.milojkov/posts/177844932266280

Мени се чини да је Александар (Милојков) био много грубљи него сви они атеисти коју су ту писали, и то заједно.

A sto ne iskopirate taj tekst da mogu svi da procitaju posto je sa fejsbuka
Подели на овим сајтовима

Хоће ли и друг Тито присуствовати?

Јуче у 11:22 пре подне · Свиђа ми се ·

Иван Цветановић воли ово.

50 од 51

Aleksandar Milojkov Ма јесте, специјално за вашу "Скупштину". Довео и друга Едварда Кардеља (овај је мало нагорео, али се стара комуњара добро држи) и седам секретара СКОЈ-а.

Јуче у 1:56 по подне · Свиђа ми се ·  1 особа

Aleksandar Milojkov Ево ја, затуцани верник, вам предлажем како да назовете ту своју "Скузпштину", а да онако буде медијски ефектно. Пошто смо до сада видели четири дела чувеног дечијег филма "Шрек", нека се ваша "Скупштина" назове "Шрек V".

Јуче у 6:31 по подне · Свиђа ми се

Sam Flynn Zasto uvek mora da postoje ovakvi ljudi? -.-

Јуче у 6:47 по подне · Свиђа ми се ·  2 особе/а

Aleksandar Milojkov Да би се нетолерантни људи учили и вежбали толеранцији.

Јуче у 6:49 по подне · Свиђа ми се ·  1 особа

Sam Flynn Toleramcija za sta? Za propagandu... NEKA HVALA!

Јуче у 7:01 по подне · Свиђа ми се

Andrija Šrek Ne razumem pitanje. Tito je umro a i ne znam kakve veze ima sa našim udruženjem.

Јуче у 7:05 по подне · Свиђа ми се

Aleksandar Milojkov Ширите исте идеје прогона вере и верника. То је сасвим јасно, госодине Шрек.

Јуче у 7:05 по подне · Свиђа ми се

Aleksandar Milojkov Господине Шрек, обратите мало пажњу какав ГОВОР МРЖЊЕ шире ваши чланови и присталице. Погледајте шта пишу по форумима. Има дебелих разлога за једну озбиљну тужбу за дискриминацију, овог пута мањине над већином. То ће вам се једном и десити - кад нашем стрпљењу дође крај.

Јуче у 7:30 по подне · Свиђа ми се ·  1 особа

Andrija Šrek Izvinite, ja to tako uopšte ne vidim. Naprotiv. Mi uopšte ne mrzimo vernike. Isto tako ateisti nisu isto što i komunisti. Ima nas baš vrlo različitih političkih uverenja. Jedino zajedničko nam je da ne verujemo u imaginarna bića za koja nema dokaza. Nemamo nikakvih problema s vernicima, sve dok ne prisiljavaju druge da veruju u bogove. ako da n vidim, zaista ni jedan povod za tužbu.

Јуче у 7:44 по подне · Свиђа ми се

Andrija Šrek Tako da ne vidim...

Јуче у 7:44 по подне · Свиђа ми се

Aleksandar Milojkov Једно је шта ви речима декларишете (да не кажем шминкате) а друго је пракса - оно што се стварно чини и дешава између ваших присталица. Рекох вам људски и добронамерно: обратите мало пажњу. Не само да кршите Закон против дискриминације него то чините и са Уставом Републике Србије. Подсетићу Вас да је "говор мржње" и подстицање на "верску нетрпељивост" кривично дело.

Јуче у 7:48 по подне · Свиђа ми се

Aleksandar Milojkov Ето, нека вам ово буде једно од питања на вашој Скупштини (без наводника).

Јуче у 7:54 по подне · Свиђа ми се ·  1 особа

Sam Flynn cika aco, je l' ti nije dosadno ?

imas 50 godina i doso si da se raspravljas... verujem da ti super ide koriscenje kompjutera

пре 23 ч. · Свиђа ми се

Sam Flynn kucas kao zmaj, bas super si мајкл

пре 23 ч. · Свиђа ми се

Aleksandar Milojkov Имам 37 година. И за твоју информацију, одлично владам информатиком.

пре 23 ч. · Свиђа ми се ·  1 особа

Aleksandar Milojkov А мој долазак овде јесте реакција на нападе ваших активиста, на претње и понижавања. Зато сам господину Шреку и рекао да мало обрати пажњу на своје симпатизере. То тако неће моћи, господо. Излазили смо на крај са бројнијим агресивцима, а камоли са промилском мањином ако што сте ви.

пре 23 ч. · Свиђа ми се

Sam Flynn Prvo, niko ovde vas nije zvao.

Niko odavde se ne mesa u vas zivot i zato bolje prestanite sa uvredama i lepo nastavite sa vasim zivotom.

Jednostavno, ne mesajte se tamo gde vam mesto nije

Dimitrije Rešetar Gospodin Milojkov, ocigledno ima male komplekse

Verovatno su mu roditelji bili clanovi partije.

пре 23 ч. · Свиђа ми се

Aleksandar Milojkov Наравно, чим ви престанете да се мешате тамо где вам место није. Имате право да не верујете/верујете у шта хоћете - немате право да вређате и понижавате оне који другачије мисле. Немате право да исмевати и скрнавите нешто што је другим људи...

Прикажи више

пре 23 ч. · Свиђа ми се

Dimitrije Rešetar a vi ste, gospodine, neki vazan covek u ovoj drzavi pa mozete da dajete ovakve izjave i da pretite...

Sam Flynn Ako vam se ne svidja to sto oni rade, nemojte onda vi da radite isto to.

Nikakva mrznja nije potrebna, samo razumevanje

Aleksandar Milojkov Ево, господине Шрек, излива емоција према верницима од стране једног вашег члана:

пре 23 ч. · Свиђа ми се

Aleksandar Milojkov ‎"Tupavi vernici, tako bi vas iz sve snage tukao pesnicom u čelo, stoci može samo silom da se utera u glavu!

A vaše popove bih uštroio, kao božiji ljudi, malo morgen neradnička stoka koja parazitira na kičmi tupavih verničkih psina! Želim va...

Прикажи више

пре 23 ч. · Свиђа ми се

Aleksandar Milojkov Изволите па погледајте још мало: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,5702.0.html

пре 23 ч. · Свиђа ми се

Dimitrije Rešetar On uopste nije pomenuo ovo udruzenje, a takvih ljudi ima i sa vase strane.

Gospodine, Teoloze

пре 23 ч. · Свиђа ми се

Aleksandar Milojkov Јесте. Члан је вашег Удружења. Проверили смо.

пре 23 ч. · Свиђа ми се

Andrija Šrek Hm, stoji da nas ima raznih, kao uostalom i vernika, ali iskreno, ne mislim da je ovo uradio neki član udruženja. Pogotovo ne tako "iz neba pa u rebra", ničim izazvan. A svako može da postavi linkove ka sajtu ateista Srbije, pa možda čak i neki vernik koji želi da izazove mržnju i povod za osvetu prema ateistima.

Dimitrije Rešetar I zaboravio sam malopre, koristite odlicno taj vas kompjuter, napravljen od strane ateista... Pravi ste primer jednog dobrog hriscanina greengrin

Aleksandar Milojkov Не делим људе на вернике и на атеисте. Не делим их никако. Компјутере су измислили и направили паметни људи. Међу њима је било и једних и других (и верника и атеиста). Надасве је глупо и неосновано науку везивати за атеизам. Наука је то што јесте а теизам је једна људски поглед на свет. Такође, и вера је један од људских погледа на свет. Следи, научници могу бити и теисти а атеисти. Примера има много.

пре 23 ч. · Свиђа ми се

Aleksandar Milojkov ‎" On uopste nije pomenuo ovo udruzenje, a takvih ljudi ima i sa vase strane.

Gospodine, Teoloze" Има, господине Димитрије, нажалост. Верујте, и са њима редовно "ратујем".

пре 22 ч. · Свиђа ми се ·  1 особа

Dimitrije Rešetar Pa da ih cujemo onda ...

пре 22 ч. · Свиђа ми се

Aleksandar Milojkov Не баве се атеистима. У Цркви имамо проблема са људима који погрешно схватају Цркву - типа "образа", "1389" и сл. За сада нисам приметио да је неко, под плаштом православља, напао нечије право да буде атеиста. Ако приметим, будите сигурни, реаговаћу.

пре 22 ч. · Свиђа ми се

Sam Flynn I treba da reagujete, a verujte i da ce gospodin Andrija da reaguje na ove koji vredjaju vernike 1405_love

пре 22 ч. · Свиђа ми се ·  1 особа

Dimitrije Rešetar U potpunosti se slazem sa Flynnom greengrin

пре 22 ч. · Свиђа ми се

Aleksandar Milojkov I treba da reagujete, a verujte i da ce gospodin Andrija da reaguje na ove koji vredjaju vernike :) Амин. Из тог разлога сам и злоупотребио вашу страницу и ваше слободно време. Учимо се међусобном трпљењу и уважавању. Поштујмо туђу слободу и личност. Без тога нам је све узалуд. Поздрав и извините на сметњи.

пре 22 ч. · Свиђа ми се

Milena Burgić ‎"Gospodine" Milojkov, koliko vidim, niste ni Vi baš miroljubivi, niti blagi na rečima.

пре 22 ч. · Свиђа ми се

Aleksandar Milojkov Када вам неко дође у кућу да провоцира и вређа, онда другачије није могуће. Немам ништа против нечијег избора да буде атеста, све док то подразумева став да дотична личност не верује у Бога. Међутим, неки "атеисти" наступају као "комуњаре", што се на наведеном линку може и видети. Е, са комуњарама, већ немам стрпљења.

пре 22 ч. · Свиђа ми се

Aleksandar Milojkov И то је још један апел господину Шреку: не дозволите да ваш философски став (атеизам), ваш поглед на свет, неки неодговорни и надобудни људи претворе у партијашење и секташење, а што је најгоре, у мржњу према неистимишљеницима. Не дозволите да атеизам постане богоборни и човекоборни комунизам.

пре 22 ч. · Свиђа ми се

Sam Flynn Ohhh... Gore ste naveli da neke organizacije pogresno shvataju hriscanstvo... E pa, setite se gej parade u beogradu... Koliko popova ja bilo uz iste te organizacije. Sta cemo sa tim?

пре 10 ч. · Свиђа ми се

Aleksandar Milojkov Какви црни попови, то су рашчињени људи (одузет им је чин и звање које су имали у Цркви због канонских прекршаја), искључени из Цркве.

пре 10 ч. · Свиђа ми се

Sam Flynn Tu informaciju nisam znao... Izvinjavam se... oni idu u pakao 100% pravopop

пре 9 ч. · Свиђа ми се ·  1 особа

Andrija Šrek Pa eto, tako se i na verskim sajtovima mogu pojaviti neki nepristojni i agresivni tipovi koji se predstavljaju kao ateisti a nisu.

пре 6 ч. · Свиђа ми се

Aleksandar Milojkov хахаха, добра сликица! Наравно, али то нас не ослобађа одговорности за оно што радимо (верници и атеисти). Они ЈЕСУ верници и ЈЕСУ атеисти. Њихов деструктивни пут (под плаштом вере или атеизма), претња да наруше Уставом загарантована права, да наруше вредности признате и потврђене у цивилизованом друштву (право на слободу вероисповести, на пример), јесу питања која захтевају пажњу озбиљних и добронамерних људи. Свакако - ограда од таквих ликова је добро дошла.

пре 6 ч. · Свиђа ми се

Andrija Šrek Hm, ja sam u potpunosti odgovoran samo za SVOJE ponašanje.

пре 4 ч. · Свиђа ми се

Aleksandar Milojkov ‎...и за идеје које пропагирате, а на које се неку људи позивају. Тип је помињао ваше Удружење. Ваше је сада да му објасните да је човек побркао лончиће.

пре 3 ч. · Свиђа ми се

Igor Zirojevic или да се званично оградите од сваке појединости коју су изнијели они који се позивају на вас, а ви се, како прећутно покушавате да нам кажете, не слажете са њом. Ајте, издајте саопштење да се не слажете са свим овим стварима, оградите се од (својих) ставова.

Пре око сат времена · Свиђа ми се

Fonda Fondats Gospodine Šrek.

Пре око сат времена · Свиђа ми се

Fonda Fondats Pošto pratim redovno Vaš forum,mogu da potvrdim da u Vašim rečima nema poziva na mržnju i netrpeljivot prema teistima.Ono zbog čega se javljam jeste pisanje potpredsednika Vašeg udruženja,Predraga Stojadinovića.Mislim da je sasvim suvišno n...

Прикажи више

Пре 49 мин. · Свиђа ми се ·  1 особа

Fonda Fondats Ja sam Vam ovo rekao dobronamerno,a Vi još jednom razmislite kojim ljudima ste poverili da Vas predstavljaju u javnosti i da samim tim,utiču na stavove gradjana Srbije kako o Vašem udruženju,tako i o svim ateistima u Srbiji,kojih,verujem ima mnogo više od 5 %,ali se deklarišu kao vernici.

Пре 48 мин. · Свиђа ми се ·  1 особа

Igor Zirojevic Најсмјешније у свему овоме је то што у свом слогану у вези са пописом 2011 демантују сами своје постојање. кажу "забога" :) А "забога" значи "за Бога".... дакле, ипак вјерују у постојање, барем, Бога, али Му се отворено противе.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Волео бих да видим у чему сам то био груб, па да се коригујем?

Па већ си исправио, на крају си рекао да си злоупотребио страницу и извинуо се. Али не допада ми се тај речник: "комуњаре" и слично. А и сам призвук твојега писанија (сети се нпр. Мултиверса). Све скупа то (писаније) ми не делује ми нимало хришћански...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Волео бих да видим у чему сам то био груб, па да се коригујем?

Па већ си исправио, на крају си рекао да си злоупотребио страницу и извинуо се. Али не допада ми се тај речник: "комуњаре" и слично. А и сам призвук твојега писанија (сети се нпр. Мултиверса). Све скупа то (писаније) ми не делује ми нимало хришћански...

Господину Шреку сам скренуо пажњу да не дозволи да његов философски став (атеизам) неко злоупотреби и претвори у "комуњарство" (то су ови што би нас побили, спалили Цркве, Библију претворили у тоалет папир, јахали попове, итд.) И Мултиверсу сам јасно подвукао да се те квалификације не односе на њега, све дотле докле је само атеиста, односно човек који не верује у Бога. Нажалост, многи атеисти често прелазе ту границу и њихов атеизам прелази у антитеизам, у богоборство и прогон верника (за сада само вербални јер немају других инструмената осим властитог језика). Е ово друго ја називам правим именом: комуњарство.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...