Гости Guest - . . .- Написано Јун 15, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јун 15, 2011 Апостоли-ученици Христови су сви дали свој живот за Христа мучени најгорим мукама. Мислиш ли да је то само добра манипулација Христова? Svaka rasprava dotakne ovu "veliku zrtvu"... Dati zivot jeste najveca zrtva, ali, zasto toliko velicamo tu veliku zrtvu apostola kao da nikad pre ili posle ljudi nisu davali svoje zivote za ideale, za ideje, za slobode??? Zasto njih danas ne slavimo i ne klanjamo im se po crkvama? Napraviste ko da su svi drugi koji su davali svoje zivote za ideje i za ljubav mizerni, a samo apostoli su prineli najvecu i najdostojniju zrtvu... dajte molim vas... A i to da zaista i jesu umrli u mukama vam verujem na rec trenutno jer me mrzi da proveravam... s druge strane ima toliko primera gde su ljudi polagali svoje zivote za svoju porodicu, za svoju zemlju, za svoje pricipe, za svoje ideale... Велика је разлика између жртве Апостола и жртве некога за идеале. Апостоли су гледали Исуса и сви до једног положили свој живот, и то на сасвим различитим местима. Да није тако, бар би један рекао: "ма дајте бре, све је ово глупост!" Но, то се није десило. Пострадали су у највећим мукама, као и милиони хришћана верујући у Христово обећање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Passenger Написано Јун 15, 2011 Пријави Подели Написано Јун 15, 2011 Ограничен је неко ко је, по мени, глуп да схвати нешто штоје очигледно. Можда грешим... Bas zato sto sam pretpostavio da ce neko ostati zbunjen ili uvredjen stavio sam dodatak u zagradi. Ocigledno je to tebi bilo dosadno da procitas, ali te pak nije sramota da mi izvrces reci i stavljas u kontekst nesto sto sam naznacio da ne mislim. Sve u svemu bezocno podmeces. nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јун 15, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јун 15, 2011 Ок, подмећем... а уједно сам и ограничен па не могу баш најбоље да схватим контекст и онога што си написао у загради. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 15, 2011 Пријави Подели Написано Јун 15, 2011 Апостоли-ученици Христови су сви дали свој живот за Христа мучени најгорим мукама. Мислиш ли да је то само добра манипулација Христова? Svaka rasprava dotakne ovu "veliku zrtvu"... Dati zivot jeste najveca zrtva, ali, zasto toliko velicamo tu veliku zrtvu apostola kao da nikad pre ili posle ljudi nisu davali svoje zivote za ideale, za ideje, za slobode??? Zasto njih danas ne slavimo i ne klanjamo im se po crkvama? Napraviste ko da su svi drugi koji su davali svoje zivote za ideje i za ljubav mizerni, a samo apostoli su prineli najvecu i najdostojniju zrtvu... dajte molim vas... A i to da zaista i jesu umrli u mukama vam verujem na rec trenutno jer me mrzi da proveravam... s druge strane ima toliko primera gde su ljudi polagali svoje zivote za svoju porodicu, za svoju zemlju, za svoje pricipe, za svoje ideale... Велика је разлика између жртве Апостола и жртве некога за идеале. Апостоли су гледали Исуса и сви до једног положили свој живот, и то на сасвим различитим местима. Да није тако, бар би један рекао: "ма дајте бре, све је ово глупост!" Но, то се није десило. Пострадали су у највећим мукама, као и милиони хришћана верујући у Христово обећање. devet stotina i devet ljudi je sebi oduzelo zivot zbog bezuslovne vere u ono sto je govorio Dzim Dzons u Dzounstaunu... Svi su ga gledali i polozili zivot za njega. Da nije tako bar bi jedan rekao:"ma dajte bre sve je ovo glupost"... 909 ljudi na spram koliko ono bese aposltola? Nema veze sto je moj primer zapravo sekta, princip pokazuje da i nije neki veliki cin ubediti nekog do te mere da taj neko da zivot za to sto pricas... Eto Dzim Dzonsu je poslo za rukom a on je cak pricao gluposti... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 15, 2011 Пријави Подели Написано Јун 15, 2011 Ок, подмећем... а уједно сам и ограничен па не могу баш најбоље да схватим контекст и онога што си написао у загради. Eto, a stojkovic malopre sarkazam pripisuje ateistima... gde je sad da vidi ovo... womens пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јун 15, 2011 Пријави Подели Написано Јун 15, 2011 Апостоли-ученици Христови су сви дали свој живот за Христа мучени најгорим мукама. Мислиш ли да је то само добра манипулација Христова? Svaka rasprava dotakne ovu "veliku zrtvu"... Dati zivot jeste najveca zrtva, ali, zasto toliko velicamo tu veliku zrtvu apostola kao da nikad pre ili posle ljudi nisu davali svoje zivote za ideale, za ideje, za slobode??? Zasto njih danas ne slavimo i ne klanjamo im se po crkvama? Napraviste ko da su svi drugi koji su davali svoje zivote za ideje i za ljubav mizerni, a samo apostoli su prineli najvecu i najdostojniju zrtvu... dajte molim vas... A i to da zaista i jesu umrli u mukama vam verujem na rec trenutno jer me mrzi da proveravam... s druge strane ima toliko primera gde su ljudi polagali svoje zivote za svoju porodicu, za svoju zemlju, za svoje pricipe, za svoje ideale... Велика је разлика између жртве Апостола и жртве некога за идеале. Апостоли су гледали Исуса и сви до једног положили свој живот, и то на сасвим различитим местима. Да није тако, бар би један рекао: "ма дајте бре, све је ово глупост!" Но, то се није десило. Пострадали су у највећим мукама, као и милиони хришћана верујући у Христово обећање. devet stotina i devet ljudi je sebi oduzelo zivot zbog bezuslovne vere u ono sto je govorio Dzim Dzons u Dzounstaunu... Svi su ga gledali i polozili zivot za njega. Da nije tako bar bi jedan rekao:"ma dajte bre sve je ovo glupost"... 909 ljudi na spram koliko ono bese aposltola? Nema veze sto je moj primer zapravo sekta, princip pokazuje da i nije neki veliki cin ubediti nekog do te mere da taj neko da zivot za to sto pricas... Eto Dzim Dzonsu je poslo za rukom a on je cak pricao gluposti... Opet greska Dzim Dzons je bio vodja sekte koji je sa svojim clanovima trenirao kolektivno samoubistvo.Ovo za 900 ljudi ne mogu da nadjem ali sve jedno tebi nije jasno da su apostoli polozili zivot za Vaskrslog Hrista. Mi ovde ne govorimo o manipulacijama svescu vec o necem konkretnom. Kada je Isus izdahnuo na krstu njegovi ucenici su pobegli, nije palo na pamet da poloze zivot za njega. I onda se desava nesto neverovatno ucenici se ponovo okopljaju i neustrasivo propovedaju Hrista. Zasto odgovor je jednostavan Vaskrsenje iz mrtvih Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Passenger Написано Јун 15, 2011 Пријави Подели Написано Јун 15, 2011 devet stotina i devet ljudi je sebi oduzelo zivot zbog bezuslovne vere u ono sto je govorio Dzim Dzons u Dzounstaunu... Svi su ga gledali i polozili zivot za njega. Da nije tako bar bi jedan rekao:"ma dajte bre sve je ovo glupost"... 909 ljudi na spram koliko ono bese aposltola? Nema veze sto je moj primer zapravo sekta, princip pokazuje da i nije neki veliki cin ubediti nekog do te mere da taj neko da zivot za to sto pricas... Eto Dzim Dzonsu je poslo za rukom a on je cak pricao gluposti... Zarad istine koju mi ateisti narocito volimo, moram da te ispravim, jer je bilo i onih u Dzonstaunu koji se nisu slagali sa kolektivnim samoubistvom nazivajuci ga kukavicjim cinom. Neki od njih su streljani jer nisu hteli da popiju otrov. U pitanju je jednocifrena brojka, te mu dodje kao izuzetak koji potvrdjuje pravilo. nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Passenger Написано Јун 15, 2011 Пријави Подели Написано Јун 15, 2011 Opet greska Dzim Dzons je bio vodja sekte koji je sa svojim clanovima trenirao kolektivno samoubistvo. Ovo za 900 ljudi ne mogu da nadjem ali sve jedno tebi nije jasno da su apostoli polozili zivot za Vaskrslog Hrista. Mi ovde ne govorimo o manipulacijama svescu vec o necem konkretnom. Kada je Isus izdahnuo na krstu njegovi ucenici su pobegli, nije palo na pamet da poloze zivot za njega. I onda se desava nesto neverovatno ucenici se ponovo okopljaju i neustrasivo propovedaju Hrista. Zasto odgovor je jednostavan Vaskrsenje iz mrtvih Cestitam internetu jer se nije urusio sam u sebe posle ovog posta. nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јун 15, 2011 Пријави Подели Написано Јун 15, 2011 Eto, a stojkovic malopre sarkazam pripisuje ateistima... gde je sad da vidi ovo... Ма не брини се ту сам.... devet stotina i devet ljudi je sebi oduzelo zivot zbog bezuslovne vere u ono sto je govorio Dzim Dzons u Dzounstaunu... Svi su ga gledali i polozili zivot za njega. Da nije tako bar bi jedan rekao:"ma dajte bre sve je ovo glupost"... 909 ljudi na spram koliko ono bese aposltola? Nema veze sto je moj primer zapravo sekta, princip pokazuje da i nije neki veliki cin ubediti nekog do te mere da taj neko da zivot za to sto pricas... Eto Dzim Dzonsu je poslo za rukom a on je cak pricao gluposti... Слажем се да нема везе што је секта у питању, битна је суштина. А суштина је да су ти људи сами себи одузели живот, а Свети апостоли и остали Свети мученици нису прихватили од стране властодржаца да се одрекну вере у Христа, збиг чега су најбруталније мучени и на крају и убијени. У православљу је самоубиство једно од највећих грехова. "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јун 15, 2011 Пријави Подели Написано Јун 15, 2011 Cestitam internetu jer se nije urusio sam u sebe posle ovog posta. мрачњак, као беше оно о сарказму... "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јун 15, 2011 Пријави Подели Написано Јун 15, 2011 Opet greska Dzim Dzons je bio vodja sekte koji je sa svojim clanovima trenirao kolektivno samoubistvo. Ovo za 900 ljudi ne mogu da nadjem ali sve jedno tebi nije jasno da su apostoli polozili zivot za Vaskrslog Hrista. Mi ovde ne govorimo o manipulacijama svescu vec o necem konkretnom. Kada je Isus izdahnuo na krstu njegovi ucenici su pobegli, nije palo na pamet da poloze zivot za njega. I onda se desava nesto neverovatno ucenici se ponovo okopljaju i neustrasivo propovedaju Hrista. Zasto odgovor je jednostavan Vaskrsenje iz mrtvih Cestitam internetu jer se nije urusio sam u sebe posle ovog posta. Zasto da se urusi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Passenger Написано Јун 15, 2011 Пријави Подели Написано Јун 15, 2011 Zbog crne rupe koja jede malu decu. nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Passenger Написано Јун 16, 2011 Пријави Подели Написано Јун 16, 2011 Слажем се да нема везе што је секта у питању, битна је суштина. А суштина је да су ти људи сами себи одузели живот, а Свети апостоли и остали Свети мученици нису прихватили од стране властодржаца да се одрекну вере у Христа, збиг чега су најбруталније мучени и на крају и убијени. У православљу је самоубиство једно од највећих грехова. Ovako spinovanje nije svojstveno ni junacima Miguela de Unamuna. Sustina je da su i ti ljudi koji su popili otrov zbog psihopate zrtvovali ono sto im je najvrednije. Meni se to dodatno poklapa sa ovim primerom cije detalje ti istices ako se setimo da je tog dana nastradao i kongresmen koji je hteo da ih spase njihovog "bozanstva", a ciju ruku pomoci oni nisu prihvatili. nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јун 16, 2011 Пријави Подели Написано Јун 16, 2011 Ovako spinovanje nije svojstveno ni junacima Miguela de Unamuna. ........ За овим заиста нема потребе у дијалогу са мном. ............. Sustina je da su i ti ljudi koji su popili otrov zbog psihopate zrtvovali ono sto im je najvrednije. Meni se to dodatno poklapa sa ovim primerom cije detalje ti istices ako se setimo da je tog dana nastradao i kongresmen koji je hteo da ih spase njihovog "bozanstva", a ciju ruku pomoci oni nisu prihvatili. Можеш ли да ми појасниш, где видиш сличности припадника те групације са Светитељима? "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 16, 2011 Пријави Подели Написано Јун 16, 2011 Koliko god velicanstven bio cin polaganja zivota zarad nekog ili neceg drugog, ni jedan takav cin ne treba izdvajati kao poseban vec ih sve gledati kao snazno svedocenje ljudskog dostojanstva. Eto npr. Djordano Bruno je dao svoj zivot jer nije hteo da se odrekne svog ucenja... Eto makar jednog primera koji je slican apostolskim... i oni su dali zivote jer nisu hteli da se odreknu hrista... Zasto je sad apostolska zrtva veca i znacajnija od Brunove? Nego moram da primetim da hriscani imaju jednu osobinu, vole sebi da pripisuju mucenistva... tako dolaizmo do toga da su apostolske smrti nesto izuzetno i nadvremenski snazno a ostali pfff nista posebno... tako dolaizmo do pisanija na ovom forumu da je hitler zapravo u II sv. ratu imao plan da istrebi hriscane a ne jevreje, i da je cak hriscane nazivao jevrejima samo da bi ih lakse tamanio... mnogo be imate potrebu se prestavljate kao velikomucenici... to je OK ali je bezobzirno prema ljudima koji to zaista jesu... kao npr. ljdi koji su dali zivote jer nisu hteli da se odreknu svoje nacije... svojih kraljeva... svoje drzave... svoje ljubavi... svojih ucenja... svog dostojanstva... svojih principa... Ali neeee samo su apostoli podneli izuzetnu zrtvu... i nikad niko do tada i nikad niko od tada ... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука