Jump to content

da li je moguce individualno spasenje, van zajednice

da li se moze spasti van zajednice  

42 члановâ је гласало

1. 1. da li se moze spasti van zajednice

• da
      11
    • ne
      21
    • u zavisnosti od licnog podviga
      5
    • mozda moze
      7

Препоручена порука

"Da li je moguce individualno spasenje, van zajednice"

Naravno. Pustinjaci nisu bili u zajednici sa ljudima, ali su bili u zajednici sa Bogom. Pa čak i da nisu, Bogu je sve moguće. 0104_cheesy 

..Ajd' sad, banujte me! 0104_cheesy 

"Μακαριοι εστε οταν ονιδισωσιν υμας, και διωξωσι και ειποσι παν πονηρον ριμα καθ υμων ψευδομενοι ενεκεν εμου.Χαιρετε και αγαλλιασθε, οτι ο μισθος υμον πολυς εν τοις ουρανοις"!!

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

ciao , Slobo ...

prva poruka , a?

aj, dobrodoš'o !

Što se tiče teme...

ja nemam dileme  confused

a , vi ...

slobodno se spašavajte (i kolektivno , i van kolektiva) i ... pišite kad stignete !  confused1

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

Сад ја мало можда скрећем тему.....

Али слушао сам једног нашек владику, не могу да се сетим кога, који је причао да и самоубица може да се спаси... то јест да између Бога и сваког појединца постоји тајна спасења...

Е сад ако неко више зна о томе мого` би да напише....

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

Али слушао сам једног нашек владику, не могу да се сетим кога, који је причао да и самоубица може да се спаси... то јест да између Бога и сваког појединца постоји тајна спасења...

Mož' se spasi , ako se ne utepa ...  8084.gif

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

Mož' se spasi , ako se ne utepa ...  8084.gif

Ако му се искиди канапче или промаши метак сви витални органи.... smej.gif

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

Gospod je Bog nas u Trojici,Otac koji je Tvorac sve tvari i Sin kroz koga se Spasavamo,i Duha Svetoga koji zivot tvori-daje ispunjava zivot. Citajuci Svete oce Crkve Hristove,pocevsi od Apostolskog predanja,preko velikih Liturga,do danasnjih velikih teologa shvaticemo da u mnogome gresimo. Najpre u forsiranju duhovnog strasenja,koji duh demonizuje i ne svestno-ne poznajno udaljuje coveka od IzvoraDobara. Ako bi izmislili duhovni skener,bili bi najcesce prozracni,jer nebavimo se Bozanskim duhom,vec duhom koji nas zaslepljuje ne svestnom mrznjom. Ako Boga dozivljavamo kao APSOLUTNO DOBRO,kao APSOLUTNA LJUBAV sto On jeste,ako je Gospod oprostio pljuvanje,mucenje,krst,izdaju,i kao Apsolutni Bog i covek darovao nam Zivot vecni,da li neko od nas malih sme da osudi drugog. Bog ako je LJUBAV-ne kaznjava,mi smo ti koji kaznjavamo sebe ne zeleci Darove Bozije. Mi smo ti koji se udaljavamo od Boga,i neka nam se darovi ne daju,ako ih ne zelimo. Pricesce-je ono sto nas cini vecnim. A kako se mi pripremamo,samo krstenjem. Nema pripreme,zar za zajednicu sa Bogom koji je ,,BLAG GOSPOD,, postoji periodicna priprema,i kako se to priprema? Ne,nema nista sto nas udostojava toga Dara,zato je Hristos dar,a ne nagrada. Jer ako uradimo nesto dobro ocekujemo da nas nagrade,a Bog nam se daruje,jer mi nismo dostojni ispunjavajuci formu i moralisticke zakone,vec zeleci Hrista,ljubeci ga,a isto i ljubeci svakog ko sa nama postaje jedno u Casi spasenja. Nema spaljivanja pricescem ako mi volimo Boga,a jedina zajednica sa njim je ucesce u Liturgijskom Daru. Prokleti smo ako taj dar uslovljavamo,nema mili moji nacin da ga zasluzimo. Trudimo se da postimo,da se volimo,da ne zalostimo druge. Jer ko ucini jednoj od od ove moje male brace,meni je ucinio. Pazimo da se sa tim stvarima ne igramo. Jer biti na Liturgiji a ne pricestiti se mozemo porediti sa Izdajom Judeja. Izdaja fariseja- Ne shvativsi da je to nama jedino potrebno i jedino Spasenje,ne prepoznavsi Casu-HRISTA kao Spasitelja. Ne znajuci cilj sluzenja Liturgije,nemajuci usi da cujemo. TVOJA OD TVOJIH TEBI PRINOSECI OD SVIH I ZA SVE! Ne mi nismo Svi,mi smo nesto drugo. Pilatsko pranje ruku - mi eto poslusacemo reci Hristove! UZMITE JEDITE,ali pak kao formu,a ne kao Hleb nebesni. To ne smemo da dozivljavamo samo kao potrebu,vec kao zelju da budemo sa Gospodom i jedino sa njim u zajednici Crkvi. Isto tako i farisejsko je to postavljajuci zakone zarad zajednicarenja ,, A Ljubavi nemam,, Budimo razbojnik na krstu,poznajmo Vaskrslog Boga,jer samo ako jedemo i pijemo tela i krvi imamo zivot vecni. Shvatimo da je Bog,BOG SVIH NAS i da nam je Ljubav najvaznija,jer ako Volimo ne zalostimo Boga i postajemo jedno u Njemu koji je Ljubav. Molimo se zajedno za Episkope,Svestenstvo,monastvo,za narod Boziji,a Spasenje nase lezi u drugom jer nasa zrtva treba da bude za drugog,zarad Hrista. Molim Vas da ovo primimo kao jedini put ka zadobijanju Vecnih dobara. Manimo se prelesti,merila Crkve u jednom coveku,vec je merilo Hristos ciju zrtvu ljubavi za druge treba da sledimo i primimo ka srcu vapeci Tvorcu i Spasitelju nasem. Slava na visini Bogu i na zemlji mir medju ljudima dobra volja. Vas u Hristu brat. m. Georgije

Подели на овим сајтовима

Ako pocnemo sa ljudima da pricamo o stvarima koje nas spajaju a ne o onome sto nas razdvaja,

videcemo koliko cemo se radovati svakom bratu po naosob i tada zajednica postaje istinski spas za svaku individuu

99 pravednika se raduje dakle nebo se raduje za 1 pokajanog gresnika koji sad zajednicari sa nebom.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

individualizam i sebicnost ne vode spasenju ali individualno ili pojedinacno spasenje je moguce cemu su primer Sveti Oci oni su vec spaseni a mi koji nismo sveti osim na Liturgiji samo se zajednicki mozemo spasavati u Crkvi,

Ako ne gesim mozemo se spasti zajednicki prinosenjem zrtve  u Liturgiji ili pojedinacno prinosenjem licne zrtve Bogocoveku sto je mnogo teze  

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...