andrej Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Не знам да ли овде треба да реагујемо оштрије него према другим учесницима који вређају? Свима дајемо три шансе да погреше, чак и оним најмилитантнијим атеистима и артемитима - зашто би ово био изузетак?Из веома простог разлога: што се милитантни атеисти и артемити не представљају као православни хришћани... Да ли Ви Александре заиста мислите да Христову Цркву може да угрози било какво "лажно представљање"? Па 2000 година смо издржали разна секташења а "Цркву ни врата Адова неће надвладати." Уосталом, заиста брзоплето пишете: артемити се итекако представљају као православни хришћани - и то једини истинити. И по мени су опаснији од "фашиста" тим пре што су и њихови редови пуни којекаквих "фашиста," горих и злонамернијих од Семберца који је на ЖРУ више био банован него што је писао. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Уосталом мислим да је Ниши лепо објаснио: Можемо ми овде да теоретишемо до прексутра - ако нам деца, уместо да слушају музику и јуре девојчице, сањају о масовним стрељањима и конц-логорима, значи да смо негде сви заједно гадно погрешили...И онда још исмевају људе (нпр. Семберац је назвао Ивицу хендикепираним)... Da, video sam tu poruku koja je u citatu ... ono sto ona predstavlja, jeste, kao sto je obicaj naseg balkanskog podneblja, unizavanje zena (pod "decom", dakle subjektima se misli samo na osobe muskog roda, dok su "devojcice" objekti ...) Ти ово озбиљно или се зезаш?! Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Само што брат Аквилио неће никога да прогони, већ он устаје против прогона других. Колико ја видим овде је реч о прогону мене и још пар људи зато што се некоме не свиђамо, а аквилио се посебно истиче као врсни прогонитељ. algabacaju Tvoju vrstu progoniti je cast svakom mislecem i slobodoljubivom coveku. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Да, али слична идеја и данас све више завладава светом само по мало другачијим критеријумима и нешто перфидније али у суштини опет имамо оне који требају да господаре земљом и одлучују ко ће и како ће да живи и остале. Другачија је само форма док је суштина иста. algabacaju ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Geheiligt Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Aleksandar je sve vreme pratio temu i nije opomenuo ni Crnog ni druga mu za takve demonske prozivke ali je zato odmah opomenuo Ivicu da smiri dozivljaje. Хм.. Значи, после лупања етикете и качење на руку траке са ознаком "фашиста" ("одвратни, гадни") сада ћеш да ме (као "друга") окарактеришеш и као демонима запоседнутог. Изгледа да неко овде не би стао све до ломаче.. Прогон не би био довољан. Шта то говори о менталитету? algabacaju VIRTUS, NON COPIA VINCIT. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Април 1, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Da, video sam tu poruku koja je u citatu ... ono sto ona predstavlja, jeste, kao sto je obicaj naseg balkanskog podneblja, unizavanje zena (pod "decom", dakle subjektima se misli samo na osobe muskog roda, dok su "devojcice" objekti ...)А није ти можда пало на памет да Нишизава нешто није баш приметио да постоје младе жене међу чланством у национал-шовинистичким организацијама...те да није чуо децу женског пола да говоре о конц-логорима и стрељању непријатеља "срББББББства"... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Свако може да изрази своје мишљење о нечему док исто не прелази основе здраве комуникације или док не кулминира у напад на личност ради вјероисповјести, националности, или пак расене припадности. Није уреду захтјевати да неко буде "смакнут" уколико је изразио своје мишљење по питању одређене теме. Брат Андреј је навео да су Црни и Geheligt сопоменути. ...da rade protiv interesa Srba zato sto imaju devojke iz Juzne Amerike. Sutra ce biti drzavni nerpijatelji jer im devojke/zene nisu bele. док су рецимо Семберац и Чувар_истине бановани са форума због ДИРЕКТНИХ насртаја на приватност других чланова, профа идеологије и агресивног наметања свог става у жанру "овако је како ја кажем". Православни_СрбИН је такође банован са форума јер је у више наврата имао профашистичке испаде оглушавајући се о упозорења администрације. Сваки члан за одређена спорна писања добија: 1.упозорење 2. прву опомену 3. другу опомену 4. трећу опомену 5. бан (са одрећеним временским роком или пак трајно) надам се да сте разумјели шта желим да кажем? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Teleskop Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Уосталом мислим да је Ниши лепо објаснио: Можемо ми овде да теоретишемо до прексутра - ако нам деца, уместо да слушају музику и јуре девојчице, сањају о масовним стрељањима и конц-логорима, значи да смо негде сви заједно гадно погрешили...И онда још исмевају људе (нпр. Семберац је назвао Ивицу хендикепираним)... Da, video sam tu poruku koja je u citatu ... ono sto ona predstavlja, jeste, kao sto je obicaj naseg balkanskog podneblja, unizavanje zena (pod "decom", dakle subjektima se misli samo na osobe muskog roda, dok su "devojcice" objekti ...) Ти ово озбиљно или се зезаш?! Zasto ne bih mislio ozbiljno? Ovde to nije tema, tako da ne bih dalje, ali ako neko napise da "deca treba da jure devojcice" onda je jasno koliko je sati ... "Znam da nista ne znam" - Sokrat Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Април 1, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Уосталом мислим да је Ниши лепо објаснио: Можемо ми овде да теоретишемо до прексутра - ако нам деца, уместо да слушају музику и јуре девојчице, сањају о масовним стрељањима и конц-логорима, значи да смо негде сви заједно гадно погрешили...И онда још исмевају људе (нпр. Семберац је назвао Ивицу хендикепираним)... Da, video sam tu poruku koja je u citatu ... ono sto ona predstavlja, jeste, kao sto je obicaj naseg balkanskog podneblja, unizavanje zena (pod "decom", dakle subjektima se misli samo na osobe muskog roda, dok su "devojcice" objekti ...) Ти ово озбиљно или се зезаш?! Zasto ne bih mislio ozbiljno? Ovde to nije tema, tako da ne bih dalje, ali ako neko napise da "deca treba da jure devojcice" onda je jasno koliko je sati ... А није ти можда пало на памет да Нишизава нешто није баш приметио да постоје младе жене међу чланством у национал-шовинистичким организацијама...те да није чуо децу женског пола да говоре о конц-логорима и стрељању непријатеља "срББББББства"... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Њих двојица су за то такође опоменути а Семберац и онај други су бановани. Не знам да ли овде треба да реагујемо оштрије него према другим учесницима који вређају? Свима дајемо три шансе да погреше, чак и оним најмилитантнијим атеистима и артемитима - зашто би ово био изузетак? едит: Још неки аргумент? Nisu opomenuti uopste! Naravno da ne racunam Mocartove naknadne prepravke kad je vidjeno kakva je svinjarija napravljena. Aleksandar je sve vreme pratio temu i nije opomenuo ni Crnog ni druga mu za takve demonske prozivke ali je zato odmah opomenuo Ivicu da smiri dozivljaje. Dakle jeste licemerje i to debelo. Небитно када, Александар је хтео да се консултује с још неким. Оба корисника имају по једну опомену за оно о Ивициној девојци и Покојниковој жени ("у пакету" - за обе ствари - нови су на форуму па смо им спојили опомену за обе ствари и "чађаве двоцевке"). Ја сам ОДМАХ Црног био лично упозорио да не намеће Ивици и Покајнику систем вредности који они не деле и он се јавно извинио (на свој начин). Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Aleksandar je sve vreme pratio temu i nije opomenuo ni Crnog ni druga mu za takve demonske prozivke ali je zato odmah opomenuo Ivicu da smiri dozivljaje. Хм.. Значи, после лупања етикете и качење на руку траке са ознаком "фашиста" ("одвратни, гадни") сада ћеш да ме (као "друга") окарактеришеш и као демонима запоседнутог. Изгледа да неко овде не би стао све до ломаче.. Прогон не би био довољан. Шта то говори о менталитету? 0442_feel Traku si sam sebi zakacio sam pricom o nacionalnoj neodgovornosti i "cadjavim" snajkama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candeggina Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 aquilio, теби је изгледа од нужности и животне важности да "она двојица" буду протерана јер твоја сврха постојања је да истерујеш неку своју правду и одлучујеш ко "иде ко остаје"? :bla: Ништа лакше од прозвати неког "фашистом" или већ неком етикетом која ће компровитовати његове речи - али зар не постоји други начин да се води квалитетна расправа и сукоб мишљења, без етикета, личне повређености и огорчености те прецртавања услед своје "то код нас не може да буде" идеје? 0442_feel sledeći put kad u potpisu bude provokacija-ban W.A.Mozart.... (1756.-1791.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Teleskop Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Da, video sam tu poruku koja je u citatu ... ono sto ona predstavlja, jeste, kao sto je obicaj naseg balkanskog podneblja, unizavanje zena (pod "decom", dakle subjektima se misli samo na osobe muskog roda, dok su "devojcice" objekti ...)А није ти можда пало на памет да Нишизава нешто није баш приметио да постоје младе жене међу чланством у национал-шовинистичким организацијама...те да није чуо децу женског пола да говоре о конц-логорима и стрељању непријатеља "срББББББства"... Pa naravno da nije primetio takvu pojavu, kada se kod nas zene uopste i ne pitaju ... takvi "nacionalisti" imaju jako lose mislenje o zenama, ali se ono, koliko vidim, uopste ne razlikuje ni kod drugih clanova foruma ... "Znam da nista ne znam" - Sokrat Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Има две врсте искључивих етикетара; Они који сматрају да је фашизам оно што они кажу да је фашизам и они други који сматрају да је Српство или Србство оно што они кажу да је. Ни једни ни други не знају о чему причају. 0442_feel ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Април 1, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 1, 2011 aquilio, теби је изгледа од нужности и животне важности да "она двојица" буду протерана јер твоја сврха постојања је да истерујеш неку своју правду и одлучујеш ко "иде ко остаје"? :bla: Ништа лакше од прозвати неког "фашистом" или већ неком етикетом која ће компровитовати његове речи - али зар не постоји други начин да се води квалитетна расправа и сукоб мишљења, без етикета, личне повређености и огорчености те прецртавања услед своје "то код нас не може да буде" идеје? 0442_feel Као што рекох против одређених људи не вреди ићи аргументовано: "Ко учи потсмевача, прима срамоту; и ко кори безбожника, прима руг. Не карај потсмевача да не омрзне на те; карај мудра, и љубиће те. Кажи мудроме, и биће још мудрији; поучи праведнога, и знаће више. Почетак је мудрости страх Господњи, и знање је светих ствари разум." (Прич. 9,7-10) Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука