Александар Милојков Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Ја не признајем Васељенског патријарха Вартоломеја.Имам ли права на то? Имаш сва могућа права овога света. Међутим, не можеш бити члан Православне Цркве са таквим ставом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Измишљају топлу воду. Претпостављам да је вест пренета са Њуза. Следеће што ће нас обавестити је да су женама дозволили да стоје за певницом. Па ће им можда дозволити и да се причесте више од 4 пута годишње. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Измишљају топлу воду. Претпостављам да је вест пренета са Њуза. Следеће што ће нас обавестити је да су женама дозволили да стоје за певницом. Па ће им можда дозволити и да се причесте више од 4 пута годишње. извор је link=topic=12643.msg399525#msg399525 date=1301647641]http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/127738/Vartolomej-dozvolio-zenama-da-citaju-Vjeruju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Измишљају топлу воду. Претпостављам да је вест пренета са Њуза. Следеће што ће нас обавестити је да су женама дозволили да стоје за певницом. Па ће им можда дозволити и да се причесте више од 4 пута годишње. извор је link=topic=12643.msg399525#msg399525 date=1301647641]http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/127738/Vartolomej-dozvolio-zenama-da-citaju-Vjeruju Не би било први пут да неке озбиљне новинске агенције пренесу вест са Њуза као да је озбиљна, сетимо се само оне како су пијани срби елиминасли ајкулу из Египта . Ал стварно би било тужно, да је ово истинито. Мада свака помесна црква, или литургијска заједница има нека своја локалне обичаје, или правила. Тако једино можемо схватити ову вест, ако је истинита. Код нас је наравно нормално да сви заједно читамо исповедање вере, или они који га знају. Као и да за певницом може свако стајати ко зна да пева, и ко има благослов. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Ја не признајем Васељенског патријарха Вартоломеја.Имам ли права на то? Neka to, nego sta je problem sto zene citaju Simvol vere? Ako mozes da to objasnis, jer je to ovde tema... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Ја не признајем Васељенског патријарха Вартоломеја.Имам ли права на то? Имаш сва могућа права овога света. Међутим, не можеш бити члан Православне Цркве са таквим ставом. Наш патријарх помиње његову светост патријарха Вартоломеја и друге православне поглаваре, на свакој литургији коју служи. Владане, за твоје добро се сви надамо да не мислиш да боље знаш од свог патријарха ко има и ко нема благодат? Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Observer Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Meni ovde jedino nije jasno sta ce ova tema u "zoni sumraka" "Који верује у мене, жив биће и неће видети смрти вавек" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Meni ovde jedino nije jasno sta ce ova tema u "zoni sumraka" heaven Vidi ko je otvorio pa ce ti biti jasno. crvenilo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Ја не признајем Васељенског патријарха Вартоломеја.Имам ли права на то? Је ли, овај, а у ком смислу Ви то њега не признајете, интересантан сам знати, јербо не разумем шта то значи да Ви њега не признајете; шта то значи за њега, а шта за вас? Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Ja ne kontam šta je ovdje novina? heaven Nisam jednom čitala vjerovanje skupa sa svojom sestrom sama za pjevnicom, čak čitamo i apostol kad nam sveštenik blagoslovi, o čemu je ovdje riječ? crvenilo 0110_hahaha 0110_hahaha Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Observer Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Meni ovde jedino nije jasno sta ce ova tema u "zoni sumraka" heaven Vidi ko je otvorio pa ce ti biti jasno. 0110_hahaha Ma OK, uredno. Nego sam ja mislio da se tu nesto pitaju i moderatori, jer bih ja sad mogao, na primer, da otvorim temu o nasem patrijarhu i da to stavim u sekte, iako joj tamo mesto nije. crvenilo "Који верује у мене, жив биће и неће видети смрти вавек" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Ja ne kontam šta je ovdje novina? мајкл Nisam jednom čitala vjerovanje skupa sa svojom sestrom sama za pjevnicom, čak čitamo i apostol kad nam sveštenik blagoslovi, o čemu je ovdje riječ? мајкл мајкл мајкл Некима је, очигледно, све проблем. Ништа и никога не признају! Јер, "истина је само једна"! мајкл Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 vest nije proverena... ja sam stavio jedini link koji sam našao ali je vest i dalje sumnjiva kao penal na ivici šesnaesterca мајкл Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Је ли, овај, а у ком смислу Ви то њега не признајете, интересантан сам знати, јербо не разумем шта то значи да Ви њега не признајете; шта то значи за њега, а шта за вас? мајкл мајкл мајкл мајкл podseti me na ožalošćenu porodicu-Ne priznajem familijarni dogovor...a Agaton tj. Miša Janketić-Ni tebe niko ne priznaje 5,59 i dalje мајкл Ožalošćena porodica 7 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 Некима је, очигледно, све проблем. Ништа и никога не признају! Јер, "истина је само једна"! greengrin 0102_laugh greengrin greengrin И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука