Светлана ПС Написано Септембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2010 свесоженије ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Chevalier Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 Ја се извињавам што киднапујем тему , али ако би неко био љубазан да ми овај стих из псалма напише на црквенословенском: ...да пођем и долином сјена смртнога, нећу се бојати зла; јер ти си са мном... Хвала! 4chsmu1 ...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јуки Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 свесоженије ?Оно што се цело спаљује, тако некако... нпр. у 50 псалму је преведено као паљенице (жртве свеспаљенице) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 свесоженије ? ...ашче восхотјел жертви дал бих убо, свесоженија не благоволиши, жертва је Богу дух сокрушен... ...јер да си хтео жртве, принео бих; за жртве паљенице не мариш, жртва је Богу дух скрушен... Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 Ја се извињавам што киднапујем тему :cheesy: , али ако би неко био љубазан да ми овај стих из псалма напише на црквенословенском: ...да пођем и долином сјена смртнога, нећу се бојати зла; јер ти си са мном... Хвала! ...ашче бо и појду посредје сјени смертнија, не убојусја зла, јако ти со мноју јеси... Ако ти треба цио псалам реци док ми је књига овдје 0409_feel Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Chevalier Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 Дај! ...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Chevalier Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 Још кад би могла некако и да ми напишеш... 0409_feel ...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јуки Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 Господь пасет мя, и ничтоже мя лишит, на месте злачне, тамо всели мя, на воде покойне воспита мя. Душу мою обрати, настави мя на стези правды, имене ради Своего. Аще бо и пойду посреде сени смертныя, не убоюся зла, яко Ты со мною еси, жезл Твой и палица Твоя, та мя утешиста. Уготовал еси предо мною трапезу сопротив стужающым мне, умастил еси елеом главу мою, и чаша Твоя упоявающи мя, яко державна. И милость Твоя поженет мя вся дни живота моего, и еже вселити ми ся в дом Господень, в долготу дний. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 Господ пасет мја и ничтоже мја лишит, ГОСПОД ме напаса, и ничега ме неће лишити. На мјесте злачње, тамо всели мја, на водје покојње воспита мја. На месту зеленом, тамо ме настани,на водама одмора отхрани ме. Душу моју обрати, настави мја на стези правди имене ради својего. Душу моју опорави.Одведе ме на стазе правде,ради Имена Свога. Ашче бо и појду посредје сјени смертнија не убојусја зла, јако ти со мноју јеси, Јер ако и пођем посред сенке смрти,нећу се бојати зла, јер си Ти са мном. жезл Твој и палица Твоја, та мја утјешиста. Штап Твој и палица Твоја, они ме утешише. Уготовал јеси предо мноју трапезу сопротив стужајушчим мње Припремио си преда мном трпезу, насупрот тлачитеља мојих. Умастил јеси јелејом главу моју и чаша твоја уповајушчи мја јако державна Намазао си уљем главу моју,и чаша Твоја напајајућа је као најјача. И милост твоја пеженет мја всја дни живота мојего И милост Твоја пратиће ме у све дане живота мога, И јеже вселимтисја в дом господен в долготу дниј. и настанићу се у дому Господњем задуго. 0409_feel :cheesy: Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 Извини Јуки! Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Chevalier Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 Дивни сте! Хвала! ...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Март 7, 2011 Пријави Подели Написано Март 7, 2011 Хвала Богу. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Март 30, 2011 Пријави Подели Написано Март 30, 2011 Прилично детаљно сам прегледао овај подфорум о језицима и нисам видео ништа о црквенословенском језику. Гледао сам и друге подфоруме, али нисам успео да пронађем било шта. Да ли сам нешто пропустио или збиља нема ништа о црквенословенском језику? Ако је тако, зар не би требало да се постави нешто најосновније - нпр. буквар и граматика? Ипак је црквенословенски богослужбени језик, а и највећи део богослужбених текстова није преведен. Зашто не омогућити људима да се боље сналазе у њима? https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Март 31, 2011 Пријави Подели Написано Март 31, 2011 Има овде: Граматика црквенословенског језика Молитве на црквенословенском Граматике,буквари,речници... СВЕТО ПИСМО НА ЦРКВЕНОСЛОВЕНСКОМ ЈЕЗИКУ Упоредни Псалтир: црквенословенско - српски Разумете ли црквенословенски језик на богослужењима? Шта значи (из црквенословенског језика) ... Богослужбени језик Мислим да је, за почетак, и више него довољно 0203_cool rasteki је реаговао/ла на ово 1 Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Chevalier Написано Март 31, 2011 Пријави Подели Написано Март 31, 2011 А српскословенски? 1000000001010 ...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука