Jump to content

Да ли верујете да су људи крочили на Месец?

Оцени ову тему

Да ли верујете да су људи крочили на Месец?  

163 члановâ је гласало

1. 1. Да ли верујете да су људи крочили на Месец?

• Да
      66
    • Не
      82
    • Нисам упућен/а
      5

Препоручена порука

Ja mislim da je zemlja ravna i da stoji na dva slona.....i da ovi nauchnici sve lazu....tj da su tajno satanistichko-demonsko-judeo-masonsko-reptilijansko drushtvo koje oce da unisti ljudsku rasu...i da naseli svoju vrstu na ovaj nash raj od planete.... :)))

E pojma ti nemaš, kad si kornjaču zaboravio.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Dokazi na delu a ne snimanje u Arozoni kako su bili na Mesecu. To su samo prazne priče u tome vreme nije bila takva tehnologija da neko može da ide na Mesec, a sve to je osmišljeno da bi ispalo kako su Amerikanci prvi kročili na Mesec pre Rusa.

Види, ја не могу да знам да ли су Американци били на Месецу. Верујем да јесу, али не могу да кажем да знам да јесу. Исто тако, и Американци и руси тврде да су по неколико пута били на месецу, да су неколико пута слали људске посаде на Месец, али је медијски испраћено само онда када су први пут отишли тамо, из мени непознатог разлога.

Али шта је то конкретно, који је то доказ на делу који би теби рекао да су они били на Месецу? 

Стварно ово немој погрешно да схватиш, него ме интересује, јер ми делује да било који доказ да ти било ко пружи, ти си одлучио унапред у шта ћеш да верујеш.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Не ради се о уверењу човек посетио или није, ради се о томе хоћеш ли да будеш наиван и да верујеш свакој причи коју ти неко сервира, да бираш ствари које ти се свиђају или ћеш да провериш све стране и да видиш ко те ту лаже. А веруј ми јако је корисно знати ко те лаже.

Ja zaista nisam lakovjeran i uvijek se trudim (pogotovo zadnjih godina , kada skontah čime se sve služe manijaci) da sagledam sve moguće strane priče .

Oduvijek sam slušao one priče koje govore potvrdno o tome , a kada su mi informacije postale dostupnije (i kada sam se i sam pomalo zainteresovao za interesantne podatke) onda sam doznao i drugu stranu priče . Ova druga strana priče mi se više dopala i mnogo mi više "drži vodu" nego prva . 

Ali još jednom ističem da mi i najmanje nije važno niti sam ikada i igdje vodio polemike o ovoj temi , samo sam tek onako odlučio ostaviti svoj glas i poruku u ovdje . 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

@@SHADOWS OF THE LIGHT,

Нису бачене никакве паре. Све паре су остале на Земљи у чеповима индустрије и запослених радника, техничара, метаматичара, инжењера, итд. То је нешто што људи слабо разумеју и углавном се упецају на нечије приче о бацању пара, јер не познају принцип економије.

Не пример, замисли да сада лупим идеју да одемо на неко сулудо место. Замисли да се сви сложе и сви крену у тај посао. Тамо где се иде захтева посебно одело, а твоја мајка је кројачица. За пут до тог места потребна је кочија са кућицом, а мој ујак је лимар, стриц ми је бравар, Иван Цветковић има добре коње а не зна шта ће са њима. Сви треба да уберу коју кинту. Сви хоће да раде нешто. И пази сада.

Глуп човек би рекао да би било бацање пара на тако нешто. Боље је покупити паре из буџета и послати деци у Африку. Међутим, зар није боље да способни људи зараде и свако од својих пара удели помоћ коме хоће?

Нема смисла кварити систем и занате које је Бог створио - прочитати Бобилију о томе - да би неки тиранин кобајаги помогао гладнима и ко зна колико утрошио на Тајландским острвима. Те форе више нигде не пале, осим можда по централној Азији и Африци. Поента је у томе да човек заради својом руком и дарује помоћ коме хоће. То је брате поента, а не грмети како је вечито неко други кривац због немаштите, себичлука и лоповлука.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

али је медијски испраћено само онда када су први пут отишли тамо, из мени непознатог разлога.
Pa ipak je to bio prvi put, ono, veliko dostignuće i tako.

A već sam napisao mislim da je 12 ljudi do sada kotačalo po mesecu, ako se dobro sećam, sad ću da proverim. 

Подели на овим сајтовима

mtva trka :)

1. Да (55 votes [50.46%])

2. Не (52 votes [47.71%])

3. Нисам упућен/а (2 votes [1.83%])

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

А и неколицина наших је учествовала у том замешатељству...

А да ли сте знали да је читава плејада инжењера српског порекла учествовала на разне начине, обављајући високе дужности у неколико мисија Аполо, америчког програма за слање људи на Месец.

Први међу њима је 

Милојко Мајк Вучелић

dr--Majk-Vucelic-Apolo_310x186.jpg

Милојко Вучелић (1930-2012)

Милојко је био врстан машински инжењер. Родом из села Гарешница у Славонији. Током студија машинства на Загребачком свеучулишту, почео се занимати за ваздухопловство, те је завршио обуку за пилота једрилица, односно спортског пилота у Вршцу, и сво време студирања је активно летео у једном загребачком аеро-клубу. Након стицања дипломе, "дигао је сидро" и 1954. године, млади машински инжењер се обрео у Немачкој. Радио је две године у Мерцедесу, односно Форду, да би се две године касније отиснуо преко "баре", у САД.

Дошавши у Америку, тада земљу великих могућности, одлучује да тражи своју шансу у ваздухопловној индустрији, те започиње каријеру уЦесни, где је радио у пројектном бироу на студији стајног трапа авиона Цесна 182.

N9947C-ext.jpg

Цесна 182

Након Цесне прелази у чувени Норт америкен авиејшн (НАА), компанију која је за  Америчко РВ пројектовала, развила, произвела и испоручила, неколико десетина различитих типова летелица, док је за потребе НАСА-е радила командни модул за мисије Аполо, те поједине модуле и сегменте Спејс Шатла и ракете Сатурн. У прво време, Милојко је био задужен на пројектима за спасавање пилота (избациво седиште односно капсула) на неколико авиона бомбардера.

Преломни моменат Милојкове каријере је била 1962. година и сарадња његове матичне фирме и НАСА-е. НАА је била задужена за конструкцију и градњу матичног брода у програму Аполо. За само четири године, Милојко је прошао пут од инжињера пројектанта, преко менаџера за ванредне поступке, главног пројектанта, да би 1966. године постао и директор америчког свемирског програма Аполо. А баш ти дани Милојковог "управљања" Аполом, остаће упамћени по две легендарне мисије тог програма. 

11Buzz-Aldrin-Apollo-11.jpg

Аполо 11

Мисија Аполо 11, у склопу које су први људи отишли на Месец и Аполо 13, мисија која је читав свет 5 дана "држала" у зебњи за животе тројице астронаута, који су замало избегли "остајање" у свемиру до краја времена, а који су највећим делом и Милојковом заслугом спашени и враћени на Земљу. 

apollo13_2.jpg

Аполо 13

Поред тога што је био одговоран за ванредне поступке на програму Аполо (ако нешто крене по злу), те што је био директор програма, Милојко је пројектовао и модел алунирања и повратка са Месеца, путем спајања са матичним бродом. И управо тај Милојков пројекат је и спасао животе тројици астронаута у Аполу 13.

With%20Shepard%20Gene%20Kranz.jpg

Двојица најодговорнијих "људи из сенке" програма Аполо. Лево је Милојко, директор програма, а десно је Јуџин Кранц, директор летачке опартиве НАСА-е и главни контролор лета у мисији Аполо 13

За исказане резултате током дотадашње каријере, за вођење програма Аполо и руковођење спашавањем астронаута, 18. априла 1970 је амерички председник Ричард Никсон одликовао Милојка највишим америчким цивилним одликовањем-Председничком Медаљом слободе

До 1978. године, док је "директоровао" у НАСА-и, Вучелић је након Апола, радио на програму Скајлаб, односно на пројекту Сојуз-Аполо, који су заједничким снагама покренули Руси и Амери.

Након тога, Милојкова каријера се мало "смирила", јер је крајем 70-их, према потребама своје матичне фирме, напустио НАСА-у и постао представник НАА у Лондону, а за сарадњу са земљама, односно ваздухопловствима тзв. Источног блока. Пред крај каријере, отиснуо се и у приватан бизнис и водио је сопствену компанију, коју је када је решио да "постане" пензионер, продао Хјундаију.

Био је ожењен Немицом Инге, са којом је имао сина Александра и Николу. Преминуо је 2012. године у својој кући у Калифорнији.

Иначе, Милојко је често посећивао свој родни крај и у време бивше нам државе, а и након распада. Одлазио је у Хрватску често, на позив ваздухопловних и техничких асоцијација те републике. Учествовао је у обнављању цркве Свете Петке у Горњим Дубравама (Горњокарловачака епископија), коју је обнову започео још његов отац, јер је црква разорена 1943. године од стране усташа, а то непочинство су поновили и 1992. године. Милојко је обилато помагао обнову. Деду и бабу по мајцу су усташе стрељале 1941. године, и не бих да будем злонамеран, али су многи листови у Хрватској, прошле године када је Милојко преминуо, пренеле ту вест са насловом: "Преминуо Хрват који је послао људе на Мјесец"...

На позив нашег Министарства за дијаспору Милојко је са једним колегом, о којем ћу писати ових дана (Славољуб Вујић), 2009. године посетио и Србију. Том приликом је одржао предавање студентима на Машинском факултету БУ, а обишао је и "своју" пилотску школу у Вршцу, где се први пут отиснуо у небеске висине, Фрушкогорске манастире,...

vucelic.jpg

Милојко приликом посете Београду

На крају, једна анегдота из живота овог великог човека, једног америчког астронаута и Јосипа Броза Тита. Наиме, једном приликом, неколико дана пред лет Апола 8, припремне мисије за слетање на Месец, која је по први пут ушла у Месечеву орбиту, Милојко је срео тројицу наших свештеника, који су, претходно се упозноваши са његовим "ликом и делом", очитали молитве и благословили мисију. Када је пред само полетање, командир мисије Френк Борман, имао контакт са Милојком као шефом пројекта, и мало у шали, мало у збиљи га приупитао: "Да ли можемо да кренемо, јел` све спремно?", Милојко му је одговорио да слободно полете, јер "Лет су благословила три попа!" Касније се Борман сусрео са Брозом, када је овај у склопу посете САД, обишао и Амерички свемирски центар и астронауте који су учествовали у летовима на Месец. Тита је интересовало да ли је овога било страх горе у свемиру, тако далеко од Земље, а Борман му је одговорио: "Ничега се ја нисам бојао, јер је један ваш, Југословен, био одговоран за моју сигурност!"

Не знам, да ли је Борман поменуо Титу и она три часна оца СПЦ, са почетка приче...

https://www.pouke.org/forum/topic/25351-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D1%83-%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D1%98%D1%83-%D0%B2%D0%B0%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%85%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%81/?p=830018

Подели на овим сајтовима

Поред Милојка Вучелића у развоју америчког свемирског програма, конкретно на мисији Аполо, радило је још неколико инжињера са ових простора, који су обављали веома одговорне послове. Један од њих је и 

Славољуб Сем Вујић

----LOPUSINA---vujic-slavoljub.jpg

Славољуб је рођен 1934. године у месту Фењ у Румунији, које се налази на неких 10-ак километара североисточно од Јаше Томића са наше стране, у који његова породица прелази када је почео Други светски рат. У Јаши завршава основно образовање, да би након тога ступио у вршачку Пољопривредну школу, где је једним "инцидентом" трасирао свој животни пут. Обзиром да га је интересовало ваздухопловство, у својој школи се укључио у рад ракетне моделарске секције. Све је то "ишло" неким уобичајеним током, правио је моделе, лансирао их, све до једне прилике, када је погрешивши у прорачуну, у један модел ракете ставио више "погонског горива". У тренутку лансирања у школском дворишту, ракета се није ни макла са лансера, него се распала у експлозији, која срећом није повредила никога, али је нажалост учинила да попуцају стакла на учионицама које су гледале у школско двориште. Наставно веће се састало са предлогом да младог моделара и будућег агронома избаце из школе, међутим одлука Славољубових родитеља да се отисну пут Америке је "прекинула" ову причу, али је отворила једну другу... Причу о једном инжињеру, који је током даљег школовања "научио" да не погреши у прорачуну и чијом су заслугом америчке летелице из програма Аполо покретане ракетама Сатурн, достизале васионска пространства.

По доласку у САД, завршава Елекротрхничку школу, а потом наставља студије електронског инжењерства на Универзитету Јужна Калифорнија, а потом стиче и докторат на Универзитету у Клермонту. Запошљава се у НАСА-и и током трајања програма, пролази низ одговорних дужности да би на крају био постављен за Шефа тима за отклањање електронских кварова у програму Аполо, односно на ракетама носачима типа Сатурн, а током мисије Аполо 11, у склопу које су први људи послати на Месец, Славољуб је био одговоран за исправност комплетног "програма" ракете носача Сатурн, по свим елементима...

Након завршетка програма Аполо, као консултант упоредо ради за Норт Америкен авиејшн и Роквел и то на развоју ракета и ракетних система, а почетком 70-их, учествовао је и у развоју америчког надзвучног стратегијског бомбардера Б-1.

Данас живи у Калифорнији са супругом Вером, иначе Белорускињом, са којом има троје деце, ИванаСтефана и Соњу.

И он је пре пар година, са сада покојним Вучелићем, долазио у Србију и одржао неколико предавања на Машинском факултету БУ.

https://www.pouke.org/forum/topic/25351-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D1%83-%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D1%98%D1%83-%D0%B2%D0%B0%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%85%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%81/#entry882597

Подели на овим сајтовима

Види, ја не могу да знам да ли су Американци били на Месецу. Верујем да јесу, али не могу да кажем да знам да јесу. Исто тако, и Американци и руси тврде да су по неколико пута били на месецу, да су неколико пута слали људске посаде на Месец, али је медијски испраћено само онда када су први пут отишли тамо, из мени непознатог разлога.

Али шта је то конкретно, који је то доказ на делу који би теби рекао да су они били на Месецу? 

Стварно ово немој погрешно да схватиш, него ме интересује, јер ми делује да било који доказ да ти било ко пружи, ти си одлучио унапред у шта ћеш да верујеш.

Amerikanci i Rusi pričaju celom svetu demagogiju da su bili što je očigledno. Materijalni dokazi su najbitniji a nigde ih nema. Rusi i Amerikanci sve rade u dogovoru a navodno se svađaju u javnosti. Ja ne shvatam ništa pogrešno. 

Подели на овим сајтовима

Evo vam opipljiv dokaz, samo nađite dovoljno jak laser i dovoljno dobar senzor koji će da ga uhvati kada se bude vraćao

http://en.wikipedia.org/wiki/Lunar_laser_ranging_experiment

Јел не може онај кинески? Ако може, одма да га уперим! Ал под углом, да се од мартинеле одбије неком душманину у очи да ослепи!

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Јел не може онај кинески? Ако може, одма да га уперим! Ал под углом, да се од мартинеле одбије неком душманину у очи да ослепи!

Probaj.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...