Владан Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Пост за хрватске генерале Католичка црква у Хрватској позвала вернике на пост и молитву за праведну пресуду хрватским генералима у Хагу. Пресуда генералима Анти Готовини, Ивану Чермаку и Младену Маркачу биће изречена 15. априла. Комисија Хрватске бискупске конференције Јустиција ет пакс позвала је све католике у Хрватској на пост и молитву за праведну пресуду хрватским генералима у Хагу, саопштила је Конференција. Детаљнију изјаву на ту тему Хрватска бискупска конференција најавила је за 12. април. Позив на пост следећа три петка у априлу (1. 8. и 15. априла) упућен је са заседања одржаног у среду, на којем је једна од тема био Хашки трибунал, преносе хрватски медији. Суд у Хагу недавно је најавио да ће пресуда генералима Анти Готовини, Ивану Чермаку и Младену Маркачу бити изречена 15. априла. Они су оптужени за злочине над Србима током и после акције "Олуја", 1995. године. РТС Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Zanimljivo. Vode racuna o svojima. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Март 28, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Zanimljivo. Vode racuna o svojima. умјесто да посте да им Господ гријехове опрости они посте да их "суд" ослободи.. па ради тога и не морају да посте пустиће их свакако и то све јер тек по њиховом упокојењу ће се МОЖДА испоставити да су МОЖДА за нешто одговорни... greengrin 0212_rolleyes Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Ma poste oni da njihove puste iz zatvora bili ili ne krivi jer tako oslobadjaju i hrvatsku iz "zatvora", i dobro da tako rade jer vole svoju drzavu i narod i brinu se kako mogu da im bude bolje i da im bude cistiji obraz. A licni greh? Mozda su se ti ljudi vec pokajali, ko zna? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Март 28, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 28, 2011 ...... ЗАГРЕБ - Хрватски правни стручњаци изјавили су данас да је Закон о организацији и надлежности државних органа у поступку за ратне злочине Србије из 2003. супротан стандардима европске цивилизације и конвенцијама Уједињених нација. "Предузете су одређене мере и иницијативе да се на регионалном нивоу постигне сагласност о заштити људских права, која би применом тог закона могла доћи у питање за све грађане у региону", изјавио је председник Академије правних наука Жељко Хорватић, новинарима после данашњег радног састанка у влади посвећеног правној помоћи хрватским ветеранима и спречавању њиховог евентуалног кривичног гоњења. Хрватска премијерка Јадранка Косор одржала је данас састанак с водећим правним стручњацима, представницима државног тужилаштва и Академије правних наука како би се припремили начин и стратегија правне помоћи којом би се хрватски ветерани заштитили од оптужница које стижу из Србије. Према речима Хорватића, хрватски правни стручњаци предали су влади научну студију у којој су изнели оцену о Закону Републике Србије из 2003. о организацији и надлежности државних органа у поступку за ратне злочине. Владина службе за односе с јавношћу саопштила је да су на састанку анализирани правни аспекти закона о организацији и надлежности државних органа у поступку за ратне злочине Србије и да је на основу правне анализе закључено да се хитно подстакне организација регионалне конференције на којој би се усагласили правни стандарди у циљу јачања правне сигурности и регионалне сарадње у предметима ратних злочина. Након састанка, на коме су били и државни тужилац Младен Бајић, министри унутрашњих послова и правде Томислав Карамарко и Дражен Бошњаковић, као и потпредседник Сабора Владимир Шекс, није било службених изјава. Хрватски медији извештавају да је Србија на темељу тог закона покренула поступке против хрватских ветерана па је тако 5. јануара на основу српске потернице у Орашју у БиХ ухапшен Тихомир Пурда, који је после неколико седмица пуштен, а у притвору у Србији налази се Вељко Марић који је ухапшен у априлу 2010. на граничном прелазу између Бугарске и Србије. ртв Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Zanimljivo. Vode racuna o svojima. Апсолутно се слажем. Ко је нама крив што СПЦ не нареди пост због србских затвореника у Хагу? Мада као што рече Вук, не морају се они молити и постити за Готовину и екипу, свакако ће их пустити, јер нису Срби. Хаг је створен искључиво да убија најбоље србске синове попут Радована Караџића. СЛОБОДА СРБСКИМ ХЕРОЈИМА. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Chevalier Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Сад ћеш помислити да те пратим, али... bliss jeeee СПЦ да НАРЕДИ пост?!?! Небитно за коју сврху... ...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Сад ћеш помислити да те пратим, али... bliss jeeee СПЦ да НАРЕДИ пост?!?! Небитно за коју сврху... Ма нисам тако мислио...знаш да Црква може да пропише пост и ван ових званичних периода, рецимо кад је рат, глад, итд...па може и кад су родољуби у Хагу. 0110_hahaha "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Март 30, 2011 Пријави Подели Написано Март 30, 2011 Било би лепо да том пригодом, мислим у те петке када се пости и моли, Римокатоличка црква организује и молитвене екуменистичке скупове, (и у Хрватској, а и овде у Србији) да можемо и ми Срби да се молимо заједно са Хрватима за њихове генерале. Чему служи екуменизам ако се не спроводи у пракси? Мислим, јесмо ли сестринске цркве или нисмо? https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 30, 2011 Пријави Подели Написано Март 30, 2011 Било би лепо да том пригодом, мислим у те петке када се пости и моли, Римокатоличка црква организује и молитвене екуменистичке скупове, (и у Хрватској, а и овде у Србији) да можемо и ми Срби да се молимо заједно са Хрватима за њихове генерале. Чему служи екуменизам ако се не спроводи у пракси? Мислим, јесмо ли сестринске цркве или нисмо? Ово боли... Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Март 30, 2011 Пријави Подели Написано Март 30, 2011 Sorry, I just couldn't help. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 30, 2011 Пријави Подели Написано Март 30, 2011 Католичка црква у Хрватској позвала вернике на пост и молитву за праведну пресуду хрватским генералима у Хагу. Пресуда генералима Анти Готовини, Ивану Чермаку и Младену Маркачу биће изречена 15. априла. У реду. Ево и ми постимо и надамо се да ће правда победити и даће наведени генерали добити деценијске затворске казне. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Март 30, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 30, 2011 нама Православним Србима највећи проблем у прихватању дијалога управо представља болна историја са комшијама Хрватима који су ето римокатолици и којима је РКЦрква помагала у историји на националном плану и то је и прва степеница у дијалогу нас Православниг Срба (СПЦ) са РКЦ јер до искреног "сједињења свих" не може дођи без искреног покајања и извињења и на крају ОПРОСТА. Ја сам иако нико није тражио опрост опростио и чукундједов виноград, и прадједов столарски сто, и винске бачве и кућу... све. Морам нагласити да је ријеч о искључиво мом ставу и мишљењу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 30, 2011 Пријави Подели Написано Март 30, 2011 Било би лепо да том пригодом, мислим у те петке када се пости и моли, Римокатоличка црква организује и молитвене екуменистичке скупове, (и у Хрватској, а и овде у Србији) да можемо и ми Срби да се молимо заједно са Хрватима за њихове генерале. Чему служи екуменизам ако се не спроводи у пракси? Мислим, јесмо ли сестринске цркве или нисмо? Иди мало тако буди духовит међу Русима и Грузинима. Нешто се не миришу пуно. Па кад завршиш са њима, а ти онда мало подсети православне Бугаре на не тако давну прошлост када су изливали велику љубав према правсолавној браћи Србима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Март 30, 2011 Пријави Подели Написано Март 30, 2011 Како је лепо правити уравниловку. Све је исто, нема разлике... Екуменизам ибер алес. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука