Grizzly Adams Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Може без проблема да се стави на интел PC под условом да имате компатибилан хардвер. Мени шљака без икакве разлике у односу на "правог" мека, требао ми је због нечега што није постојало на PCју или Линџи. Maшина је intel q6600, Asus p5k-e плоча. Овде можете да почнете истраживање на ову тему. Интересантно. Имаш ли идеју да ли би могао развој за iPhone да се ради на томе? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 P.S. Чини ми се да можда постоји и алтернатива (мало тежа, јер се Apple свездушно бори против тога): VMWare, Parallels Desktop или неки од бесплатних софтвера за виртуелизацију. Mac-On-Linux је исто софтвер за виртуализацију? Јесте, али специјализован за Мек. Ови остали су општи, али нпр. Мајкрософтов VirtualPC не подржава МекОС (барем 2007ица није). Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Ја сам ово користио само за Windows, али изгледа да може да потера и Mac OS: http://www.virtualbox.org ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 P.S. Чини ми се да можда постоји и алтернатива (мало тежа, јер се Apple свездушно бори против тога): VMWare, Parallels Desktop или неки од бесплатних софтвера за виртуелизацију. Mac-On-Linux је исто софтвер за виртуализацију? Јесте, али специјализован за Мек. Ови остали су општи, али нпр. Мајкрософтов VirtualPC не подржава МекОС (барем 2007ица није). ОК, али ако неко хоће да тера баш Mac OS јер му треба, зашто би онда инсталирао Linux или BSD који му не требају, па онда Mac у виртуелној машини, која никада не може да искористи 100% ресурса? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Ma to sa virtuelnim masinama men'se uopste ne svidja. Imao sam windows tako instaliran, Paralels ali nije to to. Pa sam onda instalirao na Boot campu pa svaki put restartuj...i sada ga vise i nemam uopste. Malo smo se udaljili ... algabacaju Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 P.S. Чини ми се да можда постоји и алтернатива (мало тежа, јер се Apple свездушно бори против тога): VMWare, Parallels Desktop или неки од бесплатних софтвера за виртуелизацију. Mac-On-Linux је исто софтвер за виртуализацију? Јесте, али специјализован за Мек. Ови остали су општи, али нпр. Мајкрософтов VirtualPC не подржава МекОС (барем 2007ица није). ОК, али ако неко хоће да тера баш Mac OS јер му треба, зашто би онда инсталирао Linux или BSD који му не требају, па онда Mac у виртуелној машини, која никада не може да искористи 100% ресурса? Па ако не може да инсталира MacOS због свог хардвера, а треба му онда је једино решење да виртуелизује, или да купи нови PC и да склепа комптарибилан хардвер (тзв. hackintosh). Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Може без проблема да се стави на интел PC под условом да имате компатибилан хардвер. Мени шљака без икакве разлике у односу на "правог" мека, требао ми је због нечега што није постојало на PCју или Линџи. Maшина је intel q6600, Asus p5k-e плоча. Овде можете да почнете истраживање на ову тему. Интересантно. Имаш ли идеју да ли би могао развој за iPhone да се ради на томе? Ако има инсталиран Мac OS X, онда има и Xcode, тако да можеш да програмираш за iPhone (Xcode садржи све што ти треба, потпуно окружење, укључујући и iOS симулатор). Jедино што се нова верзија Xcode-а купује на App Store за четири долара, а не знам да ли App Store нормално ради на крекованој верзији. У суштини, ако стварно планираш да се бавиш тиме, купи најјефтинији Mac, вероватно ће ти се брзо исплатити. То крљење је добро за вежбање, али за озбиљан рад, знаш већ. А није ни легално. А да би продао програм за iPhone или iPad, мораш преко Аpp Store-a, па претпостављам да ће то тешко ићи са нелегалним оперативним системом. Иначе, и ја имам идеју за једно програмче за молекулско моделовање за iPad. Процесор и графика су сасвим довољно јаки да се изборе с тим. Једино што треба много да учим како да добро одрадим интерфејс и визуализацију молекула, а и имамо добру порцију кода у фортрану за нумерички део програма, па то све треба превести на неки од језика које компајлер разуме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Може без проблема да се стави на интел PC под условом да имате компатибилан хардвер. Мени шљака без икакве разлике у односу на "правог" мека, требао ми је због нечега што није постојало на PCју или Линџи. Maшина је intel q6600, Asus p5k-e плоча. Овде можете да почнете истраживање на ову тему. Интересантно. Имаш ли идеју да ли би могао развој за iPhone да се ради на томе? Да могао би. Ово што прича Ивица, да ли може да се користи апп сторе то не знам, али "софтвер апдејт" ради без проблема па предпостављам да би и апп стор радио. На мом Ос 10 диску има и Xcode, а један другар је ставио баш због i-phone dev-a. Што се тиче легалности, чисто сумњам да је "илегално", око тога се једно време дигла велика прашина око компаније чије име сам заборавио и колико се сећам суд је пресудио да та компанија не сме да продаје PC-jeвe са преинстаираним Мек ОС-ом _али_ да Епл не може људима да се забрани да покрену софтвер на својим машинама уколико су га легално купили. Са друге стране и за разлику од Ивице ја бих ти саветовао да никако не купиш Мека јер су апсолутно прескупи _осим_ ако ти твоје време које ћеш потрошити у инсталирању није скупље. Уместо тога за исте паре можеш на сајту да нађеш конфигурације које 100% шљакају (сви драјвери, цео хардвер) и да ставиш ОС 10, апдејтован комплетно на најновију верзију, дакле 100% мек "компатибилност" (уствари клон). едит: нашао сам детаље о фирми (зове/звала се Psystar), овде има детаља о суђењу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Са друге стране и за разлику од Ивице ја бих ти саветовао да никако не купиш Мека јер су апсолутно прескупи _осим_ ако ти твоје време које ћеш потрошити у инсталирању није скупље. Уместо тога за исте паре можеш на сајту да нађеш конфигурације које 100% шљакају (сви драјвери, цео хардвер) и да ставиш ОС 10, апдејтован комплетно на најновију верзију, дакле 100% мек "компатибилност" (уствари клон). A јеси ли ово купио? http://www.computerworld.com/s/article/9139912/Review_Psystar_s_Rebel_EFI_Snow_Leopard_on_a_PC Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Март 29, 2011 Пријави Подели Написано Март 29, 2011 Са друге стране и за разлику од Ивице ја бих ти саветовао да никако не купиш Мека јер су апсолутно прескупи _осим_ ако ти твоје време које ћеш потрошити у инсталирању није скупље. Уместо тога за исте паре можеш на сајту да нађеш конфигурације које 100% шљакају (сви драјвери, цео хардвер) и да ставиш ОС 10, апдејтован комплетно на најновију верзију, дакле 100% мек "компатибилност" (уствари клон). A јеси ли ово купио? http://www.computerworld.com/s/article/9139912/Review_Psystar_s_Rebel_EFI_Snow_Leopard_on_a_PC Не него Chameleon, колко сам схватио "ребел ЕФИ" је уствари то исто само што су га цицнули да буде "лакше". Инсталација је била нешто у овом фазону, било је пре неких годину дана не сећам се свих детаља. Пази, јесте смарачина, потроши се добрих 3-4 сата на то, али на крају ради. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 29, 2011 Пријави Подели Написано Март 29, 2011 Са друге стране и за разлику од Ивице ја бих ти саветовао да никако не купиш Мека јер су апсолутно прескупи Jел ти спадаш у оне који мисле да је куповина мека апсолутно бацање пара и да су сви који га купују будале и фенсери? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 29, 2011 Пријави Подели Написано Март 29, 2011 Са друге стране и за разлику од Ивице ја бих ти саветовао да никако не купиш Мека јер су апсолутно прескупи Jел ти спадаш у оне који мисле да је куповина мека апсолутно бацање пара и да су сви који га купују будале и фенсери? BaabNxRb1zw Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Март 29, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2011 P.S. Чини ми се да можда постоји и алтернатива (мало тежа, јер се Apple свездушно бори против тога): VMWare, Parallels Desktop или неки од бесплатних софтвера за виртуелизацију. Мени само виндовс и мек могу да покрећу програме за архитектуру и дизајн... а за вмваре нисам сигуран...мада сам и њега набавио... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Март 29, 2011 Пријави Подели Написано Март 29, 2011 Са друге стране и за разлику од Ивице ја бих ти саветовао да никако не купиш Мека јер су апсолутно прескупи Jел ти спадаш у оне који мисле да је куповина мека апсолутно бацање пара и да су сви који га купују будале и фенсери? Не, наравно. Постоји милион разлога које ја сматрам "валидним": људи који немају времена да се баве "компјутеризмима", људи којима треба због посла било због техничке подршке/гаранције било због развијања софтвера за мека/ипед/ифон и којима је време скупље од времена које је потребно да би се саставио хакинтош, итд. Али ако си већ компјутераш и ако мислиш да ћеш брже (и боље) сам себи да пружиш подршку од Епла или ти не треба због посла него због "нердовштине" онда је прилично бацање пара јер данас је Мек уствари најобичнији PC што се тиче хардвера. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 29, 2011 Пријави Подели Написано Март 29, 2011 Са друге стране и за разлику од Ивице ја бих ти саветовао да никако не купиш Мека јер су апсолутно прескупи Jел ти спадаш у оне који мисле да је куповина мека апсолутно бацање пара и да су сви који га купују будале и фенсери? Не, наравно. Постоји милион разлога које ја сматрам "валидним": људи који немају времена да се баве "компјутеризмима", људи којима треба због посла било због техничке подршке/гаранције било због развијања софтвера за мека/ипед/ифон и којима је време скупље од времена које је потребно да би се саставио хакинтош, итд. Али ако си већ компјутераш и ако мислиш да ћеш брже (и боље) сам себи да пружиш подршку од Епла или ти не треба због посла него због "нердовштине" онда је прилично бацање пара јер данас је Мек уствари најобичнији PC што се тиче хардвера. Apple pruza puno kompletniju uslugu. Prodaje ti i hardware i software u paketu. I to mnogo bolje funkcionise od kupovine softwarea (windows) na jednoj strani i hardwarea na drugoj strani. Mac radi puno bolje i lepse. Tu nema dileme. Ko se dohvati Appla tesko ce sa konja na magarca posle. A cene sto se tice tu si u pravu. Mogao bi da bude ili bolji hardware ili jeftiniji. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука