Jump to content

Млин за кафу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Каква су вам искуства? Постоје они ручни који су добри, али мало спори. Турци их још увек производе.

Но, мене занимају електрични. Проблем са турском кафом је што прах мора да буде јако фин, финији од еспреса, а нису сви млинови способни да мељу до тог нивоа. Има ли ко искуства, на пример са овим, или било којом другим?

Подели на овим сајтовима

Ја имам нешто овако:

Mlin+za+kahvu.jpg

и то растура. Уопште није спор, за 20 секунди направиш количину за један дан. А и слађе је 0442_feel

Исти такав млин сам наследила од баке!  0442_feel

Чуј, кћери, погледај и обрати к мени ухо своје, заборави народ свој и дом оца свог.

Псал., 45:10

Подели на овим сајтовима

Ја имам нешто овако:

Mlin+za+kahvu.jpg

и то растура. Уопште није спор, за 20 секунди направиш количину за један дан. А и слађе је 0442_feel

Како га чистиш и осећа ли се метални мирис и укус? И кородира ли? Ја имам један стари, али је скроз зарђао.  0442_feel

Осим тих ручних и на ово сам бацио око.

http://capresso.com/coffee-grinders-burr-infinity.shtml

Подели на овим сајтовима

У суштини га не чистим (осим споља), али се трудим да не улети влага/вода у њега. Укус уопште није металан једино што сâм млин има делимично металан мирис. Мени се то право да ти кажем свиђа (тај мирис), али немам појма о здравственим импликацијама, предпостављам да је безопасно.

Подели на овим сајтовима

У суштини га не чистим (осим споља), али се трудим да не улети влага/вода у њега. Укус уопште није металан једино што сâм млин има делимично металан мирис. Мени се то право да ти кажем свиђа (тај мирис), али немам појма о здравственим импликацијама, предпостављам да је безопасно.

"Copper pots are safe as long as the inside of the pot is coated with another metal, like stainless steel. If food comes into direct contact with the copper, it will absorb a small amount. While a small amount of copper may be beneficial, large amounts are poisonous. The amount that can be safely taken in a day is not known. The Food and Drug Administration (0442_feel) says that high concentrations of copper have caused foodborne illness."

Подели на овим сајтовима

http://www.zassenhaus.com/index.php?i=189

Mожда узмем овај немачки, хвале га по нету. Добар је и за еспресо, ако некада узмем машину. Цена је скоро иста као онај електрични кога сам горе поменуо. Само се питам који од та два може да да финији прах?

Подели на овим сајтовима

Pretpostavljam,ipak tek je stigao iz fabrike,

a i ne moraš kroz vodu, sa nekakvom krpom ga samo dezinfekuj koliko je moguće

Neka je srećna trgovina uz pjesmu

http://www.youtube.com/watch?v=CUD7ZUNW8Ys&feature=related

:cheesy:

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Стигао и прелеп је!  :group111:

206357_1874634502358_1136060055_32198905_4098565_n.jpg

Пере ли се овај доле део у кога пада самлевени прах? Претпостављам да је нешто нерђајуће...

Brate kako te  ne mrzi da meljes kafu? Ja spremim 1-2 litre filter kafe i pijem dan-dva. Stalno vruca. A kafu vec mlevenu pazarim. :cheesy:

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...