horatio Написано Октобар 9, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2013 Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Новембар 17, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 10, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2014 Ау, нису српске гусле али је за мене чиста егзотика Hrvatski Narodni Guslar Jozo Karamatic Smrt u Dalasu Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Фебруар 16, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 Мало подсјећање на данашњи диван и симболичан догађај..... Брату Станку срећно духовно рођење и повратак дому... "Мили Боже, на свему ти хвала!" feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Радосна Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Слушате ли гусларске песме и какво вам је мишљење о њима? Чије извођење најчешће слушате? "Гусларима хвала, што су гусле умели сачувати и достојно поштовати, а гуслама вечан спомен у народу, што су нам створиле нов живот - златну слободу. Гусле не звуче сад тако значајно, јер је бурно и крваво доба заспало, позив им је испуњен, али ако ти је мила и света успомена твојих предака, а ти чувај гусле, пази ту светињу, не дај да пропадне најлепша слава храбрости Србинове, па док је њих, биће и тебе." (Исидора Секулић, 1894.година) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Сад ћу ја као Јелена* да упућујем на постојеће теме https://www.pouke.org/forum/topic/10667-srpske-gusle/ Ја слушам гусле, и највише сам волео Миломира Миљанића али се он преоријентисао на љубавне песме јер изгледа гусларске нису у моди ових дана Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Да, истина је да их не слушам често али итекако поштујем. Ово ми је једна од најдражих. Радосна је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Иначе, има једна народна изрека: ,,Манастири и криво гудало, то је нашу Вјеру сачувало"! Радосна је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Радосна Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Сад ћу ја као Јелена* да упућујем на постојеће теме https://www.pouke.org/forum/topic/10667-srpske-gusle/ Ја слушам гусле, и највише сам волео Миломира Миљанића али се он преоријентисао на љубавне песме јер изгледа гусларске нису у моди ових дана Извињавам се, куцала сам у претрази и нисам пронашла тему, па сам зато отворила нову. Ако може да се споји било би лепо да се то уради, да не дуплирамо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Теме спојене. Радосна and feeble је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука