Jump to content

Srpske gusle

Оцени ову тему

Semberac

Препоручена порука

• 1 month later...
  • Одговори 101
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• 2 months later...

Мало подсјећање на данашњи диван и симболичан догађај..... Брату Станку срећно духовно рођење и повратак дому...

"Мили Боже, на свему ти хвала!"

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Слушате ли гусларске песме и какво вам је мишљење о њима? Чије извођење најчешће слушате?

"Гусларима хвала, што су гусле умели сачувати и достојно поштовати, а гуслама вечан спомен у народу, што су нам створиле нов живот - златну слободу. Гусле не звуче сад тако значајно, јер је бурно и крваво доба заспало, позив им је испуњен, али ако ти је мила и света успомена твојих предака, а ти чувај гусле, пази ту светињу, не дај да пропадне најлепша слава храбрости Србинове, па док је њих, биће и тебе." (Исидора Секулић, 1894.година)

Подели на овим сајтовима

Сад ћу ја као Јелена* да упућујем на постојеће теме :)

https://www.pouke.org/forum/topic/10667-srpske-gusle/

Ја слушам гусле, и највише сам волео Миломира Миљанића али се он преоријентисао на љубавне песме јер изгледа гусларске нису у моди ових дана :)

Подели на овим сајтовима

Да, истина је да их не слушам често али итекако поштујем. Ово ми је једна од најдражих.

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Иначе, има једна народна изрека: ,,Манастири и криво гудало, то је нашу Вјеру сачувало"!

Подели на овим сајтовима

Сад ћу ја као Јелена* да упућујем на постојеће теме :)

https://www.pouke.org/forum/topic/10667-srpske-gusle/

Ја слушам гусле, и највише сам волео Миломира Миљанића али се он преоријентисао на љубавне песме јер изгледа гусларске нису у моди ових дана :)

Извињавам се, куцала сам у претрази и нисам пронашла тему, па сам зато отворила нову. Ако може да се споји било би лепо да се то уради, да не дуплирамо.  :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...