cloudking Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 Opsesivna kompulsija se vrlo cesto, pogresno, dovodi u vezu sa sujeverjem... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vlatka Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 Opsesivna kompulsija se vrlo cesto, pogresno, dovodi u vezu sa sujeverjem... Odlicno. Predlazem novu temu "Opsesivna kompulsija" . Veoma malo se o takvim stvarima pise i govor a mnogi su pogodjeni, neki ljudi i ne znaju sta ih je snaslo a nemaju se kome obratiti za pomoc ili se stide. Imala sam izrazenu opsesivnu kompulsiju ali Bogu hvala sada je mnogo bolje. Cesto je posljedica stresa. Na njemackoj televiziji se cesto mogu vidjeti emisije o toj i slicnoj temi. Kod nas se ne prica o tome ni sa prijateljima a kamoli da neko javno pred kamerama kaze svoj problem. "Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увијек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 hehehehehe cuveni "generalni smisao" bleh мислим да уопште није за спрдање, јер твоја душа зависи од тога. 18. Заиста вам кажем: Што год свежете на земљи биће свезано на небу, и што год раздријешите на земљи биће раздријешено на небу. "Ако ти", каже, "коме је учињена неправда, сматраш онога који ти наноси зло за цариника и незнабошца, он ће такав бити и на небу. Ако га 'разрешиш', то јест, ако му опростиш, биће му опроштено и на небу." Дакле, није само разрешено оно што свештеници разрешују, већ ће и све оно што ми, којима је нанесена неправда, свежемо или разрешимо (на земљи) бити свезано или разрешено (на небу). Свети ТЕОФИЛАКТ Охридски ТУМАЧЕЊЕ СВЕТОГ ЕВАНЂЕЉА ПО МАТЕЈУ, глава 18, стих 18 http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/TumacenjeJevandjeljapoMateju/18.htm клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Није сујеверје класично, али сам понекад бројала степенице уз / низ које ходам! greengrin кул, ја тражим фибоначија и фрактале, бројим делове, парове и непаре.ал шта је ту сујерверје? bleh клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Opsesivna kompulsija se vrlo cesto, pogresno, dovodi u vezu sa sujeverjem... ал га одрапи с врата где је написала да је морала да броји? bleh клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 A gde sam ja napisao da se moj post odnosi direktno na nju? Al da muka bude veca, zaista je napisala u sledecem postu da jeste imala kompulsiju: Imala sam izrazenu opsesivnu kompulsiju ali Bogu hvala sada je mnogo bolje. Cesto je posljedica stresa. Na njemackoj televiziji se cesto mogu vidjeti emisije o toj i slicnoj temi. Kod nas se ne prica o tome ni sa prijateljima a kamoli da neko javno pred kamerama kaze svoj problem. c, c, c... ne pratis medo... кул, ја тражим фибоначија и фрактале, бројим делове, парове и непаре. ал шта је ту сујерверје? 0409_feel Au, milane! Pa ti nisi ni svestan da ti se necastivi poigrava sa umom? facenew22222222 4chsmu1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лела Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 A gde sam ja napisao da se moj post odnosi direktno na nju? Al da muka bude veca, zaista je napisala u sledecem postu da jeste imala kompulsiju: Imala sam izrazenu opsesivnu kompulsiju ali Bogu hvala sada je mnogo bolje. Cesto je posljedica stresa. Na njemackoj televiziji se cesto mogu vidjeti emisije o toj i slicnoj temi. Kod nas se ne prica o tome ni sa prijateljima a kamoli da neko javno pred kamerama kaze svoj problem. c, c, c... ne pratis medo... [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=12199.msg394915#msg394915 date=1301283708] кул, ја тражим фибоначија и фрактале, бројим делове, парове и непаре. ал шта је ту сујерверје? leteti Au, milane! Pa ti nisi ni svestan da ti se necastivi poigrava sa umom? 0205_whistling smej.gif Мултиверсе, дечко, прати ко шта пише:писале смо и Владислава и ја (тј. Лела) nesiguran Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Lela, curo... uh... nista... 0205_whistling пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 A gde sam ja napisao da se moj post odnosi direktno na nju? Al da muka bude veca, zaista je napisala u sledecem postu da jeste imala kompulsiju: Imala sam izrazenu opsesivnu kompulsiju ali Bogu hvala sada je mnogo bolje. Cesto je posljedica stresa. Na njemackoj televiziji se cesto mogu vidjeti emisije o toj i slicnoj temi. Kod nas se ne prica o tome ni sa prijateljima a kamoli da neko javno pred kamerama kaze svoj problem. c, c, c... ne pratis medo... [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=12199.msg394915#msg394915 date=1301283708] кул, ја тражим фибоначија и фрактале, бројим делове, парове и непаре. ал шта је ту сујерверје? greengrin Au, milane! Pa ti nisi ni svestan da ti se necastivi poigrava sa umom? 319.gif smej.gif још ћеш да ми објасниш да је потреба за љубављу компулсивна зла направа феромонске природе greengrin greengrin greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Ma jok be, sto bih to radio 319.gif пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Opsesivna kompulsija se vrlo cesto, pogresno, dovodi u vezu sa sujeverjem... Odlicno. Predlazem novu temu "Opsesivna kompulsija" . Veoma malo se o takvim stvarima pise i govor a mnogi su pogodjeni, neki ljudi i ne znaju sta ih je snaslo a nemaju se kome obratiti za pomoc ili se stide. Imala sam izrazenu opsesivnu kompulsiju ali Bogu hvala sada je mnogo bolje. Cesto je posljedica stresa. Na njemackoj televiziji se cesto mogu vidjeti emisije o toj i slicnoj temi. Kod nas se ne prica o tome ni sa prijateljima a kamoli da neko javno pred kamerama kaze svoj problem. u psihologiji poznato kao opsesivne misli, opsesivne radnje i opsesivna razmišljanja. opsesivne misli, npr. misli katastrofe, neosnovan strah od infekcije, strah da se ne desi katastrofa, ili ne učinimo neko loše djelo itd. opsesivna razmišljanja, kada misli kruže dugo oko jedne teme ili misli, bez da imaju neki smisaon zaključak. opsesivne radnje, slaganje nečega, dovođenje u red ili pranje ali kao nešto čim smo opsjednuti, na šta trošimo dosta vremena. za vjernike sa ovim problemima ima dosta o tome kako da se ophodimo sa našim mislima, na svetosavlju npr. i Oci su dosta pisali o tome. ateisti imaju dosta literature i terapije, dr. nicolaus hofmann, dr.Pierre Janet..itd. Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука