Владан Написано Март 17, 2011 Пријави Подели Написано Март 17, 2011 Косово је "зеница нашег ока" и наш Јерусалим, оценио је данас министар спољних послова Србије Вук Јеремић, говорећи на Витон колеџу у Чикагу и додао да "сецесија неће успети", али је истакао да "не постоји алтернатива компромисном решењу, до којег се може доћи само преговорима". Подсећајући на мартовски погром над косовским Србима 2004. године и последице које су из тога проистекле, Јеремић је оценио да се проблем Косова суштински своди на борбу за идентитет. "За нас Србе, Косово је као ваздух који дишемо. Оно је жила куцавица наше културе и колевка наших најдрагоценијих светиња", рекао је Јеремић у овој највећој и најутицајнијој хришћанској евангелистичкој академској институцији у САД. "Ми Срби с Косовом имамо нераскидиву спону", нагласио је Јеремић и, цитирајући преминулог патријарха Павла, истакао да је то "извор наше духовне традиције и наше државности, срце и душа нашег народа, нераскидив део нашег бића". "Косово је наш Вели Форџ и Јорктаун", прецизирао је Јеремић, "наш Аламо и Гетисбург, наш Перл Харбур и Иво Џима, све у једном". О њему ноћу сањамо, додао је Јеремић, "оно је 'зеница нашег ока,' и наш Јерусалим". Већ три године, подсетио је Јеремић, демократска Србија се свом снагом одупире једностраном проглашењу независности Косова, користећи искључиво мирна и дипломатска средства. "Нисмо предузели казнене противмере. Али смо одлучили следеће: да никада, ни под каквим околностима, не признамо сецесију, директно или индиректно", нагласио је Јеремић. Према његовој оцени, то је у суштини био покушај да се на силу промене уставне, међународно признате границе Србије. "Ниједна поносна и демократска земља, афричка, европска, азијска или америчка, мала или велика, богата или сиромашна", констатовао је Јеремић, "не би другачије поступила на нашем месту". "Сложни као један, ми данас шаљемо поруку: сецесија неће успети", нагласио је Јеремић. "А неће ни било који други покушај наметања једностраног, нелегитимног исхода", рекао је Јеремић и напоменуо да "нас нико неће натерати да на то пристанемо, ни ову, нити било коју будућу генерацију". блиц.рс Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Март 17, 2011 Пријави Подели Написано Март 17, 2011 Јел ово ДС преко Јеремића сакупља поене? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 17, 2011 Пријави Подели Написано Март 17, 2011 Јел ово ДС преко Јеремића сакупља поене? Narucila "CIA/MIA6" tuzansmajli8904 bliss jeeee 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Март 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 17, 2011 ја у политику не улазим као ни у "тоерије завјере" гдје су сви против Срба ал ћу рећи само МОРЕ СВАКА МУ ЧАСТ НА ОВАКВИМ РИЈЕЧИМА! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 17, 2011 Пријави Подели Написано Март 17, 2011 Јесу, ово су златне речи, али нажалост бојим се да ће на један јако дуг период, можда и заувек остати само речи. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Март 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 17, 2011 Јесу, ово су златне речи, али нажалост бојим се да ће на један јако дуг период, можда и заувек остати само речи. на ријечи неће ићи, на пушку нам се не исплати а и нема с чим али има она златна народна "тиха вода брег рони" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 17, 2011 Пријави Подели Написано Март 17, 2011 To je govorio srednjeskolcima? Dobro da nije otisao u obdaniste da se busa u prsa. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Март 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 17, 2011 To je govorio srednjeskolcima? Dobro da nije otisao u obdaniste da se busa u prsa. у сваком случају је похвално... tuzansmajli8904 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Март 17, 2011 Пријави Подели Написано Март 17, 2011 Јел ово ДС преко Јеремића сакупља поене? Narucila "CIA/MIA6" tuzansmajli8904 bliss jeeee 319.gif Брате ти знаш да је Тадић да је Тадић ишо код папе,а папа је главни вођа ватиканске организације..па је Тадић рекао Јеремићу да каже ово,а Јеремић је пореклом босанац-муслиман..све је могуће prstgore klinac Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 17, 2011 Пријави Подели Написано Март 17, 2011 Јесу, ово су златне речи, али нажалост бојим се да ће на један јако дуг период, можда и заувек остати само речи. на ријечи неће ићи, на пушку нам се не исплати а и нама с чим али има она златна народна "тиха вода брег рони" Пушком не да се не исплати него је и технички немогуће. Како би ти сматрао да треба ријешити тај проблем, тј како нагнути воду да тихо рони, а да не дође до подијеле на сјверни и јужни дио? Јер оваква каква је сад ситуација, иде на руке само Албанцима. Срби се одсељавају, остаје само старина и тешка сиротиња која полако умире, и на крају ће остати само монаси. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 17, 2011 Пријави Подели Написано Март 17, 2011 http://wheatoncollege.edu/ Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Март 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 17, 2011 Јесу, ово су златне речи, али нажалост бојим се да ће на један јако дуг период, можда и заувек остати само речи. на ријечи неће ићи, на пушку нам се не исплати а и нама с чим али има она златна народна "тиха вода брег рони" Пушком не да се не исплати него је и технички немогуће. Како би ти сматрао да треба ријешити тај проблем, тј како нагнути воду да тихо рони, а да не дође до подијеле на сјверни и јужни дио? Јер оваква каква је сад ситуација, иде на руке само Албанцима. Срби се одсељавају, остаје само старина и тешка сиротиња која полако умире, и на крају ће остати само монаси. промјениће се нешто већ, можда у глобалу и опет ја са народном изреком "ничија није до зоре горјела" као и "отето ПРОКЛЕТО"... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 17, 2011 Пријави Подели Написано Март 17, 2011 Јесу, ово су златне речи, али нажалост бојим се да ће на један јако дуг период, можда и заувек остати само речи. на ријечи неће ићи, на пушку нам се не исплати а и нама с чим али има она златна народна "тиха вода брег рони" Пушком не да се не исплати него је и технички немогуће. Како би ти сматрао да треба ријешити тај проблем, тј како нагнути воду да тихо рони, а да не дође до подијеле на сјверни и јужни дио? Јер оваква каква је сад ситуација, иде на руке само Албанцима. Срби се одсељавају, остаје само старина и тешка сиротиња која полако умире, и на крају ће остати само монаси. промјениће се нешто већ, можда у глобалу и опет ја са народном изреком "н ичија није до зоре горјела " као и "отето ПРОКЛЕТО"... Неће се ништа промјенути ако ми не урадимо нешто. Турцима већ 500 година гори у Константинопљу и по својој прилици се неће до судњег дана угасити. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Март 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 17, 2011 Неће се ништа промјенути ако ми не урадимо нешто ево братац ја не контам шта ми то можемо да урадимо, него да препустимо времену.... ајде ми ти реци шта ми можемо подузети да опет буде као прије?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 17, 2011 Пријави Подели Написано Март 17, 2011 Kosovo mi mozemo samo puskom da vratimo i nikako drugacije. Samo stvar je u tome da za to treba imati nesto sto mi nemamo. Pa nam je dosta da Jeremic ide po srednjim skolama i junaci se. To vam je slicno prici o licnim kartama i cipovima. Veze s mozgom nema. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука