Jump to content

Кompjuteri su u pitanju

Оцени ову тему

Guest Izida

Препоручена порука

Mene tu brine činjenica da je na njemu sve zalemljeno i ništa (pa ni ssd) ne može da se zameni. Tako da šta kod da se pokvari moraš da menjaš ceo mac. I tu je sad problem garancije kod nas, kako finkcioniše. Moram da se raspitam.

Još jedan problem koji izvire iz toga jeste to da će mi verovatno već za godinu trebati 16 GB rama, a trenutni modeli koštaju sačuvaj Bože. A nadogradnje nema, jer sve je zalemljeno.

Na sve to, stekao sam utisak da se kvare u prevelikom procentu.

Гаранција функционише сигурно, само се не сећам да ли једну или две године (ту има неких зврчки око прописа, који важе у САД, који у ЕУ, а који код нас). 

Меорија може да се надогради у Pro моделима, и сам сам то урадио (на MacBook Air је залемљена). SSD такође може и то планирам да урадим ускоро. 

За ово треће већ не знам, могуће је да им је опао квалитет и да се данас више кваре него што би требало. Мени се јесте један MacBook Pro из 2008. покварио, али то је био неки познати проблем са графичким чипом, чак су и мењали рачунаре ван гаранције, ако се то испољи. iMac из 2006. сам продао и човеку још шљака, а мени још шљака један MacBook Pro који је попио пола флаше пива.

Подели на овим сајтовима

Меорија може да се надогради у Pro моделима, и сам сам то урадио (на MacBook Air је залемљена). SSD такође може и то планирам да урадим ускоро. 

Na retina mac-u, jesi siguran? Nisam ih otvarao, pa se oslanjam na ono što pročitam na netu: http://www.theregister.co.uk/2013/10/25/macbook_pro_2013_teardowns/

Подели на овим сајтовима

Na retina mac-u, jesi siguran? Nisam ih otvarao, pa se oslanjam na ono što pročitam na netu: http://www.theregister.co.uk/2013/10/25/macbook_pro_2013_teardowns/

Види стварно, овај мој је, мислим, из 2011, а 2012. су почели да леме. Онда то јесте за многе људе разлог против, ако не могу одмах да купе 16. :(

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Drugari, treba mi pomoć oko excela koji nikad nisam bolje upoznao - elem, dobio sam neki prevod koji radim sa srpskog na engleski- u pitanju su word i excel dokumenti. Program za prevodjenje importuje i word i excel dokumente i kasnije ih na save target as pamtim kao izvorni fajl tj. u word ili excel Problem je u tome što mi je naručilac sa zakašnjenjem javio da želi da samo excel fajlovi budu dvojezični tj. da original na srpskom ostane a da pored njega bude engleski prevod. S obzirom da završavam englesku verziju u programu za prevodjenje, faktički imam i srpsku i englesku verziju u excelu ali zasebno. Kako bez kopi pejsta (da li je uopšte moguće) da kreiram excel dokument koji će imati i srpski i englesku verziju?

nešto ovako

7778.jpg

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ne razumem šta tačno treba, u jednoj ćeliji treba da bude dvojezično ?

da, kao ona crvena slov u primeru koji sam postavio - gde piše eng. tu treba da bude engleski tekst s tim što postoje ćelije sa baš puno teksta

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Волим 1

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

ово ми нонстоп искаче, о чему се ради... шаље га у карантин али не знам како да се одбраним

2h3xvo3.jpg

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ок. знам како да уђем у сеиф мод али како да га средим кад у њему антивирус не ради

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...