Плутон Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Najviše me je strah da ne izgubim podatke i svoje stvari koje imam na kompjuteru a imam ih baš dosta. Колико (у гигабајтима)? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Amina Написано Мај 24, 2014 Пријави Подели Написано Мај 24, 2014 Ivane hvala na detaljnom objašnjenju. Primetila sam da je to počelo da se dešava sada kada su i temperature počele da rastu, možda lupam, ali možda se i neko deo kompjutera pregreva pa dolazi do gašenja i restartovanja. Nešto sam čitala na engleskom po internetu ali ne razumem baš najbolje te stvari zato odlučih da se raspitam malo ovde. Plutone, uu, baš puno.. Imam dva hard diska, jedan od 500 GB i drugi od 2 TB. Ima tu svega i svačega počev od ličnih stvari poput slika, nekih snimaka sa svadbi i zabava, muzika, filmovi, stvari i podaci za školu, ... ima baš dosta svega i svačega, teško da bih sve mogla da narežem na disk tj. trebala bi mi cela prodavnica diskova. Neću puno stvari raditi na njemu dok drug ne bude u mogućnosti da pogleda i vidi tačno u čemu je problem, nadam se da se do tada neće ništa desiti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 25, 2014 Пријави Подели Написано Мај 25, 2014 Plutone, uu, baš puno.. Imam dva hard diska, jedan od 500 GB i drugi od 2 TB. Ima tu svega i svačega počev od ličnih stvari poput slika, nekih snimaka sa svadbi i zabava, muzika, filmovi, stvari i podaci za školu, ... ima baš dosta svega i svačega, teško da bih sve mogla da narežem na disk tj. trebala bi mi cela prodavnica diskova. Што је млого, млого је. Хтедох да препоручим неки сервис за складиштење, ал’ кад прочитах 2,5 терабајта... Једино решење које видим је да купиш екстерни хард-диск и да на њему сачуваш оно битније. Наравно, чувај то и у рачунару јер и екстерни хард-диск може да се поквари. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Мај 25, 2014 Пријави Подели Написано Мај 25, 2014 šta to čuvaš majke ti ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Amina Написано Мај 27, 2014 Пријави Подели Написано Мај 27, 2014 Што је млого, млого је. Хтедох да препоручим неки сервис за складиштење, ал’ кад прочитах 2,5 терабајта... Једино решење које видим је да купиш екстерни хард-диск и да на њему сачуваш оно битније. Наравно, чувај то и у рачунару јер и екстерни хард-диск може да се поквари. Ne bih imala potrebu da čuvam 2,5 TB, nije sve od toga ni toliko iskorišćeno ni toliko važno. Ali srećom juče kada se ugasio i kada sam dotakla kućište sa strane gorelo je kao ringla od šporeta. Na kraju se ispostavilo da se nakupilo baš mnogo prašine unutar kućišta i nekih delova pa je drug to sredio kompresorom pa je sada opet tip-top. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 27, 2014 Пријави Подели Написано Мај 27, 2014 šta to čuvaš majke ti Možda kompletnu cjelorepubličku databazu osiguranika penzijskog i invalidskog osiguranja Republike Srbije PIO RS od 1946. do 2014. Ta bi mogla imati ta dva i po tera. Плутон and Amina је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Amina Написано Мај 27, 2014 Пријави Подели Написано Мај 27, 2014 Nemojte da vam je krivo. Mada iskreno i jesam možda preterala sa kupovinom 2 TB, ali sam uvek imala problem sa nedostatkom memorije pa sam kupujući novu razmišljala da bi mi novih 500 GB verovatno i dalje bilo malo, 1 TB skromno a 2 TB bi me osiguralo. Ali evo konkretno, na ovom od 500 imam slobodno 56 GB a na ovom drugom slobodno je 1,27TB. Ali iskoristiće se i to kako godine prolaze verovatno, ne brinem.. A i igrice sada zauzmaiju sve više memorije, na desetine GB... makar sam tu obezbeđena. Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 šta da čekiram - imao sam probleme sa grafikom na prošlom računaru pa se sve nešto pazim . trenutno j eovo prvo čekirano (global settings) ali možda bi trebalo označiti high-performance. U pitanju je laptop Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 evo i globalnih podešavanja Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 Takodje me zanima da li da apdejtujem ovo što mi nudi Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 Takodje me zanima da li da apdejtujem ovo što mi nudi tarzi da odaberes graficki procesor koji imas, posto je lap top u pitanju vjerovatno se radi o integrisanom grafickom procesoru na maticnoj ploci, stoga izaberi ili auto select ili manuelno stavi na integrated... ako znas da imas bas graficku karticu onda izaberi ovaj hi-performance... ne nudi on tebi azurirannje (update), vec samo tu imas taster da provjeris na internetu da li postoji azuriranje, ali posto ti ispod pise da si juce provjerio, nema potrebe da ponovo provjeravas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 pa piše update available gore od 26. maja - ipak mi nudi LOL Inače da, imam integrisanu grafičku ali i posebnu Nvidia GeForce GT 720M - zato sam i pitao - da li da ga pustim da automatski bira ili da stavim na Nvidiju da ona preuzima grafiku Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 da li da ga pustim da automatski bira ili da stavim na Nvidiju da ona preuzima grafiku Pa nvidia i jeste tu da melje grafiku, dok su integrisana rešenja slaba i tu su samo za osnovnu upotrebu. Biraj nvidiu. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 pa piše update available gore od 26. maja - ipak mi nudi LOL Inače da, imam integrisanu grafičku ali i posebnu Nvidia GeForce GT 720M - zato sam i pitao - da li da ga pustim da automatski bira ili da stavim na Nvidiju da ona preuzima grafiku brate onda stavi ovu opciju hi-performance podesavanja, medjutim to su podesavanja za pojedine programe koliko sam shvatio, ja ne znam sta ce tebi uopste taj nvidia menager, ja isto imam njihovu graficku karticu i taj njihov menager mi nikada ne treba, jednostavno direktno sam instaliram posljednji driver i to je to.... ja ti predlazem da to deinstaliras i instaliraj si cist driver : http://www.driverscape.com/download/nvidia-geforce-gt-720m evo tu imas dole Driver Version: 9.18.13.2698 , e sada ako imas 32 bit win skini tu verziju ili 64-bitnu ako ti je takav windows. ne treba ti ovako sitna podesavanja grafike, to malo kome treba.. ako neces da se zezas sa time, onda ukljuci nvidiu za sve aplikacije koje imas u padajucem meniju i to je to w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 21, 2014 Пријави Подели Написано Јун 21, 2014 brate onda stavi ovu opciju hi-performance podesavanja, medjutim to su podesavanja za pojedine programe koliko sam shvatio, ja ne znam sta ce tebi uopste taj nvidia menager, ja isto imam njihovu graficku karticu i taj njihov menager mi nikada ne treba, jednostavno direktno sam instaliram posljednji driver i to je to.... ja ti predlazem da to deinstaliras i instaliraj si cist driver : http://www.driverscape.com/download/nvidia-geforce-gt-720m evo tu imas dole Driver Version: 9.18.13.2698 , e sada ako imas 32 bit win skini tu verziju ili 64-bitnu ako ti je takav windows. ne treba ti ovako sitna podesavanja grafike, to malo kome treba Što bi skidao drajvere sa nekog levog sajta. Najnovije drajvere imaš na sajtu proizvođača. A i autoupdater mu sam nudi da instalira novi, i što bi se cimao ručno to da radi. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука