NinaD Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Ljudi u većini slučajeva plaču sami za sobom, a ne za onim ko je umro. I taj plač obično ide uz ono nikad ga više neću vidjeti, i šta ću JA sad??? Tako da... Ово је права истина. Иначе, као дете сам била на неколико сахрана и видела и чула такозване нарикаче. У то време још је у мом крају било жена које су то знале. Поседале би око покојника и кренуле да наричу. Она која је блиски род са покојником би кукала што ју је оставио и шта ће сад сама и како ће, а било је оних које нису никакав род па су оне тражиле од покојника да им поздрави неког њиховог ко је раније преминуо. У сваком случају радило се о необразованим женама, али сам од њих у ствари "научила" да смрт није крај. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 To da hriscani nisu roboti. I nisu samoobmanjivaci da nisu svesni toga da njihvo voljeni vise nije sa njima. Sta ima vredi sto veruju da je on tamo negde svestan kad oni nisu sa njime. Ne placu oni zato sto on vise ne postoji nego zato sto nemogu da iskazu svoju ljubav prema njemu. Jeste veruju da su tamo negde svesni i da ce jednog dana ponovo biti u zagrljaju ali do tada trebaju ziveti bez tog zagraljaja a to boli, bar neko vreme. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Aleksandar Milincic Hoces da ti ja odgovorim iskreno ? Saucesce izjavljuju iz sledeceg razloga. Jer su teoloski neobrazovani,svi do jednog na celu sa Patrijarhom i iz te teoloske neobrazovanosti zapravo,cinom izjavljivanja saucesca i kukanja na sahrani,daju NEOBORIV eksperimentalni dokaz da NE veruju u Boga. Ne bi postavljao ovo ali moram jer se pominje Patrijarh. Mislim da ne treba biti toliko inteligentan pa shvatiti na kojoj grupi je ovo izreceno Opet neki ateisti, antiteisti, artemiti, sektasi? Daj link. Opet neki ateisti tacno tako http://www.facebook.com/home.php#!/topic.php?uid=48767957782&topic=16431 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Плачу јер су подсвесно свесни да је смрт нешто неприродно човеку, нешто што прекида личносни однос. Плачу јер је то жал за вечном и непрекидном заједницом, човеку својственом, али привремено прекинутом. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 I kakav je hriscanski odgovor na Dokinsove tvrdnje? To da hriscani nisu roboti. I nisu samoobmanjivaci da nisu svesni toga da njihvo voljeni vise nije sa njima. Sta ima vredi sto veruju da je on tamo negde svestan kad oni nisu sa njime. Ne placu oni zato sto on vise ne postoji nego zato sto nemogu da iskazu svoju ljubav prema njemu. Jeste veruju da su tamo negde svesni i da ce jednog dana ponovo biti u zagrljaju ali do tada trebaju ziveti bez tog zagraljaja a to boli, bar neko vreme. http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Плачу јер су подсвесно свесни да је смрт нешто неприродно човеку, нешто што прекида личносни однос. Плачу јер је то жал за вечном и непрекидном заједницом, човеку својственом, али привремено прекинутом. Тако је. Плачу јер су свесни/подсвесни да смрт није смисао због којег постоје. У човека, у његову природу, положени су логоси који вапе, крећу се и чезну за вечним постојањем. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Плакао сам за својим оцем.Плакао сам и много година туговао и тугујем и даље јер је његовом смрћу дошло до растанка са човеком кога сам највише волео на свету и осећао сам се,а осећам се и дан данас,усамљен,непотпун и делимично нестао....даће Бог,милост и љубав Божија,да једнога дана када ме Бог позове ка Себи,опет будемо заједно. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 meni plac na sahrani i Hriscanstvo ne idu zajedno. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 meni plac na sahrani i Hriscanstvo ne idu zajedno. а да ли постоји особа на свету која не плаче за својим ближњим на сахрани :cheesy: ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 meni plac na sahrani i Hriscanstvo ne idu zajedno. pa ti si pobedio smrt :cheesy: http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Март 5, 2011 Гости Пријави Подели Написано Март 5, 2011 meni plac na sahrani i Hriscanstvo ne idu zajedno. А шта иде? Плачем и ридам кад помислим на смрт и видим у гробовима како лежи саздана наша красота, безоблична, без славе- не имајући вида. О чуда! Каква нам се тајна догоди? Како смо предани трулежи и подјармљени смрти? Заиста, Божијом наредбом као што је писано Бог даје пресељенима упокојење. (Стихира на сахрани, глас 8.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 Да, чувена стихира Светог Јована Дамаскина. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 meni plac na sahrani i Hriscanstvo ne idu zajedno. а да ли постоји особа на свету која не плаче за својим ближњим на сахрани postoji i tu ne vidim nista ¨ne normalno¨ Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 meni plac na sahrani i Hriscanstvo ne idu zajedno. А шта иде? (Стихира на сахрани, глас 8.) Jevandjlke na sahrani: 13. Нећемо пак, браћо, да вам буде непознато шта је са онима који су уснули, да не бисте туговали као они који немају наде. 14. Јер ако вјерујемо да Исус умрије и васкрсе, тако ће и Бог оне који су уснули у Исусу довести с Њим. 15. Јер вам ово казујемо ријечју Господњом да ми који будемо живи о доласку Господњем, нећемо претећи оне који су уснули. 16. Јер ће сам Господ са заповјешћу, гласом арханђела и са трубом Божијом, сићи с неба, и прво ће мртви у Христу васкрснути; 17. А потом ми живи који останемо бићемо заједно с њима узнесени на облацима у сретање Господу у ваздуху, и тако ћемо свагда с Господом бити. 18. Тако утјешавајте једни друге овим ријечима. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Март 5, 2011 Пријави Подели Написано Март 5, 2011 jedno je plac zbog pada koji nam se dogodio i smrt se aktuelizovala, o cemu cini mi se pise Damaskin, a sasvim je drugo plac o kojem mi ovde govorimo i ono sto na tu i takvu tugu kaze sam Apostol Pavle Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука