Zayron Написано Март 4, 2011 Пријави Подели Написано Март 4, 2011 Zayron, замењујеш тезе. Знам о којој је књизи реч. Искрено, нисам читао, али ју је мој пријатељ (православац и будући свештеник) који јесте прочитао, похвалио. Верујем му и не сумњам да је добра. Ствар о којој ми овде причамо јесте како може уопште бити нормално да се неко "ослобађа одговорности" и то читав један народ, јер да би се ослободио морао је бити оптужен. О томе се ради. Ко је, како и зашто уопште то урадио. Да је неко урадио то, тј. оптужио колективно Јевреје од Исусовог распећа до данас, знамо. Не правимо се већи Јевреји од Натањахуа. Њему је драго што то више није тако, а ми критикујемо како је КЦ уопште могла нешто тако у прошлости да уради и осуди цео један народ због греха неких његових сународника и то још у прошлости. Да не би било забуне, у једном свом прошлом посту сам навео суштинску и врло јасну разлику између оваквог става и онога што су писали свети оци, посебно Јован Златоусти. Колико је видјет, цијели пост је о том да је Нетанјаху похвалио једну Папину књигу. То сам већ написао горе, да ви нисте мало профулали тему? А свидјела му се јер је у њој Папа написао како: Јевреји као народ нису криви за смрт Исуса. А то је и назив теме, тај став Папе Бенедикта XVI из те његове књиге, то је његов став. Шта је требао написати: Да су Јевреји као народ криви за смрт Исуса? С чим имате ви проблем? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 4, 2011 Пријави Подели Написано Март 4, 2011 Неће се то брзо променити јер је овај папа остао упамћен као помагач Холокауста и расположење је такво да ће та фотка још висити тамо. То тешко, што мислиш што сад Нетанјаху хода по Ватикану? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сер Жиле Написано Март 4, 2011 Пријави Подели Написано Март 4, 2011 То сам већ написао горе, да ви нисте мало порофулали тему? У директној вези са цитатом из папине књиге је оно што је довело до тога, а то је став КЦ према Јеврејима и њиховој одговорности за распреће Христово. Ти си тај који се не држи теме, бавећи се антисемитизмом у Срба, концентрационим логорима по Србији током Другог светског рата, владиком Николајем и другим темама које немају везе са насловом и чланком постављеном у првој поруци. Зато немој мени те форе да продајеш. Витешки живот заиста није бедан, бориш се са аждајом од 9 до 1! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 4, 2011 Пријави Подели Написано Март 4, 2011 То сам већ написао горе, да ви нисте мало порофулали тему? У директној вези са цитатом из папине књиге је оно што је довело до тога, а то је став КЦ према Јеврејима и њиховој одговорности за распреће Христово. Ти си тај који се не држи теме, бавећи се антисемитизмом у Срба, концентрационим логорима по Србији током Другог светског рата, владиком Николајем и другим темама које немају везе са насловом и чланком постављеном у првој поруци. Зато немој мени те форе да продајеш. То није никада био телошки став Католичке Цркве нити икаквог од светаца, научитеља или теолога Католичке Цркве већ анимозитет свјетовних власти према Жидовима у одређеним католичким земљама у којим су Жидови били националном мањином нпр. Шпанији. Дакле таква увријежена празновјерна и предрасуде везане за Жидове су постојале и постоје дан данас у свијету. Нпр. да су Жидови ритуално убијали хришћане и хришћанску дјецу итд. А овдје Нетанјаху хвали Папу због ХРАБРОСТИ с којом је устао против таквих празновјерја и предрасуда према Жидовима у друштву уопште, никако не у Католичкој Цркви као институцији али међу католичким вјерницима као поданицима конкретних држава и краљева дакле члановима тадашњег друштва и сталежа! Зашто би их онда Папа Пио XII спашавао кад би то био став Католичке Цркве да су они тј. Жидови колективно одговорни за Христову смрт. Израелски премијер Бењамин Нетанијаху похвалио је данас Папу због храбрости коју је показао када је написао књигу у којој је јасно и недвосмислено ослободио јеврејски народ кривице за смрт Исуса Христа. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Март 4, 2011 Пријави Подели Написано Март 4, 2011 Хода вероватно јер му треба нешто, али притисак је толики у Израелу да неће попустити по питању папе из Другог светског рата. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 4, 2011 Пријави Подели Написано Март 4, 2011 Хода вероватно јер му треба нешто, али притисак је толики у Израелу да неће попустити по питању папе из Другог светског рата. Морам прво провјерити да ли је уопште тачно што ти тврдиш тј. да је слика Папе Пиа XII као промотора холокауста тамо у том музеју холокауста Јад Вашему јер више се пута показало да су многе ствари препричаване и традоване с уха на ухо а кад их сам на своје очи провјериш не стижеш се наисчуђавати како је то све сасвим другачије у реалности. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 4, 2011 Пријави Подели Написано Март 4, 2011 Нетанијаху хода да би уложио златне полуге у ватиканску банку. 4chsmu1 Него одакле уопште те индулгенције? Која је то теологија и како је ушла у РК Цркву да даш паре и опросте ти се греси? Нетанјаху сигурно варао жену или тако нешто па сад дошао Папи по опрост јер они ти њихови рабини то ваљда исто дају ал имају много скупљи, нехришћански скуп тариф! Хахахаха! Овако то добије и с великим поупустом кад скине ту фотку Папе Пиа XII с Јад Вашема. stadaradim Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сер Жиле Написано Март 4, 2011 Пријави Подели Написано Март 4, 2011 Ти није никада био телошки став Католичке Цркве нити икаквог од светаца, научитеља или теолога Католичке Цркве већ анимозитет свјетовних власти према Жидовима у одређеним католичким земљама у којим су Жидови били националном мањином нпр. Шпанији. Дакле таква увријежена празновјерна и предрасуде везане за Жидове су постојале и постоје дан данас у свијету. Нпр. да су Жидови ритуално убијали хришћане и хришћанску дјецу итд. Добро, управо си ми нехотично одговорио на питање које сам поставио у свом одговору бр. 7 још на првој страни. Пошто ти је промакло, погледај. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,11772.msg373623.html#msg373623 Уместо што си се бавио темама које немају везе са овом коју дискутујемо, могао си ми још на почетку одговорити. Витешки живот заиста није бедан, бориш се са аждајом од 9 до 1! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Март 4, 2011 Пријави Подели Написано Март 4, 2011 Укуцај име тог папе и Јад Вашем па ћеш видети како разноразни римокатолички зилоти праве инциденте на месту на коме се налази његова фотка. А Нетанјаху је дошао у посету другом шефу државе и нормално је да каже неку куртоазну реченицу. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 4, 2011 Пријави Подели Написано Март 4, 2011 Укуцај име тог папе и Јад Вашем па ћеш видети како разноразни римокатолички зилоти праве инциденте на месту на коме се налази његова фотка. А Нетанјаху је дошао у посету другом шефу државе и нормално је да каже неку куртоазну реченицу. Ево Папе у посјети Јад Вашему, гдје ти видиш какву слику Папе Пиа XII тамо? Да има каква сигурно би му се они сами похвалили и показали му је, хехехехе! Papa visita el Memorial del Holocausto y condena el negacionismo thNztOL74Ao ""The names enshrined in this hallowed monument will forever hold a sacred place among the countless descendants of Abraham. Like his, their faith was tested. Like Jacob, they were immersed in the struggle to discern the designs of the Almighty. May the names of these victims never perish! May their suffering never be denied, belittled or forgotten! And may all people of goodwill remain vigilant in rooting out from the heart of man anything that could lead to tragedies such as this!" Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Март 4, 2011 Пријави Подели Написано Март 4, 2011 Мислим да га нису водили тамо где стоје фотографије оних због којих је Војтила радио по каменолозима и због којих је хиљаде и хиљаде његових сународника страдало. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 4, 2011 Пријави Подели Написано Март 4, 2011 Мислим да га нису водили тамо где стоје фотографије оних због којих је Војтила радио по каменолозима и због којих је хиљаде и хиљаде његових сународника страдало. На ограду Јад Вашема или негдје другдје може сватко налијепити слику кога хоће, овдје на званичном нивоу ничег таквог нема а то се једино пика. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 4, 2011 Пријави Подели Написано Март 4, 2011 Nekakvi ti problemi s tom fotkom su bili ili možda još i traju ali ja sam ovdje pročitao da je i mnogo Židova koji protestiraju i protiv toga su da tamo ta njegova slika među promotorima holokausta i ostane, zahtijevaju da bude uklonjena: I critici di Pio XII affermano che i sostenitori del Pontefice sono apologeti e non storici. Di fronte a questa accusa padre Gumpel, ha risposto: “Ci sono tanti noti e famosi storici, molti dei quali ebrei, che hanno dimostrato la bontà di quanto fatto da Pio XII. Tra questi citerei sir Marin Gilbert, Michael Burleigh, David Dalin, che non mi sembrano affatto degli apologeti”. “E che dire di Golda Meir, di Albert Einstein, di Israel Zolli, di tutti i dirigenti delle maggiori associazioni ebraiche mondiali che hanno ringraziato Pio XII alla fine della Seconda Guerra Mondiale. Sono tutti apologeti?”, ha continuato. “Per non parlare dei Direttori dei giornali ebraici pubblicati durante la Seconda Guerra Mondiale in gran parte del mondo. Anche loro indicarono il Pontefice Pio XII come la luce che si opponeva al nazismo. Anche loro sono apologeti?”, si è domandato ancora. Više na: Lo Yad Vashem assicura che la didascalia su Pio XII verrà cambiata Jad Vašem uvjerava da će zapis o Piu XII biti promjenjen http://www.zenit.org/article-9031?l=italian Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Март 4, 2011 Пријави Подели Написано Март 4, 2011 Што је баби мило... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Март 4, 2011 Пријави Подели Написано Март 4, 2011 Svuda su Jevreji proganjani. U Poljskoj, koja je imalapreko 3 000 000 Jevreja pred drugi svetski rat, svi su ih ubijali pa čaki i Poljaci. Javno se za to izvinuo lično primas Poljski kardinal Glemp. Najpre je podelom Poljske između Nemaca i Rusa tajnim sporazumom Hitler-Staljin, došlo do apsurdne situacije da su Jevreji uz pomoć Rusa diskriminisali Poljake. To je kratko trajalo i usledila je po mom mišljenju sramna odmazda od strane Poljaka gde su građani Poljske podigli ruku na druge građane Poljske. Posle rata su opet Jevreji vratili svojim susedima uz pomoć Rusa. Beograd je zvanično bio prvi grad u Evropi očišćen od Jevreja, osim levičara svi su ih tamanili. Postoji svedočenje da su najopasniji bili ravnogorci čiča Dražini. E sad da je pohvalno što je papa rekao, po meni jeste. Sigurno da su Rimljani razapeli Isusa, Jevreji nisu imali ingirencije da to urade, a opet bilo je od strane pape Lava pa onda i Vasiliusa tih nasilnih pokrštavanja Jevreja. Al zato kad se kretalo u krstaške pohode bez Jevreja se nije moglo. Sve pohode su oni finansirali. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука