Душко Дугоушко Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 А шта када неко не жели да се образује? Сетимо се само писма епископу Игњатију, када су му претили "лаици старотарци": "Јесте да смо необразовани и неуки, али знамо..." Брате...начин на који се почело ...је био на силу...сети се само за време Патријарха Павла..како је синод донео једну одлуку...а обновљенци су спроводили своју причу... Да се прво кренуло са едукацијом од стране Свештенства у Литургијским школама и сл...друга би прича била... Али као што сам 10000000 пута рекао...Свештенство је постала каста која на мирјане гледа као на тупане..а многи мирјани су данас изучили више ћитаба него неке Владике... понављам ја јесам за обнову ...али не на силу... Па нормално кад ови "старотарци" који држе унијатске литургије не дозвољавају људима да се причешћују...оригинал римокатоличка средњовековна евхаристијска умовања, само још је фалило да дају људима само Тело без Крви и да буде комплет (наравно само у време поста када мирјани смеју да се причешћују). Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 Па зато што им није нико објаснио...сео са њима...кроз Црквену структуру...а не препуцавањем преко телевизије и новина.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Самурај Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 Браћо где ће вам душа... 0409_feel како то мислиш? трудићемо се да не оде тамо гдје иду душе оних који у Кући Господњој у времену служења Свете Литургије милошћу Његовом Православном свештенику вичу безобразно и дрско на рубу крајњег простаклука "затварај двери" стављајуће себе недостојне и необразоване у улогу "истине" и "познавања" нечега што нису никада схватили нити ће! Брате осуђујеш и то прелако.... Јел знаш ти Обрадовића лично? јесте ли причали икад? Ја га не познајем, и не слажем се са свиме што је рекао или урадио, али оваква наслада за било којег младог човека који је у затвору, а при том му се суди не за убиство, силовање или слично је жалосна... немојте, не доликује једном православном форуму..... Нека вам речи буду благе а аргументи јаки, рече наш блаженопочовши патријарх.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Април 14, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 14, 2011 Браћо где ће вам душа... dada 4chsmu1 како то мислиш? трудићемо се да не оде тамо гдје иду душе оних који у Кући Господњој у времену служења Свете Литургије милошћу Његовом Православном свештенику вичу безобразно и дрско на рубу крајњег простаклука "затварај двери" стављајуће себе недостојне и необразоване у улогу "истине" и "познавања" нечега што нису никада схватили нити ће! Брате осуђујеш и то прелако.... Јел знаш ти Обрадовића лично? јесте ли причали икад? Ја га не познајем, и не слажем се са свиме што је рекао или урадио, али оваква наслада за било којег младог човека који је у затвору, а при том му се суди не за убиство, силовање или слично је жалосна... немојте, не доликује једном православном форуму..... Нека вам речи буду благе а аргументи јаки, рече наш блаженопочовши патријарх.... знам га лично, упознали смо се на испраћају Блаженоуснулог Патријарха +Павла, упали су одозго са брда ко ајдуци неки, народ им се скања, дошли обучени ала "шишање" додуше Младен је у "нормала" варијанти ... класичан мешетар ни име нисам изговорио како треба чим сам рекао да сам из Бања Луке одма "јави се.." том и том, "дај број, ајде да радимо, дај мејл" имам(?) и његов број тел, јел ти треба? не можеш се позивати на хришћанство и на хришћанске врлине а прекидати са "саборцима" Литургије КАНОНСКЕ ЦРКВЕ И КАНОНСКИХ СВЕШТЕНИКА! гријешим ли? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Самурај Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 Браћо где ће вам душа... leteti stadaradim како то мислиш? трудићемо се да не оде тамо гдје иду душе оних који у Кући Господњој у времену служења Свете Литургије милошћу Његовом Православном свештенику вичу безобразно и дрско на рубу крајњег простаклука "затварај двери" стављајуће себе недостојне и необразоване у улогу "истине" и "познавања" нечега што нису никада схватили нити ће! Брате осуђујеш и то прелако.... Јел знаш ти Обрадовића лично? јесте ли причали икад? Ја га не познајем, и не слажем се са свиме што је рекао или урадио, али оваква наслада за било којег младог човека који је у затвору, а при том му се суди не за убиство, силовање или слично је жалосна... немојте, не доликује једном православном форуму..... Нека вам речи буду благе а аргументи јаки, рече наш блаженопочовши патријарх.... знам га лично, упознали смо се на испраћају Блаженоуснулог Патријарха +Павла, упали су одозго са брда ко ајдуци неки, народ им се скања, дошли обучени ала "шишање" додуше Младен је у "нормала" варијанти ... класичан мешетар ни име нисам изговорио како треба чим сам рекао да сам из Бања Луке одма "јави се.." том и том, "дај број, ајде да радимо, дај мејл" имам(?) и његов број тел, јел ти треба? не можеш се позивати на хришћанство и на хришћанске врлине а прекидати са "саборцима" Литургије КАНОНСКЕ ЦРКВЕ И КАНОНСКИХ СВЕШТЕНИКА! гријешим ли? Да ли то значи да га познајеш? Где си ти то видео брате да је он прекидао литургије? Имаш ли снимак, слику или нешто тако брате? Јеси ли сам видео? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Април 14, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 14, 2011 па оно није ме водио кући на ручак али провели смо пар сати заједно у "причи"... из прве руке могао сам да увидим какав је Образ у ствари... гомила фанатика по принципу "правих срба"... и молим те немој да се правиш блесав, знаш врло добро да причам о Смедереву, а да није он викао "затварај двери" већ "саборци".. е да нисам га питао када смо причали зашто се зову саборцима, јер када је небо горјело били су у подруму као "организација" као шта сам и ја 95... част појединицима. ОБРАЗ је био НЕШТО сад је НИШТА до корпус про-фа балаваца фантаника устројених силом и "јачином" групе! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Самурај Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 па оно није ме водио кући на ручак али провели смо пар сати заједно у "причи"... из прве руке могао сам да увидим какав је Образ у ствари... гомила фанатика по принципу "правих срба"... и молим те немој да се правиш блесав, знаш врло добро да причам о Смедереву, а да није он викао "затварај двери" већ "саборци".. е да нисам га питао када смо причали зашто се зову саборцима, јер када је небо горјело били су у подруму као "организација" као шта сам и ја 95... част појединицима. ОБРАЗ је био НЕШТО сад је НИШТА до корпус про-фа балаваца фантаника устројених силом и "јачином" групе! не правим се блесав, и нема потребе да тако причаш са мном.... дај ми снимак да погледам... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=hoBjrkwTKaw&feature=player_embedded#lq-lq2-hq Ево кад си запео.Гледај од 4:55 Поздрав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Април 14, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 14, 2011 Бартендаз брате хвала ти.. убих се тражећи... био је краћи клип и са другим називом поставио је члан образа или му је барем тако у ник нејму... клип се звао " затврај двери попу новотарцу".... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Самурај Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 Захваљујем ти брате... Прво, врло је непристојно од ових људи што су се овако драли у сред Литургије.... То ја никада не бих урадио... Са друге стране, не видим никога са обележјима образа на овом снимку... Треће, зар се стварно многи нису оглушили о одлуку Сабора да до извештаја комисије се служи по старом? То је стара Саборска одлука, ако се не варам... Исправите ме браћо ако грешим.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Април 14, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 14, 2011 Захваљујем ти брате... Прво, врло је непристојно од ових људи што су се овако драли у сред Литургије.... То ја никада не бих урадио... Са друге стране, не видим никога са обележјима образа на овом снимку... Треће, зар се стварно многи нису оглушили о одлуку Сабора да до извештаја комисије се служи по старом? То је стара Саборска одлука, ако се не варам... Исправите ме браћо ако грешим.... опрости и мени мислио сам да си упућенији у случај и да знаш о ком снимку говорим. истина је да је Саборска одлука да се служи "по старом" али залагање за исту од стране мирјана није адекватно и примјерено у овом случају. Образ је био присутан на овој Св Литургији односно организовано је дошао с намјером ометања исте. ни примјера ради терориста не носи амблем нити капну ознаку па би га увјерен сам препознао. А став Образа односно дотичног Младена о овом срамотном догађају имао си прилику чути, тако да је бесмислица расправљати какав је Образ и каква су ми размишљања када подржава, организује и ради овакве ствари, а још хришћани, православни. winter winter Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 14, 2011 Гости Пријави Подели Написано Април 14, 2011 Захваљујем ти брате... Прво, врло је непристојно од ових људи што су се овако драли у сред Литургије.... То ја никада не бих урадио... Са друге стране, не видим никога са обележјима образа на овом снимку... Треће, зар се стварно многи нису оглушили о одлуку Сабора да до извештаја комисије се служи по старом? То је стара Саборска одлука, ако се не варам... Исправите ме браћо ако грешим.... Прво, то што немају обележја Образа не значи да нису образовци јер је управо Младен Обрадовић и духовни вођа Образа- Жарко Гавриловић били у емисији код оног секташа Дидија и пљували по Цркви. Дакле, веома је лако закључити кко је био тада у храму и прекидао Литургије. Знаш ко прекида Литургије? Само ђавоимани људи. Нема оглушавања о одлуку Сабора СПЦ јер нико не уноси ништа што није било у Цркви, већ враћа оно што смо изгубили и заборавили. Ако то не можеш да разумеш, онда је узалудан даљи разговор. Нигде у одлуци није написано: ЗАТВОРИ ДВЕРИ! ЗАТВОРИ ДВЕРИ! ПАПИСТИ! ЕКУМЕНИСТИ(шта год то значило)! САТАНО! већ да се служи по вековном (е, то је то што вајни браниоци вере никако да разумеју) устаљеном поретку. Ако ми неко нађе да сам ја или било ко ко по мишљењу бранитеља служи "по новом" нађе да сe проповеда нешто што није било у Цркви и њеној вековној црквеној пракси, ја бих одмах оставио свештеничку службу. На те излизане фразе лажних бранитеља Цркве, а заправо црквенорушитеља, прикривинех комуњара и врачара, само потпуно неупућени људи могу да падну. Свако ко се и мало од срца интересује за Цркву је схватио ту обману. У том контексту је "Образ" завршио са било којом мојом подршком а верујем и са сваким хришћанином. Што се конкретно тиче случаја око Младена, бићу уздржан. Не знам тачно шта се десило и не желим да ишта о томе говорим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 Бартендаз брате хвала ти.. убих се тражећи... био је краћи клип и са другим називом поставио је члан образа или му је барем тако у ник нејму... клип се звао " затврај двери попу новотарцу".... Ма и ја сам исто тражио доста,срећом сам нашао да те не мучим winter Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Самурај Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 Захваљујем ти брате... Прво, врло је непристојно од ових људи што су се овако драли у сред Литургије.... То ја никада не бих урадио... Са друге стране, не видим никога са обележјима образа на овом снимку... Треће, зар се стварно многи нису оглушили о одлуку Сабора да до извештаја комисије се служи по старом? То је стара Саборска одлука, ако се не варам... Исправите ме браћо ако грешим.... Прво, то што немају обележја Образа не значи да нису образовци јер је управо Младен Обрадовић и духовни вођа Образа- Жарко Гавриловић били у емисији код оног секташа Дидија и пљували по Цркви. Дакле, веома је лако закључити кко је био тада у храму и прекидао Литургије. Знаш ко прекида Литургије? Само ђавоимани људи. Нема оглушавања о одлуку Сабора СПЦ јер нико не уноси ништа што није било у Цркви, већ враћа оно што смо изгубили и заборавили. Ако то не можеш да разумеш, онда је узалудан даљи разговор. Нигде у одлуци није написано: ЗАТВОРИ ДВЕРИ! ЗАТВОРИ ДВЕРИ! ПАПИСТИ! ЕКУМЕНИСТИ(шта год то значило)! САТАНО! већ да се служи по вековном (е, то је то што вајни браниоци вере никако да разумеју) устаљеном поретку. Ако ми неко нађе да сам ја или било ко ко по мишљењу бранитеља служим "по новом" нађе да сам ја у веру убацио нешто што није било у Цркви и њеној вековној црквеној пракси, ја бих одмах оставио свештеничку службу. На те излизане фразе лажних бранитеља Цркве, а заправо црквенорушитеља, прикривинех комуњара и врачара, само потпуно неупућени људи могу да падну. Свако ко се и мало од срца интересује за Цркву је схватио ту обману. У том контексту је "Образ" завршио са било којом мојом подршком а верујем и са сваким хришћанином. Што се конкретно тиче случаја око Младена, бићу уздржан. Не знам тачно шта се десило и не желим да ишта о томе говорим. Оче, мени та препуцавања око затворених и отворених двери, око старог и новог богослужења, и нису толико важне, као што су рецимо друга... Ја идем на Литургију са отвореним дверима, мој свештеник је служи од седамдесет и неке.... Ово са овим секташем је жалосно.... Ја сам против пљувања Цркве, али не и против разумне и добронамерне критике... У многим стварима се људи не слажу, само мислим да реторика која се овде користи није на корист никоме... И око питања шта је ту вековно, само је дозвољено да се тумачи на различите начине... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 14, 2011 Гости Пријави Подели Написано Април 14, 2011 Сваки разговор о Цркви је добар и добро је да има критике јер на тај начин пазимо на светињу. Ја сам увек да разговарамо. Зато и постоји форум ЖРУ. Проблем је када неко крене да прети како ће да убије, да закоље, да анатемише, да назива разноразним именима... тада са таквима и не желим да разговарам. И сам видиш са којим се све подвалама и лажима баве појединци по разним сајтовима, манастирима, црквама. Ова прича о новотаријама је почела због неразумевања материје, због необразованости оних који су противници "новотарија" (а заправо људи који одувек у себи негују секташки менталитет), а видите и сами у шта је прерасло. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука