trapa Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Септембар 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 11, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Ове снимке је већ неко поставио у некој од тема али не знам тачко где , у сваком случају facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Септембар 11, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Да, поставили смо ово као избор модерације на насовној форума. Наравно, треба продискутовати о ставовима у глобалу ми се изузетно допада како деда игуман резонује. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Септембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Beseda je odlicna mense0198626478946378946 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 11, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 11, 2010 Мудри и Безазлени о.Јован mense0198626478946378946 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Септембар 12, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2010 posebno sto otisle monahe zove lijepo bracom ,koji primjer to za sve mense0198626478946378946 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 12, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 12, 2010 На било који одговор - никог није осудио , поготово Браћу која је отишла . Имао сам прилике да га два пута видим у +Сочаници и свака његова прича или беседа . била је на свом месту. Онда била је она емисија Духовници - СТУДИО Б , е онда сам тек тада схватио и видео ко је о.Јован. Шта је све преживео и доживео а и доживеће , нек му algabacaju да снаге и да истраје до краја! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mačkarije Написано Септембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2010 mense0198626478946378946 Hoću i ja tamo... Dobar čovek - u istini leži! Mačkarije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
prizrenac Написано Септембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2010 Otac Jovan Jelenkov, sadasnji iguman Crne Reke. Sta o njemu reci? Njegova dela sve govore! Osvrnucu se na neke detalje. Otisao iz eparhije, bukvalno moleci za kanonski otpust, koji vl Artemije nikom nije uskratio, pa ni njemu. Ono sto je specifino za o. Jovana je da je kao duhovnik imao poprilicno losih rasudjivanja, usled cega mu ep Artemije ukida blagoslov za duhovno rukovodjenje. To o. Jovan izgleda nije mogao da izdrzi. I sam sam se uverio kako je u +Socanici zalio za time, i svima pricao kako ga eto zovu telefonom i pitaju a on ne sme nista da savetuje. To ga je izgleda i odvelo iz eparhije. Eto, jedan mali detalj koji moze mnogo da govori. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Септембар 17, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 17, 2010 Свакако да може много да говори- око је истинит или ако се гледа једнострано-зависи ко и како гледа. Овако, ово што је о. Јован говорио на снимку је заиста освежавајуће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Септембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2010 Otac Jovan Jelenkov, sadasnji iguman Crne Reke. Sta o njemu reci? Njegova dela sve govore! Osvrnucu se na neke detalje. Otisao iz eparhije, bukvalno moleci za kanonski otpust, koji vl Artemije nikom nije uskratio, pa ni njemu. Ono sto je specifino za o. Jovana je da je kao duhovnik imao poprilicno losih rasudjivanja, usled cega mu ep Artemije ukida blagoslov za duhovno rukovodjenje. To o. Jovan izgleda nije mogao da izdrzi. I sam sam se uverio kako je u +Socanici zalio za time, i svima pricao kako ga eto zovu telefonom i pitaju a on ne sme nista da savetuje. To ga je izgleda i odvelo iz eparhije. Eto, jedan mali detalj koji moze mnogo da govori. smej.gifПризренац,ниси тачан. Прво,није отишао из Епархије"буквално молећи" већ заиста више није могао да издржи ситуацију у којој се налазио а притом био је свестан свега и знао је да ће до овога доћи докле је дошло-сада. Друго,оклеветан,неправедно,Бог је сведок и зна,био је у немилости Владике Артемија,па тако и та ситуација која се десила са једним човеком који је оца Јована оптужио за лош брак што је ван сваке могуће памети. Оца Јована,супруг и ја познајемо дуго година и сведоци смо,да је човек са најширим могућим схватањима,да као монах зна где му је место и никада се не меша у супружничке односе-било какве,увек само поучава,никоме не држи страну и увек се моли за свакога. На Литургији помиње 1000имена,минимум,тако да све приче о оцу Јовану и покушавање његовог дискредитовања су крајње неумесне. Свакако да је као сваки други човек имао својих грешака али за разлику од многих,он се на својим грешкама-учио. Много је пропатио у животу,и како га симпатично,отац Иван,назива дедица Игуман, smej.gif морам рећи да је он 58 годиште а изгледа овако стар од тешког бремена које носи као монах свих ових година. smej.gif Надам се брате Призренац да ти је по вољи био Ефтимије,који је био домаћин манастира после оца Јована,па онда побегао из Епархије да чува Милоју овце.Он када је одлазио као старешина оставио је у манастиру 3000дин,братији а отац Јован када је одлазио оставио је 300000дин и НИШТА НИЈЕ ПОНЕО СА СОБОМ...ништа а и сам знаш да је све његовом заслугом изграђено у Соцаници уз помоћ Божју и заступништвом Светог Јована Крститеља. Тако да...причај истину,молим те. smej.gif Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Септембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2010 Да, поставили смо ово као избор модерације на насовној форума. Наравно, треба продискутовати о ставовима у глобалу ми се изузетно допада како деда игуман резонује. U pravoslavnoj crkvi danas postoji problem kakav je bio u vreme ap.Pavla u Galatiji.Galaćani nisu razumevali učenje ap.Pavla da se čovek ne opravdava delima zakona nego verom.Oni su insistirali na čovekov lični napor u zadobijanju spasenja,tako da spasenje nije nezasluženi dar ,već stvar ličnog asketskog života.Monaški rigorizam daje akcenat na učenje koje su hteli da proture u crkvu Galaćani, koje ap.Pavle ispravlja u poslanici i dokazuje da je spasenje nezasluženi dar milosti Božije a da je asketski napor odgovor ljubavi Božijoj na dar nezasluženog spasenja.To je ključni problem nerazumevanja teološkog stava mit.Jovana Zizjulasa koji upravo pokušava da crkvu očisti od legalističkog upliva u teolologiju monaškog rigorizma.S jedne strane ,,moderna,, teologija kakva se predaje na fakultetu ističe Hristove zasluge kao što to čini i ap.Pavle a sdruge strane oni koji zanemaruju dar Božiji ističući svojevrsni pravoslavni budistički metod u postizanju spasenja gde je akcenat na delo čoveka a ne na delo Boga u Gospodu Isusu Hristu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Септембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2010 Да, поставили смо ово као избор модерације на насовној форума. Наравно, треба продискутовати о ставовима у глобалу ми се изузетно допада како деда игуман резонује. U pravoslavnoj crkvi danas postoji problem kakav je bio u vreme ap.Pavla u Galatiji.Galaćani nisu razumevali učenje ap.Pavla da se čovek ne opravdava delima zakona nego verom.Oni su insistirali na čovekov lični napor u zadobijanju spasenja,tako da spasenje nije nezasluženi dar ,već stvar ličnog asketskog života.Monaški rigorizam daje akcenat na učenje koje su hteli da proture u crkvu Galaćani, koje ap.Pavle ispravlja u poslanici i dokazuje da je spasenje nezasluženi dar milosti Božije a da je asketski napor odgovor ljubavi Božijoj na dar nezasluženog spasenja.To je ključni problem nerazumevanja teološkog stava mit.Jovana Zizjulasa koji upravo pokušava da crkvu očisti od legalističkog upliva u teolologiju monaškog rigorizma.S jedne strane ,,moderna,, teologija kakva se predaje na fakultetu ističe Hristove zasluge kao što to čini i ap.Pavle a sdruge strane oni koji zanemaruju dar Božiji ističući svojevrsni pravoslavni budistički metod u postizanju spasenja gde je akcenat na delo čoveka a ne na delo Boga u Gospodu Isusu Hristu. Ово је много лепо написано smej.gif Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Септембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2010 Али кад "модерни" теолог каже: "Ја кад не доручкујем, увек се причестим", онда се "немодерни" замисле где води "модерна" теологија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука