Jump to content

Јеленче

Члан
  • Број садржаја

    170
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Posts posted by Јеленче

  1. Управо сада, Поуке.орг инфо рече

    @Јеленче И ако сте опоменути да оставите приватне ствари за решавање на приватном нивоу, јер форум није место за то, Ви сте наставили.

    Уз то, увлачите о. Зорана Ђуровића који пише искључиво са својим именом и презименом, а свим последицама које то носи, Ви опомињете администратора да Вам се правда? Хајде још једном да покушамо пошто правите милион профила (који сваки можемо да банујемо,као и ИП адресу, па да не можете ни да видите форум): оставите се тога, бавите се чињеницама које је изнео о. Зоран, оповргните их, доките да нису истините или шта већ! Не увлачите сајт Поуке да стоји на нечијој страни! 

    Поуке су одувек биле сајт који се према свима односио равноправно. Управо, на насловној страници сајта, који је слика нашег рада, највише има текстова управо за оне који су, како Ви мислите, овде унижавани!

    Дакле, бавите се нечим о чему појма немате!

    Ако имате лични проблем са било ким из Епархије бачке, зашто им се лично не обратите? 

    Управо због страшних наслова и текстова које сам у мају прочитала дошла сам баш овде, да овде на Поуке да апелујем и на Вас и на све. Немам ја ништа са Бачком, овде се рат води, овде је Бачки и његов клан а Ви сте дозволили толико месеци, небитно његово име и презиме, ви сте дозволили да се блати месецима, а моја одбрана или аргумент вам смета, Па чекајте јел Ви мене правите лудом лепо вас питам?

    Друго иако сте адмонистратор јел то значи да сте шта, па ја са Богом причам а не да не смем Вама да изнесем став или питање...у чему је проблем, јесте ли Ви недодирљиви да Вам не смем поставити питање.

    Можете Ви мене избрисати и ип...ја имам системе јер су моји најближи програмери и елекроинжињери, Теслина линија из Лике, тако да ето мене опет и опет!

    Немојте ми претити. Будите реални и објективни и заиста будите објективни. Ако пустите једну страну да лаје, пустите и другу.

    Ја лепо кажем престаћу лајати кад престану мучити часне људе и почну се бавити својим животима.

  2. пре 3 минута, Поуке.орг инфо рече

    @Јеленче Обрисана вам је порука где износите низ свакаквих произвољних реченица, које и одвише улазе у лични однос са епископом, секретарима итд...

    Препорука: ако мислите да сте оштећени, ви лепо тужите... имате право то да учините у правној држави, а то што хоћете да кукате над злом судбом, не води ничему. 

    Следеће изношење таквих порука ће бити санкционисано трајним баном са форума.

    Препоруку сте требали дати Ђуровићу који је месецима износио страшне ствари против Митрополита Амфилохија и Епископа Максима, а не мени сад. Ја сам лепо рекла мене не интересује суд, мене интересује да учесници ових догађаја а зна се ко су прекину да на правди Бога уништавају епископе, свештенике, професоре под велом да бране Цркву од њих.

    Мене друго ништа не занима, живим слободно ко птица на грани. Не бих се са њима судила у животу!

  3. пре 1 минут, Поуке.орг инфо рече

    @Јеленче Обрисана вам је порука где износите низ свакаквих произвољних реченица, које и одвише улазе у лични однос са епископом, секретарима итд...

    Препорука: ако мислите да сте оштећени, ви лепо тужите... имате право то да учините у правној држави, а то што хоћете да кукате над злом судбом, не води ничему. 

    Следеће изношење таквих порука ће бити санкционисано трајним баном са форума.

    Хвала Вам што сте ме на време обавестили. Имам питање за Вас. Како сте дозволили месецима ружне наслове, текстове, коментаре од стране попа Ђуровића против часних епископа СПЦ а моје лично Вам смета?

    Молим Вас одговорите ми!

  4. пре 57 минута, Стаљиново унуче рече

    Ma Жељко није ствар у признању порвенства,него да је одрадио њен тата добијао би проценат,Сигуран сам да није мали  износ,а овако вероватно проценат иде у епархијску касу, Или је дат рабат на цену осигурања. Паре су у питању!Она због пара хистерише! Паре је боле!

    Паре нису у питању. У питању је Граве лао аргуменз њихове способности а други су им то омогућили. Ките се туђим перјем, без стида. Па где мени то да напишу кад истину знам. А веруј Стаљине да сам ја то заборавила, Бог ми је сведок да јесам. Просто сам се изненадила.

    Дођите код мене у посету и видите како живим и шта имам па онда сведочите шта је мој мотив и шта ја желим.

    Мени Господ даје снагу да до краја идем и пишем јер препознајем систем по ком руше епископе, исти систем којим су уништавали личности часних и немоћних попова по Бачкој.

    Ако су људи поштени и од образа, нека кажу да није истина. Нека кажу да нису страдали због секретара. Свако ко се побуни против секретара тај је одстрењен а он се још нашао фалити осигурањем...ћути несрећо....знамо се одлично!

  5. пре 20 минута, Golub рече

    хм... 

    Бачко-римски клан прети прогоном православних хришћана и по Северним Америкама и Канадама: 

    image.png.c380b06fe94d0008511e88dbcfabe0c1.png

    Мени причате, преживела сам га хвала Богу! И да не раде ово што раде, на памет ми не би пало да било шта, било где прозборим а  камоли напишем против. Нека иду с милим Богом сви.

  6. пре 23 минута, Ćiriličar рече

    Жено, ти мењаш ставове као псеудониме. Не ограђујем се ја од падреа, али падре мене занима к'о лањски снег. Ја се држим неке хронологије, па тако гледам да урадим што је до мене и око мене (често више себи на штету, али не можемо сви бити Блиц звезде). Тако да поп Ђуровић нема додира са мојим животом. Нисам полемисао са њим јер ме не интересују његове борбе, осим  у ономе што се мене тиче. То што се његова борба за катедру и неке црквене бобе поклапају са мојим неким виђењима је само случајност.

    Никакво хушкање од мене није било, него изношење, јасно и невосмислено, мојих ставова. За разлику од твоје визуре кроз парохију која ти се није свиђала, ја немам никаве интересе: титуле, катедре, чинове, парохије....нити имам везе са Максимом или Иринејем. Дакле, ти и да хоћеш не можеш а да не будеш субјективна. Један ти је одмогао, по теби, други помогао.

    Е сад, ако ћемо макар логику коростити, ти Иринеја кудиш, и то је "савест" Цркве звана Јеленче Каменче, а кад Максим оштети Ђуровића то је онда хушкање. По кога лажеш? Којим аршинима мериш? Ђуровић има Чин, доктор наука је и конкурисао је, и јавно је изнео доказе са именима. Ти си обична надрндана попадија, под сто псеудонима, и наводиш неке рекла-казала трачеве, твоје. И сад то је "правда за тебе", а Ђуровић је хушкач?

    Но није Ђуровић мој муж, а ја његова попадија, да га ја браним, к'о што си ти портпарол своме мужу (валда ти је муш добио паропхију, и валда је он глава породице и говори у њено име) нека брани сам себе. Ето ти га...стога не трпај ме у то. Замисли да Ђуровићева жена пише текстове о Максиму, као ти коментаре о Иринеју. Ужас! Још ти само фали мантију да натакнеш. Да опрости Бог и Свето Свештенство. Но није ништа више зачудо.

    Колико ти небулоза износиш то је ван памети. Дакле, наступаш интересно, ја наступам емотивно  корз доживљај Цркве, не Максима јер га нисам никад видео уживо. А и немам неку жељу, нити сматрам да имам шта од њега научити. Животно имам више искуства, а теолошки толико мало знам да ћу сигурно учити од бољих од њега ако ме шта заинтересује. А и интересовања су ми другачија од одгонетања шта се врзма по владикиној глави. Шта Макисм Васиљевић може да ми каже што ми није рекао, рецимо, Николај Жички кроз 15-20 000 страна? Па ја на силу прочитам његов текстић. Морам да се натерам, онако баш. Нека га цитирају по свим унивезитетима света (не знам само шта ће да цитирају), баш лепо. Мене не интереују те празнине.

    Ајде да је то неко искуство животно, него, замисли, била на парохији и није било све како би волела да буде. И то где, у неком бачком селу, делу варошице. И сад из те перспективе, жана, поадија, жари-и-пали. Боже сачувај.

    А даља логика и аргументи су: Ти из Москве? Ма окуд теби право да мислиш на "наш терен"? Србија је "наш терен"? Ти ниси ни Србин, нити имаш ша да мислиш, кажеш или долазиш 'вамо! Жено, ти не износиш ништа размну, аргументовано, смислено - то је горе наго кад Изедбеговић прича о грађанској Босни, или Стејт о демократији. Они су Аристотели шта је твој резон.

    Ако је ико, али ико, на овом форуму, више штете нанео вл. Максиму то си ти. Не може горе нико "хушкати", како рече, него ако неко брани његову личност таквим методама. Не срамоти човека. Јесте да је човек имао неких испадица, које се нису свишале ни клиру ни лаицима, али оне су предалеко од тог твог нивоа и резона. Не бламирај њега, ако себе бламираш. Ако ти је човек и помогао, па него шта ће. Ја ни сада не верујем да је лош човек, или да је имао лое намере у било којој својој испадици, Не брани га више, јер га кудиш и рушиш човеку ионако нарушен углед.

    У реду, мисли шта хоћеш, немам намеру да се правдам Стаљину и теби.

    Мислите шта хоћете, савест ми је мирна. 

    Имам других обавеза, одох!

    Ово нису методе, ово је истина, ја препознајем систем Бачког на епископима се спроводи и крај.

    Све најбоље!

  7. пре 2 часа, Стаљиново унуче рече

    Истина како је ти перципраш..ја немам пара загодишњи одмор..ви сте имали да бирате где ће те..ја немам пара да сервисирам моје дугове а ви имате и туђе да покривате како кажеш...очигледно је парохија била добра где сте били ..то баш није мучење..и очигледно да неки проблем постоји али твоја визура је померена.

    Е сад прочитассмо, види бре поападијо ниси ти у болу ти си у бесу, значи проблем је то што  твој тата није добио проценат  од осигурања,то тебе жуља,и што твој муж није добио дозволу да отезгари месец дана у Јамерици, Па срам те бре било. Каква си ти глумица, Ја мислио тебе боли нешто а тебе паре жуљају! Твој муж изгледа добар био код Владике па подивљасте и тедосте више и више, Срам те било твог беса и алавости

    Само паре тебе жуљају!

    Не , не разумете ништа, али је мени битно да разуме онај ко треба да разуме.

    А што се тиче осигурања Граве, не интересују нас никакве паре, већ је то њихов аргумент и хвалисање, са нечим што није њихово, секретар је украо идеју од мог оца, толико о томе. Не можеш себи убрајати и преписивати да је твоје а није. И тако све, стално је крао идеје и приписивао их себи код епископа...толико и о томе....

    Страшно, мислите шта хоћете!

    Ја не желим себе овде да правдам. Господ нека суди свима. Ја не тражим ништа. 

  8. пре 35 минута, Milan Nikolic рече

    Ја имам троје деце, једно сада пуни 18, друго иде у други разред и треће у први разред, а ни једном их нисам водио на море. Мене то толико не узнемирава, мада патим за морем и планирам о томе. Моја брига која ме изједа је брига о Цркви и догматима вере, а опасност видим код еп.Максима и других теолога који су спремни да бране патријарха Вартоломеја и његове антицрквене поступке.

    Доста тога бих ти нешто рекао али шта знам вреди ли. Било је пуно жалопољки и за време одвајања артемијеваца, вероватно срце да ти се поцепа.

    Ја идем да шетам крај мора и да се опустим од ових ствари, а море ми је на пола сата од куће Милане.

  9. пре 1 минут, Srdjan61 рече

    Јел хо’ш и ти тропар мученице ? Св. Максим лосанђеоски и св. мученица Психуља_истопљени камен ..... Слави се 30 фебруара. Фале житије.

    Само маштајте....Боже помози...написаће време житије....а ако треба промениће се и календар....са Богом је све могуће...

  10. пре 17 минута, Ćiriličar рече

    Кад керушу пустиш са поводца, онда она облеће около и замокрава грмље, тарабе, ивичњаке, означава "свој терен"!

    Не бих јавно овде запто сам ја отишао - а испраћен сам са метком у цеви од пијаног официра. Верујем да тебе владика није са калашњиковом испратио? А видим заморкаваш "свој терен".

    Лајава жентурино - ово ти дође као комлимент, колико дрско, безобразно људе повређујеш, поред мене још око 4 милиона - своју ђедвину замокравај као керуша кад је пусте са поводца, и називај "својим тереном", али лајава жентурино, не замокравај Отаџбину и око 4 милиона Срба у туђини, јер је у Отаџбини и њихова ђедовина. Пањимаеш? Ако не пањимаеш, могу је теби још боље нацртати!

    То што ти, а колико си лајава видели смо сви, ниси нашла своју срећицу по свом укусу код неког владике - види се да си јако послушна - не даје ти за право да Србију и српске земље замокраваш ко керуша пуштена са поводца, и да туђу ђедовину, и гробља, и сећања, и детињства, и сузе, и смехове и молитве, и туге фамилије замокраваша и називаш "својим тереном".

    Боље немој, јер....знаш ли којом речју се одгоне лајаве керови? Ако не знаш да ти напишем и то! Срам те било!

     

     

    Ниси ме увредио! То је твоја слика о мени. Свако има право на своје мишљење. Жао ми је ако су те протерали, али највећи хушкачи овде су били из Рима и ти из Москве, те ти у том контексту  одговорих. Жао ми је сваког човека који страда ма које вере и нације  био. Жао ми је и тебе. Опрости.

    Свако добро и мир од Господа!

  11. Управо сада, feeble рече

    Ovo je vec visi nivo bezumlja. Kud te ne ubacih u filter odmah kao i ostalih 20 naloga...

    Слободно,  изволи! :) Ко није прошао муке нанешене од Бачког не зна да је смрт веома близу. Неочекивани сусрет са смрћу. Зашто?

    Па зато јер у једном моменту свог страдања питате Господа, да ли је ово позив на светитељство, да ли је ово свето мучеништво.....и онда у миру чекаш, битно је да си са Богом, па нека буде воља његова! И смрт!

  12. Управо сада, Milan Nikolic рече

    Не рече шта ти је учинио нажао. Да ли је све у превеликом очекивању?

    Милане, прочитај. Ја не очекујем ништа. Само да стане прогон. Ја сам мирна, опет понављам. Моји укућани једва чекају да се све ово заврши и да се вратим нормалном животу без форума.

    А то значи..мир, хармонија, молитва, одласци на море, шетње и Богоугодан живот!

    Написала сам на пар страница пре. Погледај!

  13. Управо сада, feeble рече

    Ja se bas upitah je li pop (takoreci muz) dao blagoslov da se ovde o ovome piskara? Mislim, znajuci koliko je Irinej opasan, moze taj i do Amerike da dobaci pa da nastavi progon?

    Поп се не меша у духовника и мене, Иринеј не може да добаци ни до Херцеговине!  Овде је штит мало јачи....Ја не живим у Америци!

    А ако крене опет прогон делаће Бог, па да и умрем нека. Нећу бити прва ни последња мученица која је умрла за веру!

    Ал повиновати се Бачком, ОХИ!

  14. пре 7 минута, Ćiriličar рече

    @Јеленче Јело, Камену иликако веч...лајавог кера комад погаче умири, а лајву ћену мало ко може. Лаици, мирјани, немају никавих ограничења по питању географије, епископ, пак има и те каваограничења. Маским је епископ у делу Америке, тако да то што си рекла мени реци њему.

    Персирање ти је глупо...да, да, глупо....јер један дан каћеш некоме ти, један дан Ви....али то код тебе иде са променом идентитета из дана у дан.

    Иако си ти лајава жена немам намеру да те ја умирујем, али тешко да мене лајава ћена може умирити. Мало сам ја већи грешник. јадан ли је епископ ако га ти мораш бранити. А јос је јаднији ако га мораш бранити од мене. Ја се његовом Чину клањам као Ономе Који му је тај Чин и подарио. Тако да....само ти терај.....знамо из пређашњег да си велики молитвеник и да све деиш са духовником, тако вероватно шиниш све по благослову...благош тебе. Мало ми је жао владике максима што је по мени безвезе пао у ово гротло...а највише ми га је жао кад су му такви "одбрана". Верујем да зна да га браниш да би му било непријатно.

     

     

     

    ж

     

    Нека би се Максим мене постидео, мене то не интересује. Ја имам свог духовника, везе немам са Максимом, е сад шта мисли мој духовник....то је тајна! А Максим и мој муж везе немају са овим, веровао или не. Да сам лајава јесам признајем, не желим да ћутим на зло. Тако су ме учили, преци, а и духовници.

    Напиши ти Максиму да ти је жао што га оваква личност брани на Поукама. Слободно! Нека све црно на овом свету падне на моје име, не марим, ја сам само Богу службу чинила. Кад све прође и даље ћу мирно ходити улицама мог града! Само да буде мир!

  15. пре 2 минута, Manja88 рече

    Auuu ljudi pa Vucic i Dodik su male mace za nase episkope zakljucih citajuci ovo sta ste pisali...doduse ja sam laik po tom pitanju, i mislim da dosta toga nije istina al nije to bitno sad...nego jel ima neki episkop po vama da je ono dobar? Ne idealan, al moze da prodje? 

    Има их доста хвала Богу, само су замењене тезе овде, да су добри лоши, а лоши добри. А ја се сећам да су некад и ови лоши били одлични. Каква их је пакост и злоба напала, не знам.

  16. пре 4 минута, Ćiriličar рече

    Да, разлика између мене и тебе - бар ми се чини - је што си ти фин на речима, а ја не баш, али ти си искључивији од мене (субјективан суд, али тако изгледа по коментарима).

    Црква је, Роналде, Тело, са разним удовима, а удови су различити и то је добро! Проблем је како их ставити у хармонију. Ту долазе сујете. Није за поредити Јефрема и Василија. Ја Василију желим многа и блага лета, покања и Царство Небеско, али није з апоређење. Причам о крајностима, о неспособности наших епископа да сами себе "ухармонишу". Нема ту црно-беле слике. Као што није добро што Јефрем никада не збори речи у медијима, још је горе што рецимо Максим по другосрбијанским медијима прича о саборности, али да је наша па ајде, него по Кирилу (пред Крит). Мног је то дрско, претенциозно, а да се не лажемо: заболе ћошак неког тамо из Времена шта је саборност. Бре ваљати се терминима и проблематиком на којој падају највећи теолози, на којем ј епукло хришћанство, по неким Блицевима - па то је дрскост. То везе нема са мисијом и ичим.

    Немамо меру ни у чему.

    Ево ти пример, када неко ко је у праву направи белај. Јефрем је ономад писао Сабору око богослужења. Неко је то писмо дао едијима и настала је општа медијска кавга. Неко је то искоростио и завео народ, а народ ударио на попове и владике да "брани од новотарства". Није то Јефрем урадио. Није ни Атанасије завео народ, о не! Али неко јесте.

    Епилог знамо. Дакле, доказао је Атанасије са 3 тома шта је шта. Али КОМЕ је до тога? Зашто је морало тако? Па већина храмова у БГ се служи са навлачењем завесе, како је Јефрем инсистирао. Свуде где се навлачила навачи се. И тако од форме направсимо кавгу. Артемија сменише, то беше друга фрка у великој фрци...лудло опште беше. Место да је све било саборно, па се издоговарало....Атанасије је "победио" јефрема, али са којим последиоцама?

    Руси су имали исти проблем, лепо људи сели, договорили се, издали препоруке саборно свептеницима и народу и масовно се причешћују, неко налвачи неко не завесу. пази 400 владика у миру, а наших 40 ко бабе преко плта се по медијама пуцају. То је напа бољка. О'кле то да је Максим главни "сабораш" у васењени пред Крит? Људи...памети да се прозовемо....

    Ето Јефрем (намерно га узимам за позитиван пример из друге крајности) нема епархијски лист. Али шта има епископ из једног дела Америке да по Београду академицима и академској заједници пише апале и петиције? Или по другосрбијаснким часописима - ајде владико пиши по теолошким - да пише о проблематици коју теолози не могу да усагласе? Разлог? Па самопромоција, сујета! Нема ту другог разлога. А да ли зна имена својих попова и поадија....не бих рекао.

    То ти је као да отац по кафани решава светске проблеме а деца му гладна. Пукли смо ми добро Срби. мали смо искомлексирани до бола. То опсени неке тамо, али на дуже то је бламажа која или прође или заврши трагично ако се не смири. Каже Григорије напали Максима? Ма НИЈЕ истина! Максим је апао све око себе! Није истина да је нападнут, он је напао пред Крит Кирила; онда је напао академску заједницу која има став о ТЕ у пкосву - ван ПБФа, нема везе са њим, нико г ане вуиче з ајезик - па је напао и на нас саме тобож "грлећи" расколнике љубављу. Чекај докле? Докле? Ако си владика није народ марва. Народ има своја осећања, свој аубеђења, своју веру наду...ко КО си ти да си изнад свега и да неке своје ралитивизујуће мудровање ваљаш? Ако су другосрбијанци љути на Вучића, па и ја сам на Тадића! Та жута багра је до века унесрећила Србију. То су Григоријеви френдови....чекај владико, кога ти правиш будалом? што си ћутао од 2000 до 2012? што си ћутао епископе диселдорфски Григорије о власто од 2000. године до 2012. године?

    Гледајмо се у очи....па црквена документа у Блиц! Гледајмо се у очи па владика амбасадору иде извептај подноси! Чекај ко је овде луд? Наравно ми. Владика је леп, успешан, паметан, добар, непогрешив...ако му неко стане на црту шибниће га на суд.

    Замислите Патријарха Павла да некога тужи за клевету? Паметном доста....волеле би мно0ги на Павлов трон да седну, али да ћерају по своме.

    Него, треба ићи са овог форума...свој апсола гледати. Боље то него сам себи ране лешати.

    Најпаметнији сте Ви из Русије да нама овде проповедате на нашем терену како је. У праву сте Ви треба да гледате Ваша посла у земљи у којој живите, Русији. Не иде Вам да се борите , мало из Рима , Мало из Москве, не иде то.

    Провидни сте. Оставите Максима, на њега је велика хајка....он је похвала Православља како каже Атанасије владика. Он уједињује Православне на терену. Он ради и посећује редовно своје парохије. Труди се за Кососво и Метохију, у континуитету на много начина. Издаје књиге значајне и за Цркву нашу у Америци и на Косову и Метохији. Угледан теолог у целом Православном свету. Оставите Максима!

  17. Пре сат времена, The Godfather рече

    Kako sad on, zar nisam ja?

    Радио си за њега ако ниси он. Он никад не иде сам. Ти и Ђуровић.

  18. пре 22 минута, Вукашин рече

    Za ovo bi neko na sudu mogao da te odere.

    За све мени учињено и не само мени, има нас много, могли би ми њих одрати на суду, али ми се не бавимо судовима овоземаљским, немам такве помисли. Моја жеља је да се заустави прогон свештеника, епископа, професора...од истих налогодаваца и извршитеља који су гонили мене.

    Немам друге прохтеве. Само да прекину са уништавањем људских живота, под велом бранимо Цркву од лоших. Ко је Црква?

    Црква смо ми,то они кажу за себе т.ј. они су Црква , а ми сви остали а има нас сад...много, ми смо сви изгрдници и рушитељи Цркве, угледа, факултета......само су они, т.ј. секретар и епископ му,  Црква.

  19. пре 2 минута, Ćiriličar рече

    Не знам ситуацију у Бачкој, али владика иринеј је презаузет: Синод, факултет (пре) и друга ненепархијска питања....а секретари су копча између клира и епископа, и народа и епископа. Осим тога, секретар зна све тајне и интуму епископа, тако да су ти односи вероватно јако блиски. То је једноставно тако по самој природи функције и у Цркви и у полтици. Бирају се људи од највећег поверења.

    Е сад, колико се у то, општу, слику уклапа ово што Јеленче/Истопљен камен/и осталих 20 псеудонима уклапа не знам. Мислим, субјективно, наравно, да је због других обавеза владика иринеј запоставио епархију, и не верујем да има добар увид у стање или чак саму контролу. Све то иде у прилог овоме што дотична говори. Мада, не верујем да владика иринеј може потпасти под утицај неког Владана, па да буде његова марионета. То никако. А да, посебно у околностима као у Бчакој, секретар може имати моћ - па то је скоро па сигурно. Како ко пролази у тим парохијским чаркама не знам. Ипак, ради се о судбинама људи, пореодца, деце.

    Зато ја, упркос што има лоших попова, изузетно поштујем свештенике. И никако ми се не свиђа тај фараонски однос епископа и према клиру и према народу. Чак мислим да велики број епископа потпуно изгуби тло под ногама, у тим својим висинама, и изгубе реалну слику стварности око њих,

    Сад више нису само свештеници проблем. Сад страдају епископи по истом моделу. Они држе конце у својим рукама.

  20. пре 5 минута, Ronald рече

    Ako je tako kako kazes onda je on samo sredstvo u rukama ep. Irineja koji djeluje preko njega, kako ne bi on radio direktno.

    Нажалост тако је. То је тек прича за себе...нигде потписа секретара у Бачким списима прогона, увек су то неки намесници, жбирови...тако и на Патријаршијском нивоу, нигде Иринејевог потписа...стално неки други епископи...а он је алфа и омега...

  21. пре 8 минута, feeble рече

    A krenuli smo od toga da nema plate i pop gladan. Pa onda parohijani daju priloge. Izdasni neki parohijani, aferim!

    Да, он је ишао код епископа Максима да види ситуацију јер је тада већ увелико тражио канонски отпуст и очекивао одговор. Требао је да замени једног свештеника у Саратоги док је тај на годишњем одмору. 

  22. Управо сада, Ronald рече

    Zo me vise zanima iz razloga jer ako se lazno prestavljao onda mu je misija jasna bila na forumu. Je li zo Vladan koji je pisao tekstove a pise ih i sad vezano za raskol itd.?

    Јесте и можда сте приметили његову сталну бригу за Цркву и његову сталну потребу да сценира...шта би било кад би било....и као неки страхови за Цркву...изрежирани само у његовој глави.

  23. Управо сада, Ronald рече

    Isto ti je bilo i u Milesevskoj i u ZT i u BP sve je cista diktatura ali od episkopa. Vise me je iznenadilo zasto sekretar ima toliki uticaj na episkopa Irineja, sto je on toliko bitan?

    Кажем Вам да има. Склоњени су многи јер су се управо успротивили његовом систему....

×
×
  • Креирај ново...