Првослав Написано Фебруар 28, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2011 У последње време сваки потез урађен од мене, Првослава Богојевића и администратора профила ПРАВОСЛАВЉЕ ДИЈАЛОГ ЉУБАВИ,који је једним делом пошалица а једним и разобличавање неистина као и сугерисање на неукост и непознавање теологије а у већини случајева тј профила са странице ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ и основно знање из Веронауке за средњу школу,приписиван је о.Ивану Цветковићу због покушаја дискредитовања њега као личности и православног форума Живе Речи Утехе и довођења у питању достојности његовог свештеничког позива. Мислим да не треба да апологирам о.Ивана Цветковића јер је непотребно,пошто је сам доказао својим примером да је узоран свештеник који себе не штеди чак и у слободном времену,што је права реткост.Мој циљ је да укажем на лажи које се износе на тој страници у његово и у име друге браће.Копију профила чувеног Боре Србиновића је дело једног од администратора нашег профила ПРАВОСЛАВЉЕ ДИЈАЛОГ ЉУБАВИ а приписан је директно о.Ивану. ПРАВОСЛАВЉЕ ДИЈАЛОГ ЉУБАВИ нема никаквих веза са о.Иваном Цветковићем и форумом Живе Речи Утехе сем великог међусобног поштовања.Ми администратори ПРАВОСЛАВЉЕ ДИЈАЛОГ ЉУБАВИ поштујемо рад о.Ивана Цветковића и православног форума Живе Речи Утехе,добро сарађујемо размењујемо текстове и коментаре али не радимо по благослову нити свештеника Ивана нити по благослову Цркве јер је Фејсбук профил власништво појединца или индивидуе а не Цркве или неке организације. Отварање сајта епархије који није по благослову Српске Православне Цркве је противзаконито и још једно недело у низу недела рашчињеног Симеона,садашњег Дејана Виловског који је такође главни уредник сајта Пастир Добри који је такође анти-црквени сајт.Страницу Истина је само једна уређују једним делом монаси у ''егзилу'' такође рашчињених и враћени у ред лаика одлуком Црквеног Суда. Један од њих је и рашчињени монах Антоније који је вима познат по протестима првим против блаженопочившег Патријарха Павла па сада и против Патријарха,Светог Архијерејског Сабора и Светог Синода Српске Православне Цркве.На страници Истина је само једна....налази се велики број расколника и старокалендараца из самозване секте ИСПЦ који себе називају "Истински православни хришћани", а у ствари су увезена секта грчких "Старокаледараца" Г.О.Х. (Гνήσιοι 'Оρθόδοξοι Хριστιανοί), што на терену Српске Цркве представља беспредметну ствар, јер је Српска Црква Старокалендарска, те је то, по народној, "забадање трна у здраву ногу". Узалуд је њихово"гатање" да ће Српска Црква "променити календар", како обмањују неуки и необавештени светбестидним лагањем, јер Српска Црква је остала са Старим календаром, заједно са Јерусалимском и Руском Патријаршијом и са Синајском и Светом Гором, и она, нити ико од њих, нема намеру да календар мења. Но како грчки "Старокалендарци", тако и ова новоформирана групица "зилота" код Срба,траже и налазе за себе друге "разлоге опстанка", као што су то чинили и сви расколи и секте кроз векове Цркве, јер се никада нису заустављале само на почетном расцепу и отцепљењу од Цркве, него, уколико се зло раздора убрзо не зацели, увек одлазе у друге крајности, па и у јереси, док се сасвим не распадну, или потпуно не ишчезну са историјске сцене, а Црква настави да живи "старим и новим" животом, сходно јеванђелском домаћину "који износи изризнице своје-ново и старо" (Мт.13, 52). Да одмах додамо да они, као и сви следбеници раскола и секти кроз векове заједно са нашим ''ревнитељима'' присталицама монаха Артемија, неће за себе, иако су тек јуче настали,признати да су расколници, тј. Да живе у расколу од Цркве, него себе сматрају за "спасиоце" Цркве и човечанства, пред умишљеном од њих опасношћу "отпада", "екуменизма", свеопште"апостазије", која је, по њима, захватила све и свакога, осим наравно њих. Имају, дакле, и једну дозу "псевдопророчког", "апокалиптичког" духа, као и све секте разноврсних "зилота" у историји. Како је наше време доба разноразних стресова и страхова, "пророчанстава" и"апокалиптике" сваке врсте, они у тој душевној смутњи и духовној забуни, у унутрашњем испољнем немиру савременог човека, настоје да "лове у мутном". Зато је, по речима и делима, тј. по живом Предању свагда присутних Светих Апостола и Светих Отаца у живој Цркви Живога Христа, потребно стећи дар Духа Светога, као што га има Црква Божија, за "разликовање духова" (1Кор. 12.10), те им не треба олако веровати, јер, поречи Божијој, "не треба веровати свакоме духу, него испитивати духове јесу ли од Бога; јер су многи лажни пророци изашли у свет" (1Јн. 4, 1), и зато треба "благодаћу утврђивати срца" и"подвигом извежбавати осећања за разликовање добра и зла", и тако - лично молитвено и литургијски саборно - "сећати се својих Учитеља (=Апостола и Отаца), који нам проповедаше Реч Божију, и гледати на свршетак њиховог светог живота, те подражавати веру њихову"(=Православну), у којој је "Исус Христос Исти: јуче, данас, и довека" (Јевр. 5. 14; 13; 7-9), те тако, "укорењени и утемељени у љубави са свима Светима" - "знати како живети и понашати се у Дому Божијем, који је Црква Бога Живога, Стуб и Тврђава Истине", у којој је "исповедана(=доживљавана) Велика Тајна побожности: Бог се јави у Телу", јави се као Христос Богочовек уЦркви и као Црква (Еф. 3, 18; 1Тим. 3, 15-16) "Да сви једно буду,као ти Оче,што си у мени и ја у теби,да и они у нама једно буду да свијет вјерује да си ме ти послао"(ЈН 17 гл-21 стих) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Фебруар 28, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2011 Otac Ivan smeta mnogim ljudima/neljudima; smeta udbasima u redovima tzv zilotske sekte, smeta neobrazovanima, lenjima ususkanim u "neradjenje nicega": u SPC a posebno nemisionarenje, isfrustriranima, fasistima i drugim obrazistima, i slicnima. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Фебруар 28, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2011 Iskreno, i ja se pitam... Zaista ne razumem razlog tolike hajke... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 28, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2011 Не треба ово узимати к срцу нити сматрати за озбиљно.Папир све трпи а у новије модерно доба,тастатура и екран све трпе Реалност је потпуно другачија и пола њих не би смело у лице било ком свештенику да каже ни пола од онога што напишу. Сматрам да (и ако знам да га сви овде пуно волите и поштујете 4chsmu1) не треба да га оптерећујете оваквим стварима јер ипак,ван граница овог виртуалног света,постоји стваран и реалан,а то је његова породица и парохија и ту отац Иван као и сваки други свештеник треба да буде сачуван а од кога ће бити сачуван ако не од својих,од браће и сестара. Праштајте. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 28, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2011 Маните се људи ,сада кад смо доказали да веома воле теологију митрополита Зизијуласа све је друго пало у сенку . whackado whackado 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif .mense. 4chsmu1 joooj bleh kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
svetko Написано Април 23, 2011 Пријави Подели Написано Април 23, 2011 Лично не познајемо човека па не можемо ништа рећи. Свети боже, свети крепки, свети бесмртни, помилуј нас. Свети боже, свети крепки, свети бесмртни, помилуј нас. Свети боже, свети крепки, свети бесмртни, помилуј нас. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gresni Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 A sto nije Jovan nego je Ivan ??? Joj joj vi ekumenisti joooj 4chsmu1 smej.gif :drugarstvo: 4chsmu1 http://dodjigospode.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Otac Ivan smeta mnogim ljudima/neljudima; smeta udbasima u redovima tzv zilotske sekte, smeta neobrazovanima, lenjima ususkanim u "neradjenje nicega": u SPC a posebno nemisionarenje, isfrustriranima, fasistima i drugim obrazistima, i slicnima. каким бре фашистима... мени уопште не смета... 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 A sto nije Jovan nego je Ivan ??? Joj joj vi ekumenisti joooj :cheesy: 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Е јес вала родио се ко екомуниста ! 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gresni Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 A sto nije Jovan nego je Ivan ??? Joj joj vi ekumenisti leteti :cheesy: 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Е јес вала родио се ко екомуниста ! 0110_hahaha ovo vec prelazi u temu "O predodredjenju" http://dodjigospode.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 A sto nije Jovan nego je Ivan ??? Joj joj vi ekumenisti leteti :cheesy: 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Е јес вала родио се ко екомуниста ! 0110_hahaha ovo vec prelazi u temu "O predodredjenju" е јес , ал ми у то неверујемо , јел ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gresni Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 A sto nije Jovan nego je Ivan ??? Joj joj vi ekumenisti leteti leteti 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Е јес вала родио се ко екомуниста ! 0110_hahaha ovo vec prelazi u temu "O predodredjenju" е јес , ал ми у то неверујемо , јел ... Ponekad i povjerujem, bar ja :cheesy: http://dodjigospode.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Бар ја не, јер онда чему труд ...џаба се патиш вако ко поп Иван а немаш појма јесил изабран ил ниси Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 A sto nije Jovan nego je Ivan ??? Joj joj vi ekumenisti joooj smej.gif smej.gif sHa_sarcasticlol 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha smej.gif А оче Иване, Велике душе увек је дочекивао отпор осредњих умова. Ајнштајн dada Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 A sto nije Jovan nego je Ivan ??? Joj joj vi ekumenisti dada smej.gif smej.gif sHa_sarcasticlol 0110_hahaha 0110_hahaha smej.gif А оче Иване, Велике душе увек је дочекивао отпор осредњих умова. Ајнштајн dada 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука