Jump to content

Молитве на црквенословенском

Оцени ову тему

Јуки

Препоручена порука

• Одговори 65
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

свака част... 7896634... :drugarstvo: 0442_feel 0442_feel facenew22222222

мада ја морам признати да некако више волим молитве на језику који разумијем,  dizzy999

Подели на овим сајтовима

мада ја морам признати да некако више волим молитве на језику који разумијем,  1405_love

ај да отворимо тему - молитве на грчком  stadaradim

још боље - латинском  dance67890

Подели на овим сајтовима

Црквенословенски је дозвољен ако се не варам. А ако се некоме допадају и молитве не латинскоме зашто не? stadaradim

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Црквенословенски је дозвољен ако се не варам. А ако се некоме допадају и молитве не латинскоме зашто не? stadaradim

јао бре, ко каже да је недозвољен, и шта то уопште значи дозвољен?

сестро, то је била шала, пошто неки гаје црквенословенски као ''ангелски''.  1405_love

Подели на овим сајтовима

Људи се труде, и не желим да посустану у свом труду, само зато што се некима више свиђају молитве на српском. Теби на српском, њему на црквенословенском итд. слобода за све.

Ајд' сад можда је ова моја ријеч "дозвољен" била неадекватна, али ти знаш шта сам ја мислила. dada :drugarstvo:

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

сестро, нек се труде.

а јел им ја преправљам поруке да се не виде шта пишу?

а претпостављаш погрешно да сам сад напао неког због нечег.  :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Медо немој ко Бога те молим да радиш то,молим те .please. .please. .please.Све добре теме су спамоване,немој али ко брата те молим .please.Супер си лик,али стварно,зато те и молим.Извините што и ја овим спамујем,нећу више никад и нигде crvenilo crvenilo :drugarstvo: dada :)

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

Из јутрења

170.gif

Слава у висинама Богу, и на земљи мир, међу људима блага воља.

Хвалимо Те, благосиљамо Те, клањамо Ти се, славословимо Те, благодаримо Ти ради велике славе Твоје.

Господе, Цару небески, Боже Оче, Сведржитељу; Господе, Сине јединородни, Исусе Христе, и Свети Душе.

Господе Боже, Јагањче Божји, Сине Очев, Који узимаш грех света, помилуј нас; Који узимаш грехе света, прими молитву нашу; Који седиш надесно од Оца, помилуј нас.

Зато што си Ти једини свет, једини Господ, Исус Христос, у славу Бога Оца, амин.

Сваким даном Те благосиљам, и хвалићу име твоје у векове, и у век века.

Удостоји нас, Господе, у дан овај без греха да се очувамо. Благословен си Господе, Боже отаца наших, и хваљено и прослављено је име Твоје у векове, амин.

Нека буде, Господе, милост Твоја на нама, зато што се уздасмо у Тебе.

Благословен си, Господе, научи ме праведностима Твојим. (трипут)

Господе, прибежиште си нам био из нараштаја у нараштај. Ја рекох: Господе, помилуј ме, исцели душу моју јер сагреших Теби.

Господе, Теби прибегох, научи ме творити вољу Твоју, зато што си Ти Бог мој, што је код Тебе извор живота, у светлости Твојој гледамо светлост. Продужи милост Твоју онима који Те знају.

Свети Боже, свети Крепки, свети Бесмртни, помилуј нас. (трипут)

Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увек и у векове векова. Амин

Свети Бесмртни, помилуј нас.

Свети Боже, свети Крепки, свети Бесмртни, помилуј нас.

Данас спасење света настаде, певамо Васкрсломе из гроба и начелнику живота нашег; јер разрушивши смрћу смрт, победу нам даде и велику милост.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...