Jump to content

Молитве на црквенословенском

Оцени ову тему

Јуки

Препоручена порука

Благослови душе моја Господи

09.gif

Благослови, душо моја, Господа, благословен јеси, Господе.

Господе Боже мој, повеличао си се веома, благословен јеси, Господе.

У исповедање и велелепље обукао си се, благословен јеси, Господе.

Чиниш анђелима Својим духове и слуге Своје пламеном огњеним, благословен јеси, Господе.

Дивна су дела Твоја, Господе, све си с премудрошћу створио.

Дивна су дела Твоја, Господе, све се испуњава благошћу.

Слава Теби, Господе, који створи све; певаћу Господу за живота мога, певам Богу моме све док постојим.

Слава Теби, Господе, који створи све - слава Оцу и Сину и Светоме Духу;

Слава Теби, Господе, који створи све - и сада и увек и у векове векова. Амин.

Алилуја, алилуја, алилуја, слава Теби, Боже. (трипут)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 65
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Слава на стиховње на Велики петак, глас пети

08.gif

Тебе, који се одеваш светлошћу као ризом, скинувши Јосиф са дрвета с Никодимом, и видевши мртва, нага, непогребена, благосрдни плач прихвати, и ридајући говораше: куку мени, нај-слађи Исусе, кога накратко сунце на Крсту обешеног видевши мраком се облагаше, и земља се са страхом колебаше, и цепаше се храмовна завеса; но ево, сад видим Тебе који мене ради вољно прими смрт. Како ћу Те погребати, Боже мој? Или каквом ћу Те пла-штаницом обавити? Којима ли ћу се рукама дотаћи неискваривог Твога тела? Или које ћу песме певати Твоме исходу, Штедри? Величам страдања Твоја, опевам и погребење Твоје са Васкрсе-њем, вичући: Господе, слава Теби.

Подели на овим сајтовима

Покајни тропар

02.gif

Помилуј нас, Господе, помилуј нас, јер не налазећи никаквог оправдања, ову Ти молитву као владару, грешни приносимо: помилуј нас.

Слава Оцу и Сину И Светоме Духу:

Господе, помилуј нас, јер се у Тебе уздасмо, не гневи се на нас много, нити се сећај безакоња наших, но погледај и сада као благонаклон, и избави нас од непријатеља наших; јер Ти си Бог наш, и ми народ Твој, сви смо дела руку Твојих и име Твоје призивамо.

И сада и увек и у векове векова. Амин.

Милосрђа двери, отвори нам, благословена Богородице, да ми који се у Тебе уздамо не погинемо, но да се Тобом избавимо од беда, јер Ти си спасење рода хришћанскога.

Подели на овим сајтовима

По причешћу: Воскресеније Христово видјеше..

14.gif

Васкрсење Христово видевши, поклонимо се светоме Господу Исусу, јединоме безгрешном. Крсту се Твоме поклањамо, Христе, и свето васкрсење Твоје певамо и славимо; јер Ти си Бог наш, осим Тебе другога не знамо, име Твоје именујемо. Дођите, сви верни, поклонимо се светоме Христовом васкрсењу; јер ево дође крстом радост свему свету. Свагда благосиљајући Господа, певамо васкрсење Његово, јер распеће претрпевши, смрћу смрт уништи.

Подели на овим сајтовима

Меда цар :drugarstvo: letetiМедо,имаш ли можда пдф за ово? leteti

dada dada Meda plišani  :drugarstvo: Prelepe su molitve sve i ove koje je Medo postavio  :drugarstvo:
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Меда цар :drugarstvo: :drugarstvo:Медо,имаш ли можда пдф за ово? dada

ма не, то сам сад набрзака повадио са оног линка из мог претходног поста.

а мож да пребациш у ворд или OpenOffice и да пребациш у пдф на неком онлајн сервису или директ из опен офиса има опција која то ради савршено  leteti

ево ти један линк набрзака са гугла, не знам ни дал ради како треба.

http://www.pdfonline.com/pdf2word/index.asp

ал са овим мојим црквенословенским нећеш имати проблема, све су слике.

едит: супер што сам ставио линк  leteti dada :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Меда цар :drugarstvo: letetiМедо,имаш ли можда пдф за ово? dada

dada dada Meda plišani  :drugarstvo: Prelepe su molitve sve i ove koje je Medo postavio  :drugarstvo:

него никако да нађем ово.

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/Psaltir/Psaltir050.htm

мени није добро после њега   dada

знам како иде на српском, ал на црквенословенском ниш не капирам па хоћу да га препознам барем ...

и да, не желим да учим црквенословенски, тако да нема потребе да мени постављате линкове за речник и буквар. боље дајте некоме ко оће музејем да се бави  leteti

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=11640.msg401632#msg401632 date=1301753463]

мени није добро после њега   dada

знам како иде на српском, ал на црквенословенском ниш не капирам па хоћу да га препознам барем ...

и да, не желим да учим црквенословенски, тако да нема потребе да мени постављате линкове за речник и буквар. боље дајте некоме ко оће музејем да се бави  leteti

Meni je najlepši 50.psalm i ako može da se kaže najomiljeniji.Poslaću  ti na pp samo da vidim u kompu da li još imama čisto da ga prepoznaš na crkvenoslovenskom,mada meni nije neka velika razlika.Dakle poslaću ti ako nađem samo da bi ga prepoznao. dada

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=11640.msg401632#msg401632 date=1301753463]

dada dada Meda plišani  :drugarstvo: Prelepe su molitve sve i ove koje je Medo postavio  :drugarstvo:

мени није добро после њега   dada

и да, не желим да учим црквенословенски, тако да нема потребе да мени постављате линкове за речник и буквар. боље дајте некоме ко оће музејем да се бави  leteti

Meni je najlepši 50.psalm i ako može da se kaže najomiljeniji.Poslaću  ti na pp samo da vidim u kompu da li još imama čisto da ga prepoznaš na crkvenoslovenskom,mada meni nije neka velika razlika.Dakle poslaću ti ako nađem samo da bi ga prepoznao. dada

:) dada

за мене ретко који други и постоји сем 50. и 135.  dada

Подели на овим сајтовима

• Гости

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=11640.msg401642#msg401642 date=1301753951]

Меда цар :drugarstvo: :drugarstvo:Медо,имаш ли можда пдф за ово? leteti

dada dada Meda plišani  :drugarstvo: Prelepe su molitve sve i ove koje je Medo postavio  facenew22222222

мени није добро после њега   0442_feel

и да, не желим да учим црквенословенски, тако да нема потребе да мени постављате линкове за речник и буквар. боље дајте некоме ко оће музејем да се бави  :drugarstvo:

Meni je najlepši 50.psalm i ako može da se kaže najomiljeniji.Poslaću  ti na pp samo da vidim u kompu da li još imama čisto da ga prepoznaš na crkvenoslovenskom,mada meni nije neka velika razlika.Dakle poslaću ti ako nađem samo da bi ga prepoznao. :drugarstvo:

bleh :group111:

за мене ретко који други и постоји сем 50. и 135.  0442_feel

само та два  .mislise. ал си себичаааааааан хихихи... :bla:

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=11640.msg401642#msg401642 date=1301753951]

Меда цар :cheesy2: greengrinМедо,имаш ли можда пдф за ово? leteti

dada dada Meda plišani  ekstra Prelepe su molitve sve i ove koje je Medo postavio  :)

мени није добро после њега   0442_feel

и да, не желим да учим црквенословенски, тако да нема потребе да мени постављате линкове за речник и буквар. боље дајте некоме ко оће музејем да се бави  :drugarstvo:

Meni je najlepši 50.psalm i ako može da se kaže najomiljeniji.Poslaću  ti na pp samo da vidim u kompu da li još imama čisto da ga prepoznaš na crkvenoslovenskom,mada meni nije neka velika razlika.Dakle poslaću ti ako nađem samo da bi ga prepoznao. :drugarstvo:

bleh :group111:

за мене ретко који други и постоји сем 50. и 135.  0442_feel

само та два  .mislise. ал си себичаааааааан хихихи... :bla:

хм, себичан?

ја сам једноставан.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...