Jump to content

Ko su Matejevci

Оцени ову тему

grigorije22

Препоручена порука

• Одговори 77
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Djavo moze i da namirise mosti i kosti?

Ovo je nesto novo.

O zilotima raznih sinoda imam lose misljenje, jer su se izuli pre vode.

Ali reci da je djavo recimo namirisao i ostavio netruleznog Filareta filadelfijskog, je strasno.

Sta je sledece?

I svetog Jovana Maksimovica je djavo namirisao?

Подели на овим сајтовима

Цитат

не припадају Цркви, све остало је техникалија.

а ђаво може и да намирише кости.

Што ђаво не намирише римокатоличке или муслиманске кости њихових теолога?Занимљиво...

Са једне стране спасаваш цјелу васељену својом "проповеди" љувави (мислим на паписте, њих си ето скоро већ све превео у Православље...слава Богу), а са друге стране те браћа из зилотских кругова не занимају...каква је то онда љубав коју ти имаш?Нека лицемјерна?Гдје су твоје "проповеди" љубави према браћи Матејевцима, Акакијевцима, Артемијевцима, Кипријановцима и шта ја знам колко их још има?

Твоја љубав је селективна, то сам желео да кажем.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Цитат

Djavo moze i da namirise mosti i kosti?

Ovo je nesto novo.

O zilotima raznih sinoda imam lose misljenje, jer su se izuli pre vode.

Ali reci da je djavo recimo namirisao i ostavio netruleznog Filareta filadelfijskog, je strasno.

Sta je sledece?

I svetog Jovana Maksimovica je djavo namirisao?

прво, научи да читаш и не спочитавај ми нешто што ти се родило у твојој глави а не у мојим словима.

свети Јован је део Цркве (а не знам ко је Филарет Филаделфијски) и од Бога је пројављен много пута. постоји методика којом се проверавају такве ствари, које се никад не узимају као што их мирјани узимају - здраво за готово.

кад ђаво може да се претвори у Господа, Пресвету Богородицу, или било шта или кога другог - што не може и мртве кости да намирише, на овакво страшно искушење посрнулима?

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

не припадају Цркви, све остало је техникалија.

а ђаво може и да намирише кости.

Што ђаво не намирише римокатоличке или муслиманске кости њихових теолога?Занимљиво...

Са једне стране спасаваш цјелу васељену својом "проповеди" љувави (мислим на паписте, њих си ето скоро већ све превео у Православље...слава Богу), а са друге стране те браћа из зилотских кругова не занимају...каква је то онда љубав коју ти имаш?Нека лицемјерна?Гдје су твоје "проповеди" љубави према браћи Матејевцима, Акакијевцима, Артемијевцима, Кипријановцима и шта ја знам колко их још има?

Твоја љубав је селективна, то сам желео да кажем.

и за тебе исти почетак поста, као и за мудрова важи - не сањај, не измишљај, већ читај.

не знам да ли је ђаво или Бог њима намирисао икад кости, тако да је беспредметно о томе да причам.

ко каже да ме не занимају и како ти знаш да ли сам ја имао или имам контакта са некима од њих?

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Није Филарет Филаделфијски, него свети Филарет Њу-Јоршки (Бознесенски) трећи по реду првојерарх РПЦЗ. Мошти су му обретене нетрулежне и миришљаве, и надам се да ће ускоро бити званично прибројан светима. Ја већ имам његову икону  :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Pokojni Matej Vrestenski, je yario i palio Svetom Gorom, potom se prikljucuje starokalendarcima oko 35 godine i biva posvecen u episkopa. Potom se odvaja od HriZostoma Florinskog, i SAMOSTALNO rukopolaZe episkope. Sveti kanoni ovo dopustaju u SLUCAJU KRAJNJE NUZDE, ali on nije imao nikakvu potrebu za tim. Posle njega Matejevci primaju HIROTONIJE, NE HIROTESIJE, od Rusa, ali ih se ubrzo odricu. Sad du na 4 ili 5 sektica podijeljeni i anatemisu se svako malo. A taj shimonah Serafim je mijenjao manastire kao carape, a kayu da sed misli ya sebe da je jedini pravoslavni na svijetu facenew22222222

Подели на овим сајтовима

Цитат

Sveti kanoni ovo dopustaju u SLUCAJU KRAJNJE NUZDE, ali on nije imao nikakvu potrebu za tim.

sem shto je ostao jedini pravoslavni vladika van rusije i njihove katakombne crkve.
  Цитат

Posle njega Matejevci primaju HIROTONIJE, NE HIROTESIJE, od Rusa, ali ih se ubrzo odricu. Sad du na 4 ili 5 sektica podijeljeni i anatemisu se svako malo. A taj shimonah Serafim je mijenjao manastire kao carape, a kayu da sed misli ya sebe da je jedini pravoslavni na svijetu

imash odgovore u knjizi Apologija za koju sam stavio link gore, i u knjizi Pravoslavlje ili smrt?.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...