Jump to content

Хришћански поглед на живот у заједници ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Веома је честа појава да двоје младих након вјенчања прелазе да живе са свекром и свекрвом,чешће,а понекад и са пунцом и пуницом.

Дакле живот у заједници.

Какво је ваше мишљење о томе?

Како црква и хришћанство гледају на то?

Ја сам лично мишљења да двоје младих треба да се одвоје од родитеља,прилијепе једно другоме,и почну своју борбу за живот као самостални људи.

(¯`v´¯)

.`·.¸.·´ ♥ Љубав ♥

¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨)

(¸.·´ (¸.·´ .·´ ¸¸.·¨¯`·.♥

Подели на овим сајтовима

Ја сам лично мишљења да је живот у заједници - смрт за брак.

Међутим, некад је то нужност, она егзистенцијална, и онда је то углавном пакао свима у тој заједници ...

Подели на овим сајтовима

понекад и са пунцом и пуницом.

:229229229:

Наградно питање:

На којој познатој икони је изображен лик пунице,тј таште ?  :cheesy:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

понекад и са пунцом и пуницом.

facenew22222222

Наградно питање:

На којој познатој икони је изображен лик пунице,тј таште ?   1405_love

Sveti Georgije ubija aždahu  :drugarstvo:

"Будите,дакле, мудри као змије и безазлени као голубови" (Мт.10,16)

Подели на овим сајтовима

Међутим, некад је то нужност, она егзистенцијална, и онда је то углавном пакао свима у тој заједници ...

Ja se ovde slažem sa tobom...to je surova stvarnost da je život u zajednici pakao za sve...nažalost  :drugarstvo:

mada mislim da smo i mi sami doprineli tome, jer je u današnje vreme čovek poprilično samoživ i ne želi da pravi bilo kakve ustupke i kompromise a bez njih je život u zajednici prosto nezamisliv, ali ako ima ljubavi i sloge (ali istinske ohristovljene ljubavi prema partneru, porodici) onda to ne bi smeo da bude problem

"Будите,дакле, мудри као змије и безазлени као голубови" (Мт.10,16)

Подели на овим сајтовима

Нажалост, најчешће је тако. :drugarstvo:

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Ja u tome imam iskustva...sve je lepo dok roditelji ne pocnu da ti se mesaju u brak,a jos ako misle da su najpametniji i sve najbolje znaju  bendoff

Nas je sam Bog izbavio,kad je kulminiralo moj suprug dobije parohiju...i nema vise onakvih ljut  greengrin

ruo8hNT.jpgruo8p1.png

fHeACLZ.jpgfHeAp1.png

Подели на овим сајтовима

Ја имам ситуацију да мој момак живи са оцем. Недавно му се брат оженио и сад он и његова жена живе у својој кући али у истом дворишту. Ми бисмо добили спрат очеве куће да опремимо и да ту живимо. Али ја мислим да би најбоље било да се одвојимо. Некако немам добар осјећај кад је заједница у питању.

(¯`v´¯)

.`·.¸.·´ ♥ Љубав ♥

¸.·´¸.·´¨) ¸.·*¨)

(¸.·´ (¸.·´ .·´ ¸¸.·¨¯`·.♥

Подели на овим сајтовима

Шта да вам кажем,кад се лепите за лузере...

А момци са станом ,колима ,послом, блеје испред компа... greengrin

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Шта да вам кажем,кад се лепите за лузере...

А момци са станом ,колима ,послом, блеје испред компа... 4chsmu1

0110_hahaha 0110_hahaha :) smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif

како си бруталан вечерас  stadaradim ne_shvata 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Ја имам ситуацију да мој момак живи са оцем. Недавно му се брат оженио и сад он и његова жена живе у својој кући али у истом дворишту. Ми бисмо добили спрат очеве куће да опремимо и да ту живимо. Али ја мислим да би најбоље било да се одвојимо. Некако немам добар осјећај кад је заједница у питању.

то ти је више нека врста полузаједнице, сами сте, у свом засебном домаћинству, а опет нисте јер су вам сви остали јако близу. по мом мишљењу, све зависи од ваших међусобних односа. ако сте у добрим односима можда је боље да прихватите то јер сте одмах своји на своме, не морате тражити стан, плаћати кирију, па ко зна, можда се и сељакати сваки час-зависи на какве газде налетите, има свега. чак мислим да имате среће. знам људе који су били у дилеми да ли да живе са свекром, свекрвом, заовом итд у 40 квадрата или да иду приватно, кирија 250-300 еура, а рачуни, па још кад дођу дјеца, раде обоје али шта вриједи... отишли су прво да живе сами, приватно, није прошло два-три мјесеца ево их назад.

супер је ко има иоле могућности да се одвоји и да живи самостално па да се лијепо посјећују, помажу једни другима и лијепо се слажу, али данас је то мало теже изводљиво

Подели на овим сајтовима

то ти је више нека врста полузаједнице, сами сте, у свом засебном домаћинству, а опет нисте јер су вам сви остали јако близу. по мом мишљењу, све зависи од ваших међусобних односа. ако сте у добрим односима можда је боље да прихватите то јер сте одмах своји на своме, не морате тражити стан, плаћати кирију, па ко зна, можда се и сељакати сваки час-зависи на какве газде налетите, има свега. чак мислим да имате среће. знам људе који су били у дилеми да ли да живе са свекром, свекрвом, заовом итд у 40 квадрата или да иду приватно, кирија 250-300 еура, а рачуни, па још кад дођу дјеца, раде обоје али шта вриједи... отишли су прво да живе сами, приватно, није прошло два-три мјесеца ево их назад.

супер је ко има иоле могућности да се одвоји и да живи самостално па да се лијепо посјећују, помажу једни другима и лијепо се слажу, али данас је то мало теже изводљиво

Iskreno,ja bih tako i mogla,no mi smo bili bas u istoj kuci,jedino sto smo imali sobu i kupatilo...jako je nezgodno...

ruo8hNT.jpgruo8p1.png

fHeACLZ.jpgfHeAp1.png

Подели на овим сајтовима

Искрено, немам никаква  искуства по том питању, али мислим да све зависи од људи... Како се поставе и младенци и родитељи. Може, а не мора да буде пакао. Може да буде управо супротно, посебно ако живите у засебним становима једне куће. Мени је одувијек било чуидно код људи то како могу да живе у згради са потпуним странцима, а њихови најрођенији спрат изнад/испод им сметају?! Родитељи, склони томе, могу да вам се мијешају у живот чак и онда када се преселите у друго мјесто... Треба само да се поставе границе (по могућности и посебни сатов за струју, воду и тако то klapklap) Колико ћете им допустити да се мијешају највише зависи од вас двоје и то можда мало више оног с чијим родитељима живите. Треба знати и бити мудар... Кад размислим, у данашње вријеме када се рано ујутро одлази на посао, а враћа тек око 5, живот са свекрвом чини се чак и као предност  0110_hahaha Наравно, све зависи од случаја,...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...