Владан Написано Фебруар 20, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2011 Шпанска калуђерица замољена је да напусти манастир јер је превише времена проводила на сајту за дружење. Сестра Марија Хесус Галан (54) провела је повучених 35 година у манастиру Санто Доминго дел Реал у Толеду. Калуђерице у тој манастиру први компјутер су добиле пре десет година, како би се смањила потреба за њиховим изласком у "спољашњи" свет. "У почетку је било веома згодно, јер нисмо морале да идемо до банке или поште, плаћале смо рачуне и сређивале друге послове преко Интернета", рекла је она за "Телеграф". Међутим, сестра Марија, коју су остале калуђерице убрзо прозвале "сестра Интернет", увидела је нове могућности коришћења компјутера. Убрзо је дигитализовала архиву манастира саграђеног у 14. веку, и учинила је доступном свету преко Интернета. За то је чак добила и награду, а онда себи отворила Фацебоок профил. Иако на профилу није било ничега дискутабилног - сестра Марија је само навела да воли да чита, слуша музику и упознаје нове пријатеље - број сати које је проводила на Интернету наљутио је њене претпостављене. Након краће расправе, сестра је избачена из религиозног реда, и приморана да напусти манастир који је звала домом последње три и по деценије. Овај потез натерао је Интернет заједницу да сестри Марији оснује неколико "фан" страница, и покрене петицију да јој се дозволи повратак у Санто Доминго дел Реал. (МОНДО) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Фебруар 20, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2011 0203_cool Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Фебруар 20, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2011 4chsmu1 и ја кажем 0203_cool Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ouk Написано Фебруар 20, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2011 Kompjuter je sterilno sredstvo komunikacije koje moze da zavede čoveka .I to jako lako .Recimo meni ni 20 sastanka dnevno nisu problem na kompjuteru sa različitim ljudima ali mi je problem tri sastanka uživo . To nije isto i to trebate uvek imati na umu . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 20, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2011 To su dominikanke, sestre svetog Dominika iz Toleda. Imaju lijep manastir. Joj taj FB je stvarno napast, OMG! Jadna sestra! Cijeli život provela tamo u manastiru pa ovakav maler pod starost! Đavo nikad ne spava! http://www.dominicos.org/familia-dominicana/monjas/federacion-de-santo-domingo/monasterios/toledo Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 20, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2011 sestra Maria Jesus Galan OP aka sestra Internet, to je ona 1000000001010 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Фебруар 20, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2011 Симпатична је. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Фебруар 20, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2011 да ли је могуће да је толико времена била за ком?! 1000000001010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Фебруар 20, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2011 http://www.facebook.com/sorinternet 1000000001010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 20, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2011 да ли је могуће да је толико времена била за ком?! 1000000001010 Ma ne vjerujem, ja se isto zaboravim odjavit sa Foruma pa tamo piše da jesam i kad nisam. Ona vjerovatno kad je išla na Misu i na molitve nije se ni odjavljivala sa FB, pa joj tamo naskočili toliki sati u statistici zbog toga. Ja vjerujem da bi moglo ići o takozvanu samostansku politiku kad se samostan podijeli na dva klana prilikom izbora nove glavne sestre, šefice pa se onda služe svakakvim sredstvima da bi tu suprotnu kandidatkinju diskreditovale, hahahaha! Sestrice u tom znaju bit vrlo zafrkane! Hahaha! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Фебруар 20, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2011 да ли је могуће да је толико времена била за ком?! 1000000001010 Ma ne vjerujem, ja se isto zaboravim odjavit sa Foruma pa tamo piše da jesam i kad nisam. Ona vjerovatno kad je išla na Misu i na molitve nije se ni odjavljivala sa FB, pa joj tamo naskočili toliki sati u statistici zbog toga. Ja vjerujem da bi moglo ići o takozvanu samostansku politiku kad se samostan podijeli na dva klana prilikom izbora nove glavne sestre, šefice pa se onda služe svakakvim sredstvima da bi tu suprotnu kandidatkinju diskreditovale, hahahaha! Sestrice u tom znaju bit vrlo zafrkane! Hahaha! bendoff 0110_hahaha 0110_hahaha vec ih zamisljam smej.gif smej.gif smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 20, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2011 Симпатична је. Hahaha, jest, meni izgleda ko veliki žïvi smajlik. 1000000001010 Hahahaha! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука