Jump to content

Сретењски предлог новог народног договора

Оцени ову тему

Михајло

Препоручена порука

Сретењски предлог новог народног договора

Аутор: ДВЕРИ - ПОКРЕТ ЗА ЖИВОТ СРБИЈЕ:, Објављено: 15. 02. 2011.

На црквени и државни празник Сретења Господњег излазимо са предлогом новог народног договора у 10 програмских тачака, који смо најавили на конференцији за медије 10. фебруара. У наредних 10 дана једном дневно објављиваћемо по једну тачку Новог народног договора. По излажењу целовитог документа покрећемо кампању промоције Новог народног договора широм Србије, региона и расејања.

Нова снага из кризе

Живимо у времену када се читав свет мења драматичном брзином. Широм планете дешавају се бројни политички и економски земљотреси. Ако отворених очију и хладне главе посматрамо те промене, ако смо свесни да се налазимо у огромној домаћој и светској духовној и економској кризи, ако је јасно да странке више не могу да воде народ већ имају обавезу да следе потребе народа, онда нас криза враћа базичним вредностима које смо били занемарили, даје нову снагу и позива у заједнички Покрет за живот Србије.

Срби су данас најобесправљенији народ на Балкану и зато свако ко се залаже за цивилизацијске и хуманистичке тековине људског рода мора бити борац за слободу и права српског народа. Српски сабор Двери, родољубиви покрет слободних људи, увек је био уз свој народ када су нас нападали, понижавали и ускраћивали нам право да се поносимо својом отаџбином и националном припадношћу. И данас делимо судбину српског народа и осталих добронамерних грађана Републике Србије. Иза нас у овоме часу стоји једна тиха река стручних, поштених и часних родољуба из свих друштвених група у Србији, региону и расејању, без чије помоћи не би било Двери. Огорчени смо на власт, која је већинску Србију довела до руба материјалне егзистенције; разочарани у политичке странке, које су потпуно одвојене од народа и свакодневних проблема обичног човека; деградирани као грађани којима се ускраћу права и који остају без могућности израза своје већинске политичке воље; увређени због многобројних клевета и лажних етикета које се пришивају српском народу; љути на распродају и распарчавање српских земаља и добара која су вековима и у муци стицана; срдити зато што су нам сада ударили и на врата наших породица и хоће да и њих разбију… Србија се налази у ланцима неколико доминантних монопола који контролишу комплетан друштвени и државни живот, и својом тежином готово нас онемогућавају да слободно дишемо. То је удружена монополска доминација западних амбасада, зеленашких страних банака, домаћих тајкуна, корумпираних политичара и контролисаних медија, која немилосрдно експлоатише Србију као своју колонију. Зато се залажемо не само за промену режима већ и за промену комплетног система уједињених монопола који владају Србијом.

Србија је наша земља и једино јој ми, обични грађани, желимо добро. Свестан да поштени и паметни људи више не смеју да попуштају, жељан да вредносно поправља политичко-страначки систем који је паразит на народном телу, спреман да се организује у одбрани својих породица, способан да брани Србију и да се поноси својим националном идентитетом и историјом, Српски сабор Двери – Покрет за живот Србије проглашава пропаст досадашњег друштвеног уговора између народа и власти, излази пред свој народ и предлаже му

НОВИ НАРОДНИ ДОГОВОР

1. Породица на првом месту!

Неодговорна и недомаћинска политика вођена у Србији у протеклих више од пола века довела нас је до руба биолошког опстанка: према просеку старости становништва најстарији смо народ у Европи, наши званичници крију да земљом харају бела куга и болести зависности, годишње у Србији 34.000 људи више умре него што се роди. Млади људи када заврше школовање немају никакву перспективу: не могу да се запосле, да формирају своје породице и да пристојно живе. Стотине хиљада Срба је напустило Србију у потрази за бољим животом. И што је најгоре, готово су нам уништили наду да може бити боље.

Највећи изазов за Србију у 21. веку је биолошки опстанак српског народа! Последњи је тренутак да се све снаге друштва ставе у службу оздрављења породице и њеног јачања, јер без породице нема ни здраве личности ни јаке Србије.

Друштво које је Србији потребно није друштво размажених појединаца и саможивих потрошача, већ друштво породичних људи и породица са више деце у којима је свако спреман да се бори за своје ближње. Само породичан човек посвећен је пожртвованом раду, дугорочном и стратешком планирању, штедњи и одрицању због своје породице, својих пријатеља и комшија, због свога краја, народа и државе.

Посебну пажњу Двери ће посветити развоју здравственог и образовног система, као темељима свеукупног оздрављења и стручног оспособљавања за живот српских породица.

Преко Националног плана и министарстава за породицу и здравље држава треба да се дугорочно посвети промоцији рађања и културе живота, као и реформи закона о раду и пореског система у корист вишедетних породица, трудница и младих брачних парова.

Посебно истичемо значај и улогу жене у породици и друштву. Србија по мери породичних људи - прва је тачка нашег окупљања у један нови покрет: Покрет за живот Србије!

За све наше породице - основа је нашег програма.

Србија пре свега! Има наде!

Двери – Покрет за живот Србије

Извор: http://www.dverisrpske.com/tekst/1876524

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Одговори 51
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Joj koja je ovo utopija .

Srbiji trebaju sredstva novac ,money ,nero, geld .

A dveri ko i svi utopisti nemaju pojma gde da ga nabave ,vođe dveri inače likovi obojeni svim političkim  bojama ,nam poručuju isto što i Toma Nikolić dajte mi vlast da ja malo vladam i kradem .

Mi politiku porodica ,školstvo,majke,sve to traži sredstva i to abnormalno velika .

Šta vam je ideja da naterate sve na zemlju ili  šta da otmetet od tajkuna ,ali teško momci nisu to zečevi ,nego su to vuci ,krokodili veliki igrači.

Kamo sreće da se nikada niste latili politike ,vi će te da spasavate nekog .

Jel donacijama iz Kolubare ?

Sramota

Подели на овим сајтовима

Joj koja je ovo utopija .

Srbiji trebaju sredstva novac ,money ,nero, geld .

A dveri ko i svi utopisti nemaju pojma gde da ga nabave ,vođe dveri inače likovi obojeni svim političkim  bojama ,nam poručuju isto što i Toma Nikolić dajte mi vlast da ja malo vladam i kradem .

Mi politiku porodica ,školstvo,majke,sve to traži sredstva i to abnormalno velika .

Šta vam je ideja da naterate sve na zemlju ili  šta da otmetet od tajkuna ,ali teško momci nisu to zečevi ,nego su to vuci ,krokodili veliki igrači.

Kamo sreće da se nikada niste latili politike ,vi će te da spasavate nekog .

Jel donacijama iz Kolubare ?

Sramota

Молим те немој ти о економији...

где би ти набавио новац..де реци?

Новца немааа пријатељу....

Када би сви у Србији морали да врате дуговања неби постојао новац, а остали би дужни још 40% ..

Новац је имагнинаран пријатељу...виртуелан...само производња и управљање средствима и природним ресурсима реално...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Рекао бих и ја да је то доста демагогије. "дверјани" умеју да буду баш напорни и логореични.

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

Пре свега зато што је ово настало као плод политичке кампање...Двери се укључују у политику па жели на овај начин да привуче себи бирачко тело.

Подели на овим сајтовима

Пре свега зато што је ово настало као плод политичке кампање...Двери се укључују у политику па жели на овај начин да привуче себи бирачко тело.

To je sasvim legitimno.

Šta je problem u predlogu?

Da napomenem, umeli smo tako lepo da raščlanimo neku temu i da rečenicu po rečenicu, slovo po slovo negiramo, zato nije dovoljno da su to Dveri pa da ih negiramo.

Подели на овим сајтовима

Uz svo poštovanje svakog od vas voleo bih da pročitam argumentovano protiv neke ideje.

To etiketiranje ništa ne govori o njima nego o načinu na koji mi nekoga hoćemo da diskreditujemo.

dada Лепо каже брат Завиша. Ово што су навели је апсолутна истина.

А како се долази до решења свих тих проблема је друга ствар.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

To je sasvim legitimno.

Šta je problem u predlogu?

Da napomenem, umeli smo tako lepo da raščlanimo neku temu i da rečenicu po rečenicu, slovo po slovo negiramo, zato nije dovoljno da su to Dveri pa da ih negiramo.

Не спорим да је легитимно...али да ли је етички?

Двери имају једну опаку демагогију, коју сам чуо у Инсајдеру "Нас не могу да забране, јер све што ми заступамо то су ставови СПЦ". Тим потезом желе да своје постојање, потезе и настојања оправдају Црквом, што је мени изузетно љигаво.

И онда тако дође време за гласање те ће испасти да онај ко не гласа за њих, није за СПЦ и хришћанска начела. То Христа не би обрадовало; јер хришћанска начела и хришћанска вера далеко надилазе политику и политиканство.

Мени су били у начелу прихватљиви, али су се доста обрукали последњом "породичном шетњом"; не знам шта им сада би па хоће у политику да се укључе.

Подели на овим сајтовима

Сретење без државе

Сретење, 2011. године у Марићевића јарузи је прво од како се овај празника слави на овај начин, а да није пренето путем телевизијских камера. Разлог? Пропагандно-маркетиншке сврхе.

Пошто је прошле године испраћен грудвама, премијер је изабрао да положи венац у опленачку цркву у поподневним часовима, када никога тамо нема. За Марићевића јаругу жртвени јарац је био министар вера, професор Шијаковић, на коме је остало да отрпи „изливе незадовољства“ окупљеног народа, и традиционалне видове скандирања Борису Тадићу. Такође, мета незадовољства су били и представници локалне власти, што показује дубину политичке кризе у Србији.

Да ће прослава бити турбулентна, видело се већ на Светој архијерејској Литургији коју је служио Епископ шумадијски Јован. Тада су се на врло малом простору, у црквеној порти у Орашцу, нашли „Образ“, „СНП Наши 1389“, неколико четничких организација и Краљева омладина. У близини су биле и интервентне јединице полиције.

По завршетку Литургије, коју је красила одлична беседа владике Јована, свечаност се преселила у Марићевића јаругу. Председника општине, министра Шијаковића и престолонаследника Александра дочекале су салве звиждука, а антирежимска тензија је била толика да је владика морао да преузме микрофон у руке и јасно и одлучно позове на молитву. После његовог „командовања“, молитва је могла да се одржи, што је повике на власт одложило за неких 15-20 минута.

Од окупљених грађана и људи који су организовано дошли, најбројнији су били студенти из Студентског града у Београду. Без политичких транспарената, уз песму „Марширала краља Петра гарда“, показали су да Србија ипак може да рачуна на омладину, али, поставља се питање, може ли омладина да рачуна на овакву Србију?

Све су свему, Сретење 2011. године је показало државу у неразрешивим конфликтима, конфликтима који су потекли од власти која нема ни толико ауторитета да се покаже пред грађанима на прослави Дана државности. Што се тиче медија који су извештавали, у режимском једнодушју преносили су премијера у пустом Опленцу, док су прославу у Марићевића јарузи повезали са „ултра десничарима“. Индикативни су наслови попут оног да су Дан државности прославили „десничари и монархисти“. На неки начин, та формулација показује да је, парадоскално, мера оданости Србији степен неприхватања режимске идеологије.

Инфо служба Двери - Покрет за живот Србије

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

Не спорим да је легитимно...али да ли је етички?

Двери имају једну опаку демагогију, коју сам чуо у Инсајдеру "Нас не могу да забране, јер све што ми заступамо то су ставови СПЦ". Тим потезом желе да своје постојање, потезе и настојања оправдају Црквом, што је мени изузетно љигаво.

Па Двери имају подршку Цркве...

Мени стварно није јасно у чему је твој проблем...

ако ти имаш тренд набијања главе у песак и чекања есхатона и сл...има нас хришћана који би нешта и на земљи урадили...за спасење нације...

Вас пар супер хришћана...сте увртили себи у главу да је једини правилно хришћанство ваше...

Искрено између тебе и људи који су са м.Артемијем нема разлике...

Само сте две медаље истог новчића крајности који праве проблеме међу хришћанима...

И речник вам је сличан...лепљење етикета...

И онда тако дође време за гласање те ће испасти да онај ко не гласа за њих, није за СПЦ и хришћанска начела. То Христа не би обрадовало; јер хришћанска начела и хришћанска вера далеко надилазе политику и политиканство.

Мени су били у начелу прихватљиви, али су се доста обрукали последњом "породичном шетњом"; не знам шта им сада би па хоће у политику да се укључе.

Политика је саставни део живота...и Хришћани који желе да узму ствар у своје руке..морају политички да се активирају...

А иначе верујем да ћеш и ти и остали Есхатонци једва дочекати да користиш бенифиције које ће имати Црква..ако Двери узму изборе...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Шта мислим о Црквеним Кмерима (тако их зовем) и сличнима детаљно сам описао у "Алама и аждајама".

Ево још један духовни "артемит"..само паганин...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Патриотизам - то је запаљиво смеће које лако букне на додир бакље онога који жели да осветли своје име.

- Емброуз Бирс -

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...