Jump to content

М. Серафим (Пирејски) послао писмо подршке монаху Артемију

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zna li se konacno koga od arhijereja pominju na Liturgiji?

mislim da spominje svo episkopstvo pravoslavno ili tako nešto...

možda će početi da spominje m.Serafima pirejskog,obzirom kakva su mu eklisiološka shvatanja niko ne bi bio začuđen

Света Црква треба да оснује аутокефалну Цркву Љуљака, тако би се избјего раскол greengrin

Онда м.Артемије може бити канонски Патријарх те помесне Цркве и да буде у јединство су цјелом Светом Црквом 0212_rolleyes

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 87
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Cekaj, cijoj eparhiji pripadaju ti Ljuljaci?

eparhiji raškoprizrenskoj ,čiji" episkop" je nosilac te eparhije i gde je on tamo je eparhija a u isto vreme se nalazi van granica te eparhije.

I onda kad ja kažem da je m,Artemije van sebe imam i dokaz za to

Подели на овим сајтовима

Artemije je jasno rekao da svi oni koji su su opstenju sa +Teodosijem nemaju spasonosnu blagodat i da se kod njih ne treba pricescivati.

И то је комедија од изјаве greengrin

Па исти тај митрополит Серафим се причешћује од истог тјела и крви Христове као и владика Теодосије. Пошто је митрополит Серафим канонски владика Грчке Православне Цркве, он је аутоматски у општењу са Теодосијем...изгледа да митрополит Серафим признаје два Епископа Рашко-Призренске Епархије 0212_rolleyes

Чуди ме да Артемијевци не воде борбу против новокалендараца као што то води Акакије greengrin

Подели на овим сајтовима

Artemije je jasno rekao da svi oni koji su su opstenju sa +Teodosijem nemaju spasonosnu blagodat i da se kod njih ne treba pricescivati.

Па исти тај митрополит Серафим се причешћује од истог тјела и крви Христове као и владика Теодосије. Пошто је митрополит Серафим канонски владика Грчке Православне Цркве, он је аутоматски у општењу са Теодосијем...изгледа да митрополит Серафим признаје два Епископа Рашко-Призренске Епархије 0212_rolleyes

Чуди ме да Артемијевци не воде борбу против новокалендараца као што то води Акакије greengrin

Da.Najpre kaze da nemamo blagodat,a onda priznaje mitropolita Serafima,koji je u evharistijskoj zajednici sa +Teodosijem.Nigde veze.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Cekaj, cijoj eparhiji pripadaju ti Ljuljaci?

Зар ниси чуо? Па то је "епархија рашко призренска у егзилу" .

Јој, па ништа ме не слушате...то је православна аутокефална Црква Љуљачка гдје је сабрана "љуљачка" нација 0212_rolleyes

Можда имамо проблем са етнофилетизмом, ко зна greengrin

Подели на овим сајтовима

• Гости

Временом ће се научити против кога су. За сада су против СПЦ, а потом ће да виде. Печело је са борбом против "новотарија" (напрасно), а онда се та борба проширује. Свако ко им каже да нису у праву су њихови непријатељи.

greengrin

Подели на овим сајтовима

Колко ја знам, Артемије не спори благодат у СПЦ...зато је и крено путем Кипријанизма (признајеш Свету Цркву али си хајдук и бориш се против властодржаца у Цркви као прави хајдук 0212_rolleyes).

Па сами знамо да је 90% љуљачких вјерника истовремено присутно и у својим матичним Епархијама...дакле иду и у СПЦ и у Љуљаке на литургију. greengrin

Подели на овим сајтовима

Pa zašto niste poslali službeni dopis mitropoitu pirejskom da vidite koga priznaje, a koga ne priznaje? S kim je u jedinstvu, a s kim nije. Činjenica da Grčka crkva nije reagovala na pismo mitropolita pirejskog samo govori koliko ozbiljno shvata "raščinjavanje" vladike Artemija. Što ne opomenu mitropolita pirejskog što opšti sa raskolnikom? Nekima očigledno nije dovoljno što vedre i oblače u SPC već bi to isto htjeli i u drugim pomesnim crkvama.

Подели на овим сајтовима

Временом ће се научити против кога су. За сада су против СПЦ, а потом ће да виде. Печело је са борбом против "новотарија" (напрасно), а онда се та борба проширује. Свако ко им каже да нису у праву су њихови непријатељи.

0212_rolleyes

Зато сам ја био против "новотарија" јер сам знао да ће довести до оваквих случајева, зато сам и против доласка папе јер знам да ће уз Артемија кренути по још који Епископ СПЦ...морамо бити мудри и не смемо давати повод да се цјепа Црква.

Тренутно највећу борбу воде против екуменизма, али то није био разлог да се оформи неканонска љуљачка парохија. Разлог је једини што је Артемије рашчињен и он то није могао поднијети. Цјела се прича своди на обожавање једне личности изнад Христа, то је највећа туга у цјелој тој причи.

И једно просто питање: Ако је клирицима СПЦ дозвољено да учествују на заједничким молитвама са расколницима и јеретицима, дал је и православним вјерницима дозвољено да се заједно помоле са Артемијем (мислим молитва без евхаристије)?

Дал ја рецимо смијем отићи у Стјеник или у Љуљаке на литургију и да посматрам то све и да се помолим са њима (Оче наш, Символ вјере итд) као што то раде наши црквени великодостојници са латинима?Хвала унапред на конкретном одговору.

Подели на овим сајтовима

Pa zašto niste poslali službeni dopis mitropoitu pirejskom da vidite koga priznaje, a koga ne priznaje? S kim je u jedinstvu, a s kim nije. Činjenica da Grčka crkva nije reagovala na pismo mitropolita pirejskog samo govori koliko ozbiljno shvata "raščinjavanje" vladike Artemija. Što ne opomenu mitropolita pirejskog što opšti sa raskolnikom? Nekima očigledno nije dovoljno što vedre i oblače u SPC već bi to isto htjeli i u drugim pomesnim crkvama.

Па то си управу...не треба се мјешати у другу помесну Цркву. Митрополит Серафим је канонски Епископ наше Свете Цркве и зато могу само рећи: На многаја љета.

Мада се уопште не слажем са његовим писмом. Он је само оно рекао што други мисле али не смију да кажу (има таквих и у СПЦ).

Подели на овим сајтовима

Па то си управу...не треба се мјешати у другу помесну Цркву. Митрополит Серафим је канонски Епископ наше Свете Цркве и зато могу само рећи: На многаја љета.

Мада се уопште не слажем са његовим писмом. Он је само оно рекао што други мисле али не смију да кажу (има таквих и у СПЦ).

Наша Црква је аутокефална Црква и сама решава своје проблеме,митрополит Серафим је само реко своје мишљење.

Мислим да у Грчкој ретко ко озбиљно схвата м.пирејског .

Од њега се овакво писмо могло очекивати.

Мада због бруке коју мало, мало приреди Грчкој Цркви не би ме зачудило да и њега "неканонски" рашчине

Подели на овим сајтовима

Е па ја га схватам озбиљно (не поводом овога, али га схватам озбиљно јер он није било ко већ архијереј и наследник апостола). Имамо и ми наше Серафима међу архијерејима greengrin

Рецимо када један архијереј за другог каже да је ђавољи слуга, а после неколког вријемена заједно служе литургију 0212_rolleyes

Подели на овим сајтовима

Наша Црква је аутокефална Црква и сама решава своје проблеме,митрополит Серафим је само реко своје мишљење.

Мада због бруке коју мало, мало приреди Грчкој Цркви не би ме зачудило да и њега "неканонски" рашчине

Nisam znao da je na forumu ukinuta zabrana vređanja kanonskih episkopa. Pa zbog ove rečenice Мислим да у Грчкој ретко ко озбиљно схвата м.пирејског . zaslužuješ najmanje opomenu, ali dobro su mi poznati dupli standardi na ovom forumu.

Znači iz tvoje rečenice se može zaključiti da ili je mitropolit neki lakrdijaš kog ne treba shvatati ozbiljno ili mu je pastva lakrdijaška jer im je ipak episkop.

Samo napred, braćo, ovakvim riječima mnogo više govorite o sebi nego o bilo kome drugom.

Подели на овим сајтовима

Nisam znao da je na forumu ukinuta zabrana vređanja kanonskih episkopa. Pa zbog ove rečenice Мислим да у Грчкој ретко ко озбиљно схвата м.пирејског . zaslužuješ najmanje opomenu, ali dobro su mi poznati dupli standardi na ovom forumu.

Znači iz tvoje rečenice se može zaključiti da ili je mitropolit neki lakrdijaš kog ne treba shvatati ozbiljno ili mu je pastva lakrdijaška jer im je ipak episkop.

Samo napred, braćo, ovakvim riječima mnogo više govorite o sebi nego o bilo kome drugom.

Mislim da ovim nisam uvredio m.pirejskog već sam rekao pohvalu Grčkom narodu crkvenom.

A ako hoćeš da vidiš kako izgleda vređanje episkopa idi na grupe i stranice tvojih istomišljenika pa ćeš videti i slike i ružne reči(da ti se život smuči)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...