Jump to content

М. Серафим (Пирејски) послао писмо подршке монаху Артемију

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 87
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Митрополит Серафим - пирејски лав....

јес вала, риче као лав  stadaradim 0110_hahaha 0110_hahaha
Неко риче као лав..а неко као во !  0110_hahaha
знаш, обично је 4-5 лавица потребно или 3-4 лава да оборе једног вола  319.gif 4chsmu1 :)

а во се чује двапут даље него лав.  greengrin

само да не испадне ко овај лав или ко +Артемије што води људе у погибељ ...

Будите трезни и пазите, јер супарник ваш, ђаво, као лав ричући ходи и тражи кога да прождере.

Прва саборна посланица Петрова, глава 5, стих 8

Подели на овим сајтовима

Ево Артемијевог одговора митрополиту Серафиму, из кога се види да Артемије са своје стране НИЈЕ прекино општење са Православном Црквом (јер митрополита Серафима ословљава као брата у Христу и са титулом високопреосвећени...).

Његовом Високопреосвештенству

Митрополиту Пирејском Г-ну,

Господину    СЕРАФИМУ

П И Р Е Ј А - Г Р Ч К А

Ваше Високопреосвештенство,

Драги ми у Христу брате,

Неизмерно смо Вам захвални за Ваше преобилно љубави и разумевања писмо од 31. 01. 2011. године, којим сте богонадахнутим речима утешили и обрадовали моју душу, која се по допуштењу Божјем, ево пуну годину дана, налази у прогонству, невољама и страдањима многим.

Посебно Нас радује да сте Наше дописе схватили правилно и својим тумачењима у духу светих Канона Православне Цркве охрабрили и подржали како Нас лично, тако и Наше монаштво и благоверни народ који је уз Нас, да истрајемо на путу борбе и страдања за истиниту и праву Веру, коју нам оставише свети и богоносни Оци наши, да у њој живимо и да се њоме спасавамо, чувајући себе и своје словесно стадо од многобројних саблазни нашега времена и посебно од опаке свејереси Екуменизма, која је, нажалост, пустила дубоке корене у свим помесним Црквама Православним. И заиста, ова свејерес је подстицана – као што сте сасвим исправно констатовали и храбро исповедили – од стране демонског Америчко-ционистичког фактора и његових испостава, масонских ложа у свим државама...

Утешно је, ипак, што у свим Православним народима постоје храбри борци који ревнују за очување чисте и неокаљане Вере Православне, како међу Архијерејима (попут Вашег Високопреосвештенства), тако и међу клиром, монаштвом и верним народом (особито, већина свештених манастира у Православној васељени има чврсте предањске Православне ставове), што Нас уверава да су истините речи Господње изговорене пред Његово славно Вазнесење: „И ево, Ја сам с вама до свршетка века“ (Мт. 28, 20), као и да Цркву његову „ни врата ада неће надвладати“ (Мт. 16, 18).

На крају, желећи Вашем Високопреосвештенству срећан почетак Поста – Свете Четрдесетнице, проси Ваш свети архијерејски благослов и молитве, остајући у љубави Христовој, Ваш брат и саслужитељ

+АРТЕМИЈЕ

Епископ рашко-призренски

и косовско-метохијски

у Егзилу

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Ево Артемијевог одговора митрополиту Серафиму, из кога се види да Артемије са своје стране НИЈЕ прекино општење са Православном Црквом

Ovo je eklisiologija svojstvena samo monahu Artemiju.

Nema ovde reči opštenju sa pravosavnom Crkvom.

Ovo je pismo nije Liturgija.

Ovo je kao m.Artemijeva tvrdnja da je eparhija raško prizrenska tamo gde je on i da se proširila na čitavu vaseljenu a u isto vreme da je on van granica svoje eparhije  1000000001010

Подели на овим сајтовима

Ево Артемијевог одговора митрополиту Серафиму, из кога се види да Артемије са своје стране НИЈЕ прекино општење са Православном Црквом (јер митрополита Серафима ословљава као брата у Христу и са титулом високопреосвећени...).

Naravno da nije prekinuo niti je to kada govorio. Druga je priča što pojedini jedva čekaju da se to desi. Sama činjenica da njega mitropolit jedne Crkve naziva vladikom i ne priznaje njegovu smjenu govori da opštenje u punom smislu postoji. Neka Bog sačuva i mitropolita Serafima i vladiku Artemija i sve pravoslavne hrišćane!

Подели на овим сајтовима

Naravno da nije prekinuo niti je to kada govorio. Druga je priča što pojedini jedva čekaju da se to desi. Sama činjenica da njega mitropolit jedne Crkve naziva vladikom i ne priznaje njegovu smjenu govori da opštenje u punom smislu postoji. Neka Bog sačuva i mitropolita Serafima i vladiku Artemija i sve pravoslavne hrišćane!

Зашто је онда прву Литургију након рашчињења назвао литургијом раскола?
Подели на овим сајтовима

Koliko je meni poznato, on samo ne priznaje nekanonsko postavljanje vladike Teodosija, ali nisam ni za to siguran da ne priznaje svete tajne. A što se raskola tiče, njega će nažalost vjerovatno biti , na nama je da ostanemo uz  svetog vladiku Nikolaja, svetog Justina Ćelijskog i svetog patrijarha Pavla,vladiku Artemija,  a poštovaoci pariske ideologije se sami odvajaju od Pravoslavlja, daj Bože da se dozovu pameti i da ne odu u propast. Odgovornost je tim veća što svojim pogubnim putem hoće da povedu čitav narod. E pa neće moći.

Подели на овим сајтовима

Koliko je meni poznato, on samo ne priznaje nekanonsko postavljanje vladike Teodosija, ali nisam ni za to siguran da ne priznaje svete tajne. A što se raskola tiče, njega će nažalost vjerovatno biti , na nama je da ostanemo uz  svetog vladiku Nikolaja, svetog Justina Ćelijskog i svetog patrijarha Pavla,vladiku Artemija,  a poštovaoci pariske ideologije se sami odvajaju od Pravoslavlja, daj Bože da se dozovu pameti i da ne odu u propast. Odgovornost je tim veća što svojim pogubnim putem hoće da povedu čitav narod. E pa neće moći.

Ja sam postavio jedno jednostavno pitanje a ti mi odgovori šupljom demagogijom.
Подели на овим сајтовима

Artemije je jasno rekao da svi oni koji su su opstenju sa +Teodosijem nemaju spasonosnu blagodat i da se kod njih ne treba pricescivati.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Zna li se konacno koga od arhijereja pominju na Liturgiji?

mislim da spominje svo episkopstvo pravoslavno ili tako nešto...

možda će početi da spominje m.Serafima pirejskog,obzirom kakva su mu eklisiološka shvatanja niko ne bi bio začuđen

Подели на овим сајтовима

Па свакако да је еклисиологија м.Артемија веома чудна...са једне стране не општи са архијерејима СПЦ, а са друге стране признаје митрополита Серафима као канонског епископа Свете Цркве...чудно.

Све ми ово мирише на пут ткз. Кипријановаца који су ван Цркве, али признају Цркву 0212_rolleyes

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...