Jump to content

М. Серафим (Пирејски) послао писмо подршке монаху Артемију

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Нигде није вређао то што је рекао да га нико не схвата за озбиљно. И Патријарха Иринеја многи не схватају за озбиљно, ни владику Атанасија... али то не значи да они озбиљно не раде. Но, ти си свакако дошао да овде све учиш памети.

Пријатељу, смеши ти се бановање са форума јер нико није овде шулав. Толико.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 87
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Али ми се свиђа што митрополит Серафим има петљу да прича о ционистичкој окупацији. Ми немамо шта да тражимо у ционистичким синагогама јер је то ругло против Христа. Само сам ето чуо да митрополит много прича о јудео-масонима, ционистима, илуминатима и слично, што је свакако позитивно.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

А пошто Артемијевци и Акакијевци тврде да нам је пола јерархије у масонским ложама (рецимо митрополит Амфилохије, владика Иринеј, владика Атанасије, владика Григорије...), било би лијепо да се СПЦ саборно одгради од масонства и да нешто корисно прозбори против масона. Владика Николај је имао храбрости да пише против масона, а искрено желим да ту храбрости видим од сваког архијереја наше Свете Цркве.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Klasika. Ukažete ljudima na riječi koje su sami napisali i oni to odmah shvate kao napad na sopstvenu ličnost, kreću da vas trpaju u neke "istomišljenike" i naravno da prijete banovanjem. O sujeto, vječita li si. Samo napred banujte.

Наравно, наравно. Ај ћао на 20 дана. Следеће бановање ће бити вечито.

Иди учи неког другог како треба да се ради.

0212_rolleyes

Подели на овим сајтовима

• Гости

Корисник berdjajev beli је због непоштовања људи са форума, извртања написаних порука, константно провоцирање и вређање Администрације и неистомишљеника,

БАНОВАН ЈЕ НА 20 ДАНА, са немањем права да постује на форуму (може да чита и да се региструје)

Администрација

Подели на овим сајтовима

Али ми се свиђа што митрополит Серафим има петљу да прича о ционистичкој окупацији. Ми немамо шта да тражимо у ционистичким синагогама јер је то ругло против Христа. Само сам ето чуо да митрополит много прича о јудео-масонима, ционистима, илуминатима и слично, што је свакако позитивно.

Ako se osvrnemo na reči vladike Nikolaja da se zid zla ruši građenjem zida dobra a ne atakovanjem na zid zla i ako se osvrnemo na reči mitropolita Antonija Bluma da ako želimo da popravimo ovaj svet za jedan milimetar da treba sebe da promenimo za taj jedan milimetar ,onda shvatamo da toliko mnogo pričanje o masonima ,iluminatima i sličnima u oopšte na duhovnom planu nije pozitivna stvar.

To je veoma negativna stvar.

Evo sad baš slušam ai ranije sam preslušao mnoga predavanja Patrijarha Pavla pa ne ču ni jednom takve priče iz njegovih usta.

On je samo pričao o Hristu ,apostolima miru i ljubavi.

Pričao je ono što mu je u srcu.

Подели на овим сајтовима

Ако нико неће да каже,ја ћу...не меша се СПЦ у живот других помесних Цркава и њених клирика,већ се митр.Серафим меша својим неумесним изјавама,својом неупућеношћу у срж проблема који одавно постоји (јер ако није у питању недовољна и тачна информисаност,а сумњам да је то у питању,онда дефинитивно постоје неки други,опскурнији и мрачнији разлози који покрећу митрополита...трећег нема нити може бити),својом "подршком" којом се директно и дрско меша у одлуке СПЦ...тако да ако се неко одликује "забадањем носа" у туђе ствари,неодмереношћу изјава и одсуством елементарне хришћанске братске љубави према сестринској СПЦ (коју највероватније не мирише због "екуменизма",па је,сходно томе,а приори крива и по дифолту злонамерна према бившем владики Артемију,који је онда,у тој врсти логике,а приори "праведник и мученик"...ако је то тако,а највероватније јесте,онда је у питању ништа друго до жалосна ограниченост и слепило),то је онда митр.Серафим...а ако ГЦ то зна а толерише истог,онда је то и Њен пропуст и Њено индиректно мешање у живот СПЦ.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Објективно гледано, овај се бан може протумачити као излаз из неке тешке дискусије гдје се нема аргумената...па срамота. Имамо толко аргумената против тог корисника и његових идеја, а ви њега сад банујете...то није добро, јер је он сада за своју браћу тамо "мученик Христов", "разапет од паписта са ЖРУ"...

Подели на овим сајтовима

а ако ГЦ то зна а толерише истог,онда је то и Њен пропуст и Њено индиректно мешање у живот СПЦ.

Па позната је појава панхеленизма у ГЦ...свукуда би они мјешали своје пипке (почевши од Васељенске Патријаршије, па преко ГПЦ...). Код Акакијеве секте ће се десити раскол са Грцима, управо јер имају тај панхеленистички приступ у Цркву...све они боље знају од инфериорних словена confused1

Подели на овим сајтовима

Објективно гледано, овај се бан може протумачити као излаз из неке тешке дискусије гдје се нема аргумената...па срамота. Имамо толко аргумената против тог корисника и његових идеја, а ви њега сад банујете...то није добро, јер је он сада за своју браћу тамо "мученик Христов", "разапет од паписта са ЖРУ"...

Da ti ljudi znaju šta su argumenti a ponajviše šta je Crkva,ne bi ovako razmišljali i pisali.

On bio banovan ili ne u glavam svojih istomišljenika je "mučenik"

Подели на овим сајтовима

Da ti ljudi znaju šta su argumenti a ponajviše šta je Crkva,ne bi ovako razmišljali i pisali.

On bio banovan ili ne u glavam svojih istomišljenika je "mučenik"

Да, али са овим баном се само потврдила њихова теза да су мученици...

Мислим тај Берђајев није вријеђао...бар ја нисам примјетио.

Подели на овим сајтовима

Па свакако да је еклисиологија м.Артемија веома чудна...са једне стране не општи са архијерејима СПЦ, а са друге стране признаје митрополита Серафима као канонског епископа Свете Цркве...чудно.

Све ми ово мирише на пут ткз. Кипријановаца који су ван Цркве, али признају Цркву confused

пре ће бити с матејевцима, ти обожавају да спавају по кућама, уместо по манастирима ... само ме живо занима дал спавају по мушким кућама или ...  confused1
Подели на овим сајтовима

• Гости

Оставите причу о бановимаи ако желите наставите са дискуијом. Ако, пак, нема шта паметно да се дода на ово што пише Митрополит Пирејски, неумесно се мешајући у послове СПЦ, онда не мора ни да се пише.

Артемије, како нема подршку Епископа СПЦ, мора да то тражи негде другде. Опет, нико сем Митрополита Пирејског није дао подршку Артемију (од њега је то било и за очекивати, с обзиром да одавно сарађује са Виловским). Надам се само да ће на ово одреаговати Грчка Архиепископија.

Подели на овим сајтовима

Артемије, како нема подршку Епископа СПЦ, мора да то тражи негде другде. Опет, нико сем Митрополита Пирејског није дао подршку Артемију (од њега је то било и за очекивати, с обзиром да одавно сарађује са Виловским). Надам се само да ће на ово одреаговати Грчка Архиепископија.

Али ако не реагује, то је знак ГПЦ да за њих Артемије није само монах већ и владика...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...