Jump to content

Питање за пријатеље атеисте: Да ли сте размишљали о самоубиству?

Оцени ову тему

Препоручена порука

@maxwell

Hvala na iskrenosti. Jel' si ozbiljno razmisljao o samoubistvu?

Nadam se i drago mi je ako si sada daleko od takvih misli  smej.gif.

@Dejan

Zivot nema smisla ako nije vecan..., pa zavisi sta mislis pod smislom - neki apsolutni objektivan smisao nema.

Ne secam se ko je rekao: "The world owes you nothing - it was here first!"

Apsolutna ljubav, vecni zivot... bilo bi lepo. Ali rodili smo se u svetu gde po svemu sudeci tako nesto ne postoji, i mozemo jedino da pokusamo najbolje sa onim sto imamo. Ne treba biti infantilan i zahtevati nesto sto ne mozes dobiti, pogotovu ako je ono sto imas tako velicanstveno.

To je neko moje vidjenje.

@Spooky

Kad toliko insistiras sa Dokinsom, ima on jednu jako lepu na ovu temu:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=Ac33dOAgqus&feature=iv&annotation_id=annotation_394359

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Једном приликом сам учествовао у некој полемици баш о самоубиствима.

знам за случај који су рецимо моји чланови породице причли а ради се о самоубиствима наших војника који су били у безизлазним ситуацијама, окружењима , без муниције и тако даље. Мој отац је био мајор ВРС у његовом хауб. дивизиону за вријеме читавог рата имали су случај три "самоубиства". Једно је починио 19 годишњак није психички могао издржати а друга двојица у два одвојена случаја  су се убила да их не ухвате живе након пружања отпора непријатељу, ради се о озренском ратишту дакле непријатељи су били муџахедини. Шта мислите о таквом самоубиству, да ли је то кукавички и како ви гледате на то?

Ја лично се молим да их Господ усели у Царство своје небеско и њих и све који су били у сличним ситуацијама а починили гријех самоубиства.

Подели на овим сајтовима

Hvala na iskrenosti. Jel' si ozbiljno razmisljao o samoubistvu?

Да, чак сам и планирао, тј. размишљао који би био најбољи начин да то урадим (не са тачке да буде што безболније, већ са становишта какво ће самоубиство најбоље пренети поруку о нихилизму).

Nadam se i drago mi je ako si sada daleko od takvih misli  0102_laugh.

stadaradim

Credo in unum Deum!

Подели на овим сајтовима

Da, posto nemamo Boga, nasi zivoti vise nemaju nikakvog smisla.

A sta bi drugo bilo smisao zivota?

Zato ateisti padaju sa mostova danas masovno i samoubijaju se kako znaju i umeju.

I one ptice sto su padale po Svedskoj sa nebesa, i one su ateisti takodje.

Pokusavam da svedem na absurd.   algabacaju             1000000001010

Можда постоје људи који не верују у Бога али верују у вечни живот у некаквом свесном облику.

Једино вечност ,која не подразумева смрт,даје смисао животу.

A ja reko da život daje smisao životu.          0442_feel

Подели на овим сајтовима

Da, posto nemamo Boga, nasi zivoti vise nemaju nikakvog smisla.

A sta bi drugo bilo smisao zivota?

Zato ateisti padaju sa mostova danas masovno i samoubijaju se kako znaju i umeju.

I one ptice sto su padale po Svedskoj sa nebesa, i one su ateisti takodje.

Pokusavam da svedem na absurd.   0442_feel             1000000001010

Дејан и ја смо рекли из свог угла.То не значи да не поштујемо оне који виде живот у другим стварима,јер ми и живимо са таквим људима.

Иначе хумор ти у ово посту није био на нивоу седмогодишњака  algabacaju

Подели на овим сајтовима

Дејан и ја смо рекли из свог угла.То не значи да не поштујемо оне који виде живот у другим стварима,јер ми и живимо са таквим људима.

Иначе хумор ти у ово посту није био на нивоу седмогодишњака  greengrin

Ooooo, to se ceni, to se ceni!  greengrin

A humor... hvala na lepim rečima, taman sam pomislio da će da mi kažu da je na nivou sedmogodišnjaka.

1414_feel

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...