Jump to content

Otac Joil

Оцени ову тему

Guest Izida

Препоручена порука

Цитат

Вала,стварно се свашта овде може прочитати.Престаните да блатите тог човека!

Доста је било, размишљајте мало о себи,својим фрустрацијама,проблемима и радостима

ако их имате.

Dok vas ima za odbranu monah Joil,svi ostali su frustrirani,problematichni a mozda nemaju ni radost u zivotu,a misljenje im je zabranjeno.

0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Цитат

Можда отац Јоил има тако груб наступ и неке тврдње из простог разлога што жели код људи изазвати јаку вољу да оставе неки порок,најчешће пушење у његовом случају  0104_cheesy

Човек најлакше оставља дуван кад му се јави страх ,да ли због здравља или пакла свеједно је!

a možda bi hrišćanstvo imalo bolju prodju da je Gospod reko...razbiću vas ako se ne pokajete i počeo da vitla džedaj mačem 0110_hahaha 0110_hahaha

mislim...gde je tu sloboda... strah i sloboda.... neće biti,makar i iz dobre namere

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Имају оне три фазе кроз које пролази скоро сваки верујући човек ,прва је страх од пакла,друга је да  награда од Бога ,а треће је љубав.Нема љубави без бола  0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

Цитат

Имају оне три фазе кроз које пролази скоро сваки верујући човек ,прва је страх од пакла,друга је да  награда од Бога ,а треће је љубав.Нема љубави без бола  0104_cheesy

Фазе :

1. Страшљивац

2. Најамник

3. син Божији

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

О о.Јоилу сам чула опречне ставове ... са једне стране, хвалиле су га моје познанице, највише због ''пророчког дара'', а са друге стране, на једној трибини свештеник Голијан је рекао да то што је о.Јоил оставио жену и (мало чини ми се) дете и замонашио се, да је то велики грех. Чини ми се да је то на овом снимку http://www.esnips.com/doc/82662b72-857f-465b-8237-4189cf626702/Гордост-и-смирење

пс треба бити опрезан када се чују бомбастичне приче о исцељењима, испуњеним прогнозама и сл

Подели на овим сајтовима

Цитат

О о.Јоилу сам чула опречне ставове ... са једне стране, хвалиле су га моје познанице, највише због ''пророчког дара'', а са друге стране, на једној трибини свештеник Голијан је рекао да то што је о.Јоил оставио жену и (мало чини ми се) дете и замонашио се, да је то велики грех. Чини ми се да је то на овом снимку http://www.esnips.com/doc/82662b72-857f-465b-8237-4189cf626702/Гордост-и-смирење

пс треба бити опрезан када се чују бомбастичне приче о исцељењима, испуњеним прогнозама и сл

Какве ужасне клевете!!! Па ја сам стварно запрепаштен. Отац Јоило и Отац Драган Митровић су духовна чеда светох Тадеја.  Обојица су тражила благослов да се замонаше. Отац Тадеј је благословио оцу Јоилу, а оцу Драгану( који је велики духовник) не. Овај се по благослову оца Тадеја оженио и добио четворо дјеце. Заиста је мучно суочавати се на православном сајту у чијем уређивању учествују и свештена лица, са оваквим саблазнима, но моје је да браним истину и то ћу радити до последњег даха.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Какве ужасне клевете!!! Па ја сам стварно запрепаштен. Отац Јоило и Отац Драган Митровић су духовна чеда светох Тадеја.  Обојица су тражила благослов да се замонаше. Отац Тадеј је благословио оцу Јоилу, а оцу Драгану( који је велики духовник) не. Овај се по благослову оца Тадеја оженио и добио четворо дјеце. Заиста је мучно суочавати се на православном сајту у чијем уређивању учествују и свештена лица, са оваквим саблазнима, но моје је да браним истину и то ћу радити до последњег даха.

Брате,опрости,не разумем само једно. Зашто стално вичеш о саблазнима?  Ако заправо знаш истину,зашто те било шта саблажњава? Ако неко не зна праву истину,не значи да је лош,зао,неправославан,да има зле намере и да је ту да "саблажњава".

Само понављаш о "саблазнима" и запрепашћењима. Православни форуми јесу православни,али нису савршени.

И запамти да Царство Небеско није Царство саблажњених.

Свако добро!

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Najbolje je da pobrisete sve postove i da ostavite samo besede oca Joila.Pa ako se nekom ne svidja kakav je duhovnik otac Joil,on neka onda nadje boljeg  0202_238

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

Ликота је  само пример,како је погубно слушати ове  "духовнике",типа Симеона, Јоила и сличних...

Саблазни,демони, пакао,су њихови лајт мотиви,на жалост...

Велика је духовна прелест,поготово оваквих неискусних,незнавених  и умишљених духовника,да себи дају толику слободу у приповедању и беседама лаицима !

Али без обзира, није ми јасно,какав  је то ментални склоп верујућег човека,да може да прогута овакве  приче и беседа,који су овде постављени... 0202_238

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Цитат

Licno nemam ni potrebu da idem u Cirilovac -da pravim toliki put da bih se ispovijedio...pored mojih, od Episkopa i Gospoda tu postavljenih parohijskih svestenika....

Такође, а питање за поштоваоце лика и дела о.Јоила је: зашто ви поред ваших парохијских свештеника, који су вам Богом дани за све духовне потребе, идете ЧАК у забит?

Да ли сте за одлазак добили благослов од својих свештеника који су вам намењени или то радите на своју руку?

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...