Михајло Написано Јануар 26, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2011 Па вероватно јесу... Симболика веома велику улогу игра код њих и у читавом магијском свету... Пре неки дан сам био сведок такве фрке на послу..око новог хороскопског знака..да сам мислио да сам у дизниленду... Само да разјасним... сатанизам је све што није Хришћанско учење...јер је све то лажно учење чија је намена да одведе са пута Христовог људе... А творац лажних учења је ко? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 26, 2011 Па вероватно јесу... Симболика веома велику улогу игра код њих и у читавом магијском свету... Пре неки дан сам био сведок такве фрке на послу..око новог хороскопског знака..да сам мислио да сам у дизниленду... Само да разјасним... сатанизам је све што није Хришћанско учење...јер је све то лажно учење чија је намена да одведе са пута Христовог људе... А творац лажних учења је ко? Човјече , не постоји континуирана сатанска црква од средњег века до данашњих дана. Ни масони не постоје дуже од двеста година, без обзира на све њихове приче о древности. Овај симбол код данашњих хевиментолаца је практично од пре неку деценију, исто као и три раширена прста у Срба што су од недавно. Два прста(кажипрст и средњи прст) која је Черчил показивао на јавним скуповима а за која је викао да означавају виктори-победу, јесте био тадашњи окултни симбол и представа демона, а данас је то ознака за пис-мир. Али и то су окултисти осмислили релативно у новије време , јер код старих Хришћана се са та два прста крсте. Мислим да је веома неозбиљно поредити православне иконе са савременим сатанизмом. Па шта ако сатанисти уведу да се крсте са три прста на начин на који то ми чинимо, хоћемо ли се онда и тога одрећи ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 26, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2011 Па вероватно јесу... Симболика веома велику улогу игра код њих и у читавом магијском свету... Пре неки дан сам био сведок такве фрке на послу..око новог хороскопског знака..да сам мислио да сам у дизниленду... Само да разјасним... сатанизам је све што није Хришћанско учење...јер је све то лажно учење чија је намена да одведе са пута Христовог људе... А творац лажних учења је ко? Човјече , не постоји континуирана сатанска црква од средњег века до данашњих дана. Ни масони не постоје дуже од двеста година, без обзира на све њихове приче о древности. Овај симбол код данашњих хевиментолаца је практично од пре неку деценију, исто као и три раширена прста у Срба што су од недавно. Два прста(кажипрст и средњи прст) која је Черчил показивао на јавним скуповима а за која је викао да означавају виктори-победу, јесте био тадашњи окултни симбол и представа демона, а данас је то ознака за пис-мир. Али и то су окултисти осмислили релативно у новије време , јер код старих Хришћана се са та два прста крсте. Мислим да је веома неозбиљно поредити православне иконе са савременим сатанизмом. Па шта ако сатанисти уведу да се крсте са три прста на начин на који то ми чинимо, хоћемо ли се онда и тога одрећи ? Као да сам знао..ај прочитај мој пост...шта ја сматрам за сатанизам.. Ко спомиње сатнистичку цркву? ја спомињем сатанизам као појаву..тј.учења погрешна чији је творац ђаво.. а масони у овом облику истина не постоје дуго... али зато имамо илуминате који кроз разне организације постоје колико и Црква.. били они атеисти, дарвинисти, разна јеретичка учења (као и мухамеданство, пошто је било јерес на почетку) или разни научници који тврде да смо са марса или ко зна које галаксије... Све је исто...имају исти циљ..да одведу човека од Бога! Имају сада нову идеологију...коју испљуне неки жохар попут Бил Гејтса о смањењу броја становника...па сада дал исељавањем или да нас побију разним вирусима и ГМО храном..није ни битно! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 26, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2011 Zanimljivo je da kanadsku eparhiju vodi ep. Georgije, "starotarac" samo takav... Ako im ovo nije jasno sto njega ne bi pitali? A da je sama ikona bzvz i ruzno uradjena - jeste, narocito kad vidis koliko kosta ceo ikonopis... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 26, 2011 Добро , ајмо из почетка . Дакле 1. Да ли сматрате да су оне горе на врху теме иконе и фреске које су рађене пре појаве такозваног новотарства новотарске? 2. Ако јесу новотарске , који су то новотарци били у време 13 , 14 , 15 века и раније? 3. Ако нису новотарске , зашто се онда ова спорна икона у тексту сматра новотарском? 4. Ако је то због положаја прстију на икони , да ли су онда све иконе са таквим положајем прстију погрешне и сатанистичке ? 5. Ако јесу , како да знамо шта је исправно а шта неисправно наслеђено из Византије , односно како да знамо где су то сатанисти извршили утицај а где нису? 6. И још на крају који су то сатанисти сликали оне иконе и фреске које сам поставио на почетку теме ? Именом и презименом да се наведу, илуминати, муслимани како каже Сербија , или који већ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 26, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2011 Аве Сербиа, далеко била тврдња да све што није хришћанско, то је сатанистичко...То је много погрешно. Сад што се тиче овог што Жељко наводи, сасвим је уочљиво како се ове лажне парадигме о "свесном" убацивању сатанистичких символа у савремен иконопис, користи како би се нападали епископи који нису по вољи савременим фарисејима. Напада се в.Георгије и часопис Саборност, а да претходно дотична особа није дала никакву здраву критику у светлу канонског предања православног иконописа и због чега би икона која се налази на корици приказаног издања часописа Саборност била "сатанистичка" и свесно подметнута као таква. Шта је друго та дотична перосона урадила осим у протестанском завереничком маниру упоредила пар слика гестуре рокенролера са иконом на корицама часописа и закључила како су те две гестуре у међусобној зависности. Не зна се тачно када је и ко први пут осликао манир десне руке која благосиља у форми имјанослова, али сасвим је јасно када се виде канонске иконе, да практички у најславнијим временим византијског иконописа оваквих гестура готово и да није било, а нариодчито не тако јасно изражених како то модерни новоборачки фарисеји мисле. Најпознатији сачувани, или рестаурисани али у оригиналаној форми, прикази немају стриктну гестуру прстију као ИСХС, Само неки од примера су: Један од познатих иконописаца у средњем веку Теофан Грк, насликао је овако икону Преображења Господњег још у 15 веку. Затим Јеремија Паладије 17 век, Св.Никола: Андреј Рубљов, Спас у силама 16 век: Византијски мозаик из 11 века: Требао би бити сулуд човек па тврдити да ово има везе са рокенрол иконографијом модерног доба. Осим тога особина фарисејштине је такођер мишљење да не само да је вера у свом догматском каратеру Богом дана, директно свише с неба, него и сва символика и сопљни образци и модели по којима се вера живи тако је нешто директно Свише, и није позајмљено ни од које друге културе. Наравно ово уопште није тачно и добро је знано да су ликовне технике сликања на малтеру постојале још у античко доба у староримској и старогрчкој култури, као и у Египту и чије су одређене технике биле подлога за каснији настанак православног иконописа и фрескописа. Иначе гестура десне руке Христа или свештеника на икони уопште нема везе са благословом. то има везе за оне који благослов сматрају неком магијском радњом. Подигнута рука на сликама је манир који је постојао још уметничким делима античког доба и представља положај онога који има право да говори или који уме да говори. Према томе благослов није никакво преношење некакве силе, то није магијска радња како многи зилоти схватају бласгослов, благослов као што и сама реч каже је благ говор, тј преведно - проповед Јеванђеља. Дакле било какве речи Јеванђеоске, које носе поруку а упућују се људима ради учења представља дакле благослов. Зато се Христос и свештеници изображавају на иконама са гестуром десне руке, као они који имају право да говоре или знају да говоре, што је и сасвим логично. Према томе апсолутно нема потребе схватати гестуру руке као гест који мора да твори ИСХС положај прстију, него просто дигнуту руку као знак проповеди Јеванђеља. Зато је и јасно због чега на најпознатијим православним иконама и фрескама практички и нема форме руке која лини ИСХС. Може али није обавезно да мора. Иконописци су имали уметничку слободу, и различитост овог геста је управо ради манира којег има сваки уметник као индивидуа. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јануар 26, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2011 Ево,верујте ми на реч,у своме животу нисам видела гору фреску него ову у куполи Цркве у Торонту. Ово је нешто најненормалније што сам видела у свом животу. Може ли да се сазна ко ово осликава? Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 26, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јануар 26, 2011 Мислим да треба неко да постави како је настао овај тзв. сатански знак. Колико сам ја читао, њега је први употребио покојни певач Дио и то не као секташки знак него у потпуно другом контексту. Можда неко боље појасни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 26, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2011 Ево,верујте ми на реч,у своме животу нисам видела гору фреску него ову у куполи Цркве у Торонту. Ово је нешто најненормалније што сам видела у свом животу. Може ли да се сазна ко ово осликава? Може да се говори о избору колорита, који мало дречи и бљешти превише, као и рецимо неких детаља који се тичу есхатолошке представе иконе. Тако рецимо постоје здраве критике иконописа о.Стаматиса Склириса, али ни за ову на куполи храма у Торонту не може да се тврди да је то нека "сатанска" подвала. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јануар 26, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2011 Ево,верујте ми на реч,у своме животу нисам видела гору фреску него ову у куполи Цркве у Торонту. Ово је нешто најненормалније што сам видела у свом животу. Може ли да се сазна ко ово осликава? Може да се говори о избору колорита, који мало дречи и бљешти превише, као и рецимо неких детаља који се тичу есхатолошке представе иконе. Тако рецимо постоје здраве критике иконописа о.Стаматиса Склириса, али ни за ову на куполи храма у Торонту не може да се тврди да је то нека "сатанска" подвала. Ма на то и мислим брате Јустинијане,ово је катастрофално,ово је.....Рекла бих да је неко Марунићево чедо,нисам сигурна...саблажњена сам незнањем дотичних. Ухапсимо их и трајно одузмимо четкице Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 26, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2011 Мислим да треба неко да постави како је настао овај тзв. сатански знак. Колико сам ја читао, њега је први употребио покојни певач Дио и то не као секташки знак него у потпуно другом контексту. Можда неко боље појасни. Ово је знак који је настао на енглеском говорном подручију још негде око 1905 године у кругу глувонемих особа који су овим знаком изражавали позитвине емоције, јер знак символише три почетна слова од I Love You. Дакле I L Y (Волим те) Знак је добио значајну пажњу у јавности токо 1970-тих година за вријеме предсједничке кампање Џимија Картера коме је група глувонемих присталица изражавала подршку са овим знаком. После тога постао је популаран међу ширим масама, младима и јавним личностима као гест изливања позитивних емоција према ономе коме је показан. Никад нико овај знак јавно није приказао у маниру сатанизма, и поруке величања ђавола. Међутим савременој фарисејштини не вреди ово говорити, јер они у свом слепилу не виде истину него само заверу и оно што је урезано у њиховим мозговима. У њиховим мозговима је урезано наличије рогова и без обзира како је овај гест настао, и какву поруку носи, битно је да је неко провалио да је ово сатански знак и то се експресно урезује у фарисејски мозак и нема те силе која ће исправити то накарадно мишљење. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Јануар 26, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2011 Потребно је да се неко у Православној Цркви озбиљно позабави символиком у иконографији. Много ту има недоречених ствари. Ја лично мислим да нема потребе данас сликати Христа са тако постављеним прстима јер је то заиста постао препознатљив сатанистички знак. Међутим, иконописац који је ово радио вероватно није имао ни на крај памети тако нешто па нема потребе ни за оваквим критикама. Да поставимо ствари овако: Сматрате ли пригодним да се на цркви Светог Апостола Петра данас наслика његова мученичка смрт изнад улазних врата? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicholas Написано Јануар 26, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2011 Мислим да треба неко да постави како је настао овај тзв. сатански знак. Колико сам ја читао, њега је први употребио покојни певач Дио и то не као секташки знак него у потпуно другом контексту. Можда неко боље појасни. Tacno, pokojni Dio je tvrdio da to nije satanisticki znak. R.I.P. Dio! http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTdJ8vsZAFEClzRVMaNXgSBnvUbODeK0TOWDG_cZkY7dAn2EUM5lg Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 26, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2011 Потребно је да се неко у Православној Цркви озбиљно позабави символиком у иконографији. Много ту има недоречених ствари. Ја лично мислим да нема потребе данас сликати Христа са тако постављеним прстима јер је то заиста постао препознатљив сатанистички знак. Међутим, иконописац који је ово радио вероватно није имао ни на крај памети тако нешто па нема потребе ни за оваквим критикама. Да поставимо ствари овако: Сматрате ли пригодним да се на цркви Светог Апостола Петра данас наслика његова мученичка смрт изнад улазних врата? Ма ко каже да је то сатанистички знак? Ко и када га је употребио као сатанистички доказ? Може слика, текст, нека извор где се ово може повезивати са сатанизмом? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Јануар 26, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2011 @Јустинијан А да ли знаш да глувонеми данас користе управо тај гест (символ) за ђавола? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука