Милан Меденица :) Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 Још један непремостиви проблем, када су у питању далеке галаксије. Можда човек, неким чудом, направи неку машину да реши питање удаљености и времена пута. Међутим, оно што сигурно човек не може променити то је брзина светлости. Знамо да када посматрамо удаљена небеска тела, ми уствари гледамо прошлост, чак веома далеку прошлост. Светлости са нама најближе звезде (Сунце) треба око осам минута да стигне до нашег ока. Кажу да је најближа планета, која је скоро откривена (била је вест на ТВ-у ових дана), а која изгледа слична Земљи, удаљена 500 светлосних година од нас. Дакле, ми видимо ту планету онакву каква је била пре 500 година! И сад, одлучимо да кренемо ка њој, стигнемо за коју стотину година тамо, а оно....ћорак! Нема је више, не постоји.да, то је тај парадокс садашњости :cheesy2: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 30, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 30, 2011 Ако можемо да прелетимо већом брзином од светлости до планете удаљене 500 светлосних година, на пример да дођемо за 3 године до те планете, онда она разлика од 500 година је занемарљива у смислу да се планета за то време не може битно променити. Јер еволуција, ерозија и сличне промене трају милионима година. Имам ја неке идеје за ту нову технологију, али на том сам путу још увек усамљен. E, i ako imas ovu lepu sliku sto si postavio u vecoj rezoluciji, daj de neki link... Немам јер сам је само покупио са претраживача. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 2, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2011 Отворио сам на доњем линку тему са реалним приступом овом истраживању. По мени, сасвим је реално да постоје настањиве планете. Јер мислим да човечанство мора да се множи све док постоји историја. На нашој планети могу да станују преко 200 милијарди људи, под условом да се технологија чисте енергетике унапреди. У нашем ,,комшилуку'' постоје бројни планетарни системи са звездама налик нашем Сунцу. Ако откријемо друге насељиве планете поред наше, то ће бити још једно откриће нових простора за живот као што је било откриће нових континената на нашој планети. Трагање за настањивим планетама: ''Кеплер телескоп'' Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука