Jump to content

KANABIS (ulje)

Препоручена порука

Marihuana izaziva psihicku zavisnost. Fizicka zavisnost i tolerancija kod kanabis tipa zavisnosti odigravaju se samo do nekog manjeg stepena i vecinom kod stalnih korisnika. To znaci da nema apstinencijalnog sindroma po prestanuku uzimanja, ali optimalno dusevno stanje te osobe zavisi od droge. Zato joj se ona i stalno vraca - radi ponovnog izazivanja "prijatnog raspolozenja", ili pak radi izbegavanja neprijatnog raspolozenja.

THC je bezbedniji pri predoziranju od opijata ili etanola (jer ne izaziva respiratorne i kardioloske efekte koji ugrozavaju zivot, overdoza kao najtezi efekat daje "samo" gubitak svesti), ali dugogodisnji pusaci marihuane pate od hronicnog bronhitisa, angine pektoris, ortostatske hipotenzije i povecane koncentracije karboksihemoglobina u krvi. Ne preporucuje im se upravljanje motornim vozilima jer je takvim osobama motorna koordinacja otezana. Pri tom dokazano je da THC izaziva teratogene i mutagene efekte, kao i povecanje hromozomskih poremecaja cirkulisucih celija bele krvne loze... Primeceni su i odredjeni endokrini efekti, i medju njima najjace je izrazeno smanjenje nivoa testosterona u plazmi - za vise od 50%.. plus postoji pozitivna korelacija sa pojavom shizofrenije i razvoja stanja apatije...

To su otprilike argumenti koji sprecavaju legalizaciju kanabisa... Kanabinoidi imaju i svoje pozitivne farmakoloske efekte (antiemeticko dejstvo, analgezija, povecanje apetita, smanjenje intraokularnog pritiska, bronhodilatacija...), i postoji Nabilon (usao je u terapiju zbog antiemetickih osobina), a tezi se i razvoju drugih formulacija koje bi mogle biti korisne u terapiji multiple skleroze i AIDS-a, medjutim u nasoj zemlji nije dozvoljena upotreba kanabisa u medicinske svrhe...

Summa summarum, Meri Dzejn nije bezopasna... hehehh

:drugarstvo:

bendoff
Подели на овим сајтовима

• Одговори 95
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Pre nego sto pocnem, moram da primetim, medo, da si ti jedna hodajuca smeska od coveka...

Ipak, priznajem da si dobro uocio gresku i dodajem da nije bila namerna.

Ali:

има за поенту да се покаже површни приступ проблему и твоје ''аргументације'', једно по једно.

Ovo kaze covek kome je glavna okosnica argumentacije gramaticka greska sagovornika... dovoljno si dugo na interentu da ne moram da ti pricam da je hvatanje za gramaticke  i druge pogreske najimpotetniniji nacin napada sagovrnika (klinacki takodje)... ali kontam da znas te stvari pa necu da insistiram...

:drugarstvo:

Da si pazljivije procitao njen post znao bi  da ne treba da se klanjas...  bendoff

bravo Antoaneta... ovo je najtacnije predstavlajnje marihuane  i njenih osobina na ovoj temi...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :( link=topic=10914.msg437962#msg437962 date=1305251511]

кад ме тако исхвалиш, просто се подсетим да још увек има наде за мене  0102_laugh

Ceg se pametan stidi...

Подели на овим сајтовима

neki dan mi rekao drug, da se jedan izlecio od raka koze kanabisovim uljem tj onim koncentrovanim thc-om

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

neki dan mi rekao drug, da se jedan izlecio od raka koze kanabisovim uljem tj onim koncentrovanim thc-om

рекла-казала.

вероватно је примао хемотерапију у исто време  :(

Подели на овим сајтовима

рекла-казала.

вероватно је примао хемотерапију у исто време  :(

Pa sta... ljudi se izlece od hemoterapije i intenzivnih lecenja pa posle kazu "bog me spasao"  prstgore

Подели на овим сајтовима

рекла-казала.

вероватно је примао хемотерапију у исто време  :)

Pa sta... ljudi se izlece od hemoterapije i intenzivnih lecenja pa posle kazu "bog me spasao"  :(

To kažu svi, hahahaha!

joooj

Подели на овим сајтовима

рекла-казала.

вероватно је примао хемотерапију у исто време  :)

Pa sta... ljudi se izlece od hemoterapije i intenzivnih lecenja pa posle kazu "bog me spasao"  :(

па и јесте, у болести су научили како да се спасу од самих себе. joooj

од прста не видиш звезде.  greengrin

Подели на овим сајтовима

рекла-казала.

вероватно је примао хемотерапију у исто време  joooj

Pa sta... ljudi se izlece od hemoterapije i intenzivnih lecenja pa posle kazu "bog me spasao"  :)

Па... хемиотерапија је могла и да не делује... таквих случајева је чак много више него излечених... имајући у виду и чињеницу да сами цитостатици некад више штете него што користе... кад конзервативна терапија помогне, кад да позитивне резултате - благодарност сама ниче...  :(

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

Не разумела...  0110_hahaha

том линијом, на крају ћемо расправљати о томе да ли треба пушити ганџу док се чита Свето Писмо.  joooj
Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=10914.msg438247#msg438247 date=1305301118]

Не разумела...  0110_hahaha

том линијом, на крају ћемо расправљати о томе да ли треба пушити ганџу док се чита Свето Писмо.  joooj

Ја сам кратковида, тако да ти верујем...  0110_hahaha

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал ne_shvata link=topic=10914.msg438153#msg438153 date=1305295302]

рекла-казала.

вероватно је примао хемотерапију у исто време  staniiiiiii

e aj malo prestani da lupas, onda je sve sto ti znas u zivotu isto rekla kazala, ja ti lepo kazem a ti tripuj sta oces

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...